Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

artko: 03.01.2025 07:10ну а як по іншому для перевірки, чи треба така штука
та я ж не в темі про такі кастоми, може там ком'юніті вже якусь кастомну пцб розробило і невеликими тиражами замовляють) звісно, handwired це найбільш очевидна опція.
artko: 03.01.2025 07:10можна, якщо що - невірно руки ставити та клацати
:think: :dontknow:
artko: 03.01.2025 07:10слоїв меньше
чисто з цікавості, а шо у вас там в цих леєрах, що їх потрібно перемикати на 75% або ткл клавіатурі? це якісь специфічні робочі моменти/сценарії?

мені на ткл взагалі нічого не треба перемикати, тобто я користують буквально одним леєром. це вже не модно?

Відправлено через 52 секунди:
VovaII
куди ж ви пропали? тільки-но почалась серйозна дискусія щодо пробілів :(
Барбарис
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 11:48 VovaII
куди ж ви пропали? тільки-но почалась серйозна дискусія щодо пробілів :(
Його 7mindfields спугнув - зарання розкусив та не підтримав гру.
artko
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 11:48 та я ж не в темі про такі кастоми, може там ком'юніті вже якусь кастомну пцб розробило і невеликими тиражами замовляють) звісно, handwired це найбільш очевидна опція.
розробили, так. але мене зелений звір з'їв, тому склепав сам для тестування.
leif: 03.01.2025 11:48 чисто з цікавості, а шо у вас там в цих леєрах, що їх потрібно перемикати на 75% або ткл клавіатурі? це якісь специфічні робочі моменти/сценарії?
так якраз на ткл і не треба нічого перемикати. а от на таких порізаних, та ще сплітах - постійно слої перемикаються і тільки запам'ятовувати.
leif: 03.01.2025 11:48 мені на ткл взагалі нічого не треба перемикати, тобто я користують буквально одним леєром. це вже не модно?
це вже кожному своє, так. в мене зараз частково numpad функционал на другому слої відмаплений(лінь переставляти хоткеї у тому ж midnight commander, far etc), та медіа перенесені.
leif
Member

Повідомлення

artko: 03.01.2025 12:00але мене зелений звір з'їв
а скільки просять за неї? баксів 50? більше?
artko: 03.01.2025 12:00склепав сам
:up:
artko: 03.01.2025 12:00так якраз на ткл і не треба нічого перемикати. а от на таких порізаних, та ще сплітах - постійно слої перемикаються і тільки запам'ятовувати.
мені, до слова, сьогодні (якщо НП не підведе) нарешті приїжджає фірмова підставка під зап'ястя для нео ерго (спробуй її ще купити), без неї не хотів користуватись:
спойлер
Зображення
тож на якись час буду переходити фактично на 60% (зібрав борд в Alice лейауті, хоча можна і Arisu, як на фотці вище), отут, як раз стане нагода зануритись в леєри більш ґрунтовно, бо там кнопок таки трохи малувато.

Відправлено через 9 хвилин 53 секунди:
VovaII
вам би, мабуть, сподобався такий лейаут як в neo ergo. пробіл розділений, палець лягає як треба. тру гамінг. правда немає F-ряду, я не знаю... що скажете? підійде для ігр?
artko
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 12:27 а скільки просять за неї? баксів 50? більше?
так, десь приблизно так. в залежності від продавана (це в мене була lily58, вона опенсорс.)
leif: 03.01.2025 12:27 тож на якись час буду переходити фактично на 60% (зібрав борд в Alice лейауті, хоча можна і Arisu, як на фотці вище), отут, як раз стане нагода зануритись в леєри більш ґрунтовно, бо там кнопок таки трохи малувато.
а там пан опанує збірку qmk і понеслося :) радив би vial - з форків qmk найбільше сподобалася, можна налаштовувати з веб-морди багато такого, що в qmk тільки перепрошивкою.
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 02.01.2025 12:52от би існував якийсь механізм в клавіатурах, який дозволяв би компенсувати такі речі для довгих клавіш
Нажаль такого не придумали. Точніше — придумать то придумали, але "заліза" пожаліли. Принаймні на доступних клавіатурах.
Лишається два варіанти:
1) Розділити пробіл а два коротших;
2) Під довгий пробіл поставити два перемикачі(ближче до країв пробілу).
artko
Member

Повідомлення

VovaII: 03.01.2025 12:43
leif: 02.01.2025 12:52от би існував якийсь механізм в клавіатурах, який дозволяв би компенсувати такі речі для довгих клавіш
Нажаль такого не придумали. Точніше — придумать то придумали, але "заліза" пожаліли. Принаймні на доступних клавіатурах.
Лишається два варіанти:
1) Розділити пробіл а два коротших;
2) Під довгий пробіл поставити два перемикачі(ближче до країв пробілу).
3) не купляти ультрадешеві клавіатури... ну нема такої проблеми на більш-меньш пристойних.
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 02.01.2025 14:29я ще раз вам повторю,
Сперечатись не можу, бо дорогі клавіатури не пробував.
На дешевих не так.
leif: 02.01.2025 14:29претревел
Щось Гугл не допоміг зрозуміти що воно таке?
Барбарис: 02.01.2025 14:38Лоджітек чи епл будуть безшумні, але й ціна від 3-4 тисяч.
— А вони за рахунок чого тихі виходять? Чому на дешевших такої тиші не досягають?

Барбарис: 02.01.2025 14:38ле стук клавіш все рівно буде.
https://monitory.com.ua/ua/p2126962544-
— посилання обірване. :(
artko
Member

Повідомлення

VovaII: 03.01.2025 12:50
leif: 02.01.2025 14:29претревел
Щось Гугл не допоміг зрозуміти що воно таке?
відстань, яку пройде клавіша до моменту спрацювання контакту.
leif
Member

Повідомлення

artko: 03.01.2025 12:33радив би vial
чув також гарні відгуки про vial і користувався ним трохи, коли налаштовував щось на cycle7, але дуже побіжно. треба буде спробувати і для нео, дякую.
VovaII: 03.01.2025 12:43Принаймні на доступних клавіатурах.
і все таки, про які саме клавіатури мова? можете, будь-ласка, перерахувати моделі клавіатур, на яких ви стикнулись з проблемним пробілом, в тому вигляді, як ви це описали.
VovaII: 03.01.2025 12:50На дешевих не так.
у мене є вдома 2 або навіть 3 недорогі мембранки і на них немає вами описаних проблем.
VovaII: 03.01.2025 12:50Щось Гугл не допоміг зрозуміти що воно таке?
відстань яку проходить світч (перемикач) механічної клавіатури до того як реєструється натискання.
Барбарис
Member

Повідомлення

VovaII, та ні, на пром перекидає.
VovaII
Member

Повідомлення

Барбарис: 02.01.2025 16:16, Хоч один приклад клави зі зміщеним пробілом є?
Ось наприклад у цієї клавіатури центр пробілу розташований ближче до правого краю клавіші H(латиська АШ). А на інших розташований або по правому краю клавіші H(латиська АШ), або взагалі між G і H.
— Клавіатур там під тисячу, я всі не передивлявся.

https://hotline.ua/ua/computer-myshi-kl ... dark-gray/
Востаннє редагувалось 03.01.2025 13:19 користувачем VovaII, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
а на промі 404 вивалюється
VovaII
Member

Повідомлення

Rhizone
Дякую.
7mindfields: 02.01.2025 21:15Купи собі ортолінійний борд з усіма клавішами 1u, і перекосів ніяких клавіш точно не буде, там навіть стаби не потрібні, а раз немає стабів - виходить геймерська
Цікава ідея, але по перше, я до такого не звик і переучуватись не хочу, а по-друге ціна не підходить.
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 03.01.2025 13:05 у цієї клавіатури
у якої? немає ні посилань ні картинок
Барбарис
Member

Повідомлення

leif: 03.01.2025 13:05 Барбарис
а на промі 404 вивалюється
:insane:
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
спойлер
Зображення
:insane:
VovaII
Member

Повідомлення

Melofon: 03.01.2025 09:47Не знаю что у вас там с левой рукой и большим пальцем но у меня и на стандартном расположении пробела большой палец нормально ложится и даже не на край пробела а ближе к середине, а даже если и нажимать по краю то он нормально отрабатывает когда стабилизаторы нормально отрегулированы и смазаны, и я не чувствую никаких проблем из-за того что палец не по центру пробела бьёт.
— Тому Ви і не шукаєте іншу клавіатуру.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, :lol:
Копіюю це посилання і в новому вікні відкривається. Аномалія через Сталкер.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 03.01.2025 13:13 leif, :lol:
Копіюю це посилання і в новому вікні відкривається. Аномалія через Сталкер.
Хм, а з мобільного відкривається норм:
спойлер
Зображення
Відповісти