Вибір павербанку

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Paradox1306
Member

Повідомлення

Васильович
ну це зрозуміло, але в скільки грн вийде взяти нормальні батареї на 20000?
Васильович
Member

Повідомлення

Paradox1306: 14.10.2022 11:19 Васильович
Як вже згадував вище, замовив б/в з ноутбучних батарей.
Ціна залежить від ємності.
Думаю, нижче 2000 мА брати немає смислу.
Собі замовив на 2300 мА по 30 грн.
Сам павербанк ще літом замовляв, ціна була близько $10.
Varzek
Member

Повідомлення

https://www.aliexpress.com/item/3280703 ... 1802TO9eY2
maroders2
Member

Повідомлення

Varzek: 14.10.2022 12:04
https://www.aliexpress.com/item/3280703 ... 1802TO9eY2
Акумулятори, як і готові павербанки, в Україну більше не доставляють.
Але на олх по 100грн трапляються різні самсунги\панасоніки приблизно того ж об'єму
zmax
Member

Повідомлення

maroders2: 14.10.2022 12:08Акумулятори, як і готові павербанки, в Україну більше не доставляють.
Ого. Это в связи с чем?
Васильович: 14.10.2022 11:13В всіх цих готових павербанках пропрієтрана батарея, яка одночасно є і самим слабким місцем девайсу.
Коротше кажучи, хана батареї - хана павербанку.
Миф. Разбираем и подключаем любую другую батарею подходящую по размеру.
maroders2: 12.10.2022 20:43С двух аккумов на 3000Мах я смогу полностью зарядить телефон на 5000Мах?
Нет. На поверах сяоми 20000 мелким шрифтом написано, что на выход будет 12000. С 6к на выход соответсвенно будет не более 4к.
maroders2
Member

Повідомлення

zmax: 14.10.2022 12:51
maroders2: 14.10.2022 12:08Акумулятори, як і готові павербанки, в Україну більше не доставляють.
Ого. Это в связи с чем?
Так літаками такі замовлення ніколи і не доставляли, а іншого способу доставки з Китаю зараз нема. Спробуйте пошукати на Алі павербанки, більшість з них в результатах пошуку взагалі не покаже, а ті що є, будуть з відміткою, що неможливо доставити в країну призначення
Paradox1306
Member

Повідомлення

zmax
см. ккд, так більш точніше)
так, не возять, чому? - а нз, от так наші клоуни вирішили і тепер не возиться нормально нічого. по факту доставка з аліка десь 1.5-2 міс мінімум через інші країни
Cirax
Member

Повідомлення

zmax
Вышел с анабиоза? Между Украиной и Китаем находится РФ. Аккумуляторы самолётами не доставляют.
Кудой везти?
Paradox1306
Member

Повідомлення

Cirax
спойлер
321.png
якби ж тут хоч щось крім росії існувало, то ми би возили з китаю
Васильович
Member

Повідомлення

zmax: 14.10.2022 12:51 Миф. Разбираем и подключаем любую другую батарею подходящую по размеру.
І щоб не мати гемору, шукаючи "любую другую подходящую", я вибираю 18650 :learn:
Paradox1306
Member

Повідомлення

Васильович
а знайти зараз нові акуми за нормальні кошти не геморой? з аліка за 30 копійок не потаскаєш вже
Васильович
Member

Повідомлення

Paradox1306: 14.10.2022 13:12 а знайти зараз нові акуми за нормальні кошти не геморой?
А що таке "нормальні кошти"? У всіх свій рівень нормальності.
Дорого брати нові - купи б/в.
В цьому і плюс, що акумулятори стандартні, багато варіантів можеш знайти.
Paradox1306: 14.10.2022 13:12 з аліка за 30 копійок не потаскаєш вже
На ОЛХ забанили? :)

P.S. І не треба кричати про "бариг" - бачили, що робиться в країні. Треба було з літа ще готуватися.
zmax
Member

Повідомлення

Cirax
Да вроде поверы всегда возились самолетами без проблем. Маршрут: в Европу самолетом , а дальше к нам на лошадях ;) Отдельно аккумы ехали поездами. Я с АЛИ поверы покупал последний раз лет 7 назад и могу не знать последних веяний моды.
Paradox1306: 14.10.2022 12:56см. ккд, так більш точніше)
Дело не в КПД, а в W*h. Любимые всеми mAh зависят от напряжения и т.к. как напряжение растет с 3,7 до 5В, то mAh пропорционально падают на 5/3,7=1,35 раз. После этого умножаем на КПД, примерно 85% и получаем минус 59% от тех mAh что нанесены на аккум или повер. С W*h такой проблемы нет, там сразу умножаем на КПД и получаем правильный ответ.
Varzek
Member

Повідомлення

Cirax: 14.10.2022 12:56 zmax
Вышел с анабиоза? Между Украиной и Китаем находится РФ. Аккумуляторы самолётами не доставляют.
Кудой везти?
Не газуйте на хлопця. Вопрос доречний, тому що раніше Алі прямо писав, що доставка неможлива (в Харківську область так точно). А зараз такого немає.
Це і викликає питання чи впевнені, що нема доставки. Везти можна не через сосію, а через Європу. Мені неодноразово приходив той чи інший товар (дешевий), привезений через Європу.

Що скажете з приводу цих павербанків, який із них найцікавіший варіант?
1) Baseus Elf Digital Display 65W 20000mAh Black
2) Baseus Adaman Metal Digital Display Quick Charge Power Bank 65W 20000mAh Black (PPIMDA-D01)
3) Baseus Amblight Digital Display Quick Charge 65W 30000mAh Black (PPLG-A01)

Я так розумію, що перший по ціна/якість програє іншим. Третій краще через те, що в нього найширший функціонал. Але можливо є якісь підводні камені.
Можливо є якісь альтернативи?
Востаннє редагувалось 14.10.2022 13:32 користувачем Varzek, всього редагувалось 1 раз.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Васильович
дорого нові брати бу? - так акуми ж не вічні. я просто хочу дял себе дати відповідь чи є реально практичний сенс парити собі мозок пошуком цього всього коли можна взяти вже готове рішення і виходить що навіть дешевше
maroders2
Member

Повідомлення

Васильович: 14.10.2022 13:09 І щоб не мати гемору, шукаючи "любую другую подходящую", я вибираю 18650 :learn:
Ніхто не буде сперечатися, що 18650 в плані надійності кращі, тільки у всіх цих DIY павербанків є один величезний мінус - вхідна і вихідна потужність. 10-18Вт це не так вже і багато. В мирний час цього було б достатньо, але в критичній ситуації краще мати банку 50-65Вт. Уявімо що буде повний блекаут і у вас буде можливість лише кілька годин на тиждень скористатися генератором. Скільки часу потрібно буде щоб зарядити комплект на 12-18 акумуляторів? Годин п'ятнадцять? Той же Базеус на 65Вт зарядитися втричі швидше, нехай він і прослужить всього кілька років, але в нашій можливій реальності він себе відпрацює
Cirax
Member

Повідомлення

maroders2: 14.10.2022 13:33
Васильович: 14.10.2022 13:09 І щоб не мати гемору, шукаючи "любую другую подходящую", я вибираю 18650 :learn:
Ніхто не буде сперечатися, що 18650 в плані надійності кращі, тільки у всіх цих DIY павербанків є один величезний мінус - вхідна і вихідна потужність. 10-18Вт це не так вже і багато. В мирний час цього було б достатньо, але в критичній ситуації краще мати банку 50-65Вт. Уявімо що буде повний блекаут і у вас буде можливість лише кілька годин на тиждень скористатися генератором. Скільки часу потрібно буде щоб зарядити комплект на 12-18 акумуляторів? Годин п'ятнадцять? Той же Базеус на 65Вт зарядитися втричі швидше, нехай він і прослужить всього кілька років, але в нашій можливій реальності він себе відпрацює
Купил себе базеус 20000/100Вт, и 30000/65Вт, плюс 100Вт зарядка. Все вместе стало в 6600грн. Плюс инверторный генератор на 1кВт за 21000грн.
Varzek
Member

Повідомлення

А яку зарядку брати до павербанка на 65Вт? Чув, що зарядка 20Вт допоможе довше прожити пристрою. Це правда чи можна брати 65Вт і заряджати 30000 банку за 1,5-2 години?
Васильович
Member

Повідомлення

Paradox1306: 14.10.2022 13:31 дорого нові брати бу? - так акуми ж не вічні. я просто хочу дял себе дати відповідь чи є реально практичний сенс парити собі мозок пошуком цього всього коли можна взяти вже готове рішення і виходить що навіть дешевше
Таке враження, що ми ходимо по колу :)
Звичайно, що акуми не вічні. Тому я і хочу мати технічну можливість (яка передбачена виробником - це важливо) їх замінювати і щоб вони були стандартизовані/поширені.

До речі, я ніде не писав, що початкова покупка буде дешевша за заводський павербанк. Навпаки, логічно, щоб пропрієтарна батарея була дешевша за автономні акумулятори.
Але я вже писав, і ще раз повторю, що я вибрав цей варіант з оглядкою на майбутнє (отакий я оптиміст в Україні в 2022 році :gigi: ).
В перспективі вартість володіння потенційно стане мені дешевшою, ніж покупка заводських павербанків.
І особисто мене це влаштовує.
maroders2: 14.10.2022 13:33 Ніхто не буде сперечатися, що 18650 в плані надійності кращі, тільки у всіх цих DIY павербанків є один величезний мінус - вхідна і вихідна потужність. 10-18Вт це не так вже і багато. В мирний час цього було б достатньо, але в критичній ситуації краще мати банку 50-65Вт. Уявімо що буде повний блекаут і у вас буде можливість лише кілька годин на тиждень скористатися генератором. Скільки часу потрібно буде щоб зарядити комплект на 12-18 акумуляторів? Годин п'ятнадцять? Той же Базеус на 65Вт зарядитися втричі швидше, нехай він і прослужить всього кілька років, але в нашій можливій реальності він себе відпрацює
Так, звичайно. Це також треба враховувати.
В будь-якому конкретному сценарії використання треба зважати на переваги і недоліки кожного рішення.
Наприклад, особисто мені швидкість зарядки не дуже важлива, бо я, як вже згадував, маю ще запасні павербанки.
А для когось це може бути критичним параметром - тоді варто розглянути щось інше.
Varzek
Member

Повідомлення

Який блок живлення брати для заряджання Baseus Amblight Digital Display Quick Charge 65W 30000mAh?
Відповісти