Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
walkman3000
Member

Повідомлення

Vpupkin: 24.04.2025 01:10А як же відгук
якщо ви бачите різницю між 1.9мс та 3.0мс то ок.
Vpupkin: 24.04.2025 01:10відсутність кривої підсвітки
то не беріть з кривою підсвіткою
ну і коли в мініледів почались проблеми с HDR?
Все дуже просто, якщо ніколи не бачив олед чи мінілед і мав звичайний 200$ мон то буде вау-ефект. Коли в тебе все було, то олед вечером/у темній кімнаті під ігри чи фільми це топ. саме через чорний. по кольорам дельта буде майже однакова, кути на VA будуть завжди жахливі, але хто працює під кутами я не розумію, постійний HDR режим це як дивитись на зварювання. Стосовно підсвітки, поки що я не бачу щоб у знайомих редакторів на лижах, студіодисплеях, бенках на IPS були проблеми. і це вони ще на 60Hz, від цієї цифри у більшості тут буде кіберспортивний інсульт. Короче кажучі все вже давно є, кажи що тобі потрібно і приготуй нормально грошей.
tablestikus
Member

Повідомлення

SleepNeep: 24.04.2025 08:51
Vpupkin: 24.04.2025 01:10
А як же відгук, відсутність кривої підсвітки, HDR?
HDR - скільки не дивився порівнянь міні-Ледів(для себе вибирав IPS) з ОЛЕД, мені завжди більше подобається міні-Лед.
Так, Оледи мають кращий контраст і чорний колір, але мЛеди для мене мають кращі кольори, відсутність діммінгу (коли олед не справляється з великими яскравими областями), більша максимальна яскравість світлих ділянок в HDR контенті, відсутній блек-краш в темних областях, краща якість тексту.
Я довго грався в порівняння в хдр і скажу що на одному і тому ж відео miniLED більше викручує яскравість - думаю через те що всю зону треба засвічувати яка не дуже маленька і кольори насиченіші, але спотворені, в оледі меньше ріже очі яскравість і кольори більш реалістичні.

Але якщо порівнювати зі звичайними LED IPS чи VA - то і OLED і minLED будуть дуже вражати.
SleepNeep
Junior

Повідомлення

tablestikus: 24.04.2025 10:45 Я довго грався в порівняння в хдр і скажу що на одному і тому ж відео miniLED більше викручує яскравість - думаю через те що всю зону треба засвічувати яка не дуже маленька і кольори насиченіші, але спотворені, в оледі меньше ріже очі яскравість і кольори більш реалістичні.

Але якщо порівнювати зі звичайними LED IPS чи VA - то і OLED і minLED будуть дуже вражати.
Так, можливо. Хочу ще сказати, що багато залежить від моделі, матриці, виробника і його налаштувань. Наприклад при порівнянні WOLED vs QD-OLED мені більше подобаються перші через те що кольори менш перенасичені і більш натуральні, як на мене. Проте комусь може більше подобатись насиченість qd-oled, багатші кольори, бо виглядає гарніше і є ефект вау. І таких навіть більшість в інеті, наскільки я бачив поки шукав.
Свегер
Member

Повідомлення

Якщо акцентувати вибір монітора тільки на відображенні, то темні сцени з дрібними деталями набагато кращі на OLED, "ви можете відчути мільйони зон"OLED, які досить точні для темних відтінків у поєднанні з попіксельним підсвічуванням. Тому монітор відображає ці деталі тіні точно так, як це було заплановано, якщо ви правильно встановили повзунки калібрування в грі.
Але, якщо відкалібрувати монітор для точної роботи з кольором, то буде постійно спрацьовувати обмежувач яскравості і можуть виникнути моменти, наприклад в іграх, де тіні надто темні на OLED, вони настільки темні навколо яскравіших об’єктів, що їх не видно. Це може траплятися, коли на добре освітленій сцені є тіні або коли біля темного об’єкта з тінями є світлі об’єкти.
В Mini LED в деяких сценах не вистачає яскравості для темних відтінків в порівнянні з OLED-моніторами.
QD-OLED монітори, мають здатність відображати досить яскраві менші відблиски з миттєвим переходом до глибоких темних відтінків більш точніше ніж Mini Led, через набагато обмеженішу точність затемнення в Mini Led.
Але, оскільки ваші очі піддаються впливу сильної яскравості відтінків елементів на OLED, ви можете бути обмеженими в здатності розрізняти дрібні, темні деталі, підвищення деяких темніших відтінків, які ви можете спостерігати за допомогою Mini Led
Ще дуже багато залежить від внутрішнього приміщення, адже будь-яке навколишнє світло в кімнаті, яке потрапляє на поверхню екрана на QD-OLED, спричинить втрату темних деталей через підвищення глибини тіні і ніби роздавлює речі з цієї причини.
Є ще достатньо різних аспектів, які можна розглянути при порівнянні цих типів моніторів, бо ці технології досить нові і тільки розвиваються, але як на мене у кожного типу моніторів є і будуть свої шанувальники, яким особисто цей вид монітора більше підходить і подобається.

Відправлено через 4 години 6 хвилин 44 секунди:
Avenger80
Беріть, якщо вам подобається і підходить по характеристикам. На нього є огляд, можете почитати, що він із себе представляє:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... 0d-s27dg50
З приводу якихось нюансів, то у відгуках пишуть, що попадаються екземпляри з битими пікселями.
спойлер
Коли забиратимете, подивіться, щоб монітор був запакований заводським не переклеєним скотчем, щоб виявитися не першим покупцем у цього монітора. Вмикати монітор з вулиці відразу не можна, тільки через кілька годин, щоб прийняв кімнатну температуру (це щодо холодної пори року)! Вдома перевіряєте на всілякі дефекти – биті пікселі, сильні засвічення, виражений глоу ефект – у темряві, заливкою екрана різними кольорами. Можете і в пункті видачі спробувати перевірити на дефекти, але там зможете побачити, тільки якщо сильні засвічення або якийсь битий піксель, може помітите. І, якщо раптом будете повертати, то не кажіть про конкретний дефект, що ви виявили, а просто скажіть, що болять очі не підходить і все, а то можуть почати тягати по сервісах і у вас закінчиться термін в 14 днів для повернення!!!
Якщо, дефектів у вигляді битих пікселів, глоу ефекту, засвічень немає, то колірну гаму можна відкалібрувати і налаштувати кольори, а то багато хто із за неправильно налаштованих відтінків на моніторі - здають їх, думаючи, що в них брак товару! Кольори налаштовуються! Биті пікселі, засвіти, глоу, шлейфи – ні! Хіба що, трохи можливо їх зменшити відрегулювавши колірні налаштування.
Який би монітор ви не вибрали, якщо буде час та бажання, напишіть відгук, як вам монітор, може ще комусь згодиться інформація при виборі монітора!
Avenger80
Member

Повідомлення

Свегер
Спасибо за столь развёрнутый ответ. :beer:
Відповісти