думаю, що qk це дошка про матрікс-стайл зовнішній вигляд
(всі оці елементи типу бейджів, дисплею і тд), м'який тайпінг завдяки ліф спрінг маунту та фоамні білди на пластикових плейтах в тому, що стосується звуку. глянув трохи огляд на YT, там мої припущення щодо звуку підтвердились.
до речі, після вашого відгуку подивився також побіжно і огляди на нео 65. і правда, вже там розробники закладали можливість використання, як в фоамних білдах, так і в збірках без PE-фоаму, про що свідчить і альтернативний варіант маунту і 1.6мм пцб без флекскатів. я цього і не знав, що лінійка нео практично одразу мала цей момент, як особливість позиціонування, і вважав, що вони прийшли до цього акценту трохи згодом, після перших кількох моделей, десь у 80-ці.
тим не менш, вага нео65 в зборі на трімод пцб - 1.3кг. це відверто небагато. сайкл7 важить практично 2 кг зібраний на дротовій пцб, тобто без батарей і це 70% борд, що недалеко від 65%. а без більш-менш пристойної ваги гарного звуку без фоамів ніяк не досягти, як би там не старались дизайнери. можливо, вам добре зайшла саме тональність, яку видало поєднання бербоуну та світча, але, мені здається, що сайкл7 в будь-якому випадку, буде на рівень вище у порівнянні з нео65.
судячи з оглядів, здатність клавіатур в лінійці нео у фоамлес білди йшла по наростаючій по мірі розширення модельного ряду: до виходу 75cu найкраще в них міг ерго, до нього - 80ка і так далі.
Відправлено через 6 хвилин 32 секунди:
що стосується порівняння нео75cu та qk80 mk2, то я думаю, що це вкрай різні дошки. вони відрізняються як естетично, так і по відчуттях від тайпінгу, завдяки різним маунтам, так і по звуку. враховуючи, що це продукти одного виробника в різних лінійках, які при цьому коштують майже однаково, такі розбіжності зовсім не дивні.
компанія как би явно натякає, що, якщо юзера цікавить матрікс стайл дизайн, дисплей
(і можливість пограти у flappy bird на ньому ), м'який тайпінг та більш creamy звук, то треба брати кукей. а якщо більше подобається класичний/спокійний диз, більш жорсткий тайпінг і є зацікавленість у фоамлес білдах, тоді велкам за нео75cu.