Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Junior

Тоже взял Легион. Заказал несколько, в одном пиксель умер, пока искал битые пиксели. Боковые затемнения есть, на расстоянии 70 см их уже не видно. Засветы дрянь, заказывал 3 мсай и 2 легиона и во всех одинаково +- мерзкие засветы. (Раньше, года 2 назад, были более разнообразнее засветы при выборе, больше-меньше)
Взял вдовесок вторым QUBE B27Q100Plus-IPS, так там более равномерная подсветка, но черный не такой черный, а так - дрвольно приятнен для дешмана
walkman3000
Member

mult: 12.04.2025 19:58Зараз багато є відео де знімають в hdr типу туристичну прогулянку різними містами, людина з камерою просто йде по вулиці
обожнюю крутити альпи та японію у ночі :popcorn:
SergN: 12.04.2025 20:12Тут лише порада вийти надвір, подивитися на реальність, і потім
швидко прибігти назад додому і дивитись hdr-контент. саме про це і мова, реальність 'сіра'
alumem
Member

Target
Я жду когда завезут лосей q27g4x вот там должна бое панель стоять как и у легионах :gigi: :gigi:
Ну видимо контраст у куба меньше 1к, я б не брал такой, сейчас стают нормой панели на 1400-1800
Последний раз редактировалось alumem 12.04.2025 22:13, всего редактировалось 1 раз.
Target
Junior

alumem: 12.04.2025 22:07 Target
Я жду когда завезут лосей q27g4x вот там должна бое панель стоять как и легионах :gigi: :gigi:
Ну видимо контраст у куба меньше 1к, я б не брал такой, сейчас стают нормой панели на 1400-1800
взял фоном смотреть сериальчик + как запасной на всяк. Поюзаю, еще есть время на возврат. Настроек оч много, менюха топ
alumem
Member

Target
А как же суперпупер минилед пощупать?
А мсай какие заказывали?
Target
Junior

выше бюджета мини лед, деньги вернули за почивший G274QPF QD, заказывал 274QRF-QD E2 (По первому взгляду, стал хуже моей версии)
alumem
Member

Target
Эти миниледы еще месяц назад по 14к были сейчас по 18 в розетке, какой-то прикол доллар на месте а цена тупо с воздуха растет.
А ну и другой сяоми подорожал на 2к, по ощущению только они подорожали
Свегер
Member

mult walkman3000 SergN
Звісно, що HDR реальність не відтворює, як і будь який інший режим чи формат! Всі прагнуть відтворювати більш реалістично і поступово до цього йдуть. HDR за допомогою більшої насиченості відтінків, через більш розширений діапазон відтінків.
Міні лед, це ще одна окрема тема. Головне, як на мене, що варіантів різних вистачає і кожен може для себе підібрати те, що йому підходить. З цього приводу, можна дискутувати дуже довго і без результатно, адже смаки у всіх різні.
Ось рекомендації з налаштування HDR для ігор та фільмів, можливо, комусь згодиться:
1. Включаємо HDR на моніторі. HDR Standart/HDR Movie/HDR Design в залежності від монітора (пресети змінюють в основному колірну температуру). І забуваємо про цей пункт. Таким чином ми не включаємо HDR, ми лише активуємо можливість ним керувати. Тому, що керує HDR сигналом система.
2. Переконуємося, що у нас Windows 11, бо Microsoft не робить доробок та покращень HDR у Windows 10.
3. Проводимо попереднє налаштування: Завантажуємо Windows HDR Calibration https://apps.microsoft.com/detail/9n7f2 ... k-ua&gl=RU і калібруємо згідно з інструкцією (на час калібрування включаємо HDR вже у Windows і активуємо локальне затемнення). Тепер ігри та плеєри будуть у режимі HDR брати параметри яскравості монітора зі створеного профілю.
4.Залишається увімкнути HDR у налаштуваннях Windows та локальне затемнення монітора, перед запуском гри, якщо ваш монітор не вміє цього робити автоматично. Швидко переключити HDR можна поєднанням клавіш Win+Alt+B, якщо встановлений Game Bar, але для спрощення, можна скористатися, наприклад, утилітою AutoActions : https://github.com/Codectory/AutoActions Додаємо у вкладці Application потрібну нам гру та виставляємо профіль HDR. Тепер програма сама активує HDR під час запуску гри та вимикає його під час закриття гри.
5. У самих іграх робимо вже налаштування за власними уподобаннями. Зазвичай, налаштовується пікова яскравість, яскравість інтерфейсу та яскравість білого.
6. Для плеєрів налаштування різняться.
...
Як налаштувати колірний простір sRGB в SDR, якщо кольори неправильно відображаються, вирішення можна знайти тут:
https://pcmonitors.info/articles/taming ... emulation/
walkman3000
Member

Свегер: 13.04.2025 12:24Всі прагнуть відтворювати більш реалістично і поступово до цього йдуть
Реалістичність вже давно існує через filmmaker mode, тому що я художнік режисер, я так бачу. І ця реалістична картина не дуже виглядає для пересічного. Йому треба щоб як в демовідосіках hdr . якщо що я пересічний і мені норм, шукати правильний blueray програвач, A95L, диски, місце, звук, рес. Нє, реалістично=дорого
Свегер
Member

walkman3000
Згоден, що для пересічних глядачів, реалістична реалізація контенту не подобається. Яскравість і перенасичення для більшості вважається нормою і побачивши реалістине зображення, воно буде здаватися тьмяним.
Реалістичність зображення, наразі потрібна спеціалістам, які працюють з кольором - фото/відео, щоб відтворювати зображення таким, яким вони його хочуть бачити.
walkman3000
Member

Свегер: 13.04.2025 13:53Реалістичність зображення, наразі потрібна спеціалістам, які працюють з кольором - фото/відео, щоб відтворювати зображення таким, яким вони його хочуть бачити.
Згоден, знайомий у золоті часи на типографії працював і була мета щоб на глянцевому папері журналу було як на моніторі. А монітор ціною у бусік. А бусік як в ТЦК
Target
Junior

Заметил писк дросселей при 165гц на R27qe когда открываю гугл таблицу заполненную. При 144 уже не пищит
Shultz
Member

Target
Не помічав подібного, можливо тому що використовую на 180 гц. Спробую в обід перевірити.
Target
Junior

Shultz: 14.04.2025 09:24 Target
Не помічав подібного, можливо тому що використовую на 180 гц. Спробую в обід перевірити.
180 тоже, мб "особенности" моей сборки. Но таблица должна быть тяжелой, кроме рабочей таблицы, нигде не слышу. Вот, нашел где слышно
спойлер
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =764704990
Avenger80
Member

А куда исчез Dell G2724D? Или он уже не является хорошим монитором за свою цену? Какой сейчас монитор стоит внимания 2k 165Гц IPS в цену до 13000грн?
alumem
Member

Avenger80
У дела стали ставить нонейм матрицу вроде туже что стоит в r27qe.
Сам тоже ищу варианты)
VovaII
Member

Свегер
Про HDR в іграх.
Я вірно зрозумів, що пропонується постійно використовувати не HDR? А, вмикати HDR(наприклад за допомогою "Win+Alt+B") перед запуском гри що його підтримує?

Дякую.

P.S.: Чи існують монітори(телевізори) де той HDR ввімкнув і не клацаєш туди-сюди, а просто користуєшся?
Свегер
Member

VovaII
Так, можна використовувати монітор, тільки в HDR. Все залежить від зображення, як він у конкретному моніторі реалізований/налаштований. Якщо робота в HDR вам подобається і не викликає дискомфорт, то можете користуватися
tablestikus
Member

VovaII
Я пробував гратися з вмиканням-вимиканням HDR - в кінці кінці просто забував вимикати HDR і звик, то вже і не думаю за його вимикання.
Ответить