Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
a ви вже отримали свої кейкапи mode?
daesz
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 17.12.2024 18:59 daesz
Це відносно нова клавіатура, а китайські новинки краще всього шукати на bilibili.
Там вже достатньо оглядів, наприклад:
https://m.bilibili.com/video/BV16vqTYXEPv
На сторінці з алі бачу, що є варіант із ргб "кінчиками" та без, у огляді з білібілі також з ргб кутами, а на сайті взагалі цієї поделі немає https://weikav.com/ :/
Та й огляд китайською не дуже інформативний, бо незрозуміло про що вони розмовляють, у випадку корпусів, кулерів чи ще чого - можна з однієї візуальної інформації зробити якісь висновки, з клавою так не вийде, бо я не обізнаний в питанні..
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif
Ні. Вирішив трохи зекономити та замовив доставку через EasyXpress (вони мені періодично подарунки нараховували, 0,83 кг доставки вийшло за $1), а у них з швидкістю доставки не дуже.
Але мені не терміново)
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 17.12.2024 19:10 0,83 кг доставки вийшло за $1
:up: :up:

А з швидкістю це просто народ добряче на розпродажах закупився і тепер доставка пробуксовує) я теж чекаю wrist rest для нео ерго, їде ним же з кінця листопада, виглядає так, що в цьому році можу і не отримати :D

Відправлено через 49 секунд:
Як отримаєте — відпишіть плз невеликий відгук тут, цікаві ваші враження.

Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
7mindfields
А як твоя історія з сайклом7? Знайшовся хтось з фр4 плейтом охочий його махнути на алю?
daesz
Member

Повідомлення

Знайшов на трубі ось цей огляд (також китайською), тут вже і розбір навіть є, але ще б розуміти щось з цього :D
leif
Member

Повідомлення

daesz
Так а шо там треба розуміти? Що тебе цікавить? Клавіатура — типовий представник свого класу, але на ліф спрінг маунті замість гаскетів. Це дасть м'якіший тапінг і нижчий звук (в теорії), але там все одно стільки фоамів, що звук буде плюс мінус однаковий з усіма конкурентами — просто типовий фоамний звук, ніяких сюрпризів. Клавіатури цього класу зараз можна суто по зовнішньому вигляду і списку характеристик обирати, якщо мова про фоамні білди на бюджетних світчах. тут ліф спрінг маунт втулили. Для тих кому пом'якше подобається. Чом би і ні, якось виділились.

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
Via підтримує, теж непогано.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, основа і свічі доїхали швидко, а от фіолетові кейкапи схоже їдуть укрпоштою, бо пройшли митний контроль і ні слуху, ні духу. Тому навряд затримка через розпродажі. Той же Амазон один термос швидко відправив, інший майже через місяць, і постійно щось з оплатою мудрили(2 штуки одразу оплатити не вийшло, довелось по одному, і банки різні, і підтримка стверджували що це не з їх боку), ну і упаковка цього разу жахлива - коробка в півтора рази більша за термос та шматок паперу. В китайців з оплатою та упаковкою краще, тому не дивно, що янкі зашевелились, але чомусь не з якістю обслуговування, а з санкціями чи дешманськими товарами.
daesz
Member

Повідомлення

Знайшов на тімол за 57$
https://detail.tmall.com/item.htm?id=860979284924
Ще 62$ із викупом міст чайни, вони ще й фотозвіс безплатно включають у вартість викупу, тож точно не прийде мотлом в упаковці, в зоставкою це буде десь 70$ / 2900 O_O

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
leif: 17.12.2024 20:34 daesz
Так а шо там треба розуміти? Що тебе цікавить? Клавіатура — типовий представник свого класу, але на ліф спрінг маунті замість гаскетів. Це дасть м'якіший тапінг і нижчий звук (в теорії), але там все одно стільки фоамів, що звук буде плюс мінус однаковий з усіма конкурентами — просто типовий фоамний звук, ніяких сюрпризів. Клавіатури цього класу зараз можна суто по зовнішньому вигляду і списку характеристик обирати, якщо мова про фоамні білди на бюджетних світчах. тут ліф спрінг маунт втулили. Для тих кому пом'якше подобається. Чом би і ні, якось виділились.

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
Via підтримує, теж непогано.
Мене цікавить якість виконання відносно того ж ейджаза чи аули. Ну й тут алюмінієвий корпус, а не пластмаса.
Щодо ліф спрінг маунт - він кращий чи гірший за гаскет?
Це буде моя перша механіка, все життя користувався мембранками :shuffle:
leif
Member

Повідомлення

daesz
Та ну там у всіх плюс мінус однакова якість виконання за одну і ту ж ціну в бюджетному сегменті: ані відвертих провалів ані якихось потужних лідерів особисто я там не бачив в плані виконання серед популярних і розповсюджених моделей. Алюмінієвий кейс, звичайно, за такі гроші буде дешевий, але хоч якийсь. Принаймні не пластик.

Щодо маунту, то питання не в площині краще-гірше. Ліф спрінг апріорі м'якше. Для того щоб зрозуміти що більше подобається саме тобі треба пробувати.
daesz
Member

Повідомлення

leif: 17.12.2024 21:21 daesz
Та ну там у всіх плюс мінус однакова якість виконання за одну і ту ж ціну в бюджетному сегменті: ані відвертих провалів ані якихось потужних лідерів особисто я там не бачив в плані виконання серед популярних і розповсюджених моделей. Алюмінієвий кейс, звичайно, за такі гроші буде дешевий, але хоч якийсь. Принаймні не пластик.

Щодо маунту, то питання не в площині краще-гірше. Ліф спрінг апріорі м'якше. Для того щоб зрозуміти що більше подобається саме тобі треба пробувати.
На вашу думку - після мембранки який із них буде зручніший?
leif
Member

Повідомлення

daesz: 17.12.2024 22:18
leif: 17.12.2024 21:21 daesz

Якщо більше для грати в іграшки - гаскет маунт, якщо більше набирати текст - ліф спрінг.
daesz
Member

Повідомлення

leif: 17.12.2024 23:59
daesz: 17.12.2024 22:18
Якщо більше для грати в іграшки - гаскет маунт, якщо більше набирати текст - ліф спрінг.
Дяк, буду думати тоді :beer:
Nutbar
Member

Повідомлення

Всім привіт. Шукаю універсальну (ігри та набір тексту) повнорозмірну (з num блоком) бездротову клавіатуру з підсвіткою. Вже багато років користуюсь MX Keys, от може шось типу неї. Можна механіку, можна мембранку, можна ще щось. Не принципово, знаю що у всіх таборах є як погані так і хороші моделі. Головне щоб не була прям дуууже гучною.

Що зараз є цікавого на українському ринку під ці критерії? Сам придивляюсь до G915 X.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 17.12.2024 19:33 7mindfields
А як твоя історія з сайклом7? Знайшовся хтось з фр4 плейтом охочий його махнути на алю?
Купив у нього ж бербоун qk neo80 wkl, і підкинув на пом плейт сайлент пінгвіни (не склалося з ttc silent frozen v2, дуже легкий натиск)
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 18.12.2024 14:07qk neo80 wkl, і підкинув на пом плейт сайлент пінгвіни
відмінна дошка за свій прайс :up: всім задоволений?
теж норм варіант. пп/пом підійде для сайлент білду заюзати.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Дуже хвалять останнім часом :up:
От ніколи не розумів цієї естетики :gigi:
7mindfields: 18.12.2024 14:07(не склалося з ttc silent frozen v2, дуже легкий натиск)
А якщо пружини замінити?
Барбарис
Member

Повідомлення

Приїхали мені пінгвіни, через декілька днів основа.
спойлер
Зображення
Сьогодні кейкапи з боковим шрифтом. Після низькопрофільної клави висота не заважає, ширина та положення, відстань між клавішами не заважає.
спойлер
Зображення
Клавіатура важка, жорстка на скручення, красива.

Тактильні тихі світчі - кайф, але, здається, можна й важче типу Gazzew Boba U4 на 68г.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 18.12.2024 14:11
7mindfields: 18.12.2024 14:07qk neo80 wkl, і підкинув на пом плейт сайлент пінгвіни
відмінна дошка за свій прайс :up: всім задоволений?
Ну хіба що знову звикати до відсутності підсвітки і навігаційний блок не зміщений ближче до правого ctrl (це для мене найбільший мінус), але бол кеч систему з магнітним коннектором плати вже оцінив, плата виймається десь за 5 секунд
Kosdnepr: 18.12.2024 17:22
7mindfields: 18.12.2024 14:07(не склалося з ttc silent frozen v2, дуже легкий натиск)
А якщо пружини замінити?
Немає ні спрінгів, ні інструменту, ні часу, нажаль :rolleyes:
Тому якщо хтось шукає лінійні свічі для тихого білду з 45г, є 110шт нових ttc silent frozen v2, продам або обміняю на durock daybreak/dolphin/silent shrimp t1
Барбарис: 18.12.2024 19:07 Приїхали мені пінгвіни
З бюджетних кращий вибір, трохи пісочать, але то таке.
Барбарис
Member

Повідомлення

7mindfields, можливо й кращий. Вони мені просто приглянулись, ну і скидка. Якби почекав, то мабуть інші обрав. Але ці приємні. За пісочать не сказав би, хоча дуже мало ще їх користую.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 18.12.2024 19:34 Ну хіба що знову звикати до відсутності підсвітки і навігаційний блок не зміщений ближче до правого ctrl (це для мене найбільший мінус), але бол кеч систему з магнітним коннектором плати вже оцінив, плата виймається десь за 5 секунд
Та то дрібниці, до лейатуту звикнеш швидко. А підсвітка тобі навіщо? суто для краси?

Бол кетч + магнітний конектор це, звісно, зручно, у мене на нео ерго такий конфіг. А от щоб на глейрі, скажімо, просто вийняти пцб з плейтом з корпусу треба відкрутити 16 гвинтів :gigi: з іншого боку, я навіть на глейрі цим не так вже часто займаюсь, тому тут таке, приємний бонус, але не більше, імхо. Робити з цього прям потужний selling point я не бачу підстав адже користувачі бербоунів цього сегменту зазвичай не з тих хто має по 7 плейтів та 50 сетів світчів, щоб максимально протащитись від зручності такої конструкції)

До слова, на сайклі7 бол кетч трохи краще ніж на нео ерго —солідніше щолкає і по відчуттях щільніше тримається. Не те щоб це прям щось принципово змінювало, офк, і там і там норм, просто спостереження.

Відправлено через 9 хвилин 55 секунд:
Барбарис: 18.12.2024 19:07Клавіатура важка, жорстка на скручення, красива.
вітаю зі збіркою, ліловий колір прикольний :)
Відповісти