Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Paradox1306
Member

Повідомлення

Blackintrad: 05.05.2023 11:56 Саме так, очевидно там на першому місці інші параметри+розкрученість бренду для саме таких задач.
які?
матриця фігня, ціна треш. бенкью не самий дорогий виробник
іпс, 360 гц проти 240, алієнваре(шо би шо брати такі монітори ще те питання взагалі)
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... -210-bfim/
Lamobot
Member

Повідомлення

Скажіть мені, що я роблю не так?
Хотів вже замовляти 27” 2560x1440 у розрахунку на увімкнене масштабування. Дай думаю, спробую як виглядає масштабований текст на моєму строму 27” 1920x1080.
Так от, текст чіткий тільки на рідному резолюшені. Коли вертикальні і горизонтальні лінії літер займають один піксель. При будь-яких інших значеннях масштабу - мило. Навіть при 200%, що як би не дуже логічно… :spy:
Так і має бути, чи я щось не увімкнув у налаштуваннях?

І якщо я правильно зробив висновки, то виходить, що дисплей таки бажано використовувати або в рідному резолюшені і гратися лише з діагональю для отримання нормального розміру шрифтів, або в дуже вискому резолюшені (4к+) і невеликих діагоналях, коли мило буде компенсуватися просто більшою кількістю пікселів.
MSI-PC User
Member

Повідомлення

Lamobot
Нафиг не нужно масштабирование на 27" 1440р. Бери и никого не слушай!
Scoffer
Member

Повідомлення

Lamobot
ОС яка?
Lamobot
Member

Повідомлення

MSI-PC User
зір з роками, нажаль, не кращає
я ще пробував зменшити масштаб менше 100%, щоб подивитися як воно буде при меншому розмірі пікселів. Знайшов як це зробити через реєстр, але в мене чомусь це не працює... нажаль, я не можу подивитися в магазині вживу
Scoffer
win10 build 17763
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Lamobot: 05.05.2023 12:02 Скажіть мені, що я роблю не так?
Хотів вже замовляти 27” 2560x1440 у розрахунку на увімкнене масштабування. Дай думаю, спробую як виглядає масштабований текст на моєму строму 27” 1920x1080.
Так от, текст чіткий тільки на рідному резолюшені. Коли вертикальні і горизонтальні лінії літер займають один піксель. При будь-яких інших значеннях масштабу - мило. Навіть при 200%, що як би не дуже логічно… :spy:
Так і має бути, чи я щось не увімкнув у налаштуваннях?

І якщо я правильно зробив висновки, то виходить, що дисплей таки бажано використовувати або в рідному резолюшені і гратися лише з діагональю для отримання нормального розміру шрифтів, або в дуже вискому резолюшені (4к+) і невеликих діагоналях, коли мило буде компенсуватися просто більшою кількістю пікселів.
Так и будет, но местные советчики (продаваки) не говорят об этом, а еще будут проблемы в прогах не поддерживающих масштабирование. :learn:
PS. Если у вас радеон - в настройках есть super resolution (или как-то так)- включите и посмотрите как будет выглядеть у вас 2к, 4к и 8к :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Lamobot
https://i.ibb.co/0ncJXyT/IMG-20230505-144603.jpg
З мене той ще фотограф... Це 150% на 2к побитий жпегом бо пнг мобіла не вміє
фото дивитись з пристроя з високим ppi, мобільника наприклад, розтягнувши до комфортного на око розміру шрифта

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
_FYA_EXel
Маячня. Скоро мабуть 10 років як сиджу з масштабуваннями. І якщо перші пару дійсно були всілякі проблеми і умовності, то останні декілька років нічого подібного не зустрічається від слова зовсім. Все з точністю до навпаки, шрифти 1 до 1 виглядають максимально потворно.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Scoffer
Маячня- это когда вы заливаете, что в маштабировании и апскейле нету мыла :facepalm:
Васильович
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 05.05.2023 15:04маштабировании и апскейле
Але ж це не тотожні поняття :shuffle:
Scoffer
Member

Повідомлення

_FYA_EXel
Звідки взятись милу якщо шрифти ВЕКТОРНІ? У них принципово не існує ніякого такого "рідного" піксельного розміру ще з часів вінди хр. Більше масштаб -> більше пікселів на літеру -> чіткіше літера. І ніяк інакше.
Понарозповідають тут байок і самі в них ще й вірять :lol:
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.05.2023 15:09 _FYA_EXel
Звідки взятись милу якщо шрифти ВЕКТОРНІ? У них принципово не існує ніякого такого "рідного" піксельного розміру ще з часів вінди хр. Більше масштаб -> більше пікселів на літеру -> чіткіше літера. І ніяк інакше.
Понарозповідають тут байок і самі в них ще й вірять :lol:
О, двуличие включили - ну ок, давайте пруф где я говорил что-то о шрифтах :rolleyes:
Васильович: 05.05.2023 15:08
_FYA_EXel: 05.05.2023 15:04маштабировании и апскейле

Але ж це не тотожні поняття :shuffle:

Та просто запарили имбецилы, которые везде кричат, что дллс лучше натива :gigi:
Востаннє редагувалось 05.05.2023 15:19 користувачем _FYA_EXel, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

_FYA_EXel
Людина питає конкретно про шрифти і тільки про шрифти, а не про твої допотопні проги з позаминулого тисячоліття.
І взагалі список прог без підтримки масштабування в студію.
SergN
Member

Повідомлення

Lamobot: 05.05.2023 12:02Так от, текст чіткий тільки на рідному резолюшені
Головне не підміняти поняття масштабування і резолюшена. Бо це:
Lamobot: 05.05.2023 12:02 дисплей таки бажано використовувати або в рідному резолюшені
- правильно. І не просто бажано, а обов'язково.
Lamobot: 05.05.2023 12:02Коли вертикальні і горизонтальні лінії літер займають один піксель.
Тільки у нас мало таких букв в алфавіті, що складаються лише з вертикальних і горизонтальних ліній. І тому, чим більше пікселів в одній букві, тим плавніші її обриси, від того виглядає цільною, а не рваною. Ось за це ціниться високий ррі. Ну і все те ж саме з графікою.
Масштабування - це софтовий спосіб просто змінити розміри тих самих графічних обрисів (беремо за основу текст).
Але намагатися оцінити на і без того мильному 27” 1920x1080 те, як виглядатиме текст при вищому ррі - це щось з аналогії анекдоту "...Рабинович по телефону напел"(с). В нього фізично не вистачить пікселів показати чіткість шрифтів, що буде характерна для 2к, 4к...
Васильович
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 05.05.2023 15:14Та просто запарили имбецилы, которые везде кричат, что дллс лучше натива
А в резинових баб ніколи голова не болить, ага :rolleyes: :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 05.05.2023 15:14Та просто запарили имбецилы, которые везде кричат, что дллс лучше натива

Запарили імбіцили, котрі не розрізняють апскейл, длсс і налаштування dpi для векторних об'єктів і зливають все в одну купу. Три абсолютно різні технології.

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
SergN: 05.05.2023 15:21В нього фізично не вистачить пікселів показати чіткість шрифтів, що буде характерна для 2к, 4к...
А саме цікаве що в мобільниках ppi вже під 500 абсолютно нікого не засмучує. Ніхто не кричить "поверніть мої 320*240" :laugh:
Васильович
Member

Повідомлення

Профільний 27" 4K монітор:
спойлер
Зображення
Масштабування отак виставлено:
спойлер
Зображення
Весь софт виглядає ідеально, жодного мила.
Сиджу від монітора десь на відстані півтори витягнутих руки (якщо так можна виразитися :D ).
У повноекранному режимі зазвичай лише термінал, в якому живе tmux.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Васильович: 05.05.2023 15:33 Сиджу від монітора десь на відстані півтори витягнутих руки (якщо так можна виразитися :D ).

С полтора метра видите разницу между 4к и 2к на 27" :spy: - снайпер :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Васильович
Оце б ще на макі був софт без підтримки масштабування. Джобс особисто воскрес і наваляв би :laugh:
Але і на віндах немає проблем
https://i.ibb.co/jHDnf6W/Untitled.png
Це прям дуже стара прога, задовго до масштабів вигадана, і як видно, тільки значки мілкуваті, а інше норм заскейлилось.
SergN
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.05.2023 15:40Оце б ще на макі був софт без підтримки масштабування. Джобс особисто воскрес і наваляв би
Окрім цього там є інший великий плюс, що діє в психологічній площині: ніхто не пише ту цифру масштабування (100%, 125...), як в вінді, відповідно виставляєш собі комфортний розмір шрифтів і не морочиш голову, як це роблять часто поціновувачі круглих цифр, страждаючи в виборі найкращої цифри, а не розміру шрифтів.
Васильович
Member

Повідомлення

SergN: 05.05.2023 15:47Окрім цього там є інший великий плюс, що діє в психологічній площині: ніхто не пише ту цифру масштабування (100%, 125...), як в вінді
Ну, тут пише аналог розширення натівного, коли наводиш курсор:
спойлер
Зображення
Відповісти