Вибір павербанку

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
kolesnukm
Member

Повідомлення

snapdragon999: 20.08.2023 20:40
kolesnukm: 20.08.2023 14:23
Брав такі від 0.5 до 1м для мало потужних припоїв
спойлер
https://www.itbox.ua/ua/product/Data_ka ... 8-p701346/
заказал такой на али за 18 грн со скидкой, 48 центов. Пока свет есть, подождём месяцок.
Теж брав свої на Алі, але зараз з ним якась не зрозуміла річ, хтось каже що вже не відправляють в Україну хтось каже що все добре
Ortyomko
Member

Повідомлення

kolesnukm: 20.08.2023 22:43
заказал такой на али за 18 грн со скидкой, 48 центов. Пока свет есть, подождём месяцок.
Теж брав свої на Алі, але зараз з ним якась не зрозуміла річ, хтось каже що вже не відправляють в Україну хтось каже що все добре
відправліють якщо вибрати свою область подалі від фронту, типу Київська. Але індекс вже свій реальний, і тоді норм
snapdragon999
Member

Повідомлення

kolesnukm: 20.08.2023 22:43
В Киевскую обл заказ прошёл. кстати нашёл магазин этот официальный ugreen, очень много хороших там кабелей и по скидке.Есть и павербанки какие то навороченные, но то таке.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Отже купив таки MARSRIVA KP5.
Купив саме 5, бо там ток на usb більше ніжу КР3, 2.5А на відміну від 2.1А. У мене роутер живиться через порт тайп-С. За паспортом 5В 4А, але на практиці набагато менше навіть з підключеним вінчестером по юсб.
Отже разо з онушкою яка споживає 12В 0.5А разом від повністю зарядженого, до неповного розряду, але дуже близько до повного, пропрацювало 2години й 40хв. Також був підключений вінчестер до роута.
Ше сподобалось, що девайс реально швидко заряджається. Коли купив й підключив до мережі, девайс був майже розряджений. З чотирьох, була одна риска. Зарядив повністю, а тоді підключив девайси, інакше не хотіли вмикатись. За годину зарядилося від однієї риски, до трьох, а далі не слідкував.

Замовив ще КР3, щоб відокремити онушку, тоді мережа довше працюватиме, й на тому все. Принаймні не доведеться як в минулому році, бігати з павербанком, щоб живити тільки онушку. :insane:
snapdragon999
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 21.08.2023 14:14
Отже разо з онушкою яка споживає 12В 0.5А разом від повністю зарядженого, до неповного розряду, але дуже близько до повного, пропрацювало 2години й 40хв. Також був
у меня от обычного аккума 12в 7.5А за 500 гривен держит около 10 часов роутер с онушкой
_clawfinger_
Member

Повідомлення

snapdragon999: 22.08.2023 09:14у меня от обычного аккума 12в 7.5А за 500 гривен держит около 10 часов роутер с онушкой
Радий за Вас.
Andrey2005
Member

Повідомлення

В минулу зиму для інета підключав старий роутер напряму від 3шт. 18650. Три старих акума по 2500мАг по факту це як павербанк 7500мАг . Він приблизно 15...20 годин тримав. Там у нього фактичне споживання щось типу 12В 0,15А.
Новий жере 12В 1А а швидкість Wi-Fi майже така сама, тому при тривалих відключеннях буду юзати старий.
snapdragon999
Member

Повідомлення

Andrey2005: 22.08.2023 09:29 В минулу зиму для інета підключав старий роутер напряму від 3шт. 18650. Три старих акума по 2500мАг по факту це як павербанк 7500мАг . Він приблизно 15...20 годин тримав. Там у нього фактичне споживання щось типу 12В 0,15А.
Новий жере 12В 1А а швидкість Wi-Fi майже така сама, тому при тривалих відключеннях буду юзати старий.
так есть такая плата с корпусом на али, купил, вставил 4 аккума, вот тебе и павербанк)) стоит недорого. У меня аккум подключён к бесперебойнику, как свет дали он заряжается, не надо парится с зарядкой ))Только штекер переключить от сети к роутер.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

У минулу зиму мережа складалась з ону, роутера, світча, точки доступу й малінка (pi-hole) які живились від світча по РОЕ. Й після кожного відключення, ця мережа починала стартувати й запускати все спочатку, що забирало тривалий час. Й так після кожного відключення, через кожні 2-3 години, протягом доби. У підсумку відключив все й підрубив онушку до павербанка, а пк до зарядної станції. Так й протягнув усю зиму, головне мав змогу працювати.
Тому розібрав усю мережу й розпродав.

Нова мережа складається з ону, роутера й точки доступу. На зиму точку доступу вирубаю, все одно на вулиці не сидітиму, бо холодно. Онушка їсть 12В 0.5А, роутер з вайфай 6 їсть 5В до 1.5А (якщо вінчестер вирублю й пару сервісів то ще менше). Роутер при всьому бажанні ніяк не вийде підключити на пряму до акумулятора 12В, який до речі не з повітря заряджається, як й елементи 18650. Їм потрібна зарядка, якої в мене нема.

Ах да, дістав старий туполінк 741 який лежав в запасі хто зна скільки. Вмер за неділю. :D

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
snapdragon999: 22.08.2023 10:11 У меня аккум подключён к бесперебойнику, как свет дали он заряжается, не надо парится с зарядкой
Ой
snapdragon999: 22.08.2023 09:14у меня от обычного аккума 12в 7.5А за 500 гривен держит около 10 часов роутер с онушкой
То це вже не 500грн в сумі виходить, а набагато більше. :laugh:
snapdragon999
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 22.08.2023 10:35 У минулу зиму мережа складалась з ону, роутера, світча, точки доступу й малінка (pi-hole) які живились від світча по РОЕ. Й після кожного відключення, ця мережа починала стартувати й запускати все спочатку, що забирало тривалий час. Й так після кожного відключення, через кожні 2-3 години, протягом доби. У підсумку відключив все й підрубив онушку до павербанка, а пк до зарядної станції. Так й протягнув усю зиму, головне мав змогу працювати.
Тому розібрав усю мережу й розпродав.

Нова мережа складається з ону, роутера й точки доступу. На зиму точку доступу вирубаю, все одно на вулиці не сидітиму, бо холодно. Онушка їсть 12В 0.5А, роутер з вайфай 6 їсть 5В до 1.5А (якщо вінчестер вирублю й пару сервісів то ще менше). Роутер при всьому бажанні ніяк не вийде підключити на пряму до акумулятора 12В, який до речі не з повітря заряджається, як й елементи 18650. Їм потрібна зарядка, якої в мене нема.

Ах да, дістав старий туполінк 741 який лежав в запасі хто зна скільки. Вмер за неділю. :D

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
snapdragon999: 22.08.2023 10:11 У меня аккум подключён к бесперебойнику, как свет дали он заряжается, не надо парится с зарядкой
Ой
То це вже не 500грн в сумі виходить, а набагато більше. :laugh:
старый бесперебойник был и он стоит копейки бу, ну гривен 500 может , а аккумы 18650 ты ж тоже от чего то заряжаешь, зарядку надо покупать если на то пошло на 4 аккума тоже недёшево.А так 2 в 1 и бесперебойник и зарядка.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

snapdragon999: 22.08.2023 11:01старый бесперебойник был и он стоит копейки бу, ну гривен 500 может
Ну й скільки часу він заряджає акумулятор?
Саме тому, я не став купувати безперебійник й акумулятори, щоб заживити весь той зоопарк. Через віялові відключення, важко зарядити аккумулятори. Вони швидше розрядяться, ніж зарядяться.
snapdragon999: 22.08.2023 11:01 а аккумы 18650 ты ж тоже от чего то заряжаешь
Нема в мене зарядки для 18650. :)

Є в мене павербанк на 16 елементів 18650, вони там послідовно. Лайно, чесно кажучи. Чим городити подібне на 16-21 елемент, краще готову зарядну станцію купити, типу той що, в сусідній темі показували за 79, чи то 69 баксів. Навіть з доставкою морем, усе одно вигідніше буде, враховуючи що там lifepo елементи. Я вже рахував це, готовий девайс вигідніше, однозначно. Якщо не звертати увагу на розміри, хоча павербанк на 16 елементів, в кишеню теж не покладеш, цеглина там норм. :D
snapdragon999
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 22.08.2023 11:31
snapdragon999: 22.08.2023 11:01старый бесперебойник был и он стоит копейки бу, ну гривен 500 может
Ну й скільки часу він заряджає акумулятор?
Саме тому, я не став купувати безперебійник й акумулятори, щоб заживити весь той зоопарк. Через віялові відключення, важко зарядити аккумулятори. Вони швидше розрядяться, ніж зарядяться.
не знаю,не было проблем ни разу,всегда успевал зарядится ,даже если каждые 4 часа отключали свет,он же не в 0 разряжался,а только подзаряжался .Ну если он не один тогда конечно гимор.Готовое всегда лучше чем колхоз .У меня зоопарк только смартфоны и роутер с онушкой))ну может еще ноутбук.Для смартфонов взял Varta 20000 ,мне хватит .Такого что света нема несколько суток врятли будет им же надо бабки качать с нас за свет.По крайней мере говорю за нашу область .

Отправлено спустя 16 минут 31 секунду:
В крупных городах везде в офис центрах уже стоят гены как правило и на нормальных фирмах .А если удаленно работаешь и так уже сильно нужно поработать ,то можно пойти в коворкинг там повисеть несколько часов пока аккумы зарядятся ))
_clawfinger_
Member

Повідомлення

snapdragon999: 22.08.2023 11:49не знаю,не было проблем ни разу,всегда успевал зарядится ,даже если каждые 4 часа отключали свет,он же не в 0 разряжался,а только подзаряжался .Ну если он не один тогда конечно гимор.Готовое всегда лучше чем колхоз .У меня зоопарк только смартфоны и роутер с онушкой))ну может еще ноутбук.
Очевидно, що у Вас споживання низьке й достатнє, а зарядка більш швидка, тому й вистачає.
snapdragon999: 22.08.2023 11:49.Такого что света нема несколько суток врятли будет им же надо бабки качать с нас за свет.По крайней мере говорю за нашу область .
Одеса вітання передає. Маю надію, що в цьому році ніхто не підхопить естафету. Про всяк випадок постукав по дереву. :D
snapdragon999: 22.08.2023 11:49В крупных городах везде в офис центрах уже стоят гены как правило и на нормальных фирмах .А если удаленно работаешь и так уже сильно нужно поработать ,то можно пойти в коворкинг там повисеть несколько часов пока аккумы зарядятся ))
У провайдера в підвалі буде "пункт незламності", там світло й вай-фай постійно. :D
Andrey2005
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 22.08.2023 11:31 Є в мене павербанк на 16 елементів 18650, вони там послідовно. Лайно, чесно кажучи. Чим городити подібне на 16-21 елемент, краще готову зарядну станцію купити
Мабуть все ж таки 16 елементів паралельно.
Я колись дуже давно, більше 10 років назад купив собі корпус павер на 8 елементів 18650. З одного боку круто, можна було десятки разів зарядити всякі нокіа, 5-10 раз планшет або смарт. Він допоміг в 22 році, і акуми елементарно замінити. Але був один величезний мінус - потім він заряджався півтори доби (
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Andrey2005: 22.08.2023 12:37Мабуть все ж таки 16 елементів паралельно.
Я колись дуже давно, більше 10 років назад купив собі корпус павер на 8 елементів 18650. З одного боку круто, можна було десятки разів зарядити всякі нокіа, 5-10 раз планшет або смарт. Він допоміг в 22 році, і акуми елементарно замінити. Але був один величезний мінус - потім він заряджався півтори доби (
Там швидка зарядка є на 22.5ватт, тож заряджається відносно швидко.
А от акуми швидко вбиваються. Коли повністю заряджений повербанк підключаю щось зарядити. Віддає макс скільки може, але дуже швидко сідає. На табло відсотки, тануть буквально на очах. :laugh:
А потім на залишок щось зарядити то норм віддає. Тобто частина елементів вже не тримає взагалі, майже зразу розряджаються, щоб я не підключив.
Просто коли брав, то не розбирався в них, дивився щоб ємність була макс, щоб банка велику ємність мала, а виявляється що то не завжди добре. Тепер вже знаю, що це не так. :D
Я коли купляв, то начебто на алі було написано, що послідовно. Давно було, ще до війни брав, тому не певен.
sanya555
Member

Повідомлення

snapdragon999
Я так же юзал обычный акум от ИБП на 7ач, но у меня немного покруче :lol:
спойлер
Зображення
Наследство с бородатых времен, валяллась эта типа зарядная с умершим акумом, поставил новый и вперед. В комплекте даж шнурок был Прикуриватель, с другой стороны DC. Зарядное в комплекте есть, но оно стремное, поэтому заряжал автомобильной зарядкой. Роутер Салями 3g с подключенным диском жил часов 15 точно. Есть правда и подстраховка, 75ач автоакум, с него запитывались лед ленты для освещения, ну и сделал кабель для роутера.
На фото это я подключал Литокалу для теста :gigi:
snapdragon999
Member

Повідомлення

sanya555: 22.08.2023 13:14 snapdragon999
Я так же юзал обычный акум от ИБП на 7ач, но у меня немного покруче :lol:
спойлер
Зображення
Наследство с бородатых времен, валяллась эта типа зарядная с умершим акумом, поставил новый и вперед. В комплекте даж шнурок был Прикуриватель, с другой стороны DC. Зарядное в комплекте есть, но оно стремное, поэтому заряжал автомобильной зарядкой. Роутер Салями 3g с подключенным диском жил часов 15 точно. Есть правда и подстраховка, 75ач автоакум, с него запитывались лед ленты для освещения, ну и сделал кабель для роутера.
На фото это я подключал Литокалу для теста :gigi:
ОМГ, от прикуривателя ещё не видел))У меня такая зарядка Miboxer C4-12 V2, когда то купил до войны, чисто для фонарика заряжаю 4 аккума.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Отже потестив обидва девайси:
MARSRIVA KP5 на цей раз живила тільки роутер без диска з відключеними сервісами для економії. Пропрацювала з 8 ранку до 12:30 й відключилась. Якщо віялові відключення будуть такі ж, як минулої зими, то мені вистачить, тим паче за пару годин девайс зарядиться.
MARSRIVA KP3 досі живить онушку, індикатор показує всі наявні 100%. Вистачить надовго, у мене провайдер працюватиме 6-8 годин, а потім все. Шукати пункт незламності. :)
Добре роутер не сильно потужний, й їсть надто мало, то MARSRIVA KP3 (імхо) найкращий варіант по відношенню ціна-якість-зручність. Головне не треба заморачуватись з павербанками, й акумуляторами.
Hotspur
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 25.08.2023 13:42Шукати пункт незламності
метро шукати
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Hotspur
в моєму місті нема метро.
Відповісти