Посоветуйте монитор для комфортной работы с нормальной цветопередачей. Игры не интересуют абсолютно. Фильмы тоже. Диагональ не менее 27", разрешение экрана я так думаю 2560x1440. Видимо с разрешением побольше всё будет слишком мелким. Работа с графикой - photoshop, illustrator, coreldraw. Нужен комфорт для глаз и нормальная цветопередача. Не вырвиглаз, без каких либо отклонений в синеву, красноту и тп. Без адских перепадов подсветки. Работа дневная и ночная, не слишком яркий на минимуме. Я понимаю что профессиональные мониторы стоят кучи денег, но этот нужен для домашней периодической работы, просто нормальный монитор без изысков. Бюджет в районе 13-17к. Меньше - лучше. На что обратить внимание? Спасибо.
LITMANEN
Dell P3221D
просто як варіант... ні в якому разі не порада... сам зараз собі підбираю 32 дюймовий 2к IPS монітор. Коли звужу коло пошуків до кількох моделей, також буду тут просити поради.
While the panel rendered an impressive 99.6% of the sRGB gamut, its Adobe RGB and DCI-P3 figures of 76.1% and 86.8% indicate that this monitor doesn’t have the breadth to work in either of those colour spaces.
А что скажете о 275E2FAE/00? Я вижу у него NTSC 101,6%, sRGB 115,6%. Это хорошо для цветопередачи или не столь важно? Подозрительно низкая цена в 10к всего
здається це оновлена версія 275E1S/00, по новій моделі нічого не бачу, по старій жалілись що підсвітка так собі... обглядів на монітор немає і скоріше за все не буде, на папері все ок, але думаю будуть косяки в чомусь все ж
На rting в разделе The 5 Best Monitors For Photo And Video Editing - Summer 2022 на первом месте Dell S2722QC. У нас его можно купить и стоит он 15к. Вполне вписывается в мой бюджет. Но у него разрешение 3840x2160. До сих пор я работал за Dell U2711 с QHD. Чем мне грозит разрешение 3840x2160? Правильно ли я понимаю что всё будет слишком мелким? Например палитры инструментов в фотошопе/кореле будут мелкими? Нужно сидеть ближе к монитору с таким разрешением?
Цей масштаб розповсюдиться і на весь софт? Палітри інструментів наприклад фотошопа будуть збільшено? А воно нормально буде виглядати? Чітко? Не розпливуться інструменти після масштабування? Вибачаюсь за можливо дитячі питання але максимум що я бачив це QHD.
Цей масштаб розповсюдиться і на весь софт? Палітри інструментів наприклад фотошопа будуть збільшено? А воно нормально буде виглядати? Чітко? Не розпливуться інструменти після масштабування? Вибачаюсь за можливо дитячі питання але максимум що я бачив це QHD.
Фотошоп наче нормально масштабується. А от лайтрум ні, хоча із масштабом 125% мені норм. На деллі скоріш за все треба буде 150%
Зараз позапускайте Ваш софт і покрутіть масштабування в вінді, будете знати, що масштабується, що ні
LITMANEN: ↑
03.07.2022 23:11
Я чесно кажучи тоді не бачу сенсу купляти 3840x2160 щоб потім масштабувати на 150%. Все ж таки простіше взяти qhd і потім не вирішувати проблем.
Я коли купував дуже й вибору не було в мене ) Але мені подобається ) Як кажуть, на колір і смак )
В ідеалі звичайно спробувати посидіти за моніком до покупки
Для роботи з зображеннями - можливо. Але я не хочу бачити дрібний інтерфейс, дрібні іконки та шрифти. Я працюю з деяким вузько спеціалізованим софтом і боюсь, що масштабування може не працювати як слід. Вглядатись що там за іконка, що там за слово - вже не той вік але я таки заїду кудись оффлайн і подивлюсь як виглядає uhd
г сінка не бачу заявленого, але амд сінк нормальний, оглядів немає і це проблема, але матриця здається норм сама по собі, за 12к нічого аналогічного вже все одно немає, тому якщо впевнені що у вас не буде карти нвідеа то норм
Paradox1306
Зараз в мене Dell SE2416H. Бюджетний 23.8" IPS 1920x1080. В робочих задачах є потреба в 4-х відкритих одночасно вікнах. Причому при найменшому комфортному розмірі вікон вони накладаються одне на одне, що негативно впливає на якість роботи. З допомогою калькулятора і лінійки вирахував, що при 31,5-32" і 2560x1440 я зможу комфортно сидіти в 4-х вікнах і бачити їх всі повністю. Тому підбираю 32 діагональ, 2560x1440 розширення. Вимог до високої герцовки немає, головне щоб зображення було якісним. Фото/відео, поліграфією, дизайном не займаюся, тому охват Adobe RGB і DCI-P3 не критичий (якщо я правильно нагуглив що то таке). Щодо г сінка ще не вникав в деталі, тому не знаю наскільки мені це суттєво. Серед яких моделей порадите вибирати в моєму випадку?