Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
Demmel
Member
Привет всем
Выбираю монитор в бюджете 10к за б/у. Нужно 27 дюймов, 2к, 144Гц. Ранее был у меня LG 27GL850. Очень нравился. Засветов не было.
Пару лет уже не слежу за новинками, подскажите, можно что то лучше взять в моем бюджете или GL850 и до сих пор самый оптимальный выбор?
Выбираю монитор в бюджете 10к за б/у. Нужно 27 дюймов, 2к, 144Гц. Ранее был у меня LG 27GL850. Очень нравился. Засветов не было.
Пару лет уже не слежу за новинками, подскажите, можно что то лучше взять в моем бюджете или GL850 и до сих пор самый оптимальный выбор?
-
Свегер
Member
Demmel
Серед нових, такий можете розглянути:
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-27GP850.htm - оновлена версія 27GL850. Він також, як і GL хорошої якості, але брак ніхто не відміняв, тому перевіряйте на дефекти:
Серед нових, такий можете розглянути:
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-27GP850.htm - оновлена версія 27GL850. Він також, як і GL хорошої якості, але брак ніхто не відміняв, тому перевіряйте на дефекти:
- спойлер
- Коли забиратимете, подивіться, щоб монітор був запакований заводським не переклеєним скотчем, щоб виявитися не першим покупцем у цього монітора. Вмикати монітор з вулиці відразу не можна, тільки через кілька годин, щоб прийняв кімнатну температуру (це щодо холодної пори року)! Вдома перевіряєте на всілякі дефекти – биті пікселі, сильні засвічення, глоу ефект – у темряві, заливкою екрана різними кольорами. Можете і в пункті видачі спробувати перевірити на дефекти, але там зможете побачити, тільки, якщо сильні засвічення, або якийсь битий піксель, можливо помітите. І, якщо раптом будете повертати, то не кажіть про конкретний дефект, що ви виявили, а просто скажіть, що болять очі не підходить і все, а то можуть почати тягати по сервісах і у вас закінчиться термін в 14 днів для повернення!!!
Якщо, дефектів у вигляді битих пікселів, глоу ефекту, засвічень немає, то колірну гаму можна відкалібрувати, а кольори налаштувати. Тому що, багато хто, через неправильно налаштовані відтінки на моніторі - здають їх, думаючи, що в них брак товару! Кольори налаштовуються! Биті пікселі, засвіти, глоу, шлейфи – ні! Хіба що, трохи можливо їх зменшити, відрегулювавши колірні налаштування.
Який би монітор ви не вибрали, якщо буде час та бажання, напишіть відгук, як вам монітор, може ще комусь згодиться інформація при виборі монітора!
-
Demmel
Member
Свегер, спасибо
-
Vlaad13
Member
кто и что думает по этому поводу?
-
divinity
Member
Vlaad13
краще бути багатим і здоровим
я думаю, що це відео ради відео. Для роботи більше розширення = краще завжди. Кращі шрифти, кращі лінії, 4к якщо гроші є - треба брати.
А для ігор... ну якщо у вас 3070 якась, то може і краще. І ще це залежить від того, який монітор був до того. Але якщо у людей 1060, чи ще гірша карта, казати купуйте 2к 165Гц монітор для ігор.. ну таке. Він взагалі ставить приклад, що у вас 1080p 60 Гц монітор, а апгрейдиш на 1080p 180Гц, бо ти 5 років тому купував за стільки монітор, і зараз за стільки ж купуєш . Про якийсь HDR розказує, що це прям так вау.... а по факту - краще мати 120-150 ФПС на новій відясі, ніж HDR і більший контраст на новому моніторі і грати в 60 кадрах чи в 30. У нього HDR це наче 3д монітор якийсь, треба ж якось продавати нові монітори, я все розумію, але така реклама
Він ще б сказав, що проц краще купувати. В лоу сегменті все одно всі гроші в відяху - краще. Пам'ятаю, колись я ще кор2дуо брав, а міг взяти якийсь e2140 і погнати + взяти відяху класом вище
краще бути багатим і здоровим
я думаю, що це відео ради відео. Для роботи більше розширення = краще завжди. Кращі шрифти, кращі лінії, 4к якщо гроші є - треба брати.
А для ігор... ну якщо у вас 3070 якась, то може і краще. І ще це залежить від того, який монітор був до того. Але якщо у людей 1060, чи ще гірша карта, казати купуйте 2к 165Гц монітор для ігор.. ну таке. Він взагалі ставить приклад, що у вас 1080p 60 Гц монітор, а апгрейдиш на 1080p 180Гц, бо ти 5 років тому купував за стільки монітор, і зараз за стільки ж купуєш . Про якийсь HDR розказує, що це прям так вау.... а по факту - краще мати 120-150 ФПС на новій відясі, ніж HDR і більший контраст на новому моніторі і грати в 60 кадрах чи в 30. У нього HDR це наче 3д монітор якийсь, треба ж якось продавати нові монітори, я все розумію, але така реклама
Він ще б сказав, що проц краще купувати. В лоу сегменті все одно всі гроші в відяху - краще. Пам'ятаю, колись я ще кор2дуо брав, а міг взяти якийсь e2140 і погнати + взяти відяху класом вище
-
fantomrulezz
Member
HDR дійсно суттєво змінює сприйняття, але... лише на тих екранах, де HDR реалізований не для галочки.divinity: ↑ 29.06.2024 16:48Про якийсь HDR розказує, що це прям так вау
На оледі та на топових міні-ледах, коротше на дорогих екранах HDR дійсно дасть велику різницю.
Топовий екран навіть в старих іграх може суттєво змінити сприйняття.
Пам'ятаю як купив 65 cx та перепроходив на ньому Last of Us Remastered - так здивувався, як гарно може виглядати гра 2014 року в 2020-му, особливо в темних сценах.
Але ж це все стосується екранів за як мінімум кілобакс+.
Твердження в відео, що HDR щось там дає на екранах за $280 - як на мене, дуже сумнівне.
-
mult
Member
fantomrulezz
Маю олед lg С1 48 дюймів і так, hdr має в іграх разючу різницю від звичайного в плані красивішої картинки.
Вмикав у елден рінг поки тільки і це просто інша гра стає, набагато красивіша.
У фільмах теж пробував, теж вогонь картинка.
Думаю що на тому ж ips в 400 - 600 ніт такої картинки ніколи не буде і у людей зявиться невірна уява про hdr.
Маю олед lg С1 48 дюймів і так, hdr має в іграх разючу різницю від звичайного в плані красивішої картинки.
Вмикав у елден рінг поки тільки і це просто інша гра стає, набагато красивіша.
У фільмах теж пробував, теж вогонь картинка.
Думаю що на тому ж ips в 400 - 600 ніт такої картинки ніколи не буде і у людей зявиться невірна уява про hdr.
-
MobileLord
Member
Краще 1 раз побачити як то кажуть.fantomrulezz: ↑ 30.06.2024 20:09HDR дійсно суттєво змінює сприйняття, але... лише на тих екранах, де HDR реалізований не для галочки.divinity: ↑ 29.06.2024 16:48Про якийсь HDR розказує, що це прям так вау
Не знаю як там на mini-led, але на qd-oled під час перегляду фільму вимикав та вмикав hdr в вінді щоб побачити різницю, і так, hdr дає більше динамічного діапазону, фільми більш реалістичними здаються, з'являється більше деталей. Sdr більш плоский.
Востаннє редагувалось 02.07.2024 18:46 користувачем MobileLord, всього редагувалось 1 раз.
-
Lekrs
Member
Тай навіть на бюджетному lg ips тв фільми краще з hdr виглядають
-
Blackintrad
Member
Поділюсь враженнями.
2 тижні користуюсь https://hard.rozetka.com.ua/ua/samsung- ... 435326144/
Перейшов з старого IPS монітору з низькою герцовкою.
Якщо ви не розумієте що це і для чого але маєте доступ до монітору з високим фпс, то рекомендую запустити КС2. Там в настройках можна вибрати герцовку в самій грі (можли є інші ігри з такими опціями, не знаю). Різницю відчуваєте одразу, витратите на це 1хв.
Щодо кольорів, то все правда - олед топ, тут не можливо спорити і сумніватись, якщо є фінансова можливість, то завжди олед.
Жодні налаштування не змінював, мені все підійшло з коробки.
При покупці перевіряв биті пікселі, жодного не виявив і поки не вилізло, сопдіваюсь так і продовжиться.
2 тижні користуюсь https://hard.rozetka.com.ua/ua/samsung- ... 435326144/
Перейшов з старого IPS монітору з низькою герцовкою.
Якщо ви не розумієте що це і для чого але маєте доступ до монітору з високим фпс, то рекомендую запустити КС2. Там в настройках можна вибрати герцовку в самій грі (можли є інші ігри з такими опціями, не знаю). Різницю відчуваєте одразу, витратите на це 1хв.
Щодо кольорів, то все правда - олед топ, тут не можливо спорити і сумніватись, якщо є фінансова можливість, то завжди олед.
Жодні налаштування не змінював, мені все підійшло з коробки.
При покупці перевіряв биті пікселі, жодного не виявив і поки не вилізло, сопдіваюсь так і продовжиться.
-
Savage3D
Junior
Подивившись купу оглядів, вирішив зупинитися на варіанті 34" UW 3440 × 1440 з VA-матрицею. А саме на моделі - DELL S3422DWG за 21к. На Реддіті багато схвальних відгуків. Можливо, у когось з форумчан теж є/була така модель у користуванні? Якщо так, поділіться враженнями
-
Vlaad13
Member
у меня такой вопрос, вот у меня был tn монитор (144 герца), у друга играл на самсунге одисей va тоже норм
племянник отдал свой ASUS TUF Gaming VG249Q (так как продал комп) я вот на нем играю третий день и не могу понять, когда к нему ненадолго приходил вроде норм было, но как только сел и долго поиграл понял что цвета какие то всратые (по сравнению с моим старым тн и самсунгом друга)
красный цвет особенно яркий и всратый - зеленый тоже но в меньшей степени
настройки покрутил и шото не помогло
чето можно с этим сделать ?
племянник отдал свой ASUS TUF Gaming VG249Q (так как продал комп) я вот на нем играю третий день и не могу понять, когда к нему ненадолго приходил вроде норм было, но как только сел и долго поиграл понял что цвета какие то всратые (по сравнению с моим старым тн и самсунгом друга)
красный цвет особенно яркий и всратый - зеленый тоже но в меньшей степени
настройки покрутил и шото не помогло
чето можно с этим сделать ?
-
WSavage
Member
Вітаю! Порекомендуйте що модно роздивитись у діапазоні до 20к, зараз використовую Samsung G5 32 на VA матриці, в принципі питань до нього немає, але хочеться щось новеньке та більш цікаве
-
unique-neon
Member
Можливо не той пресет game visual вибраний. На іншій асус моделі в мене вони теж сильно "потворять" кольори, але в окремих іграх вмикаю для більш насичених кольорів.
-
Свегер
Member
Vlaad13
Почитайте про огляд тут: https://4k-monitor.ru/reviews/igray_dos ... ng_vg249q/
Можете повторити усі налаштування, які вони робили.
ICC-профіль лежить в архіві разом із драйвером на монітор. Завантажити можна ось тут: https://www.asus.com/ua-ua/displays-des ... ing-VG249Q
Більше 120Гц по HDMI не буде, тому до відеокарти підключайте через DP і не забудьте в налаштуваннях панелі керування відеокарти відразу виставити повний динамічний діапазон.
Шрифти можна зробити, щоб були такі як треба ))) - налаштуваннями ClearType в Windows (це потрібно зробити обов'язково тому, що для IPS і TN - вони різні через різну структуру пікселя) і параметр різкості в моніторі можна трохи покрутити.
ICC-профіль лежить в архіві разом із драйвером на монітор. Завантажити можна ось тут: https://www.asus.com/ua-ua/displays-des ... ing-VG249Q
Більше 120Гц по HDMI не буде, тому до відеокарти підключайте через DP і не забудьте в налаштуваннях панелі керування відеокарти відразу виставити повний динамічний діапазон.
Шрифти можна зробити, щоб були такі як треба ))) - налаштуваннями ClearType в Windows (це потрібно зробити обов'язково тому, що для IPS і TN - вони різні через різну структуру пікселя) і параметр різкості в моніторі можна трохи покрутити.
-
Vlaad13
Member
Дякую за оглядСвегер: ↑ 07.07.2024 13:31 Vlaad13
По перше вистав динамический диапазон полный 0-255, стало троих світліше
По друге всі ці приколи с hdmi я так і не зрозумів
На моєму старому ТН цей кабель з коробки давав 144 герца
Тут було тільки 120, я виставив 143 в пользовательском і воно запрацювало на 143
Дисплей порт кабель є - коли я вмикав його та виставляв там більше 144 монітор не проходив тест
Я так нічого і не зрозумів
Саме смішне що коли підеднаний hdmi - тест проходить 145 ( більше не пробував зассав)
Я коротше нічого не розумію
-
Свегер
Member
Vlaad13
У вас в моніторі HDMI вихід версії 1.4 - його максимальна пропускна здатність 120hz - це щоб було, без втрати якості кольору чи розширення.
Пропускну здатність можна порахувати тут: https://tomverbeure.github.io/video_timings_calculator
144hz можна поставити, якщо не буде 8 біт та RGB 4:4:4.
Навіть для HDMI 2.0 на FullHD 144hz - впритул вистачає. HDMI 1.4 – вже не вистачить, тому на HDMI ставте 120hz, щоб не було втрати якості зображення, а через Display port версії 1.2, повинно бути все по максимуму. Можливо у вас DP нижчої версії?
У вас в моніторі HDMI вихід версії 1.4 - його максимальна пропускна здатність 120hz - це щоб було, без втрати якості кольору чи розширення.
Пропускну здатність можна порахувати тут: https://tomverbeure.github.io/video_timings_calculator
Навіть для HDMI 2.0 на FullHD 144hz - впритул вистачає. HDMI 1.4 – вже не вистачить, тому на HDMI ставте 120hz, щоб не було втрати якості зображення, а через Display port версії 1.2, повинно бути все по максимуму. Можливо у вас DP нижчої версії?
-
Vlaad13
Member
яка версiя кабеля я не знаю бо племiнник купив монiтор на олх, кабель десь 2.7 метра, продавець казав що купив йго за 800 гривеньСвегер: ↑ 07.07.2024 17:20 Vlaad13
глянув на його напис i знайшов
https://hotline.ua/ua/computer-kabeli-h ... ack-hccbi/
-
Melofon
Member
А ты что не знал что его нужно всегда выставлять если пользуешься инвидия картами через HDMI?Vlaad13: ↑ 07.07.2024 14:50По перше вистав динамический диапазон полный 0-255, стало троих світліше
Всегда удивляюсь людям которые просто пользуются не полным и не знают что есть полный поэтому и не знают что может быть лучше и так могут пользоваться годами но тут ещё за все время встречал несколько уникалов которые могут пару-тройку лет пользоваться не полным диапазоном и потом ещё все это время жаловаться что до этого на амд картах картинка была сочнее пока им не расскажешь что на инвидия нужно обязательно выставлять полный если пользуешься через HDMI и они потом прозревают
-
Reinmar
Member
По поводу Samsung Odyssey G6 S27BG650, как-то тут уже выше его советовали, как лучший гнутый, тогда не хотел, для меня было дороговато. Но почитал англ обзоры и восхваляют,как матрицу без шлейфов (дословно скорость среднего IPS с черным от VA) Почти решился заказать, пока сейчас акции. Вижу мнения о Самсунге разнятся (видел море брака по g5, но такие же фотки с полосами вижу в отзывах и Асусов и Мсай). Париться или нет? Отговорите или убедите) И что из гнутых, ели не его? У недорогих Мсай - гостинг по обзорам точно есть