Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

Melofon
я не боюсь софта хатор :) для моєї клавіатури (hator htk-610) він просто не працює хоч якось пристойно.
а бладі та - зараз ось на ній і пишу. поки на суб'єктивний погляд - краще старого хатора (тихіше, керується більш очікувано, софт працює теж, те що вже потестив).
режими пам'ятає теж краще хатора. у комплекті 12 запасних свичів, замовив вже комплект outemu silent lemon, приідуть - заміню та подивлюсь ще.

шумка - ну,мабуть можна краще. (звертаючи увагу що старий хатор не мав її зовсім).
в оглядах бачив, що рідні свічі блади трохи змащені, без фанатизму (не перевіряв, за відчуттям - можливо так і є)

згадані медіа клавіши ( play/pause, next, prev) - на хаторі нема, на цій є. особисто я користуюсь, мені зручно.
макрокоманди - у бладі досить непоганий софт, можна будь яку послідовність клавіш с потрібними паузами запрограмувати. на хаторі - у софті зовсім не працювало, на самій клавіатурі - відтворює тільки послідовність, не витримуючи ніяких пауз. не зміг використати цих функцій по факту.

рідні кейкапи - кольори "веселі" :) встановив свої старі pbt. хоча у комплекті поклали усе потрібне, щоб прибрати багато кольорів. можна і на рідних

щодо їх старих оптичніх свічів - не знаю, не користувався. цю якраз я взяв потестити - бо цілком стандарт усюди, та ще і хотсвап, фактично можна зробити що завгодно.

а, ще щодо софта. цікаво, є клавіатури, де софт працює під лінухом? хатор, бладі - ні...
exail99
Junior

Повідомлення

посоветуйте мембранку тихую бюджет до 2к
Melofon
Member

Повідомлення

artko: 24.03.2024 12:02шумка - ну,мабуть можна краще.
Естественно что можно лучше и есть лучше, заводские китайские клавиатуры уже сейчас имеют по 4-5 разных слоёв шумки и могут уже с завода идти со смазанными свитчами и стабами, с хот-свапом, с пбт кейкапами и беспроводными режимами 2,4Ггц и блютус (проводной тоже имеется), и всё это за те же деньги которые стоит ваша блади ;) , но это на али, хотя если поискать то такую можно найти и на олх но немного дороже, но это нужно знать модели.
Krovatka
Member

Повідомлення

Melofon: 24.03.2024 19:42
artko: 24.03.2024 12:02шумка - ну,мабуть можна краще.
но это нужно знать модели.
Поделитесь моделью для примера :)
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Krovatka
VGN S99
Є все, що описав вище Melofon, дуже якісна, безпровід безпроблемний. Біла вживу шикарно виглядає.
Під час розпродажу на алі ціна вийшла $60
artko
Member

Повідомлення

Melofon: 24.03.2024 19:42 Естественно что можно лучше и есть лучше, заводские китайские клавиатуры уже сейчас имеют по 4-5 разных слоёв шумки и могут уже с завода идти со смазанными свитчами и стабами, с хот-свапом, с пбт кейкапами и беспроводными режимами 2,4Ггц и блютус (проводной тоже имеется), и всё это за те же деньги которые стоит ваша блади ;) ,
дасте приклад таких клавіатур за 1400грн? (саме за стільки купив бладі нову :) )
а якщо знаєте модельки з підтримкою QMK - зовсім цікаво..
Blockader
Junior

Повідомлення

anyname: 23.03.2024 10:26
JKrl: 22.03.2024 15:21
Геймери ненормальні? Цікава інформація, дякую. Дуже грунтовна.
"Нормальні люди" юзають мембрану і навіть слів таких не чули.
У нормальної людини станеться серцевий напад якщо їй запропонувати механіку за 100$.
Так же якщо нормальній людині пояснити чому мінімально безпечний велосипед коштує 1500$, а нормальна людина їздить на Україні у сільпо і не париться.
А в нульових в профільній літературі писали що нормальні велосипеди від 20к $ тільки починаються. в кожного свої критерії нормальності. Коротиші існують для тих у кого стіл вузький.
Ну не порівнюй, в нульових і курс інший був :laugh:
artko
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 24.03.2024 20:01 VGN S99
Є все, що описав вище Melofon, дуже якісна, безпровід безпроблемний. Біла вживу шикарно виглядає.
Під час розпродажу на алі ціна вийшла $60
розкладка нестандарт, на жаль. особисто собі таке не взяв би, (блок pg up pg down в мене часто використовується, він тут віведений далеко)
а безпроводне підключення для стационарної клавіатури - зовсім не дуже розумію, навіщо. так, приемний додаток.
Lamobot
Member

Повідомлення

А може хтось у парі слів описати ситуацію в світі виробників механіки?
Всі виробники з Китаю, чи є якісь західні бренди? Не за всі гроші світу.

Цікавить 75%, бажано iso, дротова, бажано без крутилок, обовʼязково з кирилицею (не кустарно наляпаною фарбою поверх), хотілося б корпус з металу.
Почав гуглити - виробників мільярд, кожне відео на ютубі хвалить свого виробника. Очі розбігаються.
Всілякі razer, steelseries, hator, a4, logitech і подібні ширпотреб бренди не цікавлять, хоча…

В результаті нагуглив із найдоступнішого keychron q1, хоча і її сварять в деяких відосах. Які в неї конкуренти в цій ціновій категорії?
Взагалі порадьте варіанти. Це, можливо, буде перша механіка.
Зараз мембранка віком років з 20))) механіка стільки проживе?
Melki
Member

Повідомлення

Lamobot: 13.04.2024 10:26Зараз мембранка віком років з 20))) механіка стільки проживе?
и не всякая мембранка современная столько проживет
heidfeld
Member

Повідомлення

Lamobot: 13.04.2024 10:26 А може хтось у парі слів описати ситуацію в світі виробників механіки?
Всі виробники з Китаю, чи є якісь західні бренди? Не за всі гроші світу.

Зараз мембранка віком років з 20))) механіка стільки проживе?
Вот самая топовая механика https://www.realforce.co.jp/en/products/ свичи Topre, made in japan, вот только кириллицы нету. Эта механика 20 лет проживет.
KLUZO
Junior

Повідомлення

Привіт) Я хочу купити собі нову мишку, клавіатуру і килимок для миші. Наразі зупинився на такому варіанті: клавіатура Hator Rockfall 2 Mecha Aurum Orange USB Black (HTK-710); Миша Hator Pulsar 2 PRO Black (HTM-520); Килимок Hator Tonn Black (HTP-020). Виходить приблизно за цей набір десь 3900 грн. Використовувати буду для ігор(на кіберспорт не розраховую), офісна робота(друкувати буду багато, шум неважливий). Чи хороша ця клавіатура? Може порадите свій варіант в межах цього кошторису?
Hells Angels
Member

Повідомлення

KLUZO: 15.04.2024 16:01Hator Rockfall 2 Mecha Aurum Orange USB Black (HTK-710)
730 краще
KLUZO
Junior

Повідомлення

Дякую за відповідь) Можете будь ласка написати чим вона краща?
Hells Angels
Member

Повідомлення

KLUZO: 15.04.2024 19:21Можете будь ласка написати чим вона краща?
AndP
Member

Повідомлення

exail99: 24.03.2024 14:29 посоветуйте мембранку тихую бюджет до 2к
у меня такая https://hotline.ua/ua/computer-myshi-kl ... kb5me2-ru/
скорее всего буду переходить на механическую, в ближайшие дни. Это я к тому, что если что, велком в личку. :beer:
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

Со стороны ремонтника скажу что в хатора оптика намного устойчивее к агрессивному использованию (удары, попадание влаги) из за особенностей конструкции. На крайний случай в случае повреждения переключателей или платы их можно купить на замену. В случае механики попадание жидкости (это труп, даже на платный ремонт не возьмут в подавляющем большинстве случаев).
Devijack
Member

Повідомлення

krivonos-kolya
А на сайті хатор написано Клас захисту: вода – IP68
artko
Member

Повідомлення

krivonos-kolya: 15.04.2024 22:24 Со стороны ремонтника скажу что в хатора оптика намного устойчивее к агрессивному использованию (удары, попадание влаги) из за особенностей конструкции. На крайний случай в случае повреждения переключателей или платы их можно купить на замену. В случае механики попадание жидкости (это труп, даже на платный ремонт не возьмут в подавляющем большинстве случаев).
а чому так? маю серед інших клавіатур у себе дешманську motospeed ck104 - загалом на неї вилив мабудь декілька літрів чаю за пару років. все обмежувалось сушкою да перепайкою уражених свічів...
а от мембранки - мерли одразу і назавжди.
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

artko
Двухслойная плата и куча переходов между слоями, много времени занимает ремонт. с учётом цены клавиатуры и расходников к ней, оно того не стоит.
Відповісти