1440p чи 4k ?

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vpupkin
Member

Повідомлення

:up:
Если хватает денег на олед то ЖК мимо, я взял PG27AQDM и больше не желаю видеть ЖК хлам.
Ostin
Member

Повідомлення

На сьогоднішній день ці OLEDи все ще вигорають в порівнянні зі звичайними моніторами, чи там термін служби вже нормальний?
Для мене нормальний термін - це хоча б 10 років в якості монітора зі статичним зображенням, це для уточнення.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Ostin
Дешевые ВА за полгода выгорают, это кого-то волнует?
Ostin
Member

Повідомлення

Vpupkin
В мене IPS працюють 10 і більше років. І на них все ще видно пристойну картинку.
MessiaH
Member

Повідомлення

Grimmjow: 04.09.2023 08:55А че еще говорить еще денег есть только на видяху?)
Не считай мои деньги, для меня купить новую платформу не проблема
Grimmjow: 04.09.2023 09:24Не дуже вдало это когда 9 лет собираешь деньги на видяху, вынашивая план как в +30лет станешь обзорщиком игорей на связке 5960х +ртх 4090 с играми на hdd
У меня все годы последние лет 10 топовые или околотоповые карты если что, железо для компа не та вещь чтобы годы на неё копить и приведи пруф не заказных блохеров, а реально где ссд влияет на фпс
Grimmjow: 04.09.2023 10:50И когда у тебя работы с текстом на пк достаточно- тебе удобней сидеть за 27-32, а не пялится в полутеливизор масштабируя текст.
Вот нихера подобного, текст на 43д читается чудесно даже сидя на расстоянии менее 1м от него, вообще нет с чтением текста никаких проблем, я наоборот потом на маленьких диагоналях ощущаю напряжение глаз от того что всё мельче, чем на моём основном. По поводу телека для консолей, так да 65д надо лежать на диване в паре метров от него. Я сейчас планирую взять 4к моник на 55д и 144 или 165 гц. Когда покупал этот свой не было 4 года назад в продаже с большой герцовкой и такой диагональю
Vpupkin
Member

Повідомлення

Ostin
IPS не VA, а вам есть с чем сравнить? После ОЛЕДа на ips смотреть больно.
MessiaH
Member

Повідомлення

Vpupkin: 04.09.2023 10:59 Ostin
Дешевые ВА за полгода выгорают, это кого-то волнует?
Это уж наверное совсем дешмарный китайский ноунейм
Vpupkin
Member

Повідомлення

MessiaH
Qled самсунговский например, поголовно прогорела панелька пуска.
Kassatka
Member

Повідомлення

Grimmjow: 04.09.2023 10:50 Шок контент но, внезапно, люди обычно берут около 65 дюймов телик для плеистеишонов и всяких ютубов и.тд + монитор для работы и киберкотлетных игорей. И когда у тебя работы с текстом на пк достаточно- тебе удобней сидеть за 27-32, а не пялится в полутеливизор масштабируя текст. А 43 монитор это попытка перекрыть все потребности за минимум вложений ( ну чтоб не вкладываттся в какойнить lg c1)
43 дюйми - нині це якраз в першу чергу робочі монітори. Що підтверджує велика кількість 60-75 Гц моделей і відносно невелика 120-144 Гц. А зручні вони тим, що одночасно замінюють простір чотирьох звичайних Full HD моніторів. Можна розмістити 4 Full HD вікна зі сторони кожного кута, ніби сумістив в купу 4 моніка. Можна по ширині розмістити два 1920x2120 вікна чи три 1280x2120. І коли багато працюєш с текстом, то насправді дуже часто потрібно працювати одночасно з двома-трьома, якщо й не більше вікнами і великий робочий простір стає в нагоді замість перемикатися з одного вікна поверх іншого чи розкидати по двом-трьом моніторам. І висота вікна з текстом рідко буває зайвою. Недарма для роботи з текстом часто залишають можливість перевертати монік на 90 градусів у портретну орієнтацію. А при 43-50 дюймах нема потреби перевертати у потретну орієнтацію, й так висоти екрану завжди вистачатиме. Ну, а якщо на поточний момент працюєш лише з одним текстовим документом, а не з кількома вікнами, то просто вивів вікно 1920x2120 пікселів по центру екрану, а що зліва і справа незаймане місце, то воно хай не турбує. Знадобиться з кількома документами/кількома вікнами працювати то обов'язково стане в нагоді. Я от компоную і розміщую вікна на робочому столі лише натисненням заданої мною комбінації клавіш у програмі Sizer, досить зручно. Ну а при роботі з графікою, так взагалі і висока розподільча здатність 4K дуже доречна і розмір екрану побільше, щоб точніше працювати з дрібними деталями без необхідності кожного разу сильно збільшувати робочу ділянку.
Ну а з іншого боку на основі особистого досвіду зазначу, що великий екран саме в ролі монітору з крісла на відстані витягнутої руки, а не телевізора з дивану найкращим чином підходить для епічних стратегій з епічними баталіями. Та й узагалі будь-яка стратегія виглядатиме в такому режимі чудово з чудовим ефектом занурення, як і всякі РПГ-клікери типу Diablo теж. І якщо ці РПГ-клікери чудово підуть також і з дивану на відстані, то стратегії зазвичай містять багато дрібних елементів, які зручно розглядати зблизька, управляються клавомишею, а не геймпадом. Думаю, не варто й пробувати грати в них на відстані, а зблизька 65 дюймів буде дуже занадто, от 42-50 дюймів у самий раз в залежності кому як зручніше. Усякі глобальні стратегії з битвами типу Total War чи градобудівельні, чи покрокові будуть саме на 43-50 дюймах гратися найкраще, якщо сидіти перед екраном. Ну а RTS-змагальні типу Warcraft/Starcraft може з точки зору ігрових успіхів краще на малому екрані грати, але мені куди краще грати з розслабоном для власного задоволення і тут також саме 43-50 дюймів будуть чудово, а всякі 65-дюймів перебір.
Grimmjow: 04.09.2023 10:50 Я на 47 играл в кс - боже какой это маразм и пригар пукана
Я в кс за компанію кілька разів зіграв десь у 2010 р., тоді в мене не будо ще ні 47" Full HD, ні 50" 4K, а відтоді жодного шутера й не запускав. :dontknow: кс - это боже какой маразм на будь-якому дисплеї. Я все-таки сподіваюся бачити геймерів яких всякі кіберстивні шутери не найперше і не єдине. У такому випадку є вихід запускати такі ігри у 2560x1440 чи Ultrawide 3840x1440 по центру 4K-екрану, що зменшить поле огляду під більш зручний кут на час таких ігор.

Монітори 43 дюйми якраз найбільш чудові для роботи, бо дають змогу використовувати багато корисного робочого простору на весь осяжний оком простір. Зразу заміняють потребу у багатомоніторній конфігурації, поворотному екрані, а також додають до цього свої інші привілеї. Також ці монітори найкращим ніким незамінним чином підходять для стратегій. Ну а також цілком підходять для гри в типові графонисті ненапряжні ААА-ігри в режимі монітору, а не телевізора, а кіберкотлетні ігри можна теж можна грати за умови високої герцовки, якщо зменшити розширення і вивести по центру екрана, якщо під рукою нема кіберкотлетного моніка.
Kopstr
Member

Повідомлення

Глянув на монітори - взяв ось такий https://hard.rozetka.com.ua/ua/asus-pg2 ... 379877745/
По картинці скажу що мій LG UltraGear 27GL850-B там і рядом не стояв )))
Vpupkin
Member

Повідомлення

Kopstr
Правильное решение. :up:
Donate
Member

Повідомлення

Kopstr: 04.09.2023 17:33 Глянув на монітори - взяв ось такий https://hard.rozetka.com.ua/ua/asus-pg2 ... 379877745/
По картинці скажу що мій LG UltraGear 27GL850-B там і рядом не стояв )))
Так пробачте але цей в чотири рази дорожчий :gigi:
Grimmjow
Member

Повідомлення

Чел купил монитор 27 дюймов по цене карты мессии…
Мессия официально обоссан :weep:
SoVaR
Member

Повідомлення

По темі, якщо не тільки для ігор, а ще працюєш в кад прогах, в фотошопі і тд, то більш менш нормальний 4к дуже корисна річ.
Vpupkin: 04.09.2023 10:59Дешевые ВА за полгода выгорают
В деяких іпс, наприклад на матрицях лж, не вигорання, а залишкові зображення десь через 20хв статичної контрастної картинки. Через час воно так само проходе, а вигорання олед вже ні. І вони не обов'язково дешеві, такі матриці в тіж макі еппл ставила.
MessiaH: 04.09.2023 11:13а реально где ссд влияет на фпс
Ну ок, сам напросився - ставиш свіженький Старфілд і потім нам розкажи, що нема різниці між ссд і щдд :lol:
Там тобі будуть ті підгрузки на харді в рази довше у всій красі.
спойлер
Скаже що не та гра :lol:
Filya12
Member

Повідомлення

https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... -210-bdxs/ Оцей точно не треба брати для ігор, це недоолед, з жахливою автокорекцією контрасту, повернув його. Спочатку брав його, бо здавався середнім між оледом та IPS, але одразу зрозумів, що треба брати олед. Бо в ньому був офігенний HDR, але не вистачало deep black. Коли взяв олед, офигів від швидкості матриці, як додаткового бонусу. Цей монік і близько не стоїть.
Можна брати ТВ, але треба достатньо місця, хоча б метр сидіти, бо буде fisheye ефект при 42 дюймах. 47 це дуже велика діагональ, гігантська для настольнкого ПК.
Я б олед брав для ігор, граю на 42 С2 в контру і інші ігри, цілком задоволений. Фільми теж круто дивитись. Але працювати на ньому не став би, бо забагато простору зверху і знизу, який втомлює очі. Чи треба все переводити у dark mode, що не так і легко.
Думаю, варто брати олед, навіть якщо він пропрацює 3 роки по гарантії, бо така якість того варта. А може і довше пропрацює, і років через 5 все одно технологічно застаріє. Вже будуть 1400 ніт 240 гц. Ви більше втратите, якщо будете грати на IPS чи VA, бо oled це те, що сьогодні варто спробувати
terminahtor
Member

Повідомлення

Filya12: 04.09.2023 23:58Оцей точно не треба брати для ігор, це недоолед, з жахливою автокорекцією контрасту, повернув його.
Монітор шикарний, причому тут ОЛЕД? Вам хтось це обіцяв, чи що? Чи аби щось ляпнути? Не вводьте людей в оману. Якщо не вмієте користуватись технікою, то це ваші проблеми. Жодної з вказаних вами проблем не спостерігаю. В своєму бюджеті це зараз найкращий варіант. Дратують такі потреблянти. OLED - це OLED, LCD - це LCD.
Filya12: 04.09.2023 23:58бо здавався середнім між оледом та IPS
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Filya12
Member

Повідомлення

terminahtor

В цього монітора є особливість auto-dimming. Зробіть простий тест: спочатку повністю чорний фон, потім білий текст на чорному фоні. Фон змінить свою яскравість, причому досить помітно. Це вказано і на rtngs.com. Це виглядає як баг, і не вимикається, і дуже дратує.

Він коштує майже як олед, і до того ж маленький з повільною матрицею (по характеристикам може і ок, але в моїх тестах він повільний у іграх порівняно з оледом). Єдина перевага це непогані кольори.

В цього монітора вказана яскравість 600 ніт, що приближує його до олед (у LG C2 - 800). Але чорних в ньому немає, тому порівняно з повноцінним оледом він неповноцінний.

Тепер скажіть, будь ласка, які такі переваги для вас у ньому, порівняно з оледом, окрім ціни?
terminahtor
Member

Повідомлення

Filya12
Цитай інструкцію. Автодімінг вимикається і взагалі не помітний. І навіщо ви сюди олед ліпите? Для мене олед - хлам як монітор. Ніяких змін яскравості я не бачу, як не вдивлявся. Взагалі. Навіть при вмиканні режиму недо-HDR. Найближчий гівнолед - це Dell Alienware 34”. З самою паскудною матрицею, якій дай бог прожити рік при середньостатистичному користуванні. Півкілометрові панелі з метровими пікселями в 4к - самі таке юзайте.
Я ще раз питаю, хто вам обіцяв ци позиціонував даний монітор - як заміна чи конкурент оледу?
От коли може десь зʼявляться монітори олед 32@144 на адекватних матрицях, то можна буде подумати. Але це буде дуже не скоро.
Це я ще мовчу за шрифти.
MessiaH
Member

Повідомлення

SoVaR: 04.09.2023 23:40Ну ок, сам напросився - ставиш свіженький Старфілд і потім нам розкажи, що нема різниці між ссд і щдд
Там тобі будуть ті підгрузки на харді в рази довше у всій красі.
одинаково, что на харде, что на ссд абсолютно
terminahtor
Member

Повідомлення

MessiaH
Ти щось вживаєш?
Відповісти