Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 27.02.2025 11:32
leif: 27.02.2025 10:40
немає, доведеться щось більш прозаічне робити)
Мікробам підсвітку обідка? :D
Ще ідеї у когось будуть?

В ідеалі було б зробити якийсь блютус світильник-нічничок. Цікаво було б розібратись в цьому всьому, руцями все покрутити на рівні складових елементів.

Відправлено через 1 годину 29 хвилин 46 секунд:
Фух, :censoured: ну його на :censoured:
спойлер
Зображення
:laugh:

Відправлено через 1 годину 6 хвилин 42 секунди:
До речі мастила з Китаю, про які писав трохи вище, таки на цей раз полетіли літаком :spy: принаймні так пише трекінг (може сушею їде від якогось об'єму?), але дати доставки все одно дикі, одне взагалі в кінці квітня планують доставити :gigi:

Відправлено через 2 години 5 хвилин 52 секунди:
leif: 26.02.2025 21:58так, це оранжі ще першого покоління, ті, що виробляв грітеч
охрана отмєна! це світчі ТТС, на них прям так і написано знизу. що там у разера були за вибори постачальника і в якому році хто що виробляв швидкий загугл розібратись не дозволив, та і фіг з ним. але це більше корелює з рівнем на якому світчі зроблені. принаймні станом на тепер ТТС має досить пристойні світчі, а грітеч -- зовсім бюджетні. як це було у 2016 я не знав, та ще й забув, ніби грітеч завжди були супер бюджетні, щодо ТТС я навіть не знаю коли вони почали працювати. але саме от цей світч зроблений добре, порівняти мені є з чим.
bodik
Junior

Повідомлення

leif: 26.02.2025 21:58 світлодіоди. куди їх приткнути поки не вирішив, але шось треба буде придумати. треба покурити цю тему, де там контролери які для них підійдуть, як їх правильно спаяти. може зроблю якийсь світильник для дружини, фіг знає. але було б цікаво.

esp32 + wled і можна намутити якийсь прикольний нічник на тумбочку,з сенсорним керуванням, управлінням з телефону і всякими іншими збоченнями
leif
Member

Повідомлення

bodik: 27.02.2025 22:52
esp32 + wled і можна намутити якийсь прикольний нічник на тумбочку,з сенсорним керуванням, управлінням з телефону і всякими іншими збоченнями
Оо, супер! дякую :beer:

Відправлено через 5 годин 25 хвилин 57 секунд:

Кейкульт канєш нічо так виглядає. Комішен, дорого багато, всі дєла. Але на ММ невер-білт og кейкульт ткл2 з повним комплектом (але не комішен,офк) зараз за 800 можна взяти а то і менше, минула билая слава, як я вже писав недавно.
tablestikus
Member

Повідомлення

Взяв оце собі Keychron K5 Max RGB Hot Swap на brown-світчах - дуже сподобалася.
timetron666
Member

Повідомлення

Хтось-шось чув про цей Китай бренд Epomaker? Може я тут власники таких клавіатур. Цікавить яка у них якість
Барбарис
Member

Повідомлення

timetron666, в мене є провідна Epomaker x Feker Galaxy80 алюмінієва. Гарна якість.
overload17
Member

Повідомлення

Получил https://community.oneplus.com/thread/13 ... 4627069961 такую за условно приятную цену правда с нюансами, ну то такое. на Winter Bonfire свитчах.

Довольно прикольные, совсем не похожи на Brown.

Офтоп, мб кто-то занимался в таких клавах проблемами с аккумами и куда рыть, в моей проблема что от аккума вообще не хочет включатся, хотя режимы что провод\безпровод оба работаю но при юсб питании. Кейхрон обещает выслать аккум на замену
leif
Member

Повідомлення

timetron666: 01.03.2025 16:26Хтось-шось чув про цей Китай бренд Epomaker? Може я тут власники таких клавіатур. Цікавить яка у них якість
сам я не користувався, але репутацію ніби як мають непогану в своїй ціновій категорії.
overload17: 01.03.2025 17:56Офтоп, мб кто-то занимался в таких клавах проблемами с аккумами и куда рыть
а куди там можна рити в принципі?)) розібрати і подивитись: чи все під'єднано, чи всі повода цілі, чи роз'єми стоять на своїх місцях і тд. заміряти напругу на акумі, якщо є чим. ну і в процесі цих досліджень вже і стане зрозуміло, в чому проблема. якщо в пцб/дотері/провідках, то їх на заміну, якщо в акумі -- його. ось власне і все риття.

Відправлено через 23 хвилини 43 секунди:
тим часом під'їхали дюрок-стаби. один сет v2 і один v3
спойлер
Зображення
порахував скільки з новоприбулими накопичилось стабів на поличці (на фотці не всі, офк):

- 8 сетів ТХ пцб-маунт, в різних версіях (1.2мм, 1.6мм, лонг-полл, звичайні, screw-in, clip-in)
- 1 сет ТХ плейт маунт
- 2 сети durock v2 (один GID, один smokey пц)
- 1 сет durock v3
- 1 сет tecsee v2
- 1 сет C³ EQUALZ
- 1 сет Owlab + додатковий 1 стаб для 7ю пробіла
- 1 сет стабів NEO

ітого 16 сетів стабів, :insane: :help: яке тут стоп-слово?! :laugh:

і ще кілька штук на приміті є, які треба буде спробувати, але то вже таке. за нагоди, якось, колись.

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
а, і мастила таки дійсно не поїхали через казахстан і потім фіг його навіть знає де ще, як минуле замовлення з 50гр крайтоксу 205, а полетіли літаком. і незважаючи на заплановану дату доставки 24 квітня (лол) вже навіть пройшли українську митницю, тобто завтра-післязавтра заберу.
Scoffer
Member

Повідомлення

А ніхто не задумувався про кастомні клавіатури з більшою кількістю кнопок? Ну там як в старих електроніках ще один стовпець наприклад. Щоб розділові знаки в кирилиці менш калічно друкувались.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.03.2025 19:29 А ніхто не задумувався про кастомні клавіатури з більшою кількістю кнопок? Ну там як в старих електроніках ще один стовпець наприклад. Щоб розділові знаки в кирилиці менш калічно друкувались.
Різні проекти були:
спойлер
Зображення

Зображення
Але ще один стовпчик кнопок це якась наркоманія тут і так правий мізинець працює що дурний при більш менш швидкому тайпінгу в українській розкладці, куди йому ще один стовпчик? :laugh: В російській до речі йому (правому мізинцю) помітно зручніше. Ну а в англійській само собою найкраще, але це очевидні речі все.
Scoffer
Member

Повідомлення

leif
Стовпчик можна і вліво)
leif
Member

Повідомлення

Scoffer
при бажанні і наявності грошей можна зробити хоч собі в єдиному екземплярі взагалі все, що завгодно. якщо сильно упоротись і не ставити високих вимог окрім власне лейауту "під себе", то можна і відносно задешево зробити. але комерційно це все невловимий джо, звичайно. особисто я б ніколи на таке гроші не витратив.

нормально прокачавши скіл, можна друкувати досить швидко і на йцукені, і імхо, краще витратити час саме на це. але, якщо тобі "просто хочеться" (буває і таке) або ти вже друкуєш книжний текст 200+ слів на хвилину і тобі мало і бачиш затик саме в лейауті... ну, тоді, мабуть, так, можна вже починати заморочуватись на всі гроші, створювати handwire клави з кастомними лейаутами. чом би і ні. тут таке діло, суто особисте.
Scoffer
Member

Повідомлення

leif
Я тобі шо машиністка щоб друкувати 200 слів на хвилину?) В 10 пальців вмію, штук 70-80 слів на тренажері робив, думаю мені вистачить. Мені більше не подобається що при зміні розкладки змінюється положення символів. От про що я.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer
не знаю, я ніколи не мав з цього приводу дискомфорту. друкую англійською та українською/російською десь 50/50 часу, змінюю часто.
Відповісти