Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

Барбарис: 07.04.2025 13:29 artko, ну навіщо такі дешеві маніпуляції? В клавіатурах так позначається саме різниця в способі реєстрації натискань
.Neuromantic, кейрон в мене теж не саме довго жила, тому наступну взяв провідну з гарним авіатором.
я наголосив - це особиста думка :) те що "механічною" називають зазвичай клавіатури з cherry -style механізмами або схожими, я знаю :) але це не відміняє того факту, що ті ж мембранки теж механіка з замиканням контакту, просто по іншому влаштовано трохи.

а що за кейхрон недовго від батарейки? зараз тестую свій новий - схоже десь до двох тижнів проживе з постійним використанням ~8 годин на добу.
виявив трохи очікувану, але все ж "проблемку" - після ночі просинається тільки від натискання кнобу, няікі інші варіанти не спрацьовують. ну, не дивно, єдиний класичний механічний контакт у клавіатурі якраз, схоже на нього і повісили вихід зі сну.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif: 07.04.2025 13:33 немає загальноприйнятого визначення
Так мова про загальприйняте визначення, яке зрозуміле для більшості.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 07.04.2025 14:20яке зрозуміле для більшості
що зрозуміло для більшості я написав теж, але той факт, що загальноприйнятого визначення немає це не змінює, адже по суті artko правий.

ось, дивись:
https://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_ ... al_contact
Keyboards which have metal contact switches typically use discrete modules for each key. This type of switch are usually composed of a housing, a spring, and a slider, and sometimes other parts such as a separate tactile leaf or clickbar.

Cherry MX switch contacts
At rest, the metal contacts inside of the switch are held apart. As the switch is pressed down, the contacts are held together to conduct current for actuation. Many switch designs use gold for contact material to prolong the lifetime of the switch by preventing switch failure from oxidization. Most designs use a metal leaf, where the movable contact is a leaf spring.

A major producer of discrete metal contact switches is Cherry, who has manufactured the Cherry MX family of switches since the 1980s. Cherry's color-coding system of categorizing switches has been imitated by other switch manufacturers, such as Gateron and Kailh among many others.[4][5]

Keyboards which utilize this technology are commonly referred to as "mechanical keyboards", but there is not a universally agreed-upon clear-cut definition for this term.
7mindfields
Member

Повідомлення

Yurius: 07.04.2025 12:15 QK80 mk2 якось вже набридла :D
Дай знати, якщо будеш виставляти на продаж :rolleyes:
Yurius
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.04.2025 15:14
Yurius: 07.04.2025 12:15 QK80 mk2 якось вже набридла :D
Дай знати, якщо будеш виставляти на продаж :rolleyes:
Добро :beer:

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
leif: 07.04.2025 13:27
Yurius: 07.04.2025 12:15QK80 mk2 якось вже набридла
нічосі, швидко якось. чому так?

щодо новинок, то щось 2025 поки більше про менші формати в тому сегменті, який ти означив. найбільше шуму, мабуть, наробили все ті ж neo CU (60 та 65), але нео/qk/ткд у тебе вже були, навіть незавжаючи на те, що СU серія це інші нео, не думаю, що буде дуже цікаво їх купити, а інших сильних та цікавих пропозицій в цій ніші я особливо і не знаю, ті ж WS особисто мені не виглядають надто привабливо, pt 1/75 та нео 75ку вийшли ще минулого року, про них тобі відомо.

для різноманіття можна спробувати щось від mode, але якщо до $200 то це лише вживані. ну або POLYGON-7 від DR, хоча його активно розбирають, спробуй ще купи.
Завелика і екрани не полюбляю, 75ка ідеал. Оо Полігон виглядає офігенно,жаль я пропустив продаж :insane:
leif
Member

Повідомлення

Yurius: 07.04.2025 15:40 Оо Полігон виглядає офігенно,жаль я пропустив продаж
дуже жирна ціна як на такий борд, розмели миттєво
Yurius
Member

Повідомлення

leif: 07.04.2025 16:09
Yurius: 07.04.2025 15:40 Оо Полігон виглядає офігенно,жаль я пропустив продаж
дуже жирна ціна як на такий борд, розмели миттєво
угу,140 за фул сет гарно.
7mindfields
Member

Повідомлення

Neuromantic: 07.04.2025 13:18 А є тут власники NuPhy Air75 v2?
Як у вас з автономністю? Бо моя дуже недовго тримає по блютуз, повного заряду на день, від ранку до вечора, не вистачає. Хоч з ввімкненим лгбт, хоч без нього..
Купував в березні 2024, але активно користуватися почав тільки три тижні тому. Підсвітка на мінімалках або повністю вимкнена.
Точно щось з батареєю або контролером, профільна neo80 через wi-fi тримає місяць по 8+ годин майже кожен день
Yurius
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.04.2025 17:45
Neuromantic: 07.04.2025 13:18 А є тут власники NuPhy Air75 v2?
Як у вас з автономністю? Бо моя дуже недовго тримає по блютуз, повного заряду на день, від ранку до вечора, не вистачає. Хоч з ввімкненим лгбт, хоч без нього..
Купував в березні 2024, але активно користуватися почав тільки три тижні тому. Підсвітка на мінімалках або повністю вимкнена.
Точно щось з батареєю або контролером, профільна neo80 через wi-fi тримає місяць по 8+ годин майже кожен день
Плюсую .в мене усі три мод борди (а їх було вже 4) ,тримали по 2.4гц місяць+ (5-6 годин в день),а по блютузу булоб 2+.
leif
Member

Повідомлення

А я щось загорівся кохаку в полікарбнатному корпусі.
Ціни правда – :horror:

Тищ 50 гримвень за пластмасовий клавіатурний корпус. Треба подумати :think:
спойлер
Зображення
Зображення
leif
Member

Повідомлення

вирішив спробувати, як там на юнікейc вручну змащують світчі. ніби виглядає все непогано по опису: змащують 3204, пружину теж міняють на аж 24мм від ТТС, ну і не дуже вже і дорого.
спойлер
Зображення
заодно докупив ще парочку сетів hmx, які хотів спробувати (поки не подоржчало :gigi: )

Відправлено через 7 хвилин 19 секунд:
сподіваюсь, пружину вони теж змащують, бо щось про це ніде не вказано в описі. але було би ну прям зовсім дивно, якби не змащували :laugh: тому, все ж думаю, що все ок з цим

Відправлено через 9 хвилин 40 секунд:
хмм.. щось для інших hand lubed світчів на юнікейс про пружини вони вказують окремо: так то і так, змащують їх gpl 105. а ось для гатеронів немає такого рядку в описі. блін, ну, якщо доведеться ще розбирати їх щоб змастити пружини це буде лолкєк :lol:
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 09.04.2025 13:48 вирішив спробувати, як там на юнікейc вручну змащують світчі. ніби виглядає все непогано по опису: змащують 3204, пружину теж міняють на аж 24мм від ТТС, ну і не дуже вже і дорого.
спойлер
Зображення
заодно докупив ще парочку сетів hmx, які хотів спробувати (поки не подоржчало :gigi: )

Відправлено через 7 хвилин 19 секунд:
сподіваюсь, пружину вони теж змащують, бо щось про це ніде не вказано в описі. але було би ну прям зовсім дивно, якби не змащували :laugh: тому, все ж думаю, що все ок з цим

Відправлено через 9 хвилин 40 секунд:
хмм.. щось для інших hand lubed світчів на юнікейс про пружини вони вказують окремо: так то і так, змащують їх gpl 105. а ось для гатеронів немає такого рядку в описі. блін, ну, якщо доведеться ще розбирати їх щоб змастити пружини це буде лолкєк :lol:
Milky yellow pro коштують 850грн за кіло 110шт, а тут $50 за 10 шт :lamer:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields
Та ні 50 баксів за 90шт ти шо :laugh:

На Алі 90шт 900грн бачив. 850грн за 110шт це, мабуть, по якихось знижках.

Відправлено через 55 секунд:
Там на скіріні кількість на зображенні світча є. 9*10
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 09.04.2025 14:24 7mindfields
Та ні 50 баксів за 90шт ти шо :laugh:

На Алі 90шт 900грн бачив. 850грн за 110шт це, мабуть, по якихось знижках.

Відправлено через 55 секунд:
Там на скіріні кількість на зображенні світча є. 9*10
А, не побачив 9, не чує баба 9 чи 10, вибачте :D
Upd: приїхали кейкапи, що сказати, отримав те, скільки заплатив, по $20 за сет (125шт + 158шт), дива не трапилось, але хотілось
Востаннє редагувалось 09.04.2025 14:29 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Але з мілкі йелоу це ж як і з черрі. В стоці — слабенько, а то і зовсім фігня. Змащене/замодифіковане — супер.

Мені просто стільки всього ще треба змастити з того що вже куплене, шо я готовий віддати додаткові 30$ за це покращення і можливість користуватися одразу. плюс же ж ще пружини включено в ціну. Так що взагалі норм.

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
Треба буде ще раз перерахувати, але, якщо ці три замовлені сети успішно приїдуть, у мене всього буде чи то 44 чи то 45 сетів світчів по 90шт :insane:

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
7mindfields
А на яке саме диво ти сподівався? По кольорах?

Фотка є?
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 09.04.2025 14:27 Але з мілкі йелоу це ж як і з черрі. В стоці — слабенько, а то і зовсім фігня. Змащене/замодифіковане — супер.
Мені, як звичайному казуалу, сподобалися навіть фекторі любед гатерони , я тоді порівняв на одному світчі з оіл кінгом перед відправкою, і для себе вирішив що жовті мілкі про то є оіл кінги для бідних

Відправлено через 52 секунди:
leif
Фото будуть разом з msrp на відеокарти :gigi: трохи пізніше

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
leif: 09.04.2025 14:31 А на яке саме диво ти сподівався? По кольорах?
Кольори не співпадають, то ще півбіди, але декілька pbt (китаєць обіцяє саме цей матеріал на сторінці) капи вже були трохи зашайнені з коробки, і це реально сумно
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 09.04.2025 14:35Мені, як звичайному казуалу, сподобалися навіть фекторі любед гатерони ,
тут, звісно, справа в левелі клавіатурної упоротості) навіть оіл кінги, які ніби як найкраще змащені з усіх гатів з заводу, на мій смак -- не злітають. мілкі йелоу у мене зараз немає, але колись були і я пам'ятаю там змащення, воно гірше.

щодо порівняння звуку, то різні матеріали в цих світчах, очевидно, дають різний звук на виході (оце так несподіванка :gigi: )

так, до певної міри можна говорити про якусь гатеронівську днк, яка в більшій чи меншій мірі прослідковується в значній частці їхніх світчів, але мілкі йелоу про стоять особняком. і особливо від того, що має інк-бленд боттоми.
7mindfields: 09.04.2025 14:35Фото будуть разом з msrp на відеокарти трохи пізніше
:laugh: :up:
7mindfields: 09.04.2025 14:35Кольори не співпадають
на пбт їх апріорі не можна отримати такі як на гмк, тут без шансів. щоб отримати гмк кольори потрібен мало того шо абс так ще і хитрозроблений процес і серйозне обладнання, чого в підвал дядечка ляо наразі не підвезли.
7mindfields: 09.04.2025 14:35капи вже були трохи зашайнені з коробки, і це реально сумно
ну це зовсім подстава. насправді, дешевий/невдалий пбт, а також якісь його мікси з чимось ще, вони шайняться. якісний же пбт можна юзати роками якщо не десятиліттями без натяку на шайн. в якості одного прикладу можна глянути хоча б старі айбіем клавіатури, яким років стільки скільки мені, з яких принаймні з десяток їх нещадно експлуатували, а кейкапи досі ого-го. але насправді таких прикладів багато.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

7mindfields: 09.04.2025 14:35Кольори не співпадають
В мене є фіолетово-кремові дабл-шоти, з мінімальним пробігом (але трохи з пилом, довго без діла лежать :laugh:)
спойлер
Зображення
Якщо раптом будуть цікаві, можу протерти спиртом від пилу, все одно не використовую) Правда на 75% не підійдуть, розкладка виключно під стандартну 108, немає правого короткого shift.
Відповісти