Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
trim2000
Junior

Повідомлення

SergN
Если поставить родное разрешение + 150% масштаба в Виндовс и далее масштабировать интернет-страницы в браузерах - размер шрифта только увеличивается, но шрифт остается тонким и быстро устают глаза. Может это у меня так зрение устроено, а кому-то вполне подойдет.
unique-neon
Member

Повідомлення

trim2000
Пальцем в небо, можливо справа у яскравості, а не товщині шрифта. З вашим налаштуванням букви просто розмилюються, мало б бути важче читати. Або збавити котрасту, раз хочеться меншої чіткості
SergN
Member

Повідомлення

trim2000: 10.03.2024 18:47Может это у меня так зрение устроено
Хіба що на індивідуальний зір доведеться списувати, бо це:
trim2000: 10.03.2024 18:47Если поставить родное разрешение + 150% масштаба в Виндовс и далее масштабировать интернет-страницы в браузерах - размер шрифта только увеличивается, но шрифт остается тонким
- не так.
спойлер
https://ibb.co/dQzLQJC
- не знаю, як джпег передасть якість, але головне тут - співвідношення розмірів 32" монітору і товщини шрифта при значному збільшенні
shnok
Member

Повідомлення

SergN
у вас 32, 2к?
SergN
Member

Повідомлення

shnok: 10.03.2024 21:52у вас 32, 2к?
Давно вже лише на 4к.
Але тут мова йшла про поведінку товщини тексту під час масштабування, тож продемонстрував людині, що його висновки неправильні. Шрифт збільшується рівномірно, тобто товщина ліній росте разом з розміром букв.
Або ж, можливо, щось там накрутили з налаштуваннями безпосередньо монітора (на деяких є така штука, як "чіткість", яка лише погіршує саму чіткість при відхиленні від базового положення), тож краще trim2000 збити налаштування до заводських.
DadInside
Junior

Повідомлення

unique-neon: 10.03.2024 13:21
DadInside: 09.03.2024 18:26на моєму 24" поміщається максимум 6 столів, а мені потрібно 12, це сто відсотків має бути 4к і IPS
Якщо треба вдвічі більше місця, то мова тоді не про 4к (це про щільність пікселів, а не габарити), а про або два монітора або який-небудь ультравайд. 4к 32" по моїх відчуттях лише в 1.5 рази ширший за FHD 24", що логічно зважаючи на діагональ.
тому і 4к треба, бо це не в 2 рази більше, але за рахунок пікселів буде видно що на тих столах гоуінг он як то кажуть, 2 моніка не варік мені кажуть, немає пояснення, просто кажуть що краще так грати, мб розфокус буде і буду не таким уважним, я не знаю

Відправлено через 32 секунди:
fantomrulezz: 09.03.2024 19:29
DadInside: 09.03.2024 18:26гри в онлайн покер
Имя пользователя:DadInside
Звание:Junior
Последнее посещение:09 мар 2024, 18:28
Всего сообщений:1
DadInside: 09.03.2024 18:26Буду вдячний за пораду
Раджу знайти нормальну роботу
аххаха, гарна порада)
Melofon
Member

Повідомлення

DadInside

Для такого лучше брать не стандартные 16:9 а лучше 21:9 или вообще 32:9, разрешение естественно там другое, но если 21:9 то диагональ минимум 34" или 38" (29" не советую такого формата), если 32:9 то 49", вот на таких мониторах действительно можно много столов расположить, особенно на 32:9 49" который по сути как два 27" рядом стоящих, погуглить цены на них и выбирайте, но для покера совершенно не важно на какой он будет матрице, там подойдёт как IPS так и VA .

Отправлено спустя 19 минут 29 секунд:
DadInside: 11.03.2024 03:48аххаха, гарна порада)
Так и есть ;)
Kassatka
Member

Повідомлення

DadInside
Беріть 4K 43 дюйми монік, не пожалкуєте, робочого простору буде навалом не в 2, а зразу в 4 рази більше. Нарозміщуєте купу вікон на робочому столі як тільки забажаєте. Куди краще, ніж стрибати туди-сюди між двома моніками чи вувтозитися з довжеленною кишкою UltraWide.
trim2000
Junior

Повідомлення

l-m
Повыбирал в cctune варианты с наиболее утолщенными шрифтами - стало лучше , глаза не так устают, вроде жить можно при родном разрешении монитора. Спасибо, что подсказали.

SergN
Вы правы, по логике так и должно быть, просто на 23.8 экране не разгонишься с увеличением, т.к. мало в экран влезет.
Видел сегодня в транспорте пенсионера в очках, который новости на смартфоне листал, увеличив масштаб так что в экран влазило одно предложение. ;)
Надо хотя бы 27 экран с 2к, чтобы эффект увеличения что-то давал.
Lamobot
Member

Повідомлення

Просто поділитися…
Останні пару тижнів маю епопею з pa328cgv і pa278cgv.
Обидва з битими пікселами. Треба щось робити з кармою…
Але зображення дуже подобається. Перший здав, другий тестую зараз. Думаю здавати і знову брати перший.
Нажаль, перебирати в магазині і тестувати на биті пікселі не варіант.
Melofon
Member

Повідомлення

Lamobot

А заказать в магазине функцию проверки на битые пиксели тоже не вариант?
trim2000
Junior

Повідомлення

Melofon: 12.03.2024 16:53 Lamobot
А заказать в магазине функцию проверки на битые пиксели тоже не вариант?

Вариант, но не везде такое предлагают. У розеточников эта процедура длится несколько минут и оценивается в 399 грн.
Lamobot
Member

Повідомлення

Melofon
А де така послуга надається?
Розетка цими моделями не барижить, а телемарт я не дуже поважаю.
Інших варіантів не знайшов.

Доречі, хто планує купувати монік, то в itbox прийняли назад взагалі без питань. Другий брав в комфі. Побачимо, як воно здаватися назад буде, але на словах оператора має бути також без проблем.
KLUZO
Member

Повідомлення

Привіт) Допоможіть вибрати монітор для ігор, офісної роботи, вечірній перегляд фільмів. Бюджет 4500 грн. До цього мав справу лише з моніторами 60 fps 1080p. ПК i5-12400f+RTX 4060 ti планую купити.
heidfeld
Member

Повідомлення

KLUZO: 12.03.2024 22:18 Привіт) Допоможіть вибрати монітор для ігор, офісної роботи, вечірній перегляд фільмів. Бюджет 4500 грн. До цього мав справу лише з моніторами 60 fps 1080p. ПК i5-12400f+RTX 4060 ti планую купити.
https://hotline.ua/computer-monitory/ii ... 445hsu-b1/
unique-neon
Member

Повідомлення

DadInside: 11.03.2024 03:48тому і 4к треба, бо це не в 2 рази більше, але за рахунок пікселів буде видно що на тих столах гоуінг он як то кажуть, 2 моніка не варік мені кажуть, немає пояснення, просто кажуть що краще так грати, мб розфокус буде і буду не таким уважним, я не знаю
Сам дечим користуюсь і не подумав раніше. Загалом для мультитаскінгу використовую віртуальні робочі столи. Комбінаціями клавіш вони швидко туди-сюди перемикаються. Як це буде впливати на увагу не знаю (у мене це проблем не викликає у моїх справах), але як варіант.
KLUZO
Member

Повідомлення

KLUZO: 12.03.2024 22:18 Привіт) Допоможіть вибрати монітор для ігор, офісної роботи, вечірній перегляд фільмів. Бюджет 4500 грн. До цього мав справу лише з моніторами 60 fps 1080p. ПК i5-12400f+RTX 4060 ti планую купити.
Поправочка. Допоможіть вибрати монітор для ігор, офісної роботи, вечірній перегляд фільмів. Бюджет 6000 грн.
unique-neon
Member

Повідомлення

KLUZO
Казав би докинути ще з півтори тисячі і з'являються за 7000 уже 2к монітори з фрісінком

Для офісної роботи, чим більше розширення краще.
Для ігор щоб були VRR (free sync, adaptive sync) і хоча б 100 Гц (щоб VRR нормально працював з коробки). На нвідіях його треба вручну вмикати якщо це не g-sync, але за ці гроші його не буде
Можливо також є сенс дивитись на VA панелі, якщо приміщення тьмяніше.
Для кіно не впевнений чи критично fhd чи 2к, залежно якої якості дивитесь і з якої відстані.
KLUZO
Member

Повідомлення

unique-neon
Можете порадити якісь конретні варіанти за 7000 грн, що б я не переглядав всі відгуки на великий вибір який Ви мені відправили
unique-neon
Member

Повідомлення

KLUZO
На конкретних не дуже розбираюсь, назвав просто фічі, на які варто звертати увагу
Наприклад ось цей монітор на VA, але обіцяти що з ним нема ніяких приколів не можу
Або монітор на IPS, виглядає, що аналогічний що радив heidfeld, але 2К
Відповісти