Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Сірий LG OLED65C4
Ascari
Junior

Повідомлення

Telcontar: 09.01.2025 16:54 Всім привіт. Батьки хочуть оновити телевізор, шукаю OLED 65".
Бюджет в районі $1-1,5к. Чи є щось достойне у цьому проміжку чи потрібно розширити? Дякую :beer:
оледів взагалі немає в такому ціновому сегменті якщо ми офіціалів маємо на увазі. Сам шукаю 65 олед, замовив 769 філіпс, завтра поїду дивитись. але це 75к.
Sanьka
Member

Повідомлення

Привіт. Порадьте ТВ
Критичні вимоги :65", до 40к +/- 3к.

Можна сірий, не обов'язково оф. Але не хайсенс і тп сяомі. Може воно непогане, але хай це буде якась Лижа, Самс чи інший Панасонік )))

Що поки придивився сірий QE65Q80D.
Дірект підсвітка, 120гц, безрамочний і по оглядах (правда моделі C за 23рік) то там норм чорний на відміну від 70ки.
strang
Member

Повідомлення

А шо там зараз з "сірістю" для LG (oled)?
вибираю телек, в тому числі дивлюсь на LG і тільки в одному з "сірих" магазинів побачив "ативовано VPN, не скидати, не оновлювати".
які ще ньюанси?
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Вітаю!

Допоможіть будь ласка вибрати телевізор, бо вже мозок пухне :)

Початкові вимоги - вибираю в першу чергу для малого, обіцяв на ДН - грати (ноут, приставка в майбутньому), ну і подивитись фільм або з друзями або сім'єю. Визначився що 55" замалий, вирішив брати 65". Бо враховуючи що під ігри, то всюди в оглядах наголошують що "мінімум 120 Hz" - і за рахунок цього вже дорожче йдуть. тож враховуючи вартість дивився спочатку на Samsung/LG/Sony - але там ціни дуже кусаються, особливо на Sony. Зайшов на rtings.com - і там дуже хороші оцінки в Hisense/TCL. Почав читати, дивитись огляди і коментарі і всі в принципі хвалять, особливо приглянулись Hisense U7, U8. І в принципі вже майже визначився, але вирішив ще сходити і "вживу" глянути і порівняти... Пішов в Епіцентр, так як там в принципі найбільше різноманіття стендових. Поспілкувався з консультантом і весь мій вибір пішов шкереберть :D Сказав що 120 Гц це маркетинг, 60 вистачить з головою, якщо грати звичайні ігри а не кіберспорт. А також що Hisense тільки виглядають не поганими, а насправді і лагуче ПО, яке буде особливо з часом торзмозити, і що взагалі Hisense це просто агресивний маркетинг а насправді по якості таке... Ну я розумію, що порівнювати не дуже коректно китайця з брендовим корейцем, але я керувався логікою, що краще взяти "елітну" модель, напр. Hisense 65U8NQ чим за ті ж кошти Samsung/LG "нижче середнього"...
Окрім цього, оцінивши вживу і порівнявши, щрозумів що напевно все таки потрібно брати 75", бо все одно ТВ купляється на декілька років, оновлюватись не скоро буде, тому одразу треба по максимуму. Особливо сподобалась зв'язка ТВ + саундбар з сабвуфером - я просто очманів від цього звуку і з великим екраном з'явилось враження що в кінотеатрі :)
Alexsandr
Member

Повідомлення

KIVI, HANLOS что там еще попадалось, не понравились. Приставка/комп или что там, 120фпс выдает?
Если в кратце по KIVI, HANLOS, похоже там матрица о 6-ти бит, даже если HDR поддерживается (6 bit + 4 FRC?). Ниже яркость и еще порезаны местами на уровне софта. По крайней мере те модели что чуток крутил. В общем диагональ и качество стоят денег и очень не малых. Точно не хватает 55-65 дюймов? Еще для приставок версия HDMI смотреть помнится. И смотреть какой входной сигнал принимает, а то вдруг будет фуллХД и не больше :)
Filabatya
Member

Повідомлення

Там нові С5 представили цікаво які покращення крім яскравості ну і ціна звісно?
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Alexsandr: 19.01.2025 23:39
KIVI, HANLOS что там еще попадалось, не понравились. Приставка/комп или что там, 120фпс выдает?
Если в кратце по KIVI, HANLOS, похоже там матрица о 6-ти бит, даже если HDR поддерживается (6 bit + 4 FRC?). Ниже яркость и еще порезаны местами на уровне софта. По крайней мере те модели что чуток крутил. В общем диагональ и качество стоят денег и очень не малых. Точно не хватает 55-65 дюймов? Еще для приставок версия HDMI смотреть помнится. И смотреть какой входной сигнал принимает, а то вдруг будет фуллХД и не больше :)
Ні, дякую, всілякі аля KIVI не розглядаю... 65 дюймів ще не відкинув, як варіант якщо буде хороша пропозиція. Але дивлюсь на Samsung/LG/Sony і ще все таки Hisense. Ще як варіант наче не поганий Philips - хвалять за картинку, але кажуть що ПО проблемне, забаговане і по суті їх мало пропозицій в оф магазинах
Alexsandr
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 20.01.2025 10:33 Ні, дякую, всілякі аля KIVI не розглядаю... 65 дюймів ще не відкинув, як варіант якщо буде хороша пропозиція. Але дивлюсь на Samsung/LG/Sony і ще все таки Hisense. Ще як варіант наче не поганий Philips - хвалять за картинку, але кажуть що ПО проблемне, забаговане і по суті їх мало пропозицій в оф магазинах
помнится по цене Hisense та же категория. Чудес не будет, никто не поставит что-то намного лучшее на бюджетном сегменте чем остальные.
На Hisense когда-то смотрел, отзывы все ок вроде бы. А потом что-то нашел такого что как лучший выбор по цена/картинка стало под вопросом. И в магазине при прямом сравнении тоже пришлось мимо смотреть. Скажем так, при сравнении с лыжей среднего ценового диапазона картинка у всех этих бюджетников сильно заметно "отстает". Поэтому надо определиться дешево и большая диагональ или меньше но лучше. Добавлю что если это будет еще и для фильмов/телевизора, то нужна уплавнялка картинки.
den55den
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 19.01.2025 23:05 Вітаю!

Допоможіть будь ласка вибрати телевізор, бо вже мозок пухне :)

Початкові вимоги - вибираю в першу чергу для малого, обіцяв на ДН - грати (ноут, приставка в майбутньому), ну і подивитись фільм або з друзями або сім'єю. Визначився що 55" замалий, вирішив брати 65". Бо враховуючи що під ігри, то всюди в оглядах наголошують що "мінімум 120 Hz" - і за рахунок цього вже дорожче йдуть. тож враховуючи вартість дивився спочатку на Samsung/LG/Sony - але там ціни дуже кусаються, особливо на Sony. Зайшов на rtings.com - і там дуже хороші оцінки в Hisense/TCL. Почав читати, дивитись огляди і коментарі і всі в принципі хвалять, особливо приглянулись Hisense U7, U8. І в принципі вже майже визначився, але вирішив ще сходити і "вживу" глянути і порівняти... Пішов в Епіцентр, так як там в принципі найбільше різноманіття стендових. Поспілкувався з консультантом і весь мій вибір пішов шкереберть :D Сказав що 120 Гц це маркетинг, 60 вистачить з головою, якщо грати звичайні ігри а не кіберспорт. А також що Hisense тільки виглядають не поганими, а насправді і лагуче ПО, яке буде особливо з часом торзмозити, і що взагалі Hisense це просто агресивний маркетинг а насправді по якості таке... Ну я розумію, що порівнювати не дуже коректно китайця з брендовим корейцем, але я керувався логікою, що краще взяти "елітну" модель, напр. Hisense 65U8NQ чим за ті ж кошти Samsung/LG "нижче середнього"...
Окрім цього, оцінивши вживу і порівнявши, щрозумів що напевно все таки потрібно брати 75", бо все одно ТВ купляється на декілька років, оновлюватись не скоро буде, тому одразу треба по максимуму. Особливо сподобалась зв'язка ТВ + саундбар з сабвуфером - я просто очманів від цього звуку і з великим екраном з'явилось враження що в кінотеатрі :)
Я собі взяв TCL 75 і після мене знайомий на 98, довольні що слони, приставку поки ще не підключав, + тут гуглТВ. в ці кошти брендові гірші напорядок, або олед брати від ЛЖ, но там ціна.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 19.01.2025 23:05Поспілкувався з консультантом і весь мій вибір пішов шкереберть Сказав що 120 Гц це маркетинг, 60 вистачить з головою, якщо грати звичайні ігри а не кіберспорт.
Поменше слухайте некомпетентних консультантів в епіцентрах.
Якщо буде приставка, то наявність в ТВ підтримки 120 Гц, VRR та hdmi 2.1 для консольного геймінгу - абсолютний мастхев.
Не тому що є багато ігор, в яких консоль видає 120 фпс (таких серед ААА немає), а тому що лише за наявності підтримки 120 ГЦ ігри дають вмикати режим розблокованого фпс, в якому зазвичай десь ~40-50 фпс, що з VRR відчувається досить непогано, приблизно як заблоковані 60 фпс в режимі perfomance, при цьому графон майже як в режимі quality.
strang
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 19.01.2025 23:05 і там дуже хороші оцінки в Hisense/TCL
- у хайсенса "там" гугл, а "тут" - віда
- обидва мають погану заводську калібровку, треба крутити ручками

Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
den55den: 20.01.2025 10:44TCL 75 і після мене знайомий на 98
які моделі?
Rucha
Member

Повідомлення

den55den: 20.01.2025 10:44 Я собі взяв TCL 75 і після мене знайомий на 98, довольні що слони
Дзеркальність екрану не бентежить?
den55den
Member

Повідомлення

strang: 20.01.2025 11:29
Bogdanish4e: 19.01.2025 23:05 і там дуже хороші оцінки в Hisense/TCL
- у хайсенса "там" гугл, а "тут" - віда
- обидва мають погану заводську калібровку, треба крутити ручками

Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
den55den: 20.01.2025 10:44TCL 75 і після мене знайомий на 98
які моделі?
Телевізор TCL MiniLED 75C805
Телевізор TCL 98P745

Отправлено спустя 5 минут 6 секунд:
Rucha: 20.01.2025 11:40
den55den: 20.01.2025 10:44 Я собі взяв TCL 75 і після мене знайомий на 98, довольні що слони
Дзеркальність екрану не бентежить?
ні, це можна вирішити, відзеркалювання є, но за 56 000 грн. піде
вікно можна шторою закрити, а від лампи вимкнути ту люстру яка біля телевізора, в мене дві люстри , + споживання контенту ввечері, а днем працювати може як фон
Avenger80
Member

Повідомлення

И ещё прикол, если смотришь в крупном магазине (торговом зале) телевизор, где расставлены все диагонали и метров так на двадцать и более по длине. То 43, 50, 55 дюймов кажутся маленькими мониторами, по сравнению с БОльшими диагоналями и т.к. торговый зал большой, то вот эти и БОльшие диагонали кажутся идеалами. Хотя в домашних всё не так как кажется. Плюс надо определиться с бюджетом - это первоочередное. Если дешёвые телевизоры и большая диагональ - а как там с равномерностью подсветки, тип подсветки (Edge?), яркостью? Но это так, в общем... Может и отстал от жизни и от ценовых категорий выбираемых людьми и там уже всё в порядке во всём. :)
Востаннє редагувалось 20.01.2025 11:51 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Rucha
Member

Повідомлення

den55den: 20.01.2025 11:46 ні, це можна вирішити, відзеркалювання є, но за 56 000 грн. піде
вікно можна шторою закрити, а від лампи вимкнути ту люстру яка біля телевізора, в мене дві люстри , + споживання контенту ввечері, а днем працювати може як фон
Звісно, зі всім можна смірітися, до всього звикнути. Але, я б таке рекомендувати не став.
Nutbar
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 19.01.2025 23:05 Зайшов на rtings.com - і там дуже хороші оцінки в Hisense/TCL
Американські і євпропейські версії відрізняються дуже сильно, тож в цьому випадку rtings вам ніяк не допоможе. Як мінімум, там хайсенс на Google TV, а у нас на VIDAA.
Bogdanish4e: 19.01.2025 23:05Сказав що 120 Гц це маркетинг, 60 вистачить з головою, якщо грати звичайні ігри.
Це брехня. З 60Гц на PS5 у вас буде відсутній режим "баланс" з фіксованими 40к/с. Це не кажучи вже про VRR і таке інше. В тому ж гран туризмо 90+ к/с видає приставка. Ну і всі варті уваги телевізори вже так і так 120Гц.
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Alexsandr: 20.01.2025 10:40
Bogdanish4e: 20.01.2025 10:33 Ні, дякую, всілякі аля KIVI не розглядаю... 65 дюймів ще не відкинув, як варіант якщо буде хороша пропозиція. Але дивлюсь на Samsung/LG/Sony і ще все таки Hisense. Ще як варіант наче не поганий Philips - хвалять за картинку, але кажуть що ПО проблемне, забаговане і по суті їх мало пропозицій в оф магазинах
помнится по цене Hisense та же категория. Чудес не будет, никто не поставит что-то намного лучшее на бюджетном сегменте чем остальные.
На Hisense когда-то смотрел, отзывы все ок вроде бы. А потом что-то нашел такого что как лучший выбор по цена/картинка стало под вопросом. И в магазине при прямом сравнении тоже пришлось мимо смотреть. Скажем так, при сравнении с лыжей среднего ценового диапазона картинка у всех этих бюджетников сильно заметно "отстает". Поэтому надо определиться дешево и большая диагональ или меньше но лучше. Добавлю что если это будет еще и для фильмов/телевизора, то нужна уплавнялка картинки.
наскільки я зрозумів переглянувши багато оглядів, то різниця велика - у Hisense/TCL своє виробництво, а всілякі Ківі і тп просто клепають - добавляють свій лого на дешеві китайські ТВ. але можу помилятись...

Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
den55den: 20.01.2025 10:44
Я собі взяв TCL 75 і після мене знайомий на 98, довольні що слони, приставку поки ще не підключав, + тут гуглТВ. в ці кошти брендові гірші напорядок, або олед брати від ЛЖ, но там ціна.
а як працює оболочка - дивився огляди, що глючна кажуть. і іноземні кажуть що краще Hisense і кацапські аналогічні - що типу TCL сирі...
там же Google TV (Android TV) - тобто можна поставити будь який додаток?

Відправлено через 7 хвилин 20 секунд:
Avenger80: 20.01.2025 11:47 И ещё прикол, если смотришь в крупном магазине (торговом зале) телевизор, где расставлены все диагонали и метров так на двадцать и более по длине. То 43, 50, 55 дюймов кажутся маленькими мониторами, по сравнению с БОльшими диагоналями и т.к. торговый зал большой, то вот эти и БОльшие диагонали кажутся идеалами. Хотя в домашних всё не так как кажется. Плюс надо определиться с бюджетом - это первоочередное. Если дешёвые телевизоры и большая диагональ - а как там с равномерностью подсветки, тип подсветки (Edge?), яркостью? Но это так, в общем... Может и отстал от жизни и от ценовых категорий выбираемых людьми и там уже всё в порядке во всём. :)
в мене на робочому місці монік 32" перед очима, тому навряд чи 55 буде великим - від стінки до місця десь >2.5 м...
на рахунок бюджету - тут складно :) спочатку думав буде десь 30-40 тис. в процесі як почав вибирати то дивився, як вище написав на 65", 120 Hz, HDMI 2.1 - то зрозумів що треба готуватись на 50-60 тис. зараз не знаю, але в принципі не дивлюсь на ТВ вартістю більше 70-80 тис.
den55den
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 20.01.2025 16:14

затиків не помітив, мені все подобається, програми теж можна ставити
antonshe
Member

Повідомлення

Bogdanish4e
Володію Hisense u8k 55' вже більше ніж пів року. Дуже крутий телевізор за свої гроші! І я дуже задоволений. Підключив ПК до нього і з сином разом граємо в кооперативі ігри на геймпадах. Ще в ньому дуже якісна акустика із сабом.
Відповісти