Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Ну що, подивились огляди божественного вутінгу 80? Просто топчік, еге ж? :laugh: а звук який, мммм.

А ще біла фарба мені сподобалась :lol:

Короче мастхев.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

leif: 19.09.2024 20:00 Ну що, подивились огляди божественного вутінгу 80? Просто топчік, еге ж? :laugh: а звук який, мммм.

А ще біла фарба мені сподобалась :lol:

Короче мастхев.
А що така погана? Точно краща попередника. Плюс розмір класний. середнє між ТКЛ та 75%. Але в 75% є нестандартні по розміру капи, а сюди любі підійдуть.
Тайпінг вище середнього суб'єктивно. Мені звук пластикової більше зайшов. Напевно в металічній тонкий метал і дзвенить більше чим хотілось би. Але очевидно її беруть не за те :)
А де біла? Бачив чорну і прозору пластик і чорну метал.
leif
Member

Повідомлення

ну і невеликий апдейт по моїм клавіатурним пригодам:

- на akko spr67 проклеїв другий шар малярської стрічки на PCB та другий шар тієїж малярки у місцях, де гвинти скріплюють половинки корпусу. пішло на користь, звук став краще, одного шару було мало.
- фотка бездротової PCB для cycle7 + два акуми по 2200mah та 2.4ггц донгл. з одного боку без дротів зручно, адже я зараз використовую паралельно декілька клавіатур, а з іншого боку — ще не дивився яка там альтернатива VIA пропонується у випадку бездротової pcb. якщо функціонал влаштує (а мені не так багато треба, насправді), то заміню PCB, покладу дротову в шафу як запасну.
спойлер
Зображення
- +1 нова клавіатура. neo ergo white, придбана знову ж таки в sacredkeebs, де, на відміну від бидлуватих funkeys, покупки робити завжди приємно (не реклама, не маю жодного стосунку до магазину. просто досвід). коатінг, trimode pcb, pom плейт. вирішив спробувати цей лейаут. наразі ще не звик, але якість клави та перші враження від звуку та відчуттів від тайпінгу потішили. цікава дошка за розумну ціну. кейкапи GMK Botanical white + додаткові пробіли. новелтіз до цього сету ще в дорозі, з ними буде ще краще.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
- нарешті вперше вдягнув GMK Space Cadet 2 на qk75n, дуже гарний сет, як на мене. дизайн - відсилка до оцієї клави дідів, якщо комусь цікаво. айфон щось не попадає в колір в моїм освітленням в кімнаті, сірий взагалі не такий, а значно темніше. ну, тим не менш.
спойлер
Зображення
Зображення
- qk75n була перезібрана з карбоновим плейтом (забув його окремо сфоткати), зараз зі світчами tecsee purple panda. карбоновий плейт вкрай жорсткий, довбаєш пальцями як по бетону :laugh: і забарвлює звук і без того хай пітч світча в ще вищу тональність, але мені все це по кайфу. зараз пишу з цієї клави і дуже задоволний. навіть замовив фірмовий карбоновий плейт для своєї rune and smith Iron165. сатаністи задрали на нього ціну і з доставкою в Україну вийде аж ~80 баксів. так, це за 1 плейт. але шо поробиш, коли душа бажає.
- до слова про iron. накинув на нього новенькі GMK Olivia. красівий так, мені подобається.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
p.s.
всі фотки, як завжди, клікабельні, на imgbb можна збільшити.
p.p.s.
тайпінги будуть, але папіжжє.

Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
aaleksandrenko: 19.09.2024 21:14А що така погана?
на мій погляд, так. дорого і погано.
aaleksandrenko: 19.09.2024 21:14Тайпінг вище середнього суб'єктивно.
вище середнього серед магнітних дошок?

суб'єктивно. ок. але принамйні можна послухати qk65 he, з огляду, який я скидав на попередній сторінці і порівняти. невже не чутно різниці?
aaleksandrenko: 19.09.2024 21:14Мені звук пластикової більше зайшов.
знову суб'єктивно, у кожного свої вподобання, але, як на мене це жах за ці гроші. звучить вкрай паскудно, не знаю як і заради чого можна купити таку торохкотілку.
біла zinc. фарба злізає від повітря. мишкою зачепив -- вже подряпина. гідна якість за 300 баксів :lol:

ось тут продемонстровано і взагалі огляд вартує подивитись повністю.

leif
Member

Повідомлення

upd.
встановив бездротову pcb в cycle7. процес простий та швидкий: зняв дотер та латунні обважувачі, на місце плейсхолдерів з досить щільної піни (порожнин в корпусі "дротової" версії виробник не залишив :up: ) встановив акуми, під'єднав їх до дотеру, закрутив назад дотер, повернув обажувачі на місце. а далі вже просто звичайна збірка.

сендвіч з дротової PCB, алю-плейту, стабів, світчів та кейкапів навіть поки не розбирав, а просто на другу pcb встановив свої брейкнуті zaku з фр4 плейтом, благо був запасний сет стабілізаторів ТХ AP для лонгпол світчів, який тут став у нагоді. ну і використав гаскет-смужки замість гаскет-ніжок. єдине, що треба було переставити, так це гумові ущільнювачі на місця флекскатів на пцб з дротової плати на trimode, адже в комплекті з новою платою другого набору не йшло.
спойлер
Зображення
софт від ткд очікувано доволі унилий, але базові функції там всі присутні, а більше мені і не потрібно. до речі, коли шукав, де його можна скачати (лише в дискорді), то з'ясував, що для клави виходила друга версія tri-mode pcb, яка вже підтримує via, але у нас в продажу була лише перша ревізія. ну, для мене не критично. а в сycle 8 це все вже одразу буде реалізовано нормально, і підтримка via буде з коробки для всіх версій плат (правда їх вийде всього 1000шт, а на групбай я не встиг, чи будуть у нас екстри поки не ясно, на Україну та Польщу дали 100 клавіатур, скільки викупили по групбаю не зроз).

заку з усіма фоамами та фр4 плейтом на сусle7 звучить також чудово. який же все таки крутезний світч зробили! так, хайп, попса, але, шо поробиш, якщо він настільки прикольний :laugh: все цілком заслужено.

кейкапи поки поставив простенькі GMK8002 BL00, також спробувати, як вони будуть, але до кольору корпусу моєї cycle7 вони таки не надто пасують, треба буде повернути фуджі, коли завтра розбиратиму сендвіч дротової плати. в цілому, бездротовою пцб задоволений. грати на cycle7 я все одно не граю, щоб був її сенс використовувати в дротовому режимі, а тикати сюди-туди дроти при зміні клавіатур тепер не треба, лише періодично для зарядки. зручно.

p.s.
донгли для трьох клавіатур, які у мене нині під'єднані до компа по бездроту, виглядають абсолютно однаково, тож про всяк випадок підписав. лінь було перевіряти, наскільки вони взаємозамінні. треба брати приклад з асусу і робити брендовані.
спойлер
Зображення
Відправлено через 6 хвилин 52 секунди:
а, і щодо вутінгу. там кейборд (один з дійсно толкових клавіатурних блогерів, на мою думку) теж випустив відео присвячене HE-дошкам. я ще лише початок подивився, але виглядає, ніби гарний відос, як це зазвичай у кейборд і буває. кому цікаво:

leif
Member

Повідомлення

+1 (сьома) клавіатура в моїй невеличкій колекції.
спойлер
Зображення
Зображення
навіть не знаю, що вам сказати з цього приводу...
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

Після перегляду останньої сторінки захотілось купити ножиці чи мембранку та продати механіку.
leif
Member

Повідомлення

Ніякі тайпінги в ютубах нічого не говорять про цю клавіатуру та і клавіатури взагалі, імхо. Це все треба все своїми руками побачити і своімі глазамі потрогать, як казав віктор фьодорич лєгітімний.

Пробуєш-крутиш конфіги так і сяк, фоами-плейти-світчі, дивишся, що тобі до смаку, а що ні, так можна дійсно рухаьись в напрямку, що подобається більше.

Поради людей, які мають відповідний досвід з сотнею-другою дошок (не з Алі експресу) і добре розуміють, що таке різні тональності звучання клавіатур, різні маунти, фоамні і фоамлес збірки, от вони допомагають максимально. А тайпінги на ютубі взагалі дичина, як на мене.

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
Барбарис
Чому?)
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, бо мембранка від A4-Tech не завадила потрапити в топ 5 катки в пабг чи грати в квейк, стратегії чи рпг теж однаково граються, тексти так само друкуються, не знаю до чого тут звук. Подобається комусь задротити в збирання кастомних клав чи колекціонувати, то хай буде. Але зазвичай це позиціонують як неабиякий досвід та прорив. То в реальності потрібно хіба для пари кіберкотлет.
Ostin
Member

Повідомлення

Барбарис: 24.09.2024 07:34Але зазвичай це позиціонують як неабиякий досвід та прорив

Та ні, це потрібно 2,5 людям із форуму. В реальному світі цим не займається майже ніхто.

Барбарис: 24.09.2024 07:34Подобається комусь задротити в збирання кастомних клав чи колекціонувати, то хай буде

Саме так. Нічого поганого в цьому немає. Хобі як і багато інших.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Ostin: 24.09.2024 08:43В реальному світі цим не займається майже ніхто.
у нас так, а за кордоном то доволі поширена фігня, дививсь чела на твічі так той для замовників у прямому ефірі кастомки фігачить майже по 3 години на клаву йде
artko
Member

Повідомлення

Devijack: 08.09.2024 13:49 Не буває оптики без хотсвапу, там нічого припаювати, немає контактів.
оптичні bloody light strike - не згодні :) (якщо під хотсвапом приймати що можна без розбирання клавіатури зняти будь-який свіч)

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Барбарис: 24.09.2024 07:34 leif, бо мембранка від A4-Tech не завадила потрапити в топ 5 катки в пабг чи грати в квейк, стратегії чи рпг теж однаково граються, тексти так само друкуються, не знаю до чого тут звук. Подобається комусь задротити в збирання кастомних клав чи колекціонувати, то хай буде. Але зазвичай це позиціонують як неабиякий досвід та прорив. То в реальності потрібно хіба для пари кіберкотлет.
у нас тут топік по вибору клавіатур під усі напрямки - так leif та Melofon представники напрямків кому подобається підбирати під себе звучання клавіатури та зовнішний вид. чому ні? кіберкотлети згадані - то окрема нація, там треба ще і враховувати потреби спонсора.

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Hells Angels: 24.09.2024 09:17
Ostin: 24.09.2024 08:43В реальному світі цим не займається майже ніхто.
у нас так, а за кордоном то доволі поширена фігня, дививсь чела на твічі так той для замовників у прямому ефірі кастомки фігачить майже по 3 години на клаву йде
значить є замовлення і багато бажаючих гратись з клавіатурами, як з музичним інструментом. " а для справжніх пацанів Страдіварі робив клавіатури!" :)
Devijack
Member

Повідомлення

Насправді, збудувати с клавіатури музичний інструмент намагаються користувачі, бо виробнику раз плюнути підібрати матеріал чи композит чи форми акустичних камер при виготовленні це все не вважають за потрібне бо не сприймають за гостру необхідність, взагалі зациклюватись на толнальності кліків це досить свіжа фішка у блогерів та конкретної аудиторії, бо цим раніше майже ніхто не хворів.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 24.09.2024 07:34leif, бо мембранка від A4-Tech не завадила потрапити в топ 5 катки в пабг чи грати в квейк, стратегії чи рпг теж однаково граються, тексти так само друкуються, не знаю до чого тут звук. Подобається комусь задротити в збирання кастомних клав чи колекціонувати, то хай буде. Але зазвичай це позиціонують як неабиякий досвід та прорив. То в реальності потрібно хіба для пари кіберкотлет.
а навіщо тег off? це ж по темі.

менш із тим, ти намішав все на кучу. дивись, дійсно, саме функціональне призначення клавіатури — введення тексту, управління в іграшках тощо — не складне завдання і з ним по факту може впоратись навіть зовсім дешманська мембранка з polling rate 125hz. так, для сінглових іграшок та навіть мультиплеєру на якомусь невисокому рівні частині людей її може вистачати. якщо тобі вистачає і навіть не хочеться спробувати, як воно на більш досконалих клавіатурах — чудово, значить тобі немає сенсу шукати чогось кращого, мої вітання.

але всі люди різні, і далеко не всіх задовольняє мембранка або базова механіка. якщо ми говоримо про ігри, сучасні клавіатури з оптичними/магнітними світчами (зі змінною точкою актуації та миттєвим скиданням) та частотою опитування 8000hz цілком собі затребувані у швидкому мультиплеєрі на високих рівнях гри (не для початківців) і несуть реальну користь гравцям, зменшуючи час реакції та виконання тієї чи іншої дії. так, у порівнянні з розумінням тактики, правильними рухами, гарним прокачаним aim'ом тощо тощо, такі речі як клавіатура не відіграють значної ролі, але, якщо все вищезазначене у завзятого гравця (далеко не обов'язково такого, який грає в команді на турнірах) вже присутнє, швидкий монітор та мишу придбано, то не купувати дійсно ігрову сучасну клавіатуру — безглуздо.

далі, треба розділяти ігрову компоненту (для іграшок, як я вже написав, створюються клавіатури з мінімальною латенсі, оптичними/магнітними світчами, полінг рейтом 8khz), та клавіатурний ентузіазм/хоббі.

для клавіатурних ентузіастів більше або менше значення може мати:

- якість виготовлення клавіатури.
адже преміальні клавіатури в використанні дають геть інші відчуття ніж якась погрємушка за кількадесят баксів і навіть ніж клавіатури середнього сегменту. комусь це важливо, комусь ні, всі люди різні.
- зовнішній вигляд клавіатури.
знову все суб'єктивно, але деякі люди готові платити чималі гроші за те, як виглядає клавіатура на їхньому столі.
- звучання.
тут все базується на враженнях від використання. клавіатура може видавати зовсім різні звуки в роботі, які деякі люди знаходять вкрай приємними для себе. оскільки клавіатура для багатьох це периферійний девайс, з яким взаємодія за компом відбувається чи не найчастіше (після монітору), то у цих людей виникає бажання зробити цю взаємодію максмально підігнаною під свої побажання.
- тайпінг.
по аналогії зі звучанням клавіатури відбувається з відчуттями від тайпінгу. різні кейкапи/світчі/типи маунту/лейаути тощо забезпечують зовсім різні тактильні відчуття юзеру. клавіатура може бути м'якою як батут, а може бути твердою і жорсткою. вона може мати 40% лейаут для мінімалістів, або 98% для тих, кому потрібен нам пад. ергономічні клавіатури бувають розділені і суцільні, з тінтом та без, кейкапи бувають однакові по висоті та формі для всіх клавіш (юніформ), або такого профілю як чері, коли висота і форма клавіш розрізняються по рядах. пбт пластик кейкапів буває гладкий, а буває шорсткий, абс пластик також існує різний. тощо тощо.

якщо тобі не зрозумілий цей двіж, можеш про це написати, звісно, це форум і тут кожен може висловитись. але заперечувати той факт, що клавіатурний ентузіазм за останні 5-6 років з умовного андерграунду став просто мейнстрімом це трохи невігластво, а категорично сприймати свої уявлення про те, як треба користуватись комп'ютерною периферією як правильні, і що насправді потрібно, а що ні — махровий рагулізм.

якщо цікаво, рекомендую просто піти в ютуб/твіч і подивитись на розміри аудиторії клавіатурних блогерів (у попсового Hipyo Tech он вже 1.3млн на ютубі), можна глянути на те, якого обсягу став цей ринок останніми роками і наскільки активно він розвивається. це теж багато про що свідчить.
Hells Angels
Member

Повідомлення

leif: 24.09.2024 17:38можна глянути на те, якого обсягу став цей ринок останніми роками і наскільки активно він розвивається. це теж багато про що свідчить.
тут сама суть в тому, що клава за 200-300уе купується з зп в 2к уе то це типу ок, просто у нас реалії зовсім не ті, не можем ми отак просто порівнятись з ними
leif
Member

Повідомлення

leif: 23.09.2024 21:38Ніякі тайпінги в ютубах нічого не говорять про цю клавіатуру та і клавіатури взагалі, імхо.
з нічого, я все ж таки сильно перегнув.

тайпінги можуть сказати щось. але, якщо клава звучить як китайська погрємушка, або є відчутні великі косяки в звучанні типу як ping корпусів у кейкронів q1 тощо, то це буде чути нормально. також буде чути, що клавіатура звучить тихіше або гучніше. буде чути це CLACK чи THOCC, а от далі вже починаються нюанси, які залежать від багатьох чинників, і які, навіть, якщо все записано на гарне обладнання, і толково зроблено, то на ютубі слухати немає сенсу. чим преміальніше клавіатура тим цього сенсу менше, на мою суб'єктивну думку (може я слухати не вмію, ведмідь на вухо наступив тощо). і тут, звісно, з geon f2-84 у мене виник найбільший дисонанс. так в інтернетах можна його послухати, зрозуміти, що клавіатура звучить гарно і цікаво. але IRL це ну зовсім інші враження.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, так це все я знаю. І канали ті знаю, огляди там на деякі девайси перед придбанням дивився, але очікування не справдились і стара тиха кейрон так і зосталась основною. У нас звісно це ще не так поширено, але закордоном це навіть клави по пару тисяч баксів бувають.
тому що все таки це ніяк не відноситься до теми вибору клавіатури - просто власна думка.

але заперечувати той факт, що клавіатурний ентузіазм за останні 5-6 років з умовного андерграунду став просто мейнстрімом це трохи невігластво,

А я десь заперечував?

а категорично сприймати свої уявлення про те, як треба користуватись комп'ютерною периферією як правильні, і що насправді потрібно, а що ні — махровий рагулізм.

1. Десь я писав, що правильно, а що ні? Лише про власний досвід і що, профіт помітно не завжди.
2. Саме такі токсичні висновки після постів любовного обслюнявлення клав і відвертають від такого комюніті. :lol:

artko, мова про те, що для них це реально важливо, вони цим гроші заробляють.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Glorious випустили нову GMMK 3 PRO HE з підтримкою одночасно МХ або магнітних світчів.
Цікаво, думав для цього треба різні PCB :)
artko
Member

Повідомлення

leif: 24.09.2024 17:38 ....але всі люди різні, і далеко не всіх задовольняє мембранка або базова механіка. якщо ми говоримо про ігри, сучасні клавіатури з оптичними/магнітними світчами (зі змінною точкою актуації та миттєвим скиданням) та частотою опитування 8000hz цілком собі затребувані у швидкому мультиплеєрі на високих рівнях гри (не для початківців) і несуть реальну користь гравцям, зменшуючи час реакції та виконання тієї чи іншої дії.
ось впевнений, що ніякої різниці між polling rate 1000гц та 8000гц не буде(125гц vs 1000гц ще якось, хоча теж сумнівно, але хай буде, там вже 10ms). це різниця в потенційної швидкості отримання натиснення від клавітури максимум у 875мкс. (0,875ms)
Десь є сліпе тестування, щоб побачити дійсно різницю і на людей, які здатні відрізнити такі проміжки часу?
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 24.09.2024 19:03leif, так це все я знаю. І канали ті знаю, огляди там на деякі девайси перед придбанням дивився, але очікування не справдились і стара тиха кейрон так і зосталась основною. У нас звісно це ще не так поширено, але закордоном це навіть клави по пару тисяч баксів бувають.
клави бувають і в кілька разів дорожчі. за бербоун. а є ще кейкапи типу gmk darling, коли можна віддати $1400 за сет з допами. ну це більше про колекціонування, але тим не менш.

стара тиха кейкрон це яка саме? ти ж розумієш, що, той факт, що у тебе в чомусь не справдились очікування не означає, що це у всіх так? у тебе не справдились, у когось цілком собі справдились, у мене, скажімо, кілька останніх клавіатур перевершили всі можливі очікування.
Барбарис: 24.09.2024 19:03А я десь заперечував?
ні не заперечував, це було не конкретно до тебе. он трохи вище, людина пише, що "це потрібно 2,5 людям із форуму". просто цей погляд часто озвучується, коли заходить про кастоми розмова.

але це далеко не так. це саме мейнстрім і хоч в Україні зі зрозумілих причин сабжеве явище поширено значно менше ніж в штатах чи південній кореї, у нас також вистачає поціновувачів. людина через яку я купував f2-84 привезла лише цієї моделі більше 20шт в Україну, це не рахуючи матріксів, rune&smith та інших брендів преміальних клавіатур. і це лише ця одна людина. ми тут далеко не ізольовано в Україні живемо, в той час як глобальні тренди проходять десь повз нас. якусь кількість людей це цілком собі зачіпає, а більше і не потрібно в рамках хоббі, на заході теж не у кожного другого клавіатура за 500+ баксів.
Барбарис: 24.09.2024 19:031. Десь я писав, що правильно, а що ні? Лише про власний досвід і що, профіт помітно не завжди.
не ображайся, це теж було не конкретно до тебе, я трохи криво написав і воно дійсно так прозвучало. це просто моє узагальнене твердження по темі розмови. для мене це просто абсолютні істини: "якщо тобі не треба щось -- це не означає, що це безглузда маячня, і це нікому не потрібно", "якщо ти чогось не розумієш, це не означає, що це позбавлене сенсу" і так далі.
Барбарис: 24.09.2024 19:032. Саме такі токсичні висновки після постів любовного обслюнявлення клав і відвертають від такого комюніті.
токсичні висновки це "ууу, та кому воно треба", "оооо, та це для 2.5 задротів", "ой, та це розвод маркетологів, лохи повелись", " клави за 1000грн вистачить всім, все інше развод тупих задротів", от вони звучать значно частіше, коли тема підіймається. а мої твердження це власне відповідь на них. от вищеперелічене і є рагулізм. якщо ти написав, що з твого досвіду тобі це не потрібно і пішов собі далі, то, звісно, ніяких питань до тебе немає.

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
aaleksandrenko: 24.09.2024 19:16Glorious випустили нову GMMK 3 PRO HE з підтримкою одночасно МХ або магнітних світчів.
Цікаво, думав для цього треба різні PCB
прикольно. якось, видно, поєднали дві пцб в одній. ну норм, я думаю, скоро багато хто запропонує таку можливість. пишуть, що й магнітні світчі з більш-менш приємним звуком вже потроху з'являються-розробляються. судячи з усього, ця технологія в світі клавіатур надовго і буде ставати ще більш поширеною.

Відправлено через 11 хвилин 26 секунд:
artko: 24.09.2024 21:04ось впевнений, що ніякої різниці між polling rate 1000гц та 8000гц не буде(125гц vs 1000гц ще якось, хоча теж сумнівно, але хай буде, там вже 10ms). це різниця в потенційної швидкості отримання натиснення від клавітури максимум у 875мкс. (0,875ms)
Десь є сліпе тестування, щоб побачити дійсно різницю і на людей, які здатні відрізнити такі проміжки часу?
мені сліпе тестування не травлялось, в цьому питанні більше по відгуках орієнтуюсь. в основному у людей думка така, що абсолютній більшості людей 8ггц не потрібно, але про гравцям може бути. бачив відгук, в якому людина писала, що перехід з 1ггц на 8ггц це співставно з переходом з 240гц на 360гц монітор. хтось і так не думає. в цілому такий параметр більше каже про низьку латенсі клавіатури, як у тих же вутінг, а це вельми важливо.

у мене особисто ще клавіатури з 8ггц не було, тож сказати нічого не можу. різниця між 1ггц-клавіатурами з більшою латенсі та меншою латенсі (по тестах тих же rtings мною відчувається). мишку тримаю на 4кгц, різниця між 1ггц і 4ггц відчувається ізі, між 4 і 8 я не відчуваю.

про між "125 і 1000 сумнівно" взагалі не зрозумів. між ними просто прірва навіть для середнього гравця в швидкий мультиплеєр і її дуже легко побачити.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 23.09.2024 21:01+1 (сьома) клавіатура в моїй невеличкій колекції.
Досвід підказує, що така кількість клавіатур в колекції просто займає зайве місце, все одно користуєшся 2-3 улюбленими. Краще продавати та дарувати)
А взагалі заздрю вам двічі:
1) що є час займатись. Сам назамовляв чималу купу різних клавіатурних ніштяків, все не вдається сісти зібрати;
2) що ще в пошуку свого та експериментуєте з різними форматами. Бо коли визначишся що тобі потрібно і подобається, це дуже звужує клавіатурний світогляд. А коли те, що тобі подобається, виявляється ще й не мейнстрімним, то знайти щось ентаке (з натяком на преміальність :)) взагалі неможливо без компромісів. Ну невже так важко зробити канонічний 1800?
Відповісти