Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
0kie
Member

Повідомлення

Ruslanu4
Зря. Залипший затвор пикселя лечится щелчком по нему. Лёгким.
Filabatya
Member

Повідомлення

або репаном :)
Karna
Junior

Повідомлення

Resident_666: 10.12.2023 20:12 Lamobot
так ці огляди бачив, забрав сьогодні pa278cgv перші враження неймовірні, через кілька днів дам розгорнутий коментар по ньому. :super:
Дуже цікаво як pa278cgv поводить в іграшках? Теж придивляюсь до цієї моделі, бо начебто маємо універсальний монітор, на якому можливо як з фото нормально попрацювати, так і в іграшки погратись. Але ж чи справді це так, яг пишут в оглядах?
Resident_666
Junior

Повідомлення

Karna
терпіння друже, все опишу через день другий. :beer:
mikoart
Junior

Повідомлення

Допожіть обрати новий монітор, будьласка. Хочу оновитись з старенького PB277. Бюджет до 15к грн.
Окрим работи з текстом, хочеться іграшки бачити гарніше. Може HDR вмикати але це здається бюджет близько 20к має бути.
Дивлюся на цей MSI G274QPF-QD і ще як варіанти розглядаю Samsung G5 S27AG50 або Gigabyte M27Q
Який з цих варіантів краще обрати? Чи варто щось ще розглянути?
shnok
Member

Повідомлення

такое впечатление что Karna и Resident_666 - один и тот же человек), стилистика точно очень похожая
Ruslanu4
Member

Повідомлення

Вернул назад в магазин LG 27GP850-B. Посидел за монитором всего один вечер, но когда вернулся опять на старый Dell 24 дюйма фулл ХД, то разницу ощутил моментально. И в плавности и у цвете и в яркости. К хорошему быстро привыкаешь)) Ещё очень массивная нога у этого монитора, поэтому если узкий стол, то сразу нужно думать о кронштейне т.к. нога много места занимает. Оказалось для меня это важно :gigi: . Попросил на замену Dell 2724 D. Проверял мой друг на пиксели и к моему и его удивлению, обнаружил штук 40-50 пикселей "зависших". Просто кошмар...Сейчас ждём другой экземпляр этого Dell, надеюсь там будет все по другому
Karna
Junior

Повідомлення

shnok: 12.12.2023 18:46 такое впечатление что Karna и Resident_666 - один и тот же человек), стилистика точно очень похожая
Свои личные впечатления лучше всего держать при себе. Разве что кто-то ими очень интересуется, но тут вроде бы никто этим не интересовался)) А интересовались впечатлениями владельцев мониторов, что бы на основе этого можно было сделать вывод и выбор в пользу одного из девайсов. Рынок перенасыщен всяким разным и увидеть в живую (что самое лучшее конечно) каждую модель нет никакой возможности. И тут форум очень помогает.
Andreyka
Member

Повідомлення

Доброго дня.
Обираю універсальний монітор для роботи, ігор та ін.
Спочатку хотів придбати 24'' 1080, але багато людей радять брати 27 2к на виріст.
Тому, якщо поміститься на столі, розглядаю 27 2к.
Система в мене вже застаріла, але відео планую замінити на 3070, а вже пізніше міняти залізо.
Порекомендуйте монітор 27 2к ips.
Resident_666
Junior

Повідомлення

Ну що друзі, як обіцяв відписую враження про ASUS ProArt Display PA278CGV
Вище описував, що шукав щось каліброване для інколи обробити фото і для пограти але 60-75Гц не дуже підходило для пари з 3080ti.
Обирав між Gigabyte M27Q і цим. На M27Q не ходив дивитись, забрав ProArt.
За кілька днів до купівлі в руки потрапив TUF Gaming VG27AQL1A 130% sRGB, при першому увімкненні думав, що піде кров з очей, настільки все перенасичене... з PA278CGV в нативному режимі (150% sRGB) нічого такого немає, все рівне без перекосів і перенасичень. Основний режим можна використовувати на постійну основу для серфінга перегляду ютуба ітд. драйвери встановив там походу просто пуста заготовка для sRGB, через що тест Хакамади в нативному режимі проходить.

Що до режиму sRGB, так він дійсно дуже тьмяний 80кд\м і з заблокованою яскравістю. Для кого і для чого це зроблено, не зовсім розумію. Зате отримуємо індивідуальний папірець з калібруванням під цей режим і конкретно вашу серійку монітора :gigi: у мене, до речі точність 0.41. Працювати в такому навіть в повністю темній кімнаті не зручно ...але у нас є режим rec.709 :rotate: по калібруванню все те ж що і у sRGB але гама 2.4! міняємо її на 2.2 і вуаля, працюємо і налаштовуємо яскравість під себе як хочемо.

Що по іграм..? а нічого, я не особливий геймер але, матриця точно не повільна, явних шлейфів я не побачив free sync, g-sync в наявності і навіть працює, розривів не помітив. Монітора з таким ігровим ф-ціоналом не було, тому якось порівняти з чимось не можу.

Що по режимах: основні як нативний, sRGB, rec.709 працюють чудово (окрім sRGB з його заблокованою яскравістю) і чудово калібровані.
HDR - для галочки, нічого очікувати не варто.
rec.2020 - звісно не повноцінний але трохи насичує картинку, мені зайшов для перегляду фільмів.
Інші режими не тестував.
Бажано відключити так званий local dimming підсвітка тут знизу, виглядає це на IPS просто жахливо, коли воно намагається відключати частину підсвітки... :insane:

Трішки суб'єктивщини: Матриця з перекосом у червоний, цей колір завжди буде переважати в картинці, в нативному режимі, принаймні мені так здалось.

Висновок: все що шукав понад місяць знайшов в цьому моніторі, калібрований + щось пограти + попрацювати. Придбаний за 15799грн.

Дякую за увагу.
l-m
Member

Повідомлення

Resident_666: 13.12.2023 20:51 Що до режиму sRGB, так він дійсно дуже тьмяний 80кд\м і з заблокованою яскравістю. Для кого і для чого це зроблено, не зовсім розумію.
Для того що він такий і є - https://en.wikipedia.org/wiki/SRGB#Viewing_environment

Ото почули дзвін що треба щоб який sRGB був, а навіщо, кому, чому...
Resident_666
Junior

Повідомлення

l-m: 13.12.2023 21:43
Resident_666: 13.12.2023 20:51 Що до режиму sRGB, так він дійсно дуже тьмяний 80кд\м і з заблокованою яскравістю. Для кого і для чого це зроблено, не зовсім розумію.
Для того що він такий і є - https://en.wikipedia.org/wiki/SRGB#Viewing_environment

Ото почули дзвін що треба щоб який sRGB був, а навіщо, кому, чому...
ок, відфографував людей, обробив фото, віддав на друк фотокнигу. на виході, незрозуміло що... :-/ бо "почув дзвін", ні дякую... скоріш за все, що навіть в нативному режимі Лайтрум і Фотошоп будуть підганяти картинку під sRGB, (через порожню болванку в драйверах) але з якою точністю, не зовсім зрозуміло... а саме режим sRGB дозволить з високою точністю оцінити, що ти там наколоризував...
l-m
Member

Повідомлення

Resident_666: 13.12.2023 22:36 бо "почув дзвін"
отож бо
Для фотодруку основним завжди був Adobe RGB, не у вбогий sRGB. Не дай боже такого фотографа-теоретика.
Resident_666
Junior

Повідомлення

l-m: 13.12.2023 22:54
Resident_666: 13.12.2023 22:36 бо "почув дзвін"
отож бо
Для фотодруку основним завжди був Adobe RGB, не у вбогий sRGB. Не дай боже такого фотографа-теоретика.
можна фото обробити і в sRGB а потім конвертувати для друку, AdobeRGB це більше для тонкої роботи з відтінками бо він найкраще переводиться в CMYK і пост на глянець.

І взагалі чого приколупались, я враження від монітора описував. а не пристрою для роботи з AdobeRGB, там у нього 86%, не підходить для того він. а якщо sRGB такий поганий для друку, то піду певно розчарую з десяток своїх знайомих фотографів в яких в налаштуваннях фотоапаратів стоїть режим sRGB...
tutifri
Junior

Повідомлення

Добрый вечер, что выбрать, нравятся оба, Dell 23.8" G2422HS или HP 23.8" OMEN 24 У OMEN пишут что матрица от LG стоит и дизайн прикольный, к Dell больше доверия, хотя принтеры HP нравились, но выбираю же не принтер а монитор :insane:
Carlos10
Member

Повідомлення

Resident_666: 11.12.2023 15:47 Karna
терпіння друже, все опишу через день другий. :beer:

Я стою перед вибором між цім та 850 Лижею. Дякую за опис, вже більш зрозуміло
Ruslanu4
Member

Повідомлення

Ну что ребята, надеюсь закончились мои поиски монитора без битых пикселей (тьфу тьфу тьфу). В общем остановился я не Gigabyte M27Q rev.2. До него смотрел LG 27GP850-B, два Dell G2724D и LG UltraGear 27GP95RP-B. На всех монитора были либо битые пиксели, либо залипшие субпиксели. На последнем вообще был "куст" или "пучек" пикселей по цетру. После друг посоветовал попробовать заказать монитор с проверкой в местном магазине типа комфи или фокстрот. Посмотрел по наличию попадающих под рассмотрение моников и решил заказать в комфи (не реклама) гигу М27Q. В процессе проверки не обнаружил "неверных" пикселей. Засветы есть куда ж без них. Если сравнивать с LG, то на LG картинка сочнее. Также очень понравилась нога на М27Q. Монитор получилось придвинуть к стене ближе, чем старенький Dell. V-образная "пятка" плоская, что тоже плюсом считаю.
alexdemua
Member

Повідомлення

Ruslanu4: 17.12.2023 02:55 два Dell G2724D
А где и почем заказывали Dell? Проверяли где и каким образом?
Melofon
Member

Повідомлення

alexdemua

Человек же всё написал :facepalm:

Ruslanu4

Это же как надо чтобы не везло, я за пол года купил три игровых моника (один себе iiyama и два корешам 2Е ) но ни у одного мне не попалось с битыми пикселями.
alexdemua
Member

Повідомлення

Melofon: 17.12.2023 11:29 alexdemua
Человек же всё написал :facepalm:
Так покажете где там ответ на мой вопрос?

Чедлвек всё написал где заказывал и как проверял Gigabyte M27Q rev.2 - там понятно, комфи и проверка в магазине.
Но не понятно как именно проверяли: через покупку услуги, или просто сами.
Потому что я не вижу в Комфи услугу "Проверка на наличие битых пикселей" для покупки на сайте.

А я спрашиваю про Dell G2724D.

Или вы додумали, что раз M27Q куплен в Комфи, то и Dell там же?
Відповісти