Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Nutbar
Member

Повідомлення

Знайшов ще одну наче як підходящу клаву, тож тепер обираю між:
Logitech G915 X Lighspeed
Razer DeathStalker V2 Pro

Дивився також Keychrone, але так зрозумів, що хоч підсвічування у них є, але просвічування символів нема, тож таке не підходить.
Окремих підходящих кейкапів також нема
caps.jpg
Для мене є відкритим питанням кому і нахіба треба клавіатура з підсвіткою з непросвічуваними кейкапами, ну але то вже таке.

Чи є якісь інші варті уваги моделі на нашому ринку, що підходять наступним вимогам:
Повнорозмірна (з num блоком),
Бездротова,
З підсвіткою (саме щоб просвічувались символи),
Під ігри і набір тексту?

Чи нормальні ті, що я вказав вище? Яку з них краще обрати?
leif
Member

Повідомлення

я тим часом користуюсь перевагами хотсвап сокетів на Hineybush H87nu-HS, які на новій ПЦБ достатньо щільно тримають світчі для тестування халф плейтів:
спойлер
Зображення
Зображення
геон ф2 взагалі, як на мене, був створений суто під халф плейт білди. до заміни на халф алю ці брауни стояли тут на жорсткому алю плейті -- взагалі не то. а з халф плейтом одразу стало значно приємніше по звуку. втім, м'якості, як з фр4 халф-плейтом особливої не відчувається, з фр4 прям відчутний флекс, а тут, незважаючи на те, що в хайлф зроблені такі типу ліфспрінги в плейті, особливо нічого не флексить. але мені жорсткий тайпінг подобається більше в цілому, тому це така особливість, що точно не мінус для мене, а скоріше навпаки.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif: 18.12.2024 20:53
вітаю зі збіркою, ліловий колір прикольний :)
Дякую, додав акцентів, бо всі девайси чорні. :D Ще їх кабель буду в колір брати. В мене ще такий же геймпад віднедавна, правда, верх виглядає ближче до рожевого, а низ темно фіолетовий.
leif
Member

Повідомлення

Nutbar: 18.12.2024 21:02Чи нормальні ті, що я вказав вище? Яку з них краще обрати?
чисто з власного досвіду з механіками лоджитек і разер, то з цих двох краще разєр. по відгуках ніби теж так, але клавіатури що разер що лоджитек у мене були досить давно, то ж зі 100% впевненістю сказати не можу.

що ще такого порадити взагалі не скажу, бо асотримент 100% клавіатур досить обмежений і без того, а так щоб ще й якісь побажання по підсвічуванню, так це взагалі звужує кількість варіантів до мінімуму.

щодо того "нормальні" чи ні, тут все дуууже відносно. по ваших вимогах то норм, бо іншого нічого особливо і немає. ну хіба ще нюфі глянути, але у них шось з батареями якісь трабли, як не вмирають то починають горіти раптово (нещодавно був випадок на редіті) тому чи варто тут ризикувати не знаю, я б особисто не став. та і що там з підсвіткою треба перевірити.
artko
Member

Повідомлення

Nutbar: 18.12.2024 21:02 Для мене є відкритим питанням кому і нахіба треба клавіатура з підсвіткою з непросвічуваними кейкапами, ну але то вже таке.
як варіант, просто зазначити контур клавіатури, щоб не промазати :) в мене один час був саме такий варіант - світла виявилось достатньо, щоб у темряві все що потрібно побачити, незважаючи на непрозорі капи. А от прозорі ( у сенсі де букви світяться) на відміну від непрозорих - написи губляться при яскравій зовнішній засвітці, бо контраст гірший..
Барбарис
Member

Повідомлення

Nutbar, так кейкапи можна дозамовити звідкись. На олх, алі, амазоні чи ібей їх повно. Підсвітка дозволяє бачити клаву, в мене не зовсім сліпий набір(мало я друкую), але дивитись на підписи не треба. Зараз взагалі бокова латинка, верх чистий. На всіх попередніх клавах не скажу, щоб підсвітка допомагала - орієнтуєшся де руки відносно клави і пишеш.
Що подобається та які світчі більше підходять, те і треба брати.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 18.12.2024 20:53 Та то дрібниці, до лейатуту звикнеш швидко. А підсвітка тобі навіщо? суто для краси?
Для того щоб ввечері можна було без світла користуватися
Melofon
Member

Повідомлення

Барбарис: 18.12.2024 21:14Nutbar, так кейкапи можна дозамовити звідкись. На олх, алі, амазоні чи ібей їх повно.
Кейкапы и у нас можно заказать с кириллицей и дажу укр буквами, пбт с просвещающимися.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 19.12.2024 00:09Для того щоб ввечері можна було без світла користуватися
зроз. ну, тут у кожного свої особливості і сценарії використання клавіатур. мені достатньо намацати тільки F та J і можна хоч взагалі в суцільній темряві користуватись без проблем :kbd:
MobileLord
Member

Повідомлення

Есть смысл брать механику со съемными свичами? Ну то есть я хочу с коричневыми, при надобности я понимаю что могу докупить другие и поменять, но зачем, кто-то будет этим заниматься?
artko
Member

Повідомлення

MobileLord: 19.12.2024 19:46 Есть смысл брать механику со съемными свичами? Ну то есть я хочу с коричневыми, при надобности я понимаю что могу докупить другие и поменять, но зачем, кто-то будет этим заниматься?
нема сенсу брати механику з незмінними свічами. імхо.

Навіщо? ну от декілька днів тому чистив клавіатуру, з цікавості замінив тактильні сайленти на лінійні звичайні та капів набір замінив теж. Набриднуть - пошукаю ще щось чого..
Півгодини праці - і зовсім інша фактично по поведінці та виду клавіатура...
daesz
Member

Повідомлення

MobileLord: 19.12.2024 19:46 Есть смысл брать механику со съемными свичами? Ну то есть я хочу с коричневыми, при надобности я понимаю что могу докупить другие и поменять, но зачем, кто-то будет этим заниматься?
Ну от здохне у вас свіч (чи взагалі декілька), ви будете відправляти його майстру на перепайку і сидіти тиждень без клави чи як? Я взагалі не розумію навіщо купляти клави та миші без хотсвапу в наш час..
MobileLord
Member

Повідомлення

daesz: 19.12.2024 20:01
Ну от здохне у вас свіч (чи взагалі декілька), ви будете відправляти його майстру на перепайку і сидіти тиждень без клави чи як? Я взагалі не розумію навіщо купляти клави та миші без хотсвапу в наш час..
У меня мембранка за 200грн работает уже 15 лет, а тут клава за 100$. Думается мне она меня переживет, ну по крайней мере должна за эти деньги. :rolleyes:
artko
Member

Повідомлення

MobileLord
в мене теж є мембранки старі.. ну.. воно наче працює, але краще б вже вмерло, так працювати (якщо порівнювати з більш сучасною клавіатурою).

нікому воно нічого не повинно :) механіка діло таке - працювати буде, але задоволення вам не дасть. Ну або он як трохи вище згадували - виливав на свою неодноразово чай. Тоді ще без хотсвапу - розбирав, паяв свічи. (мембранки, до речі, після такого відправлялися на смітник).
Тим більше - клавіатуру за 100$ та без хотсвапу ще пошукати треба...
MobileLord
Member

Повідомлення

artko: 19.12.2024 20:16 MobileLord
в мене теж є мембранки старі.. ну.. воно наче працює, але краще б вже вмерло, так працювати (якщо порівнювати з більш сучасною клавіатурою).

нікому воно нічого не повинно :) механіка діло таке - працювати буде, але задоволення вам не дасть. Ну або он як трохи вище згадували - виливав на свою неодноразово чай. Тоді ще без хотсвапу - розбирав, паяв свічи. (мембранки, до речі, після такого відправлялися на смітник).
Тим більше - клавіатуру за 100$ та без хотсвапу ще пошукати треба...
За 100$ с хотсвапом, за 80 - без, вот я и думаю а надо ли оно. К свичам я в любом случае привыкну, а если клавиатура надоест мне ее легче продать будет, чем покупать новые свичи.
Logitech K200 работает идеально спустя 15 лет, даже мыл недавно в тазике все кнопки. Механику хочу взять попробовать чисто по фану. :)
daesz
Member

Повідомлення

MobileLord: 19.12.2024 20:12
daesz: 19.12.2024 20:01
У меня мембранка за 200грн работает уже 15 лет, а тут клава за 100$. Думается мне она меня переживет, ну по крайней мере должна за эти деньги. :rolleyes:
У мене мембранка за 300 грн, працює.. еее, незнаю скільки, 4 роки мейбі? За +-20 років змінив 4 мембранки. Тим не менше всерівно хочу купити собі клаву за ~70$, бо хочу 75%, та й думається що довговічнішою буде, і от при всьому цьому - я б не купив клаву без хотсвапу, як і мишу більше ніколи не куплю юез хотсвапу :)

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
MobileLord: 19.12.2024 20:19 За 100$ с хотсвапом, за 80 - без
Якщо не хочеться морочити собі голову із довгим вибором - https://rozetka.com.ua/ua/aula-69483912 ... 451765601/
Тут і зараз і є хотсвап, десь 60$ вийде; ну а якщо хочеться таки пограти собі мізки - то велкам в тему :gigi:
artko
Member

Повідомлення

daesz: 19.12.2024 20:26 У мене мембранка за 300 грн, працює.. еее, незнаю скільки, 4 роки мейбі? За +-20 років змінив 4 мембранки. Тим не менше всерівно хочу купити собі клаву за ~70$, бо хочу 75%, та й думається що довговічнішою буде, і от при всьому цьому - я б не купив клаву без хотсвапу, як і мишу більше ніколи не куплю юез хотсвапу :)
а я купив магнітку 75%, поклацав - ну не моє :) меньш ніж 80% все ж не хочеться. висить теперь у барахолці.

Відправлено через 59 секунд:
MobileLord: 19.12.2024 20:19 За 100$ с хотсвапом, за 80 - без, вот я и думаю а надо ли оно. К свичам я в любом случае привыкну, а если клавиатура надоест мне ее легче продать будет, чем покупать новые свичи.
Logitech K200 работает идеально спустя 15 лет, даже мыл недавно в тазике все кнопки. Механику хочу взять попробовать чисто по фану. :)
с хотсвапом від 1700грн (keychron c3 pro brown) :) до 100$ далеко ще.
MobileLord
Member

Повідомлення

artko: 19.12.2024 20:29 с хотсвапом від 1700грн (keychron c3 pro brown) :) до 100$ далеко ще.
Я думал Keychron k3 v2 взять, она 75% с хотсвапом, но в прошлом месяце вышла v3, думаю уже ее. Скидок каких то на нее потому что новая.
Lamobot
Member

Повідомлення

daesz: 19.12.2024 20:01Я взагалі не розумію навіщо купляти клави та миші без хотсвапу в наш час..
вибачаюсь за оффтоп. А що, хотсвап уже і в мишах є? І що там на що свапати? :spy:
daesz
Member

Повідомлення

Lamobot: 19.12.2024 23:48
daesz: 19.12.2024 20:01Я взагалі не розумію навіщо купляти клави та миші без хотсвапу в наш час..
вибачаюсь за оффтоп. А що, хотсвап уже і в мишах є? І що там на що свапати? :spy:
Так і давненько, доречі.
https://rog.asus.com/mice-mouse-pads/mi ... ris-model/
https://rog.asus.com/us/mice-mouse-pads ... -ii-model/
https://rog.asus.com/us/mice-mouse-pads ... iii-model/
https://mechkeys.com/products/zaopin-z2 ... 8140002527
З не асусів знаю тільки жаопін, але впевнений що ще мінімум 1-2 моделі знайдеться, при тому що в асусів їх гори, а рог керіс - це модель ще 2020 року :)

edt. Швидкий пошук підказує ще
https://us.maxgaming.com/us/wireless-mo ... rent-black
https://www.logaworld.com/products/loga ... ble-switch
Відповісти