Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
murzik
Member

Повідомлення

leif
бо в даний момент вони не спрацбовють взагалі
:D
leif
Member

Повідомлення

murzik
Ось вона потужна надійність оптичних перемикачів, про яку нам розповідав товаріщ мелофон :up:

А щодо типу перемикачів, то тут у кожного свої вподобання, немає кращих і гірших. Хтось любить тактильні хтось лінійні. До яких більше лежить душа у тебе можна сказати виключно особисто спробувавши і те і друге
artko
Member

Повідомлення

leif: 27.04.2025 12:54 murzik
Ось вона потужна надійність оптичних перемикачів, про яку нам розповідав товаріщ мелофон :up:
та уся надійність закінчується на обслуговуючий електрониці та якості збірки плати.. чомусь впевнений, самі по собі там свічи як були робочі, так і є. там ламатись нічому майже.
Аціо
Junior

Повідомлення

murzik: 27.04.2025 11:38 тут мені радили клавіатру Keychron C3 Pro 87
https://www.vodafone.ua/shop/ua/klaviat ... 69030.html
а з якими свічами краще? браун норм?
Відверто - надійність keychron світчів дуже низька, як оптики так і механіки. В них виробник Гатерон який на порядок програє навіть Каіл у надійності.
7mindfields
Member

Повідомлення

Аціо: 27.04.2025 18:11 виробник Гатерон який на порядок програє навіть Каіл у надійності.
Шо-шо?
Аціо
Junior

Повідомлення

7mindfields: 27.04.2025 18:16
Аціо: 27.04.2025 18:11 виробник Гатерон який на порядок програє навіть Каіл у надійності.
Шо-шо?
Ну ви мали справу з конструкцією світчів keychron?
Особливо з їх оптик модами.
leif
Member

Повідомлення

artko: 19.04.2025 12:39оптичні мають оптопару майже відкриту (ну, на прикладі того що в мене є) і як на мене - є доволі велика вірогідність що туди наб'ється пилу, більша, ніж у типової механіки.
а як же цей аргумент? :)

Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
Аціо: 27.04.2025 18:21Ну ви мали справу з конструкцією світчів keychron?
так у гатерону є різні світчі: від зовсім бюджетного дешману (з яким ви мабуть і стикались) через культові топчики за свої гроші а.к.а. мілкі йелоу, через велике різноманіття середньоцінових пропозицій і аж до світчів високої цінової категорії з інками та іже з ними. все що, не найдешевший дешман має прекрасну якість і чудову репутацію серед ентузіастів.
Аціо
Junior

Повідомлення

leif
Ну я саме за keychron у межах Гатерон мав на увазі, я розумію про що ви, і у Каіл, і у Гатерон е дуже різне виконання світчів. Починаючи від "К" keychron оптичних, закінчуючи їх серій оптик лоу профайл keychron які їм робить Гатерон, ну такі дешеві що аж коштують як топові світчі на магнітах, а за якістю гірше за Оутумі.

P.S. І так будь ласка не треба мені про репутацію ентузіастів, адже я вже бачив ту репутацію - як за цноту повій спілкуватись.
leif
Member

Повідомлення

Аціо: 27.04.2025 20:58Починаючи від "К" keychron оптичних, закінчуючи їх серій оптик лоу профайл keychron які їм робить Гатерон, ну такі дешеві що аж коштують як топові світчі на магнітах, а за якістю гірше за Оутумі.
мене особисто не цікавлять ані оптичні ані НЕ-світчі ані лоу профайл світчі, тому я трохи інші лінійки і моделі мав на увазі.
Аціо: 27.04.2025 20:58P.S. І так будь ласка не треба мені про репутацію ентузіастів, адже я вже бачив ту репутацію - як за цноту повій спілкуватись.
за цим мабуть є якась цікава історія) розкажіть, що це за клавіатурні ентузіасти такі вам трапились і що вони вам порадили, що принесло вам печаль і розчарування?

Відправлено через 23 хвилини 25 секунд:
до слова, епопея з разер оранжами 2016 року виробництва ТТС, яка розпочалась 2 місяці тому, таки добігла хепіенду :write:

врешті решт, після етапу розбирання і протирання, світчі дочекались свого часу і були змащені трібозіом 3204 (пружини - gpl105):
спойлер
Зображення
після чого я ще позачищав залишки припою (ну його нафіг цей безсвинцевий припой, така напряжна штука) на ніжках, щоб світчі можна було використовувати в ХС-пцб, в тому числі і замілмаксшених, не боячись пошкодити сокет. а далі встановив в біас на алю плейт задля тесту:
спойлер
Зображення
по перших враженнях: по звуку норм, але нічого надзвичайного (як на мій смак), а от по відчуттях досить добре. при тому, що я останній місяць користувався айроном165 зі своїми потужно модифікованими черрі браунами як дейлідрайвером (з того часу як проапгрейдив йому пцб), і тому виходить, що пересів з тактильного світча на тактильний світч.

незвичні, але гарні відчуття від змащенних разерів оранж. я декілька років юзав клавіатури з разер оранж цього покоління виробиництва ТТС (сабжевеми світчами на блеквідов в2 хрома і ще одним сетом на іншому разері), змащення йде йому на користь значною мірою.

тактильність, звісно, від змащення трібозісом не зникла і вона більш яскраво виражена ніж у черрі, але до бобів u4t їй ще досить далеко -- і не зовсім лайтова як у браунів, але і не сильна. пружини ТТС чудові, навіть незважаючи, що вони вже далеко не нові. думаю, це два основні чинники (окрім змащення), які роблять приємним світч саме в плані відчуттів.

можливо, пізніше доповню відгук спробувавши світч на інших бербоунах, та і просто покоростивувашись ним подовше.
artko
Member

Повідомлення

leif: 27.04.2025 20:28
artko: 19.04.2025 12:39оптичні мають оптопару майже відкриту (ну, на прикладі того що в мене є) і як на мене - є доволі велика вірогідність що туди наб'ється пилу, більша, ніж у типової механіки.
а як же цей аргумент? :)
так це не "ламає"свічі. в найгіршому випадку - продути, почистити. просто що таке може трапитись.
Аціо
Junior

Повідомлення

leif
Дякую за підтримку та співчуття - нічого жахливого, просто в мене були 3 клавіатури від keychron, які усі піарили, не дешеві, які мали бути змащені та з шумкою, віброгасником і тд і тп. А по факту виявилось, що ні - коли їх розібрав для чистки, а потім ще знайшов немало подаруночків від них, недоробок. Придбавши Лоуфрі і Нуфі усвідомив який гарний продукт той keychron - все розібравши порівнявши, особисто у лоу профайл факторі, і як його радили ентузіасти у той час... Залишу у таємниці нюанси - але так відверто свою психологічну травму від keychron я отримав по повній.
leif
Member

Повідомлення

Аціо: 27.04.2025 22:41які усі піарили, не дешеві
а які саме моделі у вас були?
Аціо: 27.04.2025 22:41 Залишу у таємниці нюанси
:spy:
Аціо
Junior

Повідомлення

leif: 27.04.2025 22:44
Аціо: 27.04.2025 22:41які усі піарили, не дешеві
а які саме моделі у вас були?
Аціо: 27.04.2025 22:41 Залишу у таємниці нюанси
:spy:
к17 про, к2 макс та к3 оптік лоу профайл, після них Лоуфрі придбав на Каіл лоу профайл і зрозумів і у комплекті та використанні яка має бути нормальна клавіатура.
leif
Member

Повідомлення

Аціо: 27.04.2025 22:59після них Лоуфрі придбав на Каіл лоу профайл
це у вас лофрі флоу чи лайт?
Аціо
Junior

Повідомлення

Ну добре один з нюансів розкрию - як вам світчі лоу профайл оптік саме від keychron, які легко дістаються але тупо по кутах тріскаються та розсипаються у руках, адже бокс в них такий що напевно десята мм, трохи товще за бутиль для води корпус.

leif: 27.04.2025 23:03
Аціо: 27.04.2025 22:59після них Лоуфрі придбав на Каіл лоу профайл
це у вас лофрі флоу чи лайт?
спойлер
https://www.lofree.co/products/lofree-flow100
Тільки брав під час акції за ~110 баксів.

А Нуфі брав еір96 за 80 чи 90 вже не пам'ятаю.
leif
Member

Повідомлення

Аціо: 27.04.2025 23:12Ну добре один з нюансів розкрию - як вам світчі лоу профайл оптік саме від keychron, які легко дістаються але тупо по кутах тріскаються та розсипаються у руках, адже бокс в них такий що напевно десята мм, трохи товще за бутиль для води корпус.
ОТАКОЇ!
Аціо: 27.04.2025 23:12Тільки брав під час акції за ~110 баксів.
я роблю висновок суто по оглядах, але за цю ціну ніби як дуже солідна клавіатура в лоу провфайл сегменті. хоча відсутність нормального бездротового режиму це таки відчутний недолік для багатьох, але все решта -- цілком пристойно, особливо за ціну, за яку ви її придбали.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Аціо: 27.04.2025 23:12А Нуфі брав еір96 за 80 чи 90 вже не пам'ятаю.
нюфі не настільки цікаві як лофрі, здається. знову ж таки це все зовсім не моє, тому особисто не знайомий ні з першим ні з другим, орієнтуюсь по відгуках та оглядах
leif
Member

Повідомлення

artko: 27.04.2025 22:13так це не "ламає"свічі. в найгіршому випадку - продути, почистити. просто що таке може трапитись.
мурзік, ти продував свої світчі? може там просто пилюка набилась, а ти страждаєш з вибором клавіатури
Відповісти