Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 13:09у якої? немає ні посилань ні картинок
Я там додав послання.

https://hotline.ua/ua/computer-myshi-kl ... dark-gray/

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
leif: 03.01.2025 13:05Барбарис
а на промі 404 вивалюється
— В мене теж 404.

Повне посилання таке:
https://monitory.com.ua/ua/p2126962544- ... -1000.html
The_Rusik
Member

Повідомлення

Cherry kc 1000 реально стоит 300 грн? Или это подделка? Или чего так дешево?

А кроме а4теч и кугар вантар есть еще тихие бюджетные варианты? Не за 100уе.
А то они все большие, хочу ткл или даже меньше.
7mindfields
Member

Повідомлення

The_Rusik: 03.01.2025 13:36 Cherry kc 1000 реально стоит 300 грн? Или это подделка? Или чего так дешево?

А кроме а4теч и кугар вантар есть еще тихие бюджетные варианты? Не за 100уе.
А то они все большие, хочу ткл или даже меньше.
> хочу ткл чи навіть менше
> тиху
> не за 100уо
Перехочеш
The_Rusik
Member

Повідомлення

7mindfields
Хорошо. Что есть за 100?
Только еще плюс один пункт: низкопрофильная или вообще ножничная.
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 03.01.2025 13:05Ось наприклад у цієї клавіатури центр пробілу розташований ближче до правого краю клавіші H(латиська АШ). А на інших розташований або по правому краю клавіші H(латиська АШ), або взагалі між G і H.
— Клавіатур там під тисячу, я всі не передивлявся.
ви, мабуть, хотіли сказати, що на інших клавіатурах -- по лівому краю. для наочності. беремо клавіатуру, яку ви скинули, малюємо перпендикулярно середині пробілу плюс-мінус пряму лінію:
спойлер
Зображення
беремо рандомну клавіатуру №2, робимо те саме:
спойлер
Зображення
і рандомну клавіатуру №3, аналогічно:
спойлер
Зображення
тобто ви стверджуєте, що розташування центру пробілу ~ на 17мм правіше в сабжі це якось принципово змінює досвід користувача?

Відправлено через 7 хвилин 20 секунд:
The_Rusik: 03.01.2025 14:15Хорошо. Что есть за 100?
Только еще плюс один пункт: низкопрофильная или вообще ножничная.
спочатку треба з'ясувати що таке тиха клавіатура в вашому розумінні. на сайлент світчах чи просто така, яка не сильно клацає. в ідеалі з прикладом на ютубі.
The_Rusik
Member

Повідомлення

leif

Не механика, даже черри сайлент для меня - громко.
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 14:26тобто ви стверджуєте,
Я побачив, що розташування центру пробілу відрізняється на різних клавіатурах. Що довжина клавіш пробілу, різна на різних клавіатурах.

Просто спостереження: принаймні на недорогих клавіатурах, чим довша клавіша пробілу, — тим сильніше у неї "теліпається" край(краї). І тим неприємніше ним користуватись.
leif
Member

Повідомлення

The_Rusik
Ясно. Ну, може фахівці по мембранках щось підкажуть.
VovaII
Зрозуміло. І все ж таки, можна приклади клавіатур, на яких особисто ви стикнулися з проблемами з пробілом?
Yurius
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 16:14 The_Rusik
Ясно. Ну, може фахівці по мембранках щось підкажуть.
VovaII
Зрозуміло. І все ж таки, можна приклади клавіатур, на яких особисто ви стикнулися з проблемами з пробілом?
Прям боляче дивитись на ваші монологи та діалоги в цій темі....це як на форумі володарів ланосів спілкуватись про запчастини маючи астон мартін. :D
leif
Member

Повідомлення

Yurius: 03.01.2025 17:38володарів ланосів
українською це буде скоріше "власник", володар то більше перснів :lol:

властєлін ланоса :lol:

так, приїхала мені таки підставочка для нео ерго, розпакував кілька місяців тому отримані новелтіс, начепив артисан, зробив нарядну клаву:
спойлер
Зображення
телефон тут трохи промазав з балансом білого, підсвітка без блакитного відтінку, просто білого кольору.

це у нас neo ergo в білому кольорі (коатінг), trimode hs pcb, pom плейт, без фоамів, cвітчі C³ Equalz Tangerine L (205) + F (deskeys), стаби ТХ АP, кейкапи gmk botanical white + пробіли + новелтіс + алю артисан hibi
Yurius
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 19:55
Yurius: 03.01.2025 17:38володарів ланосів
українською це буде скоріше "власник", володар то більше перснів :lol:

властєлін ланоса :lol:

так, приїхала мені таки підставочка для нео ерго, розпакував кілька місяців тому отримані новелтіс, начепив артисан, зробив нарядну клаву:
спойлер
Зображення
телефон тут трохи промазав з балансом білого, підсвітка без блакитного відтінку, просто білого кольору.

це у нас neo ergo в білому кольорі (коатінг), trimode hs pcb, pom плейт, без фоамів, cвітчі C³ Equalz Tangerine L (205) + F (deskeys), стаби ТХ АP, кейкапи gmk botanical white + пробіли + новелтіс + алю артисан hibi
Вам би якийсь тг чи інсту завести , типу як у Сакредкіба.

І щоб не флудити , що скажете за Нео65 , попався за 50 дол в три моді в повному комплекті , з алю плейтом , ось на днях приїде.
Зараз юзаю Сайкл7 в клакі білді , та чекаю QK 80mk2 ...Нео65 взагалі щось може ? Нео80 був,непоганий,але в усьому гірше сайкла.
leif
Member

Повідомлення

Yurius: 03.01.2025 20:40Вам би якийсь тг чи інсту завести , типу як у Сакредкіба.
навряд, але хто його знає, можливо, коли таки куплю мікрофон. бо вести такий блог (навіть зовсім крихітний) більш-менш серйозно без мікрофону для запису тайпінгів справа марна. запитів, як тут в топіку у Melofon, буде кожен другий комент, якщо вони там взагалі будуть.
Yurius: 03.01.2025 20:40І щоб не флудити , що скажете за Нео65 , попався за 50 дол в три моді в повному комплекті , з алю плейтом , ось на днях приїде.
Зараз юзаю Сайкл7 в клакі білді , та чекаю QK 80mk2 ....Нео взагалі щось може ?
не знаю, що може нео65, у мене не було і я ніколи ним навіть не цікавився, огляди не дивився тощо. скоріше за все, це ще з тих часів, коли нео були такими собі спрощеними версіями кукея, але заточеними в першу чергу на той самий фоамний+ЛП сценарій використання. з нео у мене лише ерго і це направду круто за свої гроші, але це вже трохи інший етап розвитку лінійки. не перестаю дивуватись цій клавіатурі.

що у нео вийшло цікавого недавно (теж в межах оновленого позиціонування) так це 75 Cu. базована дошка як на свої гроші.
Yurius
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 20:56
Yurius: 03.01.2025 20:40Вам би якийсь тг чи інсту завести , типу як у Сакредкіба.
навряд, але хто його знає, можливо, коли таки куплю мікрофон. бо вести такий блог (навіть зовсім крихітний) більш-менш серйозно без мікрофону для запису тайпінгів справа марна. запитів, як тут в топіку у Melofon, буде кожен другий комент, якщо вони там взагалі будуть.
Yurius: 03.01.2025 20:40І щоб не флудити , що скажете за Нео65 , попався за 50 дол в три моді в повному комплекті , з алю плейтом , ось на днях приїде.
Зараз юзаю Сайкл7 в клакі білді , та чекаю QK 80mk2 ....Нео взагалі щось може ?
не знаю, що може нео65, у мене не було і я ніколи ним навіть не цікавився, огляди не дивився тощо. скоріше за все, це ще з тих часів, коли нео були такими собі спрощеними версіями кукея, але заточеними в першу чергу на той самий фоамний+ЛП сценарій використання. з нео у мене лише ерго і це направду круто за свої гроші, але це вже трохи інший етап розвитку лінійки. не перестаю дивуватись цій клавіатурі.

що у нео вийшло цікавого недавно (теж в межах оновленого позиціонування) так це 75 Cu. базована дошка як на свої гроші.
Ну тут 1.6псб без флекскатів,глянемо :beer:75cu цікава,але прайс таке
leif
Member

Повідомлення

відпишіть по враженнях, якщо матимете час та натхнення :beer:
Yurius: 03.01.2025 20:59але прайс таке
норм прайс за такий борд, імхо. особливо виходячи з того, що з серйозних конкурентів у нього тільки TKD pt.1/75 десь за ту ж ціну. мені подобається сайкл7 (лежить у мене в кейсі в шафі пракично новий. і користуватись не користуюсь, але продавати не хочу :gigi: ), теж вкрай привабливий бербоун по співвідношенню ціна якість, але між pt.1/75 та 75cu я б навіть не знаю що б і обрав, скоріше навіть схиляюсь до нео.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, у мене відкривається і з пк, і зі смарта. Посилання давав з пк.
VovaII, з телефону саме таке, з пк поки не можу глянути.
leif
Member

Повідомлення

кароч, щось віал не завівся з пів тичка, я поки забив. в віа перший шар:
спойлер
Зображення
і другий. тут я нічого і не правив взагалі.
спойлер
Зображення
мабуть, ще зроблю спліт бекспейс, del туди поставлю.

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
в цілому особисто для мене цілком комфортно, я б спокійно обійшовся таким лейаутом, ТКЛ по суті потрібні в першу чергу як корпуси, які за рахунок розміру краще звучать.

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
о, ще треба на другий шар регулювання гучності в системі і м'ют додати.

Відправлено через 1 годину 21 хвилину 52 секунди:
так, ну все, це фінальний лейаут. трохи ще додав новелтіс, повернув світло-зелений ескейп на місце:
спойлер
Зображення
і розділив бекспейс:
спойлер
Зображення
Yurius
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 21:08 відпишіть по враженнях, якщо матимете час та натхнення :beer:
Зібрав на HMX хаяцинт V2U без шумки , кейкапи WS Poker... і за виключенням пробілу я був приємно здивований , дошка більш гучна ніж Сайкл 7 , але без еха та безодні , в цілому дуже сподобалося , особливо Альфи , а от пробіл без шумки повне лайно , прийшлось класти кейс фоам , бо він був дуже пустий , може через 7.25 , з шумкою сподобалося.А ну й ще стаби від Нео лайно повне, цикають щоб я не робив, мабуть криві , ровняти влом).

Но головне , що поки зіткнувся з проблемою , клавіатура не працює по 2.4 , тупо не конектиться , блютуз ок , дріт ок , але коли переключаю на 2.4 лампочка під R блимає , ПК баче донгл , але конекта нема: вже міняв порти , відключав все інше з юсб , зажимав клавішу фн+р , нічого . Ви не стикалися на Нео ерго з таким?
leif
Member

Повідомлення

Yurius: 04.01.2025 21:03Зібрав на HMX хаяцинт V2U без шумки , кейкапи WS Poker... і за виключенням пробілу я був приємно здивований , дошка більш гучна ніж Сайкл 7 , але без еха та безодні , в цілому дуже сподобалося , особливо Альфи , а от пробіл без шумки повне лайно , прийшлось класти кейс фоам , бо він був дуже пустий , може через 7.25 , з шумкою сподобалося.А ну й ще стаби від Нео лайно повне, цикають щоб я не робив, мабуть криві , ровняти влом).
:up:
Yurius: 04.01.2025 21:03Ви не стикалися на Нео ерго з таким?
не стикався, прямо це повідомлення пишу з нео ерго, яка під'єднана по 2.4ггц, все окей, з першої спроби.
Yurius
Member

Повідомлення

leif: 04.01.2025 21:50
Yurius: 04.01.2025 21:03Зібрав на HMX хаяцинт V2U без шумки , кейкапи WS Poker... і за виключенням пробілу я був приємно здивований , дошка більш гучна ніж Сайкл 7 , але без еха та безодні , в цілому дуже сподобалося , особливо Альфи , а от пробіл без шумки повне лайно , прийшлось класти кейс фоам , бо він був дуже пустий , може через 7.25 , з шумкою сподобалося.А ну й ще стаби від Нео лайно повне, цикають щоб я не робив, мабуть криві , ровняти влом).
:up:
Yurius: 04.01.2025 21:03Ви не стикалися на Нео ерго з таким?
не стикався, прямо це повідомлення пишу з нео ерго, яка під'єднана по 2.4ггц, все окей, з першої спроби.
Виявилося що при першому "спарюванні " треба прям дуже близько тримати дошку до донглу , коли підніс десь на 10см то воно зконектилось , перший раз таке бачу , в Нео80 я , наприклад, просто вставив донгл в метрі від пк і воно відразу все знайшло автоматом з першого разу, в Сайклі так само.

А що думаєте по новій QK80 mk2, у порівнянні з той же Neo75cu?
leif
Member

Повідомлення

Yurius: 05.01.2025 07:50А що думаєте по новій QK80 mk2, у порівнянні з той же Neo75cu?
думаю, що qk це дошка про матрікс-стайл зовнішній вигляд (всі оці елементи типу бейджів, дисплею і тд), м'який тайпінг завдяки ліф спрінг маунту та фоамні білди на пластикових плейтах в тому, що стосується звуку. глянув трохи огляд на YT, там мої припущення щодо звуку підтвердились.

до речі, після вашого відгуку подивився також побіжно і огляди на нео 65. і правда, вже там розробники закладали можливість використання, як в фоамних білдах, так і в збірках без PE-фоаму, про що свідчить і альтернативний варіант маунту і 1.6мм пцб без флекскатів. я цього і не знав, що лінійка нео практично одразу мала цей момент, як особливість позиціонування, і вважав, що вони прийшли до цього акценту трохи згодом, після перших кількох моделей, десь у 80-ці.

тим не менш, вага нео65 в зборі на трімод пцб - 1.3кг. це відверто небагато. сайкл7 важить практично 2 кг зібраний на дротовій пцб, тобто без батарей і це 70% борд, що недалеко від 65%. а без більш-менш пристойної ваги гарного звуку без фоамів ніяк не досягти, як би там не старались дизайнери. можливо, вам добре зайшла саме тональність, яку видало поєднання бербоуну та світча, але, мені здається, що сайкл7 в будь-якому випадку, буде на рівень вище у порівнянні з нео65.

судячи з оглядів, здатність клавіатур в лінійці нео у фоамлес білди йшла по наростаючій по мірі розширення модельного ряду: до виходу 75cu найкраще в них міг ерго, до нього - 80ка і так далі.

Відправлено через 6 хвилин 32 секунди:
що стосується порівняння нео75cu та qk80 mk2, то я думаю, що це вкрай різні дошки. вони відрізняються як естетично, так і по відчуттях від тайпінгу, завдяки різним маунтам, так і по звуку. враховуючи, що це продукти одного виробника в різних лінійках, які при цьому коштують майже однаково, такі розбіжності зовсім не дивні.

компанія как би явно натякає, що, якщо юзера цікавить матрікс стайл дизайн, дисплей (і можливість пограти у flappy bird на ньому :gigi:), м'який тайпінг та більш creamy звук, то треба брати кукей. а якщо більше подобається класичний/спокійний диз, більш жорсткий тайпінг і є зацікавленість у фоамлес білдах, тоді велкам за нео75cu.
Відповісти