з вбудованою функцією "пальцем відчуваєш що клавіші торкнувся, натискаєш, а воно(той ГГ на екрані) вчасно не підскакує, бо клавіша нахилилась замість натиснутись." ?VovaII: ↑ 02.01.2025 12:056000 грн.? А щось разів у 20 дешевше?leif: ↑ 02.01.2025 11:30ось вам для затравочки.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
artko
Member
-
VovaII
Member
artko
Клавіша довга, механізм десь посередині, коли на край натискаєш, — той край притискається, а середина лишається ненатиснутою. Або, скоріше так: натискаєш на край, він починає притискатись, а центр починає притискатись лише після того, як край опустився на декілька міліметрів. В результаті спрацьовування відбувається значно пізніше, ніж на інших клавішах. — При наборі тексту це ще пів-біди, а от в іграх — геть біда.
Клавіша довга, механізм десь посередині, коли на край натискаєш, — той край притискається, а середина лишається ненатиснутою. Або, скоріше так: натискаєш на край, він починає притискатись, а центр починає притискатись лише після того, як край опустився на декілька міліметрів. В результаті спрацьовування відбувається значно пізніше, ніж на інших клавішах. — При наборі тексту це ще пів-біди, а от в іграх — геть біда.
-
leif
Member
VovaII
от би існував якийсь механізм в клавіатурах, який дозволяв би компенсувати такі речі для довгих клавіш
от би існував якийсь механізм в клавіатурах, який дозволяв би компенсувати такі речі для довгих клавіш
-
artko
Member
щоб такого не було - у довгих клавішах є стабілізатори.VovaII: ↑ 02.01.2025 12:39 artko
скоріш за все - це прикол від "подешевше". поекспериментував - навіть на моїй бюджетці (але не 300грн) такого ефекту нема. спрацьовує однаково незалежно де натиснути. (в межах 0,1мм, точніше підручним штангелем не зміг виміряти)
-
leif
Member
artko
ваш кейкрон до вас доїхав? як враження?
ваш кейкрон до вас доїхав? як враження?
-
artko
Member
та ви, дядько, тролльleif: ↑ 02.01.2025 12:52 VovaII
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
на жаль - ні. китаєць не відправив, нема на стоках. і зараз слідкую - нема ніде саме такого, офіційний сайт - out of stock, ali, і т.п.
-
Kosdnepr
Member
Cherry Stream DesktopVovaII: ↑ 01.01.2025 23:24щоб клавіші як на ноутбуках? М'які і тихі.
Дуже якісна ножична мембранка, мав з нею справу.
-
leif
Member
1400 грн це майже в 5 разів дорожче ніж потрібно, якщо я все правильно зрозумів.Kosdnepr: ↑ 02.01.2025 13:32Дуже якісна ножична мембранка, мав з нею справу.
тихе, м'яке, бажано зі спліт пробілом, за 300, будь-ласка.
Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
ажіотаж на магнітні клави серйозний нині, як гарячі пиріжки розбирають.artko: ↑ 02.01.2025 12:54китаєць не відправив, нема на стоках. і зараз слідкую - нема ніде саме такого, офіційний сайт - out of stock, ali, і т.п.
-
VovaII
Member
Так от розділення його на два(три) повністю вирішило цю проблему.leif: ↑ 02.01.2025 12:52от би існував якийсь механізм в клавіатурах, який дозволяв би компенсувати такі речі для довгих клавіш
Е ні, то надто багато. Абсолютно серйозно.artko: ↑ 02.01.2025 12:53працьовує однаково незалежно де натиснути. (в межах 0,1мм, точніше підручним штангелем не зміг виміряти)
Ну хай не за 300, хай за 600. Якщо взагалі нема варіантів, то хай під 1000 999.leif: ↑ 02.01.2025 13:49тихе, м'яке, бажано зі спліт пробілом, за 300, будь-ласка.
-
leif
Member
я ще раз вам повторю, що правильно налаштований стабілізатор повністю, геть чисто, без жодних "але" прибирає цю проблему. де і як не натискай на пробіл - все спрацьовує гарно і чітко. спліт пробіл тому і не поширений, тому що людство придумало стабілізатори, які чудово справляються з поставленою задачею.VovaII: ↑ 02.01.2025 14:17Так от розділення його на два(три) повністю вирішило цю проблему.
претревел типового світча механіки 2мм, якщо щоVovaII: ↑ 02.01.2025 14:17Е ні, то надто багато. Абсолютно серйозно.
Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
можливо, фахівці по мембранках щось порадять. такі бюджети не про механіку. або про таку механіку, що краще вже нормальна мембранка.VovaII: ↑ 02.01.2025 14:17Ну хай не за 300, хай за 600. Якщо взагалі нема варіантів, то хай під 1000 999.
-
Барбарис
Member
VovaII, навіть A4Tech KV-300H провідна вийде в 1000-1100, окремо нампади від 300 продаються. Ні ножиці, ні мембранка не будуть абсолютно безшумними - стук клавіші об основу буде присутній. Лоджітек чи епл будуть безшумні, але й ціна від 3-4 тисяч.
Якщо в місті є магазин Брейн можна зайти поклацати просту вінгу чи A4Tech.
Можна на лоху пошукати Cougar Vantar, ножничну Cherry KC 1000(40Дб ). Але стук клавіш все рівно буде.
https://monitory.com.ua/ua/p2126962544-
Якщо в місті є магазин Брейн можна зайти поклацати просту вінгу чи A4Tech.
Можна на лоху пошукати Cougar Vantar, ножничну Cherry KC 1000(40Дб ). Але стук клавіш все рівно буде.
https://monitory.com.ua/ua/p2126962544-
-
VovaII
Member
На це маю таку думку: ті хто придумував ці стабілізатори, не грає в ігри. Тому розробники клавіатур хитрують(із того що я побачив щойно подивившись на розташування пробілів на різних клавіатурах), розміщуючи так пробіл, щоб його центр був близько до вашого великого пальця.leif: ↑ 02.01.2025 14:29я ще раз вам повторю, що правильно налаштований стабілізатор повністю, геть чисто, без жодних "але" прибирає цю проблему.
Наприклад:
1. Як дивитись: Ваша ліва рука займає клавіші ASD, великий палець лежить на пробілі "між" F і G.
Так от центр пробілу, на тих що я бачив, лежить аж під H або лівіше. У розуміючих виробників клавіатур центр пробілу ближче до лівої руки. — місце натискання великим пальцем знаходиться ближче до середини пробілу. В такому випадку стабілізатори впораються, або "затримка" в натисканні буде суттєво менше 0,1мм.
— Я раніше не звертав на це увагу, бо думав що клавіатури, по розташуванню основних клавіш, всі однакові.
-
Барбарис
Member
VovaII, Хоч один приклад клави зі зміщеним пробілом є?
А описаної проблеми навіть на дешевій мембранці А4 17-річної давності не бачу. Це на якій -клаві так виходить?
А описаної проблеми навіть на дешевій мембранці А4 17-річної давності не бачу. Це на якій -клаві так виходить?
-
leif
Member
ви, мабуть, не розібрались як саме працює стабілізатор. подивіться може, що це таке і як воно влаштовано, розберіться в питанні.VovaII: ↑ 02.01.2025 15:23На це маю таку думку: ті хто придумував ці стабілізатори, не грає в ігри.
коли я пишу, що пробіл з нормальним стабом можна натискати в будь-якому місці по всій його довжині я маю на увазі це буквально, і все прекрасно працює, однаково спрацьовує де не натискай, без перекосів взагалі. ближче до світчу-далі до світчу це не має абсолютно ніякого значення, якщо механізм працює як задумано.
-
Rhizone
Member
В мене попередня клавіатура була якраз A4Tech KV-300H. Досить тиха і клавіши відчуваються практично як в ноуті - не прямо один в один, але дуже схоже.VovaII: ↑ 01.01.2025 23:24Шановні а порадьте клавіатуру, щоб клавіші як на ноутбуках? М'які і тихі.
-
7mindfields
Member
Так товсто накидувати це справжній талантVovaII: ↑ 02.01.2025 15:23На це маю таку думку: ті хто придумував ці стабілізатори, не грає в ігри.leif: ↑ 02.01.2025 14:29я ще раз вам повторю, що правильно налаштований стабілізатор повністю, геть чисто, без жодних "але" прибирає цю проблему.
Купи собі ортолінійний борд з усіма клавішами 1u, і перекосів ніяких клавіш точно не буде, там навіть стаби не потрібні, а раз немає стабів - виходить геймерська
-
artko
Member
смішки такі собі було діло, зробив собі ортолінійну клавіатуру - вона дійсно специфічна і доволі зручна, можна багато чого швидко робити, і так - я на ній у квейк пограв, без жодних проблем у загальному сподобалось, якби ще можна було якось автоматично сконвертувати звичкі від класичної.. таки без повністю сліпого набору там робити нічого.7mindfields: ↑ 02.01.2025 21:15 Купи собі ортолінійний борд з усіма клавішами 1u, і перекосів ніяких клавіш точно не буде, там навіть стаби не потрібні, а раз немає стабів - виходить геймерська
- спойлер
-
leif
Member
з козирів зайшов7mindfields: ↑ 02.01.2025 21:15Купи собі ортолінійний борд з усіма клавішами 1u, і перекосів ніяких клавіш точно не буде, там навіть стаби не потрібні, а раз немає стабів - виходить геймерська
прикольно. а всередині там типу отакого?artko: ↑ 02.01.2025 21:37зробив собі ортолінійну клавіатуру
- спойлер
так і на класичній аналогічно, як на менеartko: ↑ 02.01.2025 21:37без повністю сліпого набору там робити нічого
-
artko
Member
ну а як по іншому для перевірки, чи треба така штука . але я ще з хотсвапом робив. тоді і впевнився, що клавіатура без qmk - нецікаво.leif: ↑ 02.01.2025 22:37 прикольно. а всередині там типу отакого?
- спойлер
ну, на класичній трохи все ж легше - і пальцям звичніше, і слоїв меньше, і можна, якщо що - невірно руки ставити та клацати..leif: ↑ 02.01.2025 22:37так і на класичній аналогічно, як на менеartko: ↑ 02.01.2025 21:37без повністю сліпого набору там робити нічого
-
Melofon
Member
VovaII
Не знаю что у вас там с левой рукой и большим пальцем но у меня и на стандартном расположении пробела большой палец нормально ложится и даже не на край пробела а ближе к середине, а даже если и нажимать по краю то он нормально отрабатывает когда стабилизаторы нормально отрегулированы и смазаны, и я не чувствую никаких проблем из-за того что палец не по центру пробела бьёт.
Не знаю что у вас там с левой рукой и большим пальцем но у меня и на стандартном расположении пробела большой палец нормально ложится и даже не на край пробела а ближе к середине, а даже если и нажимать по краю то он нормально отрабатывает когда стабилизаторы нормально отрегулированы и смазаны, и я не чувствую никаких проблем из-за того что палец не по центру пробела бьёт.