Вибір павербанку

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Cirax
Member

Повідомлення

Untegental: 30.11.2022 01:53
Cirax: 29.11.2022 21:00
А почему нет, потянет. Только время работы снизится. В 100А аккумуляторе запас энергии около 1кВтч.
5-6 часов будет работать, заряжать потом аккумулятор часов 10. Можно добавить еще такой-же аккумулятор параллельно.

Только зарядку нужно другую.
Типа такой:
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 7e32i3FGWM
Спасибо! Правильно ли понимаю что если батарея ноута это 80Втч, то с учетом потерь 1кВтч хватит раз на 10 полностью зарядить, уже не помню физику? Если так, тогда ето много больше чем 5-6 часов если економно использовать не на предельных нагрузках.
На 10 не стоит рассчитывать, а раз 8 должно зарядить. Понятно что много больше выйдет, просто вопрос был про мощный ноут с продемонстрированной зарядкой на 120Вт.
Tapo4ku4D
Member

Повідомлення

Cirax: 30.11.2022 07:37
Untegental: 30.11.2022 01:53

Спасибо! Правильно ли понимаю что если батарея ноута это 80Втч, то с учетом потерь 1кВтч хватит раз на 10 полностью зарядить, уже не помню физику? Если так, тогда ето много больше чем 5-6 часов если економно использовать не на предельных нагрузках.
На 10 не стоит рассчитывать, а раз 8 должно зарядить. Понятно что много больше выйдет, просто вопрос был про мощный ноут с продемонстрированной зарядкой на 120Вт.
а под это дело с автомобильным акумом никакие стабилизаторы не надо между акумом и роутером/ноутом и т.д ?(роутером на 12v соответственно)
Hotspur
Member

Повідомлення

Tapo4ku4D: 30.11.2022 11:45а под это дело с автомобильным акумом никакие стабилизаторы не надо между акумом и роутером/ноутом и т.д ?(роутером на 12v соответственно)
не треба. головне всі провода нормально підключити
Tapo4ku4D
Member

Повідомлення

Hotspur: 30.11.2022 11:49
Tapo4ku4D: 30.11.2022 11:45а под это дело с автомобильным акумом никакие стабилизаторы не надо между акумом и роутером/ноутом и т.д ?(роутером на 12v соответственно)
не треба. головне всі провода нормально підключити
теперь это стало очень интересным вариантом)я думал там еще мудрить надо даже для 12v-12v
Васильович
Member

Повідомлення

Tapo4ku4D: 30.11.2022 11:58 теперь это стало очень интересным вариантом)я думал там еще мудрить надо даже для 12v-12v
Та ні, там якраз все просто.
Саме складне - знайти штекер підходящий.
Ну і не переплутати полярність.

Я підключав акумулятор від скутера - працювало без проблем.
Глюки починалися, коли напруга при розряді акумулятора падала нижче 10 вольт (тобто, акумулято фактично вже "сів").
Ну і не забувати вчасно підзаряджати, бо знову ж я пару разів прошляпив - потім без інету сидів в блекауті :weep:
Cirax
Member

Повідомлення

Tapo4ku4D: 30.11.2022 11:45
Cirax: 30.11.2022 07:37

а под это дело с автомобильным акумом никакие стабилизаторы не надо между акумом и роутером/ноутом и т.д ?(роутером на 12v соответственно)
Нужно смотреть блок питания роутера.Если там 19В, возможно нужно будет ставить DC-DC преобразователь повышающий 12-19В. Стоит гривен 100.

В зарядке, которая в прикуриватель уже всё есть.
Прикрутить разъём- маму прикуривателя к аккумулятору и просто включать.
Kassatka
Member

Повідомлення

Ще раз дякую всім за поради.
Hotspur: 27.11.2022 11:33 по PD заряджати від павербанка можна. Baseus 65W 30 0000 mAh або Romoss якийсь або Хаомі.
Hotspur: 28.11.2022 00:57
Kassatka: 27.11.2022 23:22Вибачаюся, а в якому такому сенсі непрацюючий? Ну не може ж бути, що куплю новенький павербанк з гарантією, а він взагалі нічого не може, навіть смартфона зарядити.
може взагалі не працювати. купляти можна тільки відомі фірми і ту ж хаомі потім перевіряти на підробки по номеру на коробці. поганий павербанк може спалити не тільки телефон але і квартиру чи будинок. випадків повно
LeoX: 29.11.2022 19:55 Хочу з власного досвіду порадити. НЕ БЕРІТЬ ті повербанки де немає швидкого заряду самого банка. Посадив свого базеуса 30000mah до 19% вчора. Поставив на зарядку, вчора десь 2.5 години заряджався, сьогодні з 5 ранку і до 14.00. Зарядився до 93%. Якщо стабільно будуть відключення по графіку, ви цю фігню будете тиждень заряджати.
Отже в неділю, як я вже казав, поспішив замовити Swissten Power Line 30000 mAh 20W (22013914) на Hotline по "акційній" ціні 2220 грн. з наявністю в одному магазині з розрахунком, що зможу в майбутньому також заряджати й ноутбук, а не тільки смартфон. Мені тут пояснили, що для ноута треба брати дорогі 65 Вт павербанки, а не 20 Вт.
В понеділок зранку я бачив, що ціна в магазі зросла до 2590 грн., проте в мене було ще непідтверджене замовлення з ціною 2250 грн. Раз ноутбук заряджати все рівно не світить, то хотілося б замінити на модель з ліхтариком, але якщо за таку "акційну" ціну вдалося б все ще замовити цілих 30000 мА*год, то може було б і достатньо, тим більш що можна заряджати смартфон і доволі економічно світити ліхтариком зі смартфона. Мені ближче до полудня зателефонували з магазину й сказали, що в них типу змінився постачальник і тепер ці павербанки в них дорожчі (чого й варто було очікувати :D ). Я сказав, що подумаю, й кинувся дивитися павербанки з ліхтариком, нічого за прийнятну ціну 30000-40000 мА*год не знаходив щоб і з швидкою зарядкою самого павербанка було. Глянув, що в моєму замовленні вони мені написали ціну типу 2500 грн., а не 2590 грн. як на сайті, подзвонив і підтвердив замовлення. Мав взяти як отримаю зарплату в кінці місяця, мені ще й попередили, що резервують замовлення тільки на 2 дні максимум до середи :D , але мав встигнути.
У вівторок ввечері ще раз подивився наявність павербанків з ліхтариками і швидкою зарядкою самого павербанку. Знайшов оцю модель: Gelius Lightstone GP-PB300 30000mAh Green (на Hotline | на оф. сайті-магазині Gelius). Ціна кусається, в одному магазі 2999 грн., в іншому взагалі 3499 грн. з доставкою зі Львова. Проте за 2999 ніби мережа магазинів по Києву, тобто можна обрати найзручніший і забрати самовивозом біля метро, не платячи за доставку і пересилку коштів. Став дивитися що то за бренд "Gelius" і з подивом дізнався, що то наш український бренд, розпочав діяльність у 2018 році, виготовляє купу різних аксесуарів для смартфонів, амбітно планує підкорити Україну, а потім масово підкоряти зарубіжний ринок. :-/ А я й не уявляв, що в нас таке є і ми самі можемо павербанки і різні інші примочки для мобілок збирати, хай напевно і повально з імпортних комплектуючих, але під іменем нашого бренда. :eek: І є типу з Хотлайну посилання на офіційний сайт цієї фірми Геліус. Ну, думаю вже, якщо і нашого вітчизняного виробника, і з ліхтариком модель, то може таки варто переплатити 500 грн. і не купувати отой Swissten не найвідомішого бренду ще не відомо з якою надійністю. Якщо вже тестувати не найбільш брендові і надійні моделі, то краще вже підтримати виробника вітчизняного. Тицьнувся в ту мережу магазів купити за 2999 грн. самовивозом, ще й зареєструвався там, а виявляється, що то тільки самовивозом з магазинів, де є в наявності без можливості замовити по Новій пошті, а в навності не в Києві, а в одному-єдиному магазині в Ніжині. :( Проте за тим посиланням з Hotline на офіційний сайт gelius.ua виходить, що сайт Gelius сам займається продажем своєї продукції через Нову пошту, і навпроти опису даної моделі павербанку стоїть "в наявності" й можливість замовити за ці ж 2999 грн., хай і не самовивозом по Києву, а через Нову пошту. Ну я дочекався в середу о 10:00 на роботі, коли почне працювати Gelius, зразу зателефонував до них і мені відповіли, що в наявності є і можуть відправити аж протягом доби. Довго провозився, ніяк не міг оплатити онлайн двома картками, три рази з великою затримкою надходили коди підтвердження з банку, а потім банк вже відразу вибивав відмову. Вдалося оплатити готівкою через термінал самообслуговування Приватбанку, ще й жодної гривні комісії не взяли. Gelius підтвердили успішність оплати, буду тепер чекати доставку Новою поштою, та буде ще квест, як зловити момент, коли на Новій пошті в центрі села буде електрика. Після того як вдалося замовити й оплатити, то приніс вибачення й відмінив замовлення на Swissten Power Line 30000 mAh 20W, яке очікувало мене за 2500 грн., хоча на сайті магазину в середу вже задрали ціну до 2770 грн. :D Сьогодні, бачу, з'явилася ця модель вже й в конкуруючому магазині, тож ціна знову до 2590 грн. впала.
Ну от так от. Буду очікувати зелененький Gelius Lightstone GP-PB300 30000mAh Green. По всім параметрам повинен підійти - має велику ємність, на сайті Геліус обіцяють, що повністю заряджається всього за 6 годин, має аж 22,5 Вт, має ліхтарик. Були ще там на сайті Gelius дешевші павербанки теж на 30000 мА*год за 2399 грн. чорний та білий в наявності, але про них вже не написано, що вони швидко заряджаються і про ліхтарик теж не згадується. Ну і купа моделей меншої ємності за значно меншу ціну. Тож замовив найбільш топовий від Gelius за 2999 грн. Ну а також ми з колегою по роботі полазили по цьому сайту, там ще купа різних аксесуарів та різних прибамбасів, включаючи розумні ваги та розумні годинники. Виявляється, і таке від імені українського бренду збирають.

Ps: Сьогодні вже цей український топовий Gelius Lightstone GP-PB300 30000mAh Green не тільки з Хотлайну зник, а й у офіційному інтернет-магазині фірми Gelius пишуть "Немає в наявності", ну а ті менш топові чорний та білий павербанки на 30000 мА*год ніби в продажу на сайті Gelius ще є, аде якщо вони заряджаються дуже довго, то напевне не варто їх купляти. Ну а я типу ще встиг замовити. :)

Відправлено через 1 годину 47 хвилин 16 секунд:
Можна за ці кошти десь від 3200 грн. Базеус 30000 мА*год 20 Вт купити - надійна фірма і на цю модель немає дефіциту, аж у 18 магазинах на Хотлайні зараз, але в цій моделі, на превеликий жаль, нема ліхтарика. А хороші ліхтарики - це зараз теж дуже дефіцитна й дорога річ стала. А тут зразу ліхтарик з вбудованим акумулятором на 30000 мА*год виходить і не треба купувати батарейки чи акумулятори, чи миритися з низькою ємністю вбудованого акумулятора, коли китайські ліхтарики з вбудованими акумуляторами після не надто великого використання на наступний день бажано знову заряджати. Тож функціонал ліхтарика, на мій погляд, вартий, щоб до 500 грн. у рамках потужного павербанка доплатити. Хай навіть ліхтарик є в смартфоні, який можна від цього павербанка заряджати.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Kassatka
если для телефона - и цена 3+тыс грн и на 30000, то не легче зайти в какоето АЛЛО и взять там ТРИ банки на 10000 с ценами под 1к гривен . Так и если "сдохнет" один - будут другие, и родным можно отдать, постоянно менять от зарядки...
За крупные деньги , я бы брал только для ноута и не Базеус 65в, который по отзывам дохнет на высоких токах разрядки (прям очень много таких отзывов) а ZMI на литио-ионных банках (ZMI QB826G 210W 25000mAh))...

это я о том , что нафига гнаться за простыми "кирпичами" если они выходят дороже чем покупка более мелких... Эх, в начале года смотрел на Хаомивский 30000 за 1тыщу с копейками , но кому они нужны были тогда.... :insane:
Bender911
Member

Повідомлення

Kassatka
На олх купа usb-led ламп від 40 грн. Якщо дуже треба до банки.
Hotspur
Member

Повідомлення

Kassatka: 01.12.2022 16:53Ціна кусається, в одному магазі 2999 грн.
я за 3750 гривень купив 50 штук 18650 Соні по 3000 мАч кожна :rotate: . але замовляв складно. рахуй 150 000 павербанк :D . але треба мати зарядки і куди їх пихати :rotate:
Востаннє редагувалось 01.12.2022 20:32 користувачем Hotspur, всього редагувалось 1 раз.
diesel1985
Member

Повідомлення

Bender911: 01.12.2022 19:49 Kassatka
За 40 грн там только одни недоразумения которые толком и светить не будут, нормальная usb палка сейчас от 120 грн стоит, это та которая комнату освещать более менее будет. А касатка в своем репертуаре, куча бессмысленного текста и в итоге берет то что самому угодно, или вообще не берет ничего.
Hotspur
Member

Повідомлення

Kassatka: 01.12.2022 16:53Можна за ці кошти десь від 3200 грн. Базеус 30000 мА*год 20 Вт купити
в мене така є. нормальний, купляв за 1700, переплатив
diesel1985
Member

Повідомлення

Hotspur: 01.12.2022 20:31
я за 3750 гривень купив 50 штук 18650 Соні по 3000 мАч кожна :rotate: . але замовляв складно. рахуй 150 000 павербанк :D . але треба мати зарядки і куди їх пихати :rotate:
Ссылку в студию на 18650 3000mah по 75 грн!!!!
Hotspur
Member

Повідомлення

плюсую. купив на Али по 20 гривень за штуку 2 штуки підробки під Хаомі. споживають 0.045 А, світять нормально. для походів в метіль все одно треба ліхтарі 2000+ люмен :gigi:

Відправлено через 36 секунд:
diesel1985: 01.12.2022 20:34Ссылку в студию на 18650 3000mah по 75 грн!!!!
alibaba.com :beer:
maroders2
Member

Повідомлення

Hotspur
З алібаби Міст привозить чи пряма доставка як з Алі?
Востаннє редагувалось 01.12.2022 20:38 користувачем maroders2, всього редагувалось 1 раз.
Tapo4ku4D
Member

Повідомлення

Hotspur: 01.12.2022 20:31
можно ссылку на позицию?)тоже хочу такое сладкое за такую цену)
diesel1985
Member

Повідомлення

Hotspur: 01.12.2022 20:36
плюсую. купив на Али по 20 гривень за штуку 2 штуки підробки під Хаомі. споживають 0.045 А, світять нормально. для походів в метіль все одно треба ліхтарі 2000+ люмен :gigi:

Відправлено через 36 секунд:
diesel1985: 01.12.2022 20:34Ссылку в студию на 18650 3000mah по 75 грн!!!!
alibaba.com :beer:
Del
Востаннє редагувалось 01.12.2022 20:45 користувачем diesel1985, всього редагувалось 1 раз.
Bender911
Member

Повідомлення

diesel1985
Від powerbank-и я б і не хотів щось потужне, щоб було видно в кімнаті куди йти. Але як на мене, 40-150 грн - це копійки. Все одно краже ніж шукати банку з ліхтариком.
diesel1985
Member

Повідомлення

В мене е декілька юсб світлодіодних палок, в них споживання дуже мале, 300-500 mah при дуже великій яскравості, освітлюють всю кімнату. Мін ціна на норм юсб ліхтарик зараз 120 грн а ще і плюс доставка, для декого це дороговато. В банках ліхтарики не які, там або банка гарна або ліхтарик, збалансованого варіанту я не зустрічав, якщо хтось знае то модель пишіть.
Rhizone
Member

Повідомлення

Скажіть, як розрахувати скільки раз павер зможе зарядити ноут? Батарея ноута на 52Втч, павер: ~33к, 5V, 2.1A
Чи для розрахунку потрібно ще знати ємність батареї ноута?
Відповісти