Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
hentakiboy
Member

Повідомлення

есть один моник 35 curved 21:9 100hz
как буду вести себя игры если докупить второй такой же модели, они буду растягиваться на два моих, на все 70дюймов?
Fhjull
Junior

Повідомлення

Хочу поменять 24" Dell UltraSharp U2412M (с 12 г., выцветает) на 27" какой-то.
Задачи: работа (документы)/кино/не динамичные игры (рпг, стратегии).
Разрешение не принципиально, все равно на привычном 1920х1200 оставаться смысла нет.
Не вогнутый. Желательны usb порты и регулировка по высоте.
Прайс в пределах 9-10к грн.
Пока смотрю на Sam G4 или S27DG500, Gigabyte M27Q, MSI MAG 275QF.
Прошу совета.
den55den
Member

Повідомлення

Fhjull: 04.12.2024 22:45 Хочу поменять 24" Dell UltraSharp U2412M (с 12 г., выцветает) на 27" какой-то.
Задачи: работа (документы)/кино/не динамичные игры (рпг, стратегии).
Разрешение не принципиально, все равно на привычном 1920х1200 оставаться смысла нет.
Не вогнутый. Желательны usb порты и регулировка по высоте.
Прайс в пределах 9-10к грн.
Пока смотрю на Sam G4 или S27DG500, Gigabyte M27Q, MSI MAG 275QF.
Прошу совета.
на моє суб'єктивне то краще з цих всіх MSI MAG 275QF,
але ще трішки краще буде не набагато дорожче MSI MAG 274QRF-QD E2
Mitax
Junior

Повідомлення

Вітаю! Допоможіть що обрати з олед 27" 1440 р,
https://ek.ua/ua/ASUS-ROG-STRIX-XG27AQDMG.htm
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-27GS95QE.htm
https://hard.rozetka.com.ua/samsung-ls2 ... 455552819/

чи може свій варіант запропонуйте.
Дякую.
voyt9
Member

Повідомлення

Mitax: 05.12.2024 13:04 Вітаю! Допоможіть що обрати з олед 27" 1440 р,

Дякую.
Напишеш, що обрав і як результат)
Напевно теж буду дивитися на вибір олед.

Взяв на днях ще один монітор, HP Omen 32q. Збірка краща ніж у леново, кольори, як на мене хороші, є кілька достойних вбудованих пресетів. Засвіти мінімальні, але є (для мене не критично), пікселів мертвих не було. Але знову бісячі темні краї по лівій та правій стороні. Не так критично як на lenovo r27q але доволі помітно на білому. Оскільки робота переважно з білим фоном, то повернув, на розетці менеджер теж кивнув головою що бачить проблему) не я один такий😂 хоча дівчина вже казала " залишай і не вийо.. яскравий, великий, зручний(нога файна)" будуть питання теж відповім.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Дякую.
Зверніть увагу на XG27AQDMG.
Юрий Сергеевич
Junior

Повідомлення

а вообще как НР? 32д с 2к норм смотрится?нет зерна? вот думаю переходить с 27 на 32.
voyt9
Member

Повідомлення

Юрий Сергеевич: 05.12.2024 20:42
а вообще как НР? 32д с 2к норм смотрится?нет зерна? вот думаю переходить с 27 на 32.
я сидів і продовжую на 27 1080р і не маю проблем з зерном навіть при роботі з текстом. Тому й 32 при 2к мені комфортно, Навіть зручніше ніж 27 2к, бо не треба використовувати масштабування, картинка чітка. А от на 27 2к доводилось і шрифт більше робити, і масштабування, віддалений роб стіл по роботі виходив з дууже дрібним шрифтом. Бери 31.5, класна діагональ, особливо якщо вже 27 був. Шкода що варіантів на іпс зовсім мало(
mult
Member

Повідомлення

voyt9
Про вподобання діагоналі і розширення монітору треба добавляти що те що вам комфортно то суто субєктивно :) Бо воно кожному по своєму відчувається :)
Як на мене найкраще десь особисто глянути на діагональ і розширення, щоб зрозуміти воно тобі нормально чи ні.
Бо вподобання вони різні :)
Хоча з нижчим розширенням до заліза вимоги щадящі, що може перевершити тягу до більшої щільності і витрачання на це купу грошей.
Якщо таке влаштовує і не муляють пікселі то звісно краще взяти менше розширення, мабуть гроші це найперше на що треба дивитись, чи вийде до монітора купити відповідне залізо.
Мені і на 27 в 2к було видно нерівні лінії від пікселів, наприклад іконка гугл хром де круг іде, гілки дерев прямо драбиною, криші домів і тд.
Я на 27 в 2к використовував 100 масштабування, після великого масштабування трохи не звично, а потім звикаєш і комфортно.
На 32 в 4к зараз теж стоїть 100 масштаб.
Був у мене 34 на 2560x1080, ну то там дуже сильно видно пікселі, це я до того як воно на 27 в 1080р.
Melofon
Member

Повідомлення

hentakiboy: 03.12.2024 23:34 есть один моник 35 curved 21:9 100hz
как буду вести себя игры если докупить второй такой же модели, они буду растягиваться на два моих, на все 70дюймов?
И зачем?, будете смотреть на стык посредине между мониторами, если собирать сборку из мониторов то из тройки хотябы чтобы посредине был центр монитора а не их стык, и если что нагрузка на видеокарту увеличится во столько же раз, думаете ваша потянет? Если так нравится широкий угол обзора то надо брать один 32:9 49", по высоте он как 34" но сильно шире, да и нагрузка на карту будет ниже чем от двух 34".
Reverse_rain
Member

Повідомлення

voyt9: 05.12.2024 18:37

Дякую.

Взяв на днях ще один монітор, HP Omen 32q. Збірка краща ніж у леново, кольори, як на мене хороші, є кілька достойних вбудованих пресетів. Засвіти мінімальні, але є (для мене не критично), пікселів мертвих не було. Але знову бісячі темні краї по лівій та правій стороні. Не так критично як на lenovo r27q але доволі помітно на білому. Оскільки робота переважно з білим фоном, то повернув, на розетці менеджер теж кивнув головою що бачить проблему) не я один такий😂 хоча дівчина вже казала " залишай і не вийо.. яскравий, великий, зручний(нога файна)" будуть питання теж відповім.
Теж його роздивлявся для покупки. Приваблива ціна як для IPS. От не можу заставити себе розглядати VA для покупки. Все ще вагаюсь між 32 та 34 дюймами 16:9 чи 21:9. Нажаль нормальних варіантів до 20к грн ультрашириків на IPS кіт нанявкав. А що чекати від HP не знаю, відгуків на нього нуль, оглядів нуль, а от брати невідомо що якось не хочеться. Я так зрозумів ви його розглядали для работи, а як думату для домашнього використання (ігри/відео/інтеренет) буде нормально?
voyt9
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 07.12.2024 22:37
Теж його роздивлявся для покупки. Приваблива ціна як для IPS. От не можу заставити себе розглядати VA для покупки. Все ще вагаюсь між 32 та 34 дюймами 16:9 чи 21:9. Нажаль нормальних варіантів до 20к грн ультрашириків на IPS кіт нанявкав. А що чекати від HP не знаю, відгуків на нього нуль, оглядів нуль, а от брати невідомо що якось не хочеться. Я так зрозумів ви його розглядали для работи, а як думату для домашнього використання (ігри/відео/інтеренет) буде нормально?
для фільмів та ігор можу рекомендувати, це я можливо такий придирчивий, і то якби не білий фон постійно, я б не помітив що краї затемнені (в комфі більшість моніків з такою "фішкою" як розглядав). Думаю що й тут багато в кого це є, просто не звертають уваги. По інших аспектах все гуд, збірка гарна, не смердить як леново, матриця без шлейфів, білий - білий і т.д. Налаштувань менше ніж, напр. , в Асус, але все необхідне є. Шкода що в ціні піднявся майже у всіх магазах, думаю зроблять на нр закреслену ціну і знижку типу) бо мені вийшов за 14008грн при оплаті картою привата. Тому шукайте де буде 14-15 і спробуйте, як ні, то на другий день вертайте, як виявилось 3 з 3 спроб ні один магаз не морозився (комфі, ітбокс, розетка)
hentakiboy
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 07.12.2024 22:37
voyt9: 05.12.2024 18:37

еще как есть модель MSI MAG401QR 40";IPS;3440x1440;21:9 Частота оновлення: 155 Гц https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ea54h-002/
хотел себе но он не curved, за 17к это ракета

Отправлено спустя 7 минут 53 секунды:
Melofon: 07.12.2024 18:43
hentakiboy: 03.12.2024 23:34 есть один моник 35 curved 21:9 100hz
И зачем?, будете смотреть на стык посредине между мониторами, если собирать сборку из мониторов то из тройки хотябы чтобы посредине был центр монитора а не их стык, и если что нагрузка на видеокарту увеличится во столько же раз, думаете ваша потянет? Если так нравится широкий угол обзора то надо брать один 32:9 49", по высоте он как 34" но сильно шире, да и нагрузка на карту будет ниже чем от двух 34".
нужно попробовать может этот стык для меня ничего и не значит, ездил на subaru turbo 450лошадей 700нютон , сейчас на пежо 206 1L 60лошадей, и по факту всеравно оказалось? главное что ездит и прекрасно

49 это 30к грн минимум, а второй 35 curved 21:9 100hz можно хоть сейчас взять за 9-10к

какая разница на эту рамку ко всему можно привыкнуть, вопрос по играм и интернет серфингу , как это все дело будет делиться и отображаться, и с каким разрешением буду работать тогда на этих двух 35дюймовых
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Так, він у закладках теж є в мене)) Але у 40ці мені лячно що може бути велике зерно як для 2к, в порівнянні з 34. Та і в норм магазинах його нема, те що пропонують на е-кат та хотлайні схоже на сіровозів.
hentakiboy
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 07.12.2024 23:44 Так, він у закладках теж є в мене)) Але у 40ці мені лячно що може бути велике зерно як для 2к, в порівнянні з 34. Та і в норм магазинах його нема, те що пропонують на е-кат та хотлайні схоже на сіровозів.
я видел когда серовозный товар по 10 компаний вподрят размещаются продавать и там 0 - 1 отзыв на мазазин , а тут все с отзывами магазы по 20-60отзывов имея на хотлайне его выставили, за счет этого он и дешевле, следующая ступенька цены на 5тыс дороже это 43дюйма 16на9 с 4к, и следующая ступенька это 45-49 32на9 с цениками от 25-30

этот 40 от мси 21/9 и меньше всего потеряет при перепродаже через время, и по размеру это как 45-47 16на9 со срезанными частями сверху и снизу. У меня на 35том такое же разрешение, с четкостью все впорядке, больше четкости в моем LG дают настройки - бегунок Четкости в меню и Super resolution+ , - с ними картинка меняется кардинально

1 раз была только проблема с монитором на год 5тый когда перестала светить подсветка и оказалось дело в конденсаторе, который заменили в офф центре платно хоть у моника было и 3года, а так кампы дома с 95го года , за 30 лет всего 1 случай
Востаннє редагувалось 08.12.2024 01:58 користувачем hentakiboy, всього редагувалось 1 раз.
Юрий Сергеевич
Junior

Повідомлення

а такой iiyama G-Master GB3271QSU Red Eagle ? шо скажете?
Melofon
Member

Повідомлення

hentakiboy: 07.12.2024 23:38нужно попробовать может этот стык для меня ничего и не значит,
Ту тогда расскажите нам как оно смотреть на пару сантиметров пластмассы посредине ;) аналогия с автомобилями абсолютно не в тему, вот если бы ты ездил на авто где ты сидишь посредине и руль посредине, но лобовое стекло было разделено перегородкой и она была бы ровно перед тобой, вот тебе аналогия :gigi: я могу видеть тут только один вариант такого использования когда один монитор основной перед тобой а второй вспомогательный рядом.
hentakiboy
Member

Повідомлення

Melofon: 08.12.2024 06:57
hentakiboy: 07.12.2024 23:38нужно попробовать может этот стык для меня ничего и не значит,
Ту тогда расскажите нам как оно смотреть на пару сантиметров пластмассы посредине ;) аналогия с автомобилями абсолютно не в тему, вот если бы ты ездил на авто где ты сидишь посредине и руль посредине, но лобовое стекло было разделено перегородкой и она была бы ровно перед тобой, вот тебе аналогия :gigi: я могу видеть тут только один вариант такого использования когда один монитор основной перед тобой а второй вспомогательный рядом.
если вспомогательный тогда деньги на ветер, 8мм рамка у этой LG, нигде нету примеров на ютюбе как играть на двух мониторах одновремено какие опции где ставить и какие варианты разрешений доступны
ради примера я брал samsung note 10 plus,бу пару лет по описанию идеал продавец хотел 10к, человек приехал с темной темой на экране, я запустил тест и впервую секунду увидел подвыгоревшую пожелтевшую желтую надпись на экране амолед, предложил ему 7к и забрал вот по сей день никаких неудобств изза выгоревшей надписи на экране нету и секономил

насчет машины, кстате видите как еволюция пошла человек сидит не посередине и ведет курс машине, а делает это сбоку , якобы ж так неудобней но все ездят десятилетиями и всем нравиться хоть и едут сидя будто из под угла смотря на машину которую нужно держать прямо - так же будто сидят по центру авто. Это тоже самое что сидеть не на самом коне или на мотоцикле , а сидеть в корпусе рядом и вести курс прямо этому коню или мотоциклу
Melofon
Member

Повідомлення

hentakiboy

8+8=16 поэтому и написал примерно 2см рамка у обоих будет, примеров нету т.к. никто так не играет обычно бо это шляпа т.к. эта рамка будет постоянно мулять, при чем здесь пример с выгоревшим смартфоном до выбора мониторов я не очень понимаю, но думаю большинство бы не купили два года назад выгоревший смарт за 7к 2019 года выпуска.
Но никто вам не запрещает, покупайте второй, хотел бы посмотреть как вы играете сидя не посредине а как на машине сбоку и играть в гонки на двух мониторах одновременно при том что руль там всё равно посредине, разве что играть когда машина впереди, но для вас она будет сбоку, или таки по центру сидеть но с рамкой, а если в шутеры то даже не представляю как можно играть когда перекрестие у них таки посредине где будет рамка :gigi:
Reverse_rain
Member

Повідомлення

hentakiboy: 08.12.2024 01:48
Reverse_rain: 07.12.2024 23:44 Так, він у закладках теж є в мене)) Але у 40ці мені лячно що може бути велике зерно як для 2к, в порівнянні з 34. Та і в норм магазинах його нема, те що пропонують на е-кат та хотлайні схоже на сіровозів.
я видел когда серовозный товар по 10 компаний вподрят размещаются продавать и там 0 - 1 отзыв на мазазин , а тут все с отзывами магазы по 20-60отзывов имея на хотлайне его выставили, за счет этого он и дешевле, следующая ступенька цены на 5тыс дороже это 43дюйма 16на9 с 4к, и следующая ступенька это 45-49 32на9 с цениками от 25-30

этот 40 от мси 21/9 и меньше всего потеряет при перепродаже через время, и по размеру это как 45-47 16на9 со срезанными частями сверху и снизу. У меня на 35том такое же разрешение, с четкостью все впорядке, больше четкости в моем LG дают настройки - бегунок Четкости в меню и Super resolution+ , - с ними картинка меняется кардинально

1 раз была только проблема с монитором на год 5тый когда перестала светить подсветка и оказалось дело в конденсаторе, который заменили в офф центре платно хоть у моника было и 3года, а так кампы дома с 95го года , за 30 лет всего 1 случай
Так, подивився огляди на цей 40. Наче все супер. Тож скоріш за все під Новий Рік буду його замовляти. Я мабуть не дуже вибагливий користувач. Бо за 20 років змінив монітор 1 раз і досі сиджу на 23 1080р в 60гц. І єдине що я замінив в цьому LG, був блок живлення. А в першому ViewSonic теж паяв конденсатори і він досі працює, віддав знайомому у майстерню. Але все ж треба рухатись далі. е скажу що я не задоволений своїм монітором, все ж кольори він передає непогано, засвітів великих немає тиа і взагалі підсвітка в нього рівномірна. Хоча може це я вже так звик до нього :D
Відповісти