Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

artko
якщо світчі нормально працюють, нічого не глючить і не почне через пів року-рік, то дійсно непоганий варіант за ці гроші. тут лише відгуки реальних користувачів (які постійно і активно юзають клавіатуру) треба дивитись: чи добре працюють датчики, чи адекватно налаштовується точка актуації, чи все це консистентно працює протягом типового часу використання клавіатури. механіка в цьому аспекті виглядає понадійніше на тепер, але цілком ймовірно, що і з бюджетними HE-дошками також все буде добре і тим, кому цікавий рапід тригер та змінна точка актуації, вартує придивитись.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, в тому які краще звучать і не псують звук світчів :lol:
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
та це наркоманія. нє, ну звісно, якщо тобі хочеться прям пояскравіше і важливий кожен мікронюанс, то можна взяти полікарбонатні stabies тощо, але серед трушних ентузіастів я такої дичини не зустрічав. це якісь позєрські срачі.
maxn
Member

Повідомлення

Приехала моя аула ф75 в цвете серый градиент - цвет прям топ. Отдал на гравировку, очень прикольно получилось.
Reaper Axis в ауле - свичи прям топчик. Я всю жизнь сидел на черных чери мх, в потных длинных катках реально пальцы устают от того что они упругие, - но в тоже время чувствуешь силу кнопки - это приятно, чем то совковый лифт напоминает.
После них просидел год на красных гатеронах - они реально как пушинки, привык быстро но первое время казалось что кнопки сами нажимаются, но из-за легкости не хватает отдачи от кнопки, как-то дешево и не уверенно ощущается.
А вот новые Reaper Axis что-то среднее между ними, по тактильным ощущениям и нажатию впитали лучшее.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

https://www.amazon.com/Cooler-Master-Wi ... s_li_ss_tl
Хтось має що сказати доброго чи не дуже на рахунок цієї клави? :)
(дуже подобається зовнішній вигляд, але не "котирую" СМ як виробника будь-чого від слова зовсім)
7mindfields
Member

Повідомлення

daesz: 01.12.2024 00:52 https://www.amazon.com/Cooler-Master-Wi ... s_li_ss_tl
(дуже подобається зовнішній вигляд, але не "котирую" СМ як виробника будь-чого від слова зовсім)
Краще це купити в такому форматі
https://a.aliexpress.com/_EHxrHP2
Пребілд виходить 2480грн з купоном
daesz
Member

Повідомлення

7mindfields: 01.12.2024 01:48
daesz: 01.12.2024 00:52 https://www.amazon.com/Cooler-Master-Wi ... s_li_ss_tl
Мені подобається саме колір/дизайн. Ця з алі виглядає не в порівняння гірше :)

Я дуже довгий час думав над Skyloong GK75 https://vi.aliexpress.com/item/1005005210349619.html але й вона виглядає ну так собі.
А що скажете на рахунок Ajazz Ak820? https://vi.aliexpress.com/item/1005006058305986.html Вона разом із Скалунгом в мене в корзині на алі вже, напевно, з рік валяєтся :shuffle:
7mindfields
Member

Повідомлення

daesz: 01.12.2024 01:50
7mindfields: 01.12.2024 01:48

Я дуже довгий час думав над Skyloong GK75 https://vi.aliexpress.com/item/1005005210349619.html але й вона виглядає ну так собі.
А що скажете на рахунок Ajazz Ak820? https://vi.aliexpress.com/item/1005006058305986.html Вона разом із Скалунгом в мене в корзині на алі вже, напевно, з рік валяєтся :shuffle:
За ці не скажу, але у мене в користуванні була cidoo v75, і якість збірки там буде точно на голову вище за кулер мастер
daesz
Member

Повідомлення

7mindfields: 01.12.2024 01:54
daesz: 01.12.2024 01:50

За ці не скажу, але у мене в користуванні була cidoo v75, і якість збірки там буде точно на голову вище за кулер мастер
В цьому я не сумніваюсь. В мене СМ засоціювався із конторою яка робить не дуже якісні речі при тому намагається впарити їх як преміальні (ака прайстеги у них завишені і то сильно). Тому й не долюбляю їх :/

Так ненавижу ці всі механічні клави за те, що клавіші всі різнокольорові.
спойлер
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, та я взагалі про це випадково дізнався коли з цікавості розглядав основи для клав і серед продавців кастомних збірок побачив окремо вказані стаби.
Інфи про epomaker не знайшов.
artko
Member

Повідомлення

leif: 30.11.2024 23:05 якщо світчі нормально працюють, нічого не глючить і не почне через пів року-рік, то дійсно непоганий варіант за ці гроші. тут лише відгуки реальних користувачів (які постійно і активно юзають клавіатуру) треба дивитись: чи добре працюють датчики, чи адекватно налаштовується точка актуації, чи все це консистентно працює протягом типового часу використання клавіатури. механіка в цьому аспекті виглядає понадійніше на тепер, але цілком ймовірно, що і з бюджетними HE-дошками також все буде добре і тим, кому цікавий рапід тригер та змінна точка актуації, вартує придивитись.
перевірив, на новій все добре працює, як треба. на довгий термін - так, це вже треба користуватись та дивитись що і як. Щодо надійності.. хм.. в мене є старі клавіатури десь від навіть не пам'ятаю чого вже, вони саме на датчиках хола зроблені, приблизно 40 років тому - працюють датчики, все добре :) (так, там ще не робили різну точку спрацювання, фіксована). Якщо браку нема, не бачу причин не працювати довго і сучасним магніткам.
таке, у загальному. зараз чекаю свою keychron q3 he та її вже потестую довго.
Барбарис
Member

Повідомлення

epomaker th80 алі пропонує за 2100, але їх сайт дешевше пропонує.
7mindfields
Member

Повідомлення

Барбарис: 01.12.2024 12:35 epomaker th80 алі пропонує за 2100, але їх сайт дешевше пропонує.
Не забувай що на алі доставка безкоштовна
leif
Member

Повідомлення

зібрав прикольний конфіг bias'у: замілмаксшена cem3 PCB (від hiney), світчі Sarokeys x Geon BCP (factory lubed), стаби TX (long pole), POM плейт, без фоамів, GMK Modo2.
спойлер
Зображення
яскравий, жвавий такий у неї звук, але при цьому, за рахунок фірмового байонівського маунту на грометах, направду чистий. а тайпінг одночасно доволі м'який і при цьому чіткий, зібраний не розхлябаний. коротше, вкрай цікава клавіатура, яка ніяк не схожа ані на глейр ані на ф2, максимально задоволений її придбанням. ще раз пруфається істина, що гарних клавіатур багато не буває. якщо дошка оригінальна, якісна, зроблена не як копіювання і наслідування чужих ідей, а як реалізація дизайнером свого власного бачення клавіатури, покупка без сумнівів потішить.

знову ж таки, нині не хочеться марнувати час на запис тайпінгу на айфон, я тут вже запланував покупку гарного мікрофону, камери і світла, тож невдовзі, сподіваюсь, почну заливати більш-менш прийстойні по якості відео з тайпінгами, на яких можна буде принаймні приблизно почути про що йде мова.

Відправлено через 6 хвилин 49 секунд:
до слова, творець bias'у після того як завершив групбай цієї клавіатури через проблеми з підрядниками, велику кількість рефандів та інші негаразди опинився в мінусах аж на ~230к євро. чувак забухав і взагалі думав навіть самовиплятись (з його слів). на щастя, він зібрав кабіну і вирішив продовжувати робити клавіатури, але, на жаль, останні моделі є набагато більш комерційними ніж ентузіастськими. зі ставкою на оригінальний дизайн тощо. дизайн там і правда толковий, концептуальний (див. Gehirn R2), але тієї потужності, що є в біасі з точки зору звуків і відчуттів вже немає. чекаємо поки віддасть борги, а там може і повернеться до творення проектів для душі.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif що ти можеш сказати з приводу tkd cycle7 з алю плейтом та трі мод pcb? На фанкіс читав якась додаткова плата йде в комплекті, що захищає від статики, і взагалі десь читав, що дуже багато проблемних pcb плат було.

Також, можливо хтось знає де можна пофарбувати анодований люмінієвий кейс під замовлення?
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 02.12.2024 01:52leif що ти можеш сказати з приводу tkd cycle 7 з алю плейтом? На фанкіс читав якась додаткова плата йде в комплекті, що захищає від статики, і взагалі десь читав, що дуже багато проблемних pcb плат було.
так, були проблеми з пцб у них, але, здається, достатньо було пофіксити дотер (який фанкейс як раз і видають додатково), щоб основна пцб перестала вмирати) принаймні у мене з серпня працює без проблем дві пцб: трімод і дротова і обидві ок, кілька разів їх свопав. там є ще момент, що чомусь в пцб зробили не дуже широкі отвори для додаткових ніг світча (ті що 2 додаткові для стабільності у 5-пінових) і окремі світчі заходять прям капець як щільно, потім при їх вийманні можна перестаратись з сілушкой богатирськой, і або понівичити ХС-сокет або і того гірше -- десь пошкодити пцб. втім, у мене з досить великої кількості світчів опробуваних в сайклі, всього пару-трійко так туго заходили, а з абсолютною більшістю траблів не виникало. ну і навіть з тими, з якими все пройшло не так гладко, як хотілось би, все закінчилось добре і я нічого не зламав (але трохи заморочно було).

щодо сайклу в цілому, то це чудова клавіаутра за свої гроші, можна сміливо купувати, не розчарує, hits way above its price point, як кажуть в англомовних оглядах. з алю плейтом не для тихих збірок, звук буде досить високий і його досить багато, це не буде м'ютед борд. алю це більше про клакі/марблі білди. для токі/креамі варто купувати з фр4 або полікарбонатними плейтом, скоріше навіть фр4. взявши до нього усі три плейти сайкл7 взагалі перетворюється на універсал, який можна зібрати хоч так хоч сяк і простір для експериментів там серйозний.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
7mindfields: 02.12.2024 01:52Також, можливо хтось знає де можна пофарбувати анодований люмінієвий кейс під замовлення?
це питання хвилює багатьох, але наразі з цим в Україні слабенько. знайомий звертався до чуваків які фарбують авто, диски оце от все, заплатив досить чимало грошей але результат вийшов так собі, я б собі не фарбував. пошуки продовжуються) якщо ти щось знайдеш цікаве -- маякни, плз.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, та є місця, але цивільні чи одиничні девайси просто не вигідно.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif там був цікавий wkl варіант cycle7 з алюплейтом, але все ще планується сайлент збірка, тому нажаль не підходить.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 02.12.2024 08:21 leif, та є місця, але цивільні чи одиничні девайси просто не вигідно.
Мені направду не відомо з яких саме причин, чи не вигідно чи ще щось, але кастомний анод зробити в Україні це якийсь імпосібл квест. І навіть церакот теж імпосібл. Для мене це дещо дивно, якщо чесно. Невже баксів 150-200 за пофарбувати клаву це не вигідно? А скільки тоді було б вигідно? Може я чогось не розумію тут.

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
7mindfields: 02.12.2024 12:21 leif там був цікавий wkl варіант cycle7 з алюплейтом, але все ще планується сайлент збірка, тому нажаль не підходить.
Для сайлен збірки, мабуть, найкраще буде фр4 + додатково додати якоїсь більш потужної шумки в кейс. А ти замовляв монсгік, якщо нічого не плутаю? Він вже доїхав? Ти передумав в ньому збирати?
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, і анод можливо, і церакот. Тільки який клієнт погодиться заплатити 150-200 баксів за клаву? Інша справа, коли це буде партія.
Відповісти