Останні статті і огляди
Новини
1440p чи 4k ?
-
Kopstr
Member
Доброго дня чи вечора ) хочу запитати у людей які мають 27 дюймів 4к монітор а до 4к мали 1440p, чи є сенс переходити ? Питання більш стає до ігор чи дійсно 4к має набагато кращу картинку чим 1440p ? Дякую
-
Mechanical
Member
Опыт имею.
4К лучше.
4К лучше.
-
Donate
Member
4090 вже купив?
-
Mechanical
Member
Последние мои мониторы (хронологически) :
1) 2560х1440 IPS 60Гц
2) 3840х2160 IPS 60Гц
3) 3440х1440 VA 144Гц
Картинка наиболее красивая во втором варианте, но играть лучше на третьем варианте.
Чертежами и прочими типа рабочими моментами я уже давно не занимаюсь, а лишь играю, развлекаюсь так сказать.
Поэтому сейчас сижу на третьем варианте.
1) 2560х1440 IPS 60Гц
2) 3840х2160 IPS 60Гц
3) 3440х1440 VA 144Гц
Картинка наиболее красивая во втором варианте, но играть лучше на третьем варианте.
Чертежами и прочими типа рабочими моментами я уже давно не занимаюсь, а лишь играю, развлекаюсь так сказать.
Поэтому сейчас сижу на третьем варианте.
-
temporar
Member
Опыта 4к не имею, только фхд и 1440. Ничего лучше 2к для компа представить не могу. А если учесть падение производительности, то есть на 4к меньше фпс, причем значительно
-
Kopstr
Member
Donate
Буду скоріш брати 7900xtx.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
temporar
Теж маю 2к монітор та замітив що навіть в 2к при грі Baldurs Gate 3 маю дуже велике мели та погане AA, єдине що спаса це DSR.
Буду скоріш брати 7900xtx.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
temporar
Теж маю 2к монітор та замітив що навіть в 2к при грі Baldurs Gate 3 маю дуже велике мели та погане AA, єдине що спаса це DSR.
-
nochnik89
Member
Мой опыт .
С 1080п в 4к - вау. Ураган разница.
с 2к на 4к - ну такое .
2к у меня 165 Гц фирмы делл , 4к тоже был делл . Под 4к моей 3070 слабовато было. Терпимо,на средняках, но чувствовался напряг . Под 2к - идеально 3070 , менять не хочу мой 2к на 4к, нет смысла.
С 1080п в 4к - вау. Ураган разница.
с 2к на 4к - ну такое .
2к у меня 165 Гц фирмы делл , 4к тоже был делл . Под 4к моей 3070 слабовато было. Терпимо,на средняках, но чувствовался напряг . Под 2к - идеально 3070 , менять не хочу мой 2к на 4к, нет смысла.
-
Sashkotem
Member
2к 27" 120 гц, цілком достатньо ips або oled. Не бачу змісту в 4к на 27", для 4к беріть більший монітор.
-
Draqoon
Member
32 inch 75 hz мені більше і не треба з моніків, далі лише телевізори для консолей
-
Susanin
Junior
Вже давно на 27 дюймів 2к + 144гц, був в свій час і 4к, але 32 дюйми.
Повернувся назад на 27 дюймів і 2к - ідеально і для роботи і для ігор.
Єдине бажанная згодом замінити на такий самий 2к тільки Олед від Асуса.
Наразі він вартує як крило літака.
Повернувся назад на 27 дюймів і 2к - ідеально і для роботи і для ігор.
Єдине бажанная згодом замінити на такий самий 2к тільки Олед від Асуса.
Наразі він вартує як крило літака.
-
Kopstr
Member
Susanin
Я просто побачив що якось багато нових іграшок мають дуже погане АА та навіть в 2к отримуєш багато блюра.
Я просто побачив що якось багато нових іграшок мають дуже погане АА та навіть в 2к отримуєш багато блюра.
-
SergN
Member
Ну от взявши відяху, чому б і не спробувати купити 4к-монітор, і порівняти власні враження? Не сподобається - можна здати, головне вчасно.Kopstr: ↑ 02.09.2023 13:02Буду скоріш брати 7900xtx.
Воно ж очевидно, що вище ррі покращує якість зображення, але є люди, які це не помічають через індивідуальні особливості зору (і таким точно немає сенсу на додаткові інвестиції), а є такі, що бачать різницю. Є ж ті, хто просто більше переймається питанням грошових затрат, тож виправдовує цією "перевагою" вибір 2к перед 4к.
-
terminahtor
Member
ХламDonate: ↑ 02.09.2023 12:12 4090 вже купив?
-
Noiseblocker
Member
В формате 24-27 дюймов 4к сродни мошенничеству. Вы не увидите разницу в качестве картинки, гарантированно не увидите. Зато изумитесь, насколько все стало мелкое. Актуальность 4к начинается с 32 дюймов
-
FirstTDM
Junior
Для 4К надо 30-32"... на 27" 4К выглядит, по меньшей мере, странно... А игрушки в 4К на 30-32" выглядят отлично!
-
Filya12
Member
В мене 38 дюймів монітор делл, і там 4к ну таке... для роботи прикольно, а в іграх не відчуваю великої різниці між 1440р. А от на теліку 42 різниця велика помітна, і тільки там я побачив, навіщо 4к. Хоча 1080-1440 достатньо для ігор. окрім у кого крутий зір та любить платити за понти. 4к це скоріш про антіалайсінг крутий, от і все
-
MessiaH
Member
Та ладно? У окулиста давно был? Если 4к натив, а ставишь 1440р, то картинка убогая невооружённым глазом даже видно, это как на 1080р монике в 720р игратьFilya12: ↑ 02.09.2023 23:54В мене 38 дюймів монітор делл, і там 4к ну таке... для роботи прикольно, а в іграх не відчуваю великої різниці між 1440р.
Отправлено спустя 2 минуты 56 секунд:
Kopstr
Если карта мощная, то надо брать 4к моник и играть в 4к. Для любого монитора если не натив, то картинка портится, просто чем больше диагональ, тем заметнее. У меня 43д 4к монитор, играть на нём не в 4к боль ещё та
-
terminahtor
Member
MessiaH
SSD купив?
SSD купив?
-
Grimmjow
Member
Боже, мне стыдно за тебя…даже не можешь позволить себе 8к монитор…. Иди апскеили игры хотя бы до 8к, иначе мы подумаем что тебе пора к окулисту с таким монитором… 43 диагональ, да от таких зерен на такой диагонали у людей лопаются глазные яблокиMessiaH: ↑ 03.09.2023 00:44Та ладно? У окулиста давно был? Если 4к натив, а ставишь 1440р, то картинка убогая невооружённым глазом даже видно, это как на 1080р монике в 720р игратьFilya12: ↑ 02.09.2023 23:54В мене 38 дюймів монітор делл, і там 4к ну таке... для роботи прикольно, а в іграх не відчуваю великої різниці між 1440р.
Отправлено спустя 2 минуты 56 секунд:
Kopstr
Если карта мощная, то надо брать 4к моник и играть в 4к. Для любого монитора если не натив, то картинка портится, просто чем больше диагональ, тем заметнее. У меня 43д 4к монитор, играть на нём не в 4к боль ещё та
Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
Это ж тот тип у которого oй 7 5820к разкрывает 4090 ? Или я его перепутал с кемто?
-
Filya12
Member
MessiaH
Я кажу зі свого досвіду. Особисто мені не так і принципово, 4к чи 1440к, важливіші інші параметри графіки. Ну вибачте, я не працюю на маркетологів. На ТВ не сперечаюсь, різниця сильно помічтна, тому що він вищий сантиметрів на 7-8, це суттєво. Так, вважаю, що 4к потрібен лише для великої діагоналі, і не бачу великого сенсу у 4к на смартфоні
На чому саме? На ультравайд висота пікселів буде всього 1600 на 38 дюймах. У русі у грі не так і помітна вища роздільна здатність, окрім антіалайсінгу на віддалених об'єктах (і так, я граю не на апксейлі).Та ладно? У окулиста давно был? Если 4к натив, а ставишь 1440р, то картинка убогая невооружённым глазом даже видно, это как на 1080р монике в 720р играть
Я кажу зі свого досвіду. Особисто мені не так і принципово, 4к чи 1440к, важливіші інші параметри графіки. Ну вибачте, я не працюю на маркетологів. На ТВ не сперечаюсь, різниця сильно помічтна, тому що він вищий сантиметрів на 7-8, це суттєво. Так, вважаю, що 4к потрібен лише для великої діагоналі, і не бачу великого сенсу у 4к на смартфоні