Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
j3s0n
Member

Повідомлення

Хочу придбати цей тв https://hotline.ua/ua/av-televizory/lg-oled42c2/
Але трохи бентежать відгуки, там шо правда так все погано зі шрифтами? Якщо не тільки грати, а й працювати? Пишуть що і очі втомлюються, що і краще IPs для роботи.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

j3s0n: 15.09.2023 12:37Але трохи бентежать відгуки, там шо правда так все погано зі шрифтами? Якщо не тільки грати, а й працювати? Пишуть що і очі втомлюються, що і краще IPs для роботи.
Для роботи його не використовую, всеж довготривалене використання оледу в софті зі статичним інтерфейсом може погрожувати вигорянням.
Проте активно використовую для вживання контенту, в тому числі текстового під час інтернет-серфінгу і не бачу жодних проблем.
Зі шрифтами все добре, вони чіткі, немає ніяких ореолів.
З коробки напрягає постійна автоматична зміна яскравості в залежності від % білого на екрані, це можна повністю побороти лише в SDR режимі.
Яскравість в такому режимі невелика, десь біля 200 ніт виходить, тому бажано зашторювати вікна.
Грав на ньому і 8 годин поспіль, нічого більше ніж на інших матрицях не втомлюється.
Поруч з ним стоїть VA-шка матова, на ній через матове покриття шрифти набагато гірше виглядають.
IrosLAV
Member

Повідомлення

j3s0n: 15.09.2023 12:37 Хочу придбати цей тв https://hotline.ua/ua/av-televizory/lg-oled42c2/
Але трохи бентежать відгуки, там шо правда так все погано зі шрифтами? Якщо не тільки грати, а й працювати? Пишуть що і очі втомлюються, що і краще IPs для роботи.
Близько року працюю на oled65 - все супер (Photoshop, Blender, DavinchiResolve, браузер і т.д.). Сиджу за них більше 10 годин на добу.
j3s0n
Member

Повідомлення

fantomrulezz
IrosLAV
дякую вам!
А ви вимикали "автоматична зміна яскравості" ? Не знав про нюанс, що так сильно яскравість тоді впаде.

Ніколи тв не було, хотів замінити пару ips 27 1440p 144гц на один такий 42", от прискіпливо дивлюся.

А ще питання - тв так само вибирати як монітор? Ну там всі кольори, заливки, биті пікселі чи вони більш-менш кращої якості ніж монітори?
Можна поштою брати чи тільки у нормальних магазинах фізично з перевіркою?
Avenger80
Member

Повідомлення

j3s0n
Всё тоже самое и с телевизорами на битые пиксели. Тоже могут быть и не одна штука, а несколько, а иногда и рядом штуки три-четыре. И даже в магазине крупном на это внимание консультанты не обращают, а иногда и покупатели (типа засветился и хорошо :gigi: ), так что всё точно так как и с мониторами - заливки разных цветов и внимательно осматриваете экран при покупке.
Я Самсунг одной модели в двух разных магазинах не мог купить - выносят, а там битые пиксели на каждом. Пришлось другую модель взять, где их не было. А консультанты (Фокстрот, Комфи)... А точно, есть битый пиксель... Ну бывает... Так будете брать? Оформлять? :)
Хотя как на этот счёт с Oled, не знаю. Имел дело только с IPS, VA - там как и с мониторами. Почитал - всё тоже самое. Проверять надо.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

j3s0n: 15.09.2023 15:02А ви вимикали "автоматична зміна яскравості"
На жаль, ні в меню ні навіть в сервісному меню неможливо цілком виключити ABL.
Можна вимкнути ASBL, але ABL залишиться.
Існує метод як позбутися цієї бісячої автояскравості, ось тут описано:
https://www.youtube.com/watch?v=OnFoHxo3oQ8
Мінус в тому, що це можна зробити лише в SDR режимі, в якому яскравість менша.
Ще є нюанс, що коли в вінді HDR вимкнено, то деякі ігри не дають вмикати HDR в налаштуваннях, бо вважають, що екран його не пітримує.
Наприклад в Resident Evil 4 Remake є таке. А вона в HDR значно краще виглядає.
Через це доводиться кожен раз перед запуском гри перемикатись в HDR в налаштуваннях вінди вручну.
Tesseract
Member

Повідомлення

j3s0n: 15.09.2023 12:37Але трохи бентежать відгуки, там шо правда так все погано зі шрифтами? Якщо не тільки грати, а й працювати? Пишуть що і очі втомлюються, що і краще IPs для роботи.
Якщо у вас був монік 27 1440p, то шрифти будуть помітно гірші через те, що і густина пікселів трохи менша, і структура пікселя нестандартна. А віндовий ClearType з такою структурою не дружить. На лінуксі здається уже підкрутили цю частину.
До того ж OLED це все таки не Flicker Free. Плюс ще й постійні зміни яскравості будуть мізки виносити, якщо не увесь потрібний вам софт підтримує темну тему, або ви її не любите.
Я недавно перейшов з 27" моніка на 32", і тепер бачу для себе ще одну проблему великих діагоналей: якщо не користуватись софтом типу PowerToys FancyZones, то вікна програм будуть надто великими по вертикалі, і шия буде швидко стомлюватись.
phobosse
Member

Повідомлення

Avenger80: 15.09.2023 15:49Всё тоже самое и с телевизорами на битые пиксели
Интересно, а на современных экранах от них возможно самостоятельно избавиться ? ) помню у меня на EliteBook 2012 года выпуска был красный пиксель, так я его выдавил ватной палочкой :D
j3s0n
Member

Повідомлення

fantomrulezz
дякую. А ці всі "трюки" шо не працюють?
Tesseract: 15.09.2023 22:17 А віндовий ClearType з такою структурою не дружить. На лінуксі здається уже підкрутили цю частину.
Ага бачив щільність на 42" буде трохи менше за мої 27", думав може 125% масштабування робити і Mactype шрифти активувати.
Tesseract: 15.09.2023 22:17Плюс ще й постійні зміни яскравості будуть мізки виносити, якщо не увесь потрібний вам софт підтримує темну тему, або ви її не любите.
Стоїть у мене "вмикати тільки ввечері", але так не дуже полюбляю, очі ще більш болять від неї.

Ну виглядає так, що як універсальне рішення oled 42" це компроміси, не можна позбутися 27" ips, бо виходить, що для роботи він набагато кращий буде, а лишати 27 і ставити ще 42 це буде забагато ( в мене стіл 120 завширшки).

О, а ще питання, ну щоб вже розуміти, цей hdmi 2.1 він я бачу в комплекті не йде, купляти треба якийсь брендовий чи там Baseus, Ugreen підійдуть?
Maxhope
Member

Повідомлення

j3s0n: 15.09.2023 23:04А ці всі "трюки" шо не працюють?
Все Оледы работают с автоматическим ограничителем яркости ... ты ставишь яркость на максимум , выводишь на 100% экрана белый фон и яркость будет 150-200 Нит , это его максимум, хоть Самого дорогого и яркого QD-OLED , они за 200нит пока не выходят. Уменьшаешь белое окно и яркость увеличивается, на 50% экрана будет уже 400нит , на 25% 600, на 10% 800... это в Винде бесит , в контенте практически не встречается, но бывает тоже заметно.
Никак не отключить.
j3s0n
Member

Повідомлення

Maxhope
капець і я з цим жити? Просто ТВ для ігор виходить.
Maxhope
Member

Повідомлення

j3s0n
Так это ТВ :D для игр и фильмов :rolleyes:
Ну люди вон пишут что работают , если тебе 150-200нит хватит можно настроить что бы не беспокоило.
Я лично после Олед на ЖК даж смотреть не хочу, там кроме яркости все остальное в разы хуже , как будто мыльная картинка , никакой детализации, куча каких-то паразитных пересветов :horror:
Alexey1977
Member

Повідомлення

j3s0n: 15.09.2023 23:27 капець і я з цим жити? Просто ТВ для ігор виходить.
на мой взгляд проблема только в статике если проводник на весь экран, браузер с полностью белым фоном или чтото похожее с белой заливкой, в остальном все очень хорошо.
IrosLAV
Member

Повідомлення

Не перебільшуйте проблему! Автояскравість є лише в HDR режимі, який вмикається майже ніколи. Вмикав лиш пару раз для фільмів з Долбі Віжн. А в SDR режимі, в якому працю, серфлю мережу і граю ігри - автояскравості немає
Maxhope
Member

Повідомлення

IrosLAV: 16.09.2023 05:05А в SDR режимі, в якому працю, серфлю мережу і граю ігри - автояскравості немає
Есть :-/ просто возьми окно и растягивай его , на глазах яркость падает , чем оно больше , тем сильнее... естественно если у тебя яркость больше 200нит , если телек настроен на 200 , то и падения почти нет
Sustained 2% Window
407 cd/m²
Sustained 10% Window
413 cd/m²
Sustained 25% Window
377 cd/m²
Sustained 50% Window
353 cd/m²
Sustained 100% Window
178 cd/m²
IrosLAV
Member

Повідомлення

Maxhope: 16.09.2023 06:16
IrosLAV: 16.09.2023 05:05А в SDR режимі, в якому працю, серфлю мережу і граю ігри - автояскравості немає
Есть :-/ просто возьми окно и растягивай его , на глазах яркость падает , чем оно больше , тем сильнее... естественно если у тебя яркость больше 200нит , если телек настроен на 200 , то и падения почти нет
Sustained 2% Window
407 cd/m²
Sustained 10% Window
413 cd/m²
Sustained 25% Window
377 cd/m²
Sustained 50% Window
353 cd/m²
Sustained 100% Window
178 cd/m²
Записав відео:
Скільки ніт - не знаю, налаштування такі:
Зображення
Maxhope
Member

Повідомлення

IrosLAV
У тебя 25 яркость :eek: это жесть , мне 100 нехватает, какой Abl вообще при такой яркости, конечно его не будет :D
j3s0n
Member

Повідомлення

Maxhope
Я дивлюсь його відео і для мене там яскравості достатньо. Це як ввечері на авто їдеш і мене осліпляють зустрічні колхозники з китайськими лампами, а тобі мабуть норм.
Maxhope
Member

Повідомлення

j3s0n: 16.09.2023 11:35Я дивлюсь його відео і для мене там яскравості достатньо.
Что можно обсуждать когда по снятому на камеру видео ты определяешь яркость :D у камеры своя светочувствительность
Tesseract
Member

Повідомлення

Якщо сидіти в темноті з наглухо закритими шторами, або працювати ночами, тоді може й вистачить 25% яскравості. Але це точно не для всіх, я б так не зміг.
Відповісти