Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

Приїхала нарешті замовлена 2+ місяця тому keychron q3 he.
Цікава залізяка, таке враження що їй сайлент свічі і непотрібні, (порівнюю з поточними outemu silent lemon) - ненабагато гучніша на звичайних лінійних свічах. Штатні капи з кейхроновскім профілем OSA - незвично маленькі зверху. Софт - не потребує зовсім ніякого встановлення, бо qmk з коробки, все і одразу (с)

В загальному - прикольно, буду далі тестити, що воно вміє і як буде вести. На перший погляд - саме те, що шукав.
спойлер
IMG_20250327_122654.jpg
leif
Member

Повідомлення

artko: 27.03.2025 15:15Приїхала нарешті замовлена 2+ місяця тому keychron q3 he.
ого, теж нешвидко доїхала) це з алі експресу? у скільки обійшлась?
artko
Member

Повідомлення

leif: 27.03.2025 17:21
artko: 27.03.2025 15:15Приїхала нарешті замовлена 2+ місяця тому keychron q3 he.
ого, теж нешвидко доїхала) це з алі експресу? у скільки обійшлась?
з алі, так. попав під ту ж проблему з cainao, як багато хто жалівся ("зависання" типу в аеропорту). Те що відправлено було китайцями містом або нп - ну до двох тижнів в той самий період прибувало. 7800грн
leif
Member

Повідомлення

artko
найс ціна :up:

Kosdnepr писав недавно, що теж свою десь на днях отримав, яка в таку ж халепу з доставкою потрапила. видно, все разом нарешті доїхало.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif
Забрав Воміер (RD75 Pro). Мало того, що їхав понад 4 місяці, так ще й Укрпошті за зберігання доплатити довелось. Ну, молодці, комерціалізуються :laugh:
Перше враження дуже позитивне. Клавіатуру однозначно можна рекомендувати тим, хто не хоче нічого модити, а користуватись виробом "із коробки". Стокові світчі (Womier Full POM Grey Switch) гладкі, взагалі не scratchy. Стаби не цокають. Кейкапи можна було б і потовще, але вцілому пристойний бюджетний пбт-даблшот. Збірка корпусу на магнітних замках це просто пісня) Ще й пцб з дочірньою платою через магнітний конектор з'єднані, взагалі без проводів. Дуже зручно. Гаскет-ніжки також класна тєма.
Що по блютузу, що по 2.4G законектилась відразу без проблем. Але все ж це не варіант "диванної клавіатури" для ноуту чи ТВ, (як власне хотів я :laugh:), бо вона досить важка, впустиш на ногу - ще до травматолога доведеться шкандибати.
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr :beer: :up:

я дивився досить детальний огляд цієї клавіатури, і по ньому дійсно, як на свої гроші, виглядає привабливо. років 5 тому за таке б запросили в кілька разів більше!

втім, вставлю свої 15коп стосовно згаданих бол-кетч кріплень корпусу та магнітного коннектору. якщо чесно, не дуже розумію тренду, коли це приходить в бербоуни/пребілди в районі 100-130 баксів. частіше за все, цей сегмент все ж купується людьми, які не будуть часто розбирати клавіатуру для експериментів з нею, і навіщо тоді користувачу оплачувати цей функціонал задля 2-3 розбирань? краще б вже ці додаткові кілька баксів в більш якісні стаби чи кейкапи переспрямувати, хіба ні?

А якщо вже у людини сформувалось таке бажання (поекспериментувати), вона готова витратити грошей на додаткові сети світчів, спробувати різні варіанти матеріалів плейтів, то доречніше вже подивитись щось рівнем повище, ну хоча б нео, для прикладу, відклавши придбання додаткового сету світчів, скажімо чи ще якось оптимізувавши клавіатурний бюджет. на рівні нео, магнітні коннектори та бол кетч вже цілком виправдано, імхо, адже ці бербоуни купуються вже нерідко тими, у кого не по 2 сети світчів та кейкапів, а побільше.

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
о, мінусатор повернувся. а я вже почав хвилюватись :laugh: правда щось тільки один. а решта де? вирішили відпочити пацани, чи шо?
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 27.03.2025 21:30 на рівні нео, магнітні коннектори та бол кетч вже цілком виправдано, імхо, адже ці бербоуни купуються вже нерідко тими
А також тими, кого душить жаба купити оригінальні жмк капи і вони тягнуть всякі клони з алі :lamer:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 28.03.2025 00:01А також тими, кого душить жаба купити оригінальні жмк капи і вони тягнуть всякі клони з алі
якби я юзав сайленти, HE чи якісь thoccy/marbly foam-білди, то не знаю, чи сам дивився би в бік гмк та абс кейкапів взагалі. скоріше за все, ні. тільки за яскравіші кольори і акуратні легенди платити такі гроші і миритися з набуттям шайну абс пластиком? meh :-/ он навіть такі клавіатурні гуру як блексаймон на якомусь етапі свого життя принципово відмовились від покупки гмк і перейшли на CRP та інші пбт кейкапи.

але якщо мова про отримання того самого легкого, живого і хай-пітчовішого звучання світчів, якщо є бажання почути більше деталей в звучанні змащенного і затюненого під себе світча, то пбт цього всього ніяк не можуть видати в тому ж обсязі що і гмк, просто тому, що сам тип пластику апріорі забарвлює звук інакше. ну, а якщо вже абс, то тільки гмк.

звісно, є люди, які вважають, що лише за гарні кольори гмк, можна заплатити, але тут вже у кожного своя ситуація і кожен сам собі вирішує що чого вартує. особисто я б суто заради вигляду гмк не купував, для мене це в першу чергу про звук, а потім вже про все інше.
artko
Member

Повідомлення

а як з керамічними капами, хтось тестував? там дійсно керамика, а не "керамовмісний продукт" з пластику? там доволі цікаві речи бачу, напівпрозорі та різнокольорові (в навантаження цінник) шайну вони схоже не бояться, бо вже блискучі :)
leif
Member

Повідомлення

artko
Не користувався, але знаю, що трапляється з ними отака халепа:
спойлер
Зображення
Це, звісно, не у всіх і взагалі є інфа, що ніби як таке затирання відбувалось з першими поколіннями керамокапів, а нині вже пофіксили в більшості випадків. Але фіг його знає.

Особисто мені кейкапи з будь яких матеріалів крім пластику не цікаво навіть взяти на тест.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 28.03.2025 12:46 artko
Не користувався, але знаю, що трапляється з ними отака халепа
Не баг, а фіча, легенди зникають після освоєння сліпого друку :teacher:
leif
Member

Повідомлення

от який недолік присутній у мого айрона165, так це те, що мої обидві пцб для нього стоково мають флекскати :tomat:
виглядає це отак:
спойлер
Зображення
не те щоб ці флекскати прям робили звучання клавіатури жахливим, але все ж вони не можуть на звук негативно не впливати. навіщо це було зроблено дизайнером я взагалі не в'їхав, адже ніякого флексу вони не додають, як на мене. власне, для айрону пропонується нова пцб (runic), на якій ніяких флекс-катів немає, але це знову таки це баксів 85-90 з усіма доставками, що недешево, мені останнім часом вистачає покупок пцб до матріксу, які коштують шо вживаний авіаносець :weep:

надихаючись рішеннями дизайнерів cycle7, за допомогою смєкалочкі і підручних матеріалів я виправив цей прикрий недолік пцб айрону легко, просто і дешево наступним чином:
спойлер
Зображення
Зображення
підібрав канцелярську резинку потрібної товщини, яка досить достатньо щільно входила в флекс-кати сама по собі, а потім, вставивши її, ще й залив цю резинку з обох боків плати силіконовим клеєм Жан Ліда B7000 і дав час добряче засохнути B-)

щоб протестувати, що з цього вийшло було взято рідний алю плейт, жодних фоамів, добре знайомі постійним читачам замодифіковані мною черрі брауни (L 3204 + F Deskeys + SS 62g 2-stage + B-in 800k), стаби ТХ крім пробілу, де було знову використано франкен стаб з ТХ хаузінгів та стемів дюрок, тому що останні краще підходять для холі моду (який, відповідно, було проведено) і вільніше себе почувають в хаузінгу, що дозволяє нівелювати потенційну кривизну гмк-пробілів, якщо така трапляється:
спойлер
Зображення
а також кейкапи гмк дракула в2 з новелтіс/акцентами:
спойлер
Зображення
Зображення
а, так, для айрону у мене є 2 ваги з відповідними бейджами-блокерами для фронтальної сторони: латунні і SS. я використовую латунну вагу і бейдж:
спойлер
Зображення
наскільки покращився звук відносно пцб з флекс катами, я, якщо чесно, і не скажу, бо вже забув як воно було до, а збирати два рази було лінь, тим паче що я використовую солдер пцб. але, так чи інакше, модифікація ця сильно навряд була марною і мала би щось там покращити. результат мені сподобався, прям конфіг по кайфу. відкладаю ф2 з лонг-полл гатеронами і пересідаю за айрон :kbd:
valera60
Member

Повідомлення

leif: 28.03.2025 11:08
7mindfields: 28.03.2025 00:01А також тими, кого душить жаба купити оригінальні жмк капи і вони тягнуть всякі клони з алі
якби я юзав сайленти, HE чи якісь thoccy/marbly foam-білди, то не знаю, чи сам дивився би в бік гмк та абс кейкапів взагалі. скоріше за все, ні. тільки за яскравіші кольори і акуратні легенди платити такі гроші і миритися з набуттям шайну абс пластиком? meh :-/ он навіть такі клавіатурні гуру як блексаймон на якомусь етапі свого життя принципово відмовились від покупки гмк і перейшли на CRP та інші пбт кейкапи.

але якщо мова про отримання того самого легкого, живого і хай-пітчовішого звучання світчів, якщо є бажання почути більше деталей в звучанні змащенного і затюненого під себе світча, то пбт цього всього ніяк не можуть видати в тому ж обсязі що і гмк, просто тому, що сам тип пластику апріорі забарвлює звук інакше. ну, а якщо вже абс, то тільки гмк.

звісно, є люди, які вважають, що лише за гарні кольори гмк, можна заплатити, але тут вже у кожного своя ситуація і кожен сам собі вирішує що чого вартує. особисто я б суто заради вигляду гмк не купував, для мене це в першу чергу про звук, а потім вже про все інше.

Всем доброго здоровья. Решил побеседовать, но не как профессионал, а как пользователь/любитель. Так что немного не согласен, но всё по порядку.
Моя первая механическая клавиатура это Xiaomi IQUNIX L80, которую мне привезла дочка. за ненадобностью/не понравилась. Раньше было желание купить/попробовать, но цена останавливала. И на тебе "подарок". Сразу насторожило, только английские буквы, но, подумал, это решаемо. Совет дочки - тренируй память. Лишним не будет. Хотя компьютер, в основном, только игры. В течении недели уже привык в играх/размере/подсветки/расцветке, но при наборе текста тормоза были. Через месяц, когда она уехала, решил вернуть взад свою B120 Bloody. И тогда я понял эту разницу...В120 спрятал на "чёрный" день. Сравнивать их нет смысла потому, что у механики плюсов больше.
Плюс: вес, срабатывание клавиш т.е. нет "проскоков", не знаю как правильно называется, и самое главное замена свитча/клавиши без проблем.
Минус это цена, которая останавливает при желании "попробовать". И подсветка на B120, конечно лучше, для меня, но не критично.
Сейчас жду Aula F75 и скорее всего подсветка у неё такая же как и у IQUNIX L80.
С чем не согласен.
7mindfields
" кого душить жаба купити оригінальні "
leif
" для мене це в першу чергу про звук, а потім вже про все інше. "
Конечно, если вы имеете в виду людей, которые понимают смысл написанного вами на 80/90%, а не как я, наоборот, то да. У вас есть опыт и вы уже знаете о чём и о ком говорите. Есть свои приоритеты, которые учитываете при выборе, тогда всё верно.
Моё мнение. Самые ломаемые это клавиатура и мышка. Я имею в виду "эмоциональную" причину/поломку, если у мембранки "умерла" кнопка, то её только выбросить. Уже минусяра. Да, если человек её использует только для работы (набор текста), то изнашивание идёт, как бы равномерно. А для игр износ совсем по другому. У меня, какой не какой, но опыт есть. И между разными клавиатурами тоже, но по звуку тихо/громко или мягко/туго, а так же другие технические отличия, кроме цены...Увы. И всё равно механика на первом месте. Как то вот так.
leif
Member

Повідомлення

valera60: 29.03.2025 18:12Моё мнение. Самые ломаемые это клавиатура и мышка.
у кого як. особисто у мене ні мишки ні клавіатури не ламаються, тьху тьху тьху. з чого їм ламатись? якісні клавіатури, як і якісні миші, при акуратній експлуатації служать досить тривалий час.
valera60: 29.03.2025 18:12Я имею в виду "эмоциональную" причину/поломку
"емоційна" це в сенсі, що злив катку -- розламав клавіатуру/кинув мишку об стіну? :laugh: не знаю не знаю, сам граю в мультиплеєр з 99 року, злив багато тисяч, може навіть десяток тисяч каток за ці роки і якось жодного разу не ламав ані мишу ані клавіатуру, тому тут знову індивідуально.
valera60: 29.03.2025 18:12 А для игр износ совсем по другому.
от так, для іграшок абс кейкапи не варто купувати, імхо. бо коли зашайнені тільки "ігрові" клавіші виглядає це досить кепсько, на мій смак. рівномірний шайн виглядає значно краще. щодо світчів, то там такий ресурс закладено, що на це можна не зважати.
valera60: 29.03.2025 18:12У меня, какой не какой, но опыт есть. И между разными клавиатурами тоже, но по звуку тихо/громко или мягко/туго, а так же другие технические отличия, кроме цены...Увы. И всё равно механика на первом месте. Как то вот так.
тут не зрозумів. ви хочете сказати, що з вашого досвіду між клавіатурами немає різниці окрім ціни? якщо так, то -- ок, почув вас, раді Бога, немає і немає, що тут ще додати.
valera60: 29.03.2025 18:12С чем не согласен.
з чим ви, власне, не згодні якось не до кінця тема розкрита.
valera60
Member

Повідомлення

leif: 29.03.2025 19:50
valera60: 29.03.2025 18:12Я имею в виду "эмоциональную" причину/поломку
1)."емоційна" це в сенсі, що злив катку -- розламав клавіатуру/кинув мишку об стіну? :laugh: не знаю не знаю, сам граю в мультиплеєр з 99 року, злив багато тисяч, може навіть десяток тисяч каток за ці роки і якось жодного разу не ламав ані мишу ані клавіатуру, тому тут знову індивідуально.
valera60: 29.03.2025 18:12У меня, какой не какой, но опыт есть. И между разными клавиатурами тоже, но по звуку тихо/громко или мягко/туго, а так же другие технические отличия, кроме цены...Увы. И всё равно механика на первом месте. Как то вот так.
2).тут не зрозумів. ви хочете сказати, що з вашого досвіду між клавіатурами немає різниці окрім ціни? якщо так, то -- ок, почув вас, раді Бога, немає і немає, що тут ще додати.
1). Совершенно верно. Примерно так.
2). Выделил, поэтому должны понять. :beer:
leif
Member

Повідомлення

valera60: 29.03.2025 23:52Выделил, поэтому должны понять.
ні, все таки потрібна більш детальна розшифровка. ви написали що, ваша перша механічна клавіатура це IQUNIX L80, а друга механічна ще до вас не доїхала. з вашого повідомлення виходить, що ви порівнювали одну механічну клавіатуру з однією мембранною, все правильно? і ви зробили висновок що механіка на першому місці.
valera60: 29.03.2025 18:12У меня, какой не какой, но опыт есть. И между разными клавиатурами тоже, но по звуку тихо/громко или мягко/туго, а так же другие технические отличия, кроме цены...Увы.
це ви написали про порівняння вашої механічної і мембранної клавіатури? ви їх порівняли і не побачили відмінностей по звуку і відчуттях від тайпінгу? чи що з чим ви порівнювали? напишіть більш розгорнуто, якщо вас не обтяжить. дякую!
valera60
Member

Повідомлення

leif: 30.03.2025 10:43
valera60: 29.03.2025 23:52Выделил, поэтому должны понять.
ні, все таки потрібна більш детальна розшифровка. ви написали що, ваша перша механічна клавіатура це IQUNIX L80, а друга механічна ще до вас не доїхала. з вашого повідомлення виходить, що ви порівнювали одну механічну клавіатуру з однією мембранною, все правильно? і ви зробили висновок що механіка на першому місці.
valera60: 29.03.2025 18:12У меня, какой не какой, но опыт есть. И между разными клавиатурами тоже, но по звуку тихо/громко или мягко/туго, а так же другие технические отличия, кроме цены...Увы.
це ви написали про порівняння вашої механічної і мембранної клавіатури? ви їх порівняли і не побачили відмінностей по звуку і відчуттях від тайпінгу? чи що з чим ви порівнювали? напишіть більш розгорнуто, якщо вас не обтяжить. дякую!
Всем доброго здоровья. Забрал сегодня клавиатуру и теперь у меня две механических хотя одна и не рабочая.
И так детальная расшифровка.
Первая механическая IQUNIX L80, которую сравнивал с мембранной B120 Bloody. Эта есть в данное время. Всё верно, сравнивал эти две и механика не первом месте, но эта не единственная мембранная, которой мне довелось пользоваться. Ранее были, и не один год, а довольно длительное время, Logitech/на батарейках и A4Tech/проводная,обычная. Моделей не помню. Все мембранные как и B120. Между мембранными отличий я не запомнил/тише/громче/мягче/жёстче, А может просто не обратил внимания, скорее всего причина в этом, поэтому считаю их равными по этим параметрам. Если брать что понравилось в них, то удобнее Logitech/беспроводная, В120/подсветка, A4Tech обычная.
Что касается звучания между этими двумя клавиатурами. L80 звук как у печатной машинки, чёткий/громкий, нажим мягче. У В120 глуше/тише, нажим жёстче.
Есть два ноута. Macbook pro 2013 и HP ProBook 4740s/этот не рабочий, вот у них клавиатура и тише, и мягче, и удобнее. Пробовал сейчас. Для эксперимента.
Вторая, новая, Aula F75 Gasket Greywood V3 Switch Hot-Swap White Bluetooth/USB (6948391208640) полная расшифровка модели.
Сравнил эту с L80 звук совершенно разный. У первой похож, даже не знаю как написать, но, что то похожее на стук женского каблука в метро. Мне слышится так. Может у первой смазка закончилась? Два года работала у меня, но, думаю, от смазки звук так сильно не изменится. Хотя... могу и ошибаться. Сила нажатия похоже одинаковое. Вот как то так.
p.s. Лично моё мнение. Для вас главное, при выборе клавиатуры, это звук, а потом остальные составляющие. Для меня главное практичность т.е. замена свитча/клавиши, подсвета/зрение не как у нормальных, в идеале как B120, но какая есть, а потом всё остальное. Когда в наушниках звук вообще не имеет значения. В роди бы на всё ответил.
leif
Member

Повідомлення

valera60: 30.03.2025 18:39Для вас главное, при выборе клавиатуры, это звук, а потом остальные составляющие. Для меня главное практичность
це природньо, що будуть різні підходи до клавіатур, в першу чергу, враховуючи, що для вас клавіатури це не хоббі, як для мене.
valera60
Member

Повідомлення

leif: 30.03.2025 19:51
valera60: 30.03.2025 18:39Для вас главное, при выборе клавиатуры, это звук, а потом остальные составляющие. Для меня главное практичность
це природньо, що будуть різні підходи до клавіатур, в першу чергу, враховуючи, що для вас клавіатури це не хоббі, як для мене.
С Вами очень приятно общаться. Моё мнение многим людям, на этом форуме, есть чему у Вас поучиться. И, если у меня возникнут вопросы касаемо клавиатуры, я знаю к кому обратиться за советом. Моё Вам уважение за Вашу искренность и хобби. Именно в таком порядке.
Відповісти