Просто 5 лет для монитора - это не срок для сумасшедшего прогресса в одном и том же классе и в одной и той же диагонале, тем более если первоначально был приобретён хороший монитор.Melofon: ↑ 15.04.2025 14:28Так это же шило на мыло, если уже менять так или на большую диагональ или там на олед уже например, он то точно шустрее любой IPS, или берите 32" 4к если видеокарта позволяет или собираетесь обновить, а так менять 27" на 27" без перехода ни на высокие разрешения ни на другую матрицу (олед) смысла не вижу, вы даже особой разницы не почувствуете если возьмёте современную IPS по сравнению со своей т.к. он у вас совсем ещё не старый, пустая трата денег без какого либо апгрейда на новую - диагональ/разрешение/герцовка/матрица.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
Avenger80
Member
-
alumem
Member
Dell
-
KVM
Member
На що варто зараз дивитися з мініледів IPS без шиму і частотою хоча б 120Гц?
Діагональ 27"
Діагональ 27"
-
walkman3000
Member
дорогоKVM: ↑ 15.04.2025 20:57 На що варто зараз дивитися з мініледів IPS без шиму і частотою хоча б 120Гц?
Діагональ 27"
-
Melofon
Member
Вот именно, у него и так отличный моник, и я бы менял только если бы захотел побольше и/или олед/минилед, более высокое разрешение, ну или если бы он вышел из строя.Avenger80: ↑ 15.04.2025 14:36Просто 5 лет для монитора - это не срок для сумасшедшего прогресса в одном и том же классе и в одной и той же диагонале, тем более если первоначально был приобретён хороший монитор.
-
VovaII
Member
— Не виключено, що пан планує свій комусь із родичів презентувати, а поточний його повністю влаштовує. Правда Він про це не пише, а нам здогадуйся...Melofon: ↑ 16.04.2025 07:15 я бы менял только если бы захотел побольше и/или олед/минилед,
-
Shader1
Member
не зря минусили, имба монитор, через 3 месяца заполосил)heidfeld: ↑ 24.01.2025 21:44https://hotline.ua/computer-monitory/iiyama-g2470hs-b1/Shader1: ↑ 24.01.2025 17:35 посоветуйте что то на 24 дюйма фулшд с герцовкой 100+ на ips из адекватного, бюджет 5-6к
-
Avenger80
Member
В принципе, это дело случая, везения. Никто не застрахован от этого. Чуть ли не каждый монитор может заполосить, судя по отзывам.Shader1: ↑ 16.04.2025 16:24не зря минусили, имба монитор, через 3 месяца заполосил)
-
Gold_Star
Member
купив монітор
порадив анімешник
заполосив
-
Avenger80
Member
вот причина минусовGold_Star: ↑ 16.04.2025 16:41порадив анімешник
Gold_Star: ↑ 16.04.2025 16:41купив монітор
Ну это как повезёт.Gold_Star: ↑ 16.04.2025 16:41заполосив

У меня этой марки монитор уже больше 3-х лет и ничего. А монитор Dell уже, страшно и сказать - 13 лет и работает.
-
fantomrulezz
Member
Справжня японська якість, вона така

Насправді звичайний мейд ін чайна ультрабюджетний мон, тому і % браку відносно високий
-
snd
Junior
Доброго всім дня. Порадьте будь ласка покраще монітор на 27" 2к, IPS, 144hz+.
Хотілось щоб максимально безпроблемний. Без ШИМ (щоб не втомлювались очі, я чутливий до цього). Без писків дросселів, битих пікселів, гудущіх блоків живлення, кривих ніг, тощо. Відкалібрований із заводу бажано.
Якісний на вигляд.
Супер чорний колір та надширокий охват кольорів не потрібний.
Міні лєд не роглядаю із-зі ШИМ
Олєд також не хочу із-за ШИМ та складністю користування, що треба запускати оновлення, чистку пікселів постійно.
Та і мультимедіа - не основне призначення монітора. 80% - робота, програмування, трейдинг, тощо.
Бюджет можу виділити і до 25к, але якщо нема сенсу переплати, то краще в 15к-17к вкластись
Дивлюсь на
Alienware AW2724DM
Alienware AW2723DF
Норм варінти, чи є щось оптимальніше?
Отправлено спустя 11 минут 27 секунд:
пс: А може 4к краще взяти за ці гроші? Масштабування у Windows 11 зараз норм працює? А то сидів на fullhd завжди. І от після макбуків текст якось пікселізований відчувається вже на windows компьютерах.
Хотілось щоб максимально безпроблемний. Без ШИМ (щоб не втомлювались очі, я чутливий до цього). Без писків дросселів, битих пікселів, гудущіх блоків живлення, кривих ніг, тощо. Відкалібрований із заводу бажано.
Якісний на вигляд.
Супер чорний колір та надширокий охват кольорів не потрібний.
Міні лєд не роглядаю із-зі ШИМ
Олєд також не хочу із-за ШИМ та складністю користування, що треба запускати оновлення, чистку пікселів постійно.
Та і мультимедіа - не основне призначення монітора. 80% - робота, програмування, трейдинг, тощо.
Бюджет можу виділити і до 25к, але якщо нема сенсу переплати, то краще в 15к-17к вкластись
Дивлюсь на
Alienware AW2724DM
Alienware AW2723DF
Норм варінти, чи є щось оптимальніше?
Отправлено спустя 11 минут 27 секунд:
пс: А може 4к краще взяти за ці гроші? Масштабування у Windows 11 зараз норм працює? А то сидів на fullhd завжди. І от після макбуків текст якось пікселізований відчувається вже на windows компьютерах.
Востаннє редагувалось 16.04.2025 17:21 користувачем snd, всього редагувалось 1 раз.
-
odessitmws
Member
На профильном минилед нету никакого шима, переживал за ореолы, но нет все огонь, почти оледsnd: ↑ 16.04.2025 17:08Міні лєд не роглядаю із-зі ШИМ
-
snd
Junior
А можна будь ласка точний номер моделі, бо знаходить декілька, і не зовсім зрозуміло за який самий йдетьсяodessitmws: ↑ 16.04.2025 17:21На профильном минилед нету никакого шима, переживал за ореолы, но нет все огонь, почти оледsnd: ↑ 16.04.2025 17:08Міні лєд не роглядаю із-зі ШИМ
-
odessitmws
Member
-
heidfeld
Member
ага, только такое может сделать любой монитор, но 1 случай это конечно показательShader1: ↑ 16.04.2025 16:24 не зря минусили, имба монитор, через 3 месяца заполосил)

-
Shader1
Member
ну да) матрица видать такая же стоитheidfeld: ↑ 16.04.2025 18:01ага, только такое может сделать любой монитор, но 1 случай это конечно показательShader1: ↑ 16.04.2025 16:24 не зря минусили, имба монитор, через 3 месяца заполосил)![]()
https://hard.rozetka.com.ua/ua/iiyama_g ... /comments/
-
walkman3000
Member
snd: ↑ 16.04.2025 17:20Без ШИМ (щоб не втомлювались очі, я чутливий до цього)
bruh, після мака сідати за мон з матовим покриттям. і чому саме ips?snd: ↑ 16.04.2025 17:20Дивлюсь на Alienware AW2724DM
-
snd
Junior
Матовий чи глянцевий мені не принципово.walkman3000: ↑ 16.04.2025 19:55snd: ↑ 16.04.2025 17:20Без ШИМ (щоб не втомлювались очі, я чутливий до цього)bruh, після мака сідати за мон з матовим покриттям. і чому саме ips?snd: ↑ 16.04.2025 17:20Дивлюсь на Alienware AW2724DM
IPS або *VA можна, мабуть, також, судячи з запропонованого Samsung
Останній раз обирав монітор років 7 назад, тому не дуже в курсі, що зараз актуально. Тож читаю, розбираюсь...
-
Свегер
Member
Якщо вам потрібен монітор для роботи в Quad HD (~2к) розширенні від Dell, то, оптимальніші, будуть варіанти моніторів U серії. Наприклад такі:
https://ek.ua/ua/DELL-U2724D.htm
https://ek.ua/ua/DELL-U2724DE.htm
Ось їх порівняння:
https://www.displayspecifications.com/r ... fd5428253d
Ці монітори однакові, але другий напханий більшою кількістю роз'ємів із більшою швидкістю роботи.
Калібрування на U серію моніторів проводиться, тому в наявності має бути калібрувальний лист.
Гадаю, на 27-ми дюймових моніторах, масштабування вам прийдеться застосовувати, як на UHD 4K, так і на Quad HD (~2к) моніторі, оскільки розмір відображення об'єктів в порівнянні з Full HD розширенням, буде меншим.snd: ↑ 16.04.2025 17:20 пс: А може 4к краще взяти за ці гроші? Масштабування у Windows 11 зараз норм працює? А то сидів на fullhd завжди. І от після макбуків текст якось пікселізований відчувається вже на windows компьютерах.
Щодо варіанту, купівлі 4к монітора замість Quad HD (~2к), то як на мене, для роботи 4к монітор більше підходить. Буде більша щільність пікселів і тому більш чіткіше зображення, та й перехід після MacBook на такий монітор не буде так сильно відчуватися.
Щодо варіантів, то Rtings пропонує такі розглянути:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... and-coding
Але в робочих моніторах, загалом, використовується не висока частота оновлення екрану, як от в ігрових, тому, якщо для вас це важливо, це вже потрібно переглядати 4к/ігрові/IPS варіанти...