Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

krivonos-kolya
це мабуть у випадках коли залили та досить довго клавіатура ще була під живленням, поїло плату? я свою одразу дер із порту, мив та сушив. 5+ років ще жива, окрім свічів деякиїх...
хатор оптичний якось вже трохи обережніже використовувався, жодного разу так і не залив за два роки.
Lamobot
Member

Повідомлення

Добре, зайдемо з іншого боку. Блін, не знав, що клави - це така цікава тема, хана…

Де народ купує кейкапи з кирилицею?
Підходить Україна, чи штати (амазон). З алі не мав справи і розбиратися не хочу.
Чи існують в природі pbt double-shot кейкапи з кирилицею не дуже дорого? А такі, щоб ще й просвічувалися і латинські, і кириличні літери?
artko
Member

Повідомлення

Lamobot
у хатора є пбт з кирілицею та без проблем з підсвічуванням. (хоча як на мене - не відчув різниці між абс та пбт, окрім того що пбт трохи більш шершава з коробки). але якщо бажаєте більш різноманітні варіанти - там кирілиці не буде зовсім. Я пішов по шляху кейкапів без кирілиці, і без неї непогано.
7mindfields
Member

Повідомлення

artko: 16.04.2024 11:40 Lamobot
не відчув різниці між абс та пбт
Кул сторі
artko
Member

Повідомлення

7mindfields
вже заборонено висловлювати свою думку? поділиться досвідом, чим саме пбт набагато кращі?
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

artko
Износоустойчивее, с АБС кейкапов часто слазит краска (особенно в местах лазерной гравировки). С пбт кейкапами такой беды нету.
artko
Member

Повідомлення

krivonos-kolya
про яку фарбу мова, у випадку double-shot кейкапів?
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

artko
Имел ввиду простой АБС, не уточнил. Много попадалось на ремонт с повреждениями краски. За Double-shot ничего не скажу, давно таких в руках не было.
artko
Member

Повідомлення

krivonos-kolya
а, ну в мене усі клавіатури що з абс прийшли ( motospeed ck104, нонейм якийсь zero, hator htk-610, набори що сам окремо купляв) - усі даблшот, без фарби...

треба подивитись що там у бладі комплекта
Devijack
Member

Повідомлення

artko: 16.04.2024 11:40
у хатора є пбт з кирілицею та без проблем з підсвічуванням.
в мене ці PBT вже через місяц почалось замилювання на шифті та контрол. Також не однорідне підсвічування у клавіш, деякі більш яскраві деякі тускніші. Наприклад ті що йшли в комплекті з ABS почали замилюватись аж через 2 роки та більше подобались якщо честно. Нажаль в нових моделях їх прибрали та використовують це саме PBT незрозумілої якості.
Patruletz
Member

Повідомлення

Devijack: 16.04.2024 16:00в мене ці PBT вже через місяц почалось замилювання на шифті та контрол
да вони якість прям дешман по якості, простіше вже на аліку купувати окремо нормальні ковпачки, котрі будуть кочувати з клави на клаву
Lamobot
Member

Повідомлення

Ну добре, хай на аліку…
Можна там купити не дуже дорогі але якісні pbt double-shot кейкапи з кирилицею? Хай навіть непрозорі? Чи на hator вибір закінчується?
Patruletz
Member

Повідомлення

Lamobot: 16.04.2024 16:24не дуже дорогі але якісні pbt double-shot кейкапи з кирилицею?
простіше купити лише з латинецею щоб був потрібний профіль(чері, хда, оем) та колір і зробити гравіювання.
artko
Member

Повідомлення

Devijack: 16.04.2024 16:00 в мене ці PBT вже через місяц почалось замилювання на шифті та контрол.
що значить "замилювання"? не дуже зрозумів.
Devijack
Member

Повідомлення

artko
блискуче пятно через те що полірується поверхня

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
Lamobot: 16.04.2024 16:24 Чи на hator вибір закінчується?
Це мабудь єдині ковпачки що цілком на україньскій без кацапских літер. На аліку таких точно нема
artko
Member

Повідомлення

Devijack
а... не знаю, з чого треба робити їх, щоб ніколи не полірувались. зате видно, які кнопки найчастіше використовуються :)
Devijack
Member

Повідомлення

artko
ну наприклад ті що йшли у комплекті з клавою wasd 1234 з ПБТ були зовсім іншої якості. Ті за 3 роки не замилились зовсім. А тут була надія що один той самий виробник і якість буде як тоді. Але нажаль.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Lamobot: 16.04.2024 16:24 не дуже дорогі але якісні pbt double-shot кейкапи з кирилицею?
Такого поки ще не існує. Потрібно від якогось з пунктів відмовитись.
Якщо посередної якості, то hator, або навіть dark project (але це для дуже невибагливих).
Якщо якісний double-shot, то це наприклад GMK Cyrillic Keycap Set, але, так як це gmk, то це буде ABS (високої якості) з ціною під $200 і тільки русский.
Якщо відійти від double-shot і розглянути сублімацію, то на алі пишете в пошуку "cyrillic pbt keycaps", і обираєте. Варіантів не багато, хороших ще менше, з українською взагалі одиниці.
Тому найкраще не прив'язуватись до кирилиці, а обрати ті, що найбільше сподобаються та влаштують по ціні, і зробити гравіювання.
7mindfields
Member

Повідомлення

artko: 16.04.2024 12:09 чим саме пбт набагато кращі?
artko: 16.04.2024 17:07 а... не знаю, з чого треба робити їх, щоб ніколи не полірувались. зате видно, які кнопки найчастіше використовуються :)
Сам відповів на своє запитання, з якісного пбт, замість чергової кулсторі, що на усіляких дешевих китайських бордах за 30-40уо, типу мотоспіду, використовують нормальні кейкапи з пбт :laugh:
artko
Member

Повідомлення

7mindfields
дядьку, дайте цитату, де я писав про пбт кейкапи на мотоспіді?

тобто відповісти вам нічого. добре, зрозумів.
Відповісти