Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Carlos10
Member

Повідомлення

Всем привет.
Ребята, посоветуйте, пож-та, универсальный моник 24-27 (бОльший не поместится) для дома. 10 лет трудился старичок Dell U2410 (и всем устраивал, кроме герцовки в играх, но было терпимо, пока соседи сверху не затопили квартиру и моник в том числе).
Требования самые широкие: серфинг, фильмы, фотошоп иногда, но без фанатизма, игры чаще, но без упоротости.

Пока присматриваюсь к LG 27GP850-B, но не уверен - возможно, есть не менее, а то и более достойные варианты.
heidfeld
Member

Повідомлення

Carlos10: 13.07.2022 10:21 Всем привет.
Ребята, посоветуйте, пож-та, универсальный моник 24-27 (бОльший не поместится) для дома. 10 лет трудился старичок Dell U2410 (и всем устраивал, кроме герцовки в играх, но было терпимо, пока соседи сверху не затопили квартиру и моник в том числе).
Требования самые широкие: серфинг, фильмы, фотошоп иногда, но без фанатизма, игры чаще, но без упоротости.

Пока присматриваюсь к LG 27GP850-B, но не уверен - возможно, есть не менее, а то и более достойные варианты.
этот намного лучше https://hotline.ua/computer-monitory/ii ... 770qsu-b1/
спойлер
Paradox1306
Member

Повідомлення

Carlos10
чудовий монітор, можеш брати і не паритись
heidfeld
оооо, іямщик повернувся :lol:
heidfeld
Member

Повідомлення

Paradox1306: 13.07.2022 14:26 оооо, іямщик повернувся :lol:
спойлер
тебя кто с палаты выпустил?
ksander
Member

Повідомлення

ребята, посоветуйте что выбрать

уже думал выбрать ASUS TUF GAMING VG259QR
https://ek.ua/ek-item.php?resolved_name ... NG-VG259QR

+24,5", цена, неплохие отзывы, колонки, яркость 300, частота 160

но как оказалось, в описании в каталоге ошибка - в монике нет AMD Freesync, вместо этого только G-sync. Спрашивается, какого хрена они не добавили бесплатный фрисинк :(
у меня стоит видяха AMD RX6600XT

что ж получается, глупо брать для такой видяхи монитор без минимального AMD Freesync?

Есть у этого моника младшая модель у же с наличием амд фрисинка - VG249Q
но там 23,5" и яркость 250, частота 144

какие за и против? На сколько критично будет без фрисинка?
ksander
Member

Повідомлення

Будут хоть какие-то советы?)
Vpupkin
Member

Повідомлення

ksander
Asus TUF мусор неюзабельный.
Freesync там есть.
ksander
Member

Повідомлення

Vpupkin: 14.07.2022 10:44 ksander
Asus TUF мусор неюзабельный.
Freesync там есть.
Почему так?
Что же тогда выбрать? Бюджет 8-9к в идеале.
В идеале 24.5 (ну или 23.8)
фликр-фри
встроенные колонки
Ips матрица
Не геймер, но при наличии rx6600xt хочется чтобы и моник был нормальным, на перспективу и наличие amd freesync

На 259qr только g-sync.
Vpupkin
Member

Повідомлення

ksander
Gsync compatible и freesync это одно и тоже под разным названием, а туфы не советую, там конченный прессеты настроек с перекосом цвета и блокировкой опций а просто пользовательского нету.
heidfeld
Member

Повідомлення

ksander: 14.07.2022 11:58 Что же тогда выбрать? Бюджет 8-9к в идеале.
В идеале 24.5 (ну или 23.8)
фликр-фри
встроенные колонки
Ips матрица
Не геймер, но при наличии rx6600xt хочется чтобы и моник был нормальным, на перспективу и наличие amd freesync
вот пушка моник https://hotline.ua/computer-monitory/ii ... 2570hsu-b/
Paradox1306
Member

Повідомлення

heidfeld
ти вже летів в бани за свої іями, зроби висновки або хоч поясни кому твоя іяма потрібна і не якимось ноунейм "оглядачем", а кимось кому можна довіряти.
ksander
для чого тобі фулхд в ціну майже 2к 27"?
heidfeld
Member

Повідомлення

Paradox1306: 14.07.2022 22:11 heidfeld
ти вже летів в бани за свої іями, зроби висновки або хоч поясни кому твоя іяма потрібна і не якимось ноунейм "оглядачем", а кимось кому можна довіряти.
спойлер
балаболка не мели чушь. никогда я в бане не был за советы. а вот по тебе дурка плачет, это факт. вечно напариваешь людям всякую хрень абсолютно не разбираясь ни в каких вопросах, зато нос суешь везде.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Интересно, что из бюджетников сейчас на 17 дюймов 2к интересного есть? Что бы матрица честные 8 бит.
The_Io
Member

Повідомлення

Поцоны, а есть "народный выбор" недорогого монитора 27" 4К с хорошей цветопередачей и без засветов подсветки?
WWQ
Member

Повідомлення

The_Io
немного не в тему, но общий посыл раскрывает:
Зображення

А по сабжу, если бы сейчас искал 4к мон 27-28" то брал бы наверно самс одиссей г7 28" (на вырост так сказать)
Nesterov
Junior

Повідомлення

Вітаю. Підкажіть будь ласка, iiyama ProLite XUB2796QSU-B1 чимось суттєво відрізняється від XUB2792QSU-B1 окрім форми підставки? На перший є огляди, судячи з них модель дуже непогана, і я як власник можу це підтвердити. Зараз підбираю монітор для одного колеги та думаю, чи порадити йому більш стародавній, але перевірений 2792, чи ризикнути з новішим 2796, про який я знайшов аж нуль інформації (відгуки "мені подобається" не розглядаю). Призначення: робота у 3Д Макс та постобробка у Фотошопі.

Поки писав, побачив на цій сторінці вище пораду розглянути GB2770QSU-B1. Огляди знайшов, поки що не читав. Одразу виникло питання: чи варто розглядати "геймерську" модель для моїх задач, тобто не для ігор? Це при тому, що зараз він є за дивною ціною 7300 грн при середній вартості по інших магазинах у 14 тисяч. Я вже подзвонив у магазин та перевірив наявність, він є на складі, ціна чесна. Інші дві моделі, про які я питав вище, в межах 9,5 - 10,5 тисяч грн.

Якщо знаєте якусь іншу ідеальну для моїх задач модель монітору 2560х1440 з діагоналлю 24-27" (IPS або VA, без різниці) вартістю 10-12 тисяч грн та по всіх інших параметрах не гіршу за XUB2792QSU-B1, порадьте будь ласка.

І ось знайшов за трохи менший бюджет в межах 8 тисяч ще дві моделі 24", про які я маю уяву, але може чогось не знаю. Чи може в них щось буде суттєво краще ніж у GB2770QSU-B1, тоді підкажіть будь ласка:

Benq BL2420PT. Я працював за ним та вважав його ідеальним за свої гроші для не геймерських задач десь у 2016 році. Чи актуальний він зараз?

AOC Q24P2Q. Я працював за AOC Q32E2N, можу сказати, що до XUB2792QSU-B1 він не дотягує, на мій погляд, тільки одним параметром: контрастність трохи не відповідає заявленій, чорний буде чорним тільки на зменшеній яркості, на максимальній він значно сіріший ніж в Ііями. Підтвердження знайшов десь у зарубіжному огляді моделі 27" цієї ж серії. Але 24" все ж таки інша матриця, може вона без цього недоліку? Просто ціна на нього теж 7300 грн в тому ж магазині, де і GB2770QSU-B1 і також є в наявності.

Вибачайте будь ласка за багато літер, усім наперед дякую за відповіді.
Tamplieros
Junior

Повідомлення

Nesterov
Порівняння iiyama ProLite XUB2796QSU-B1 та iiyama ProLite XUB2792QSU-B1
https://www.displayspecifications.com/r ... c6a116ff3c
Старий монітор кращий: 10 біт (8 біт + FRC) проти 8, яскравість 350 кд/м^2 проти 250
Nesterov
Junior

Повідомлення

Tamplieros
От блін, і вони туди ж, у самих сучасних традиціях: щось здешевити, преподнести це як оновлену модель та максимально ускладнити для простого користувача пошук інформації, щоб той ні про що не здогадався :mad: Дякую, різницю зрозумів.
Happy
Junior

Повідомлення

Вітаю. Потрібна порада для вибору нового монітору, останні декілька років сиджу на https://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-IPS237L (ні битих пікселів, чи ще якихось проблем за всю його експлуатацію), не даремно колись чекав цю серію пів року, в принципі мене він влаштовує, але дуже багато сиджу за монітором, що на роботі, що після, очі втомлюються, потрібно щось більше з схожими характеристиками, можливо трохи краще від 27 до 32 дюймів. Система 6700к/1080ті, бюджет 8-10тис.
В основному серфінг, відео/фото обробка, ігри та робота з базами даних. І ще запитання, бо вкрай заплутався, читав статті і відгуки людей, одні пишуть працює Freesync з картами nvidia, інші ні, можливо конкретні моделі працюють, а інші ні? Дякую.
heidfeld
Member

Повідомлення

Tamplieros: 19.07.2022 19:06 Nesterov
Порівняння iiyama ProLite XUB2796QSU-B1 та iiyama ProLite XUB2792QSU-B1
https://www.displayspecifications.com/r ... c6a116ff3c
Старий монітор кращий: 10 біт (8 біт + FRC) проти 8, яскравість 350 кд/м^2 проти 250
на том сайте полно ошибок. так что я бы не доверял их инфе на 100%
Відповісти