Монітор Dell G3223D

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
docentlx
Member

Повідомлення

Усім привіт. Вже два місяці користуюсь цим монітором. Створив цю тему щоб усі хто бажає міг обговорити тут сабж. Поділитись інформацією/досвідом/корисними налаштуваннями чи якимись ньюансами. Мені наприклад булоб цікаво знайти побільше інформації про налаштування моніка (драйвера/прошивки/схема кольору і тд..) недавно були зміни дисплей менеджера (фірмена приложуха) та якась нова прошивка (лютий 2024). Може вже хтось ставив? чи все норм?
Що дивно, - не знайшов огляд даного моніка на RTINGS.com (((там є його однокласники типу https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g2724d але саме даної моєї моделі не бачу.
Англомовний огляд на pcworld: https://www.pcworld.com/article/705110/ ... eview.html

Як на мене то цей монітор - гарний "середнячок" за помірні кошти, альтернатив на момент купівлі було не багато - Одісей G5 та HP Омен.(G5 в сімї вже є, а Омен треба було чекати довго)

Технічні характеристики:
https://www.delltechnologies.com/asset/ ... f.external
Wonderboy
Member

Повідомлення

docentlx: 05.03.2024 10:21G5 в сімї вже є
Дуже цікаво було б почитати враження від одночасного використання сабжу і G5. Бо дивився порівняльне відео нижче - ну просто жахливий контраст навіть в порівнянні зі схожою IPS, не кажучи вже про VA. У самого 60 ГЦ amva 32", звик до гарного контрасту, і тепер думаю, чи варто міняти на IPS, чи й VA на G5 буде непоганою альтернативою.

shnok
Member

Повідомлення

Сравнивать нет смысла самсунга на va, он проиграет. вот в том же видео сравнение с gigabyte м32q имеет смысл. Dell G3223D - очень хорош в своем бюджете, кстати как и hp omen. Если брать самсунг с этой ценовой категории, стоит смотреть Odyssey S32AG50 на ips. Хотя сейчас накинутся школьники, которые будет орать, что 32 дюйма много, и в кс играть на 24, киберспорт все дела :gigi:
Wonderboy
Member

Повідомлення

shnok: 12.03.2024 01:27Сравнивать нет смысла самсунга на va, он проиграет
Програє в чому? Як оці страшилки вже дістали від людей, які скоріш за все за VA навіть не сиділи.
shnok: 12.03.2024 01:27Если брать самсунг с этой ценовой категории, стоит смотреть Odyssey S32AG50 на ips
А, так можливо у топікстартера модель на IPS і я дарма питав за порівняння саме з самсунговською швидкою VA
docentlx
Member

Повідомлення

Wonderboy: 12.03.2024 07:59
Програє в чому? Як оці страшилки вже дістали від людей, які скоріш за все за VA навіть не сиділи.
shnok: 12.03.2024 01:27Если брать самсунг с этой ценовой категории, стоит смотреть Odyssey S32AG50 на ips
А, так можливо у топікстартера модель на IPS і я дарма питав за порівняння саме з самсунговською швидкою VA
Привіт. Саме так. Маємо Одісей G5 на IPS (що правда 27 дюймів). Так от, з ним і порівнюю сабж. Дел мабуть трохи кращий, зовсім трохи. (через наявну задню підсвітку + юсб хаб+багате меню налаштувань в моніку +зовсім не бачу засвітів навіть в темноті). А насправді, то якби делл був не доступний - то купив би і одісея. Просто мені особисто треба було саме 31.5 дюйми швидка IPS 165 герц в 2К. (бо переходив з LG27 FHD 60Hrz). Сабж сміливо можна купувати, рекомендую, ціна/якість = одна з кращих. За цю ціну можна знайти лише кілька конкурентів зі схожими характеристиками (одісей, омен, іяма)
Моніками на "VA" ніколи не володів, тож тут прокоментувати мені нічого.
PushKing
Member

Повідомлення

Брал себе такой же моник, но на ВА матрице. Суммарно попользовался им часов 10, наверное. Все вроде бы хорошо, но пиксель крупноват, имхо, при 2к на 32".
Павло
Member

Повідомлення

PushKing: 12.03.2024 09:57 Брал себе такой же моник, но на ВА матрице. Суммарно попользовался им часов 10, наверное. Все вроде бы хорошо, но пиксель крупноват, имхо, при 2к на 32".
А то не через ва матрицю видно пікселлі? Можливо щось плутаю но на іпс має бути краще.
PushKing
Member

Повідомлення

Павло: 12.03.2024 10:07А то не через ва матрицю видно пікселлі? Можливо щось плутаю но на іпс має бути краще.
Полагаю, что из-за диагонали и разрешения) Уже пол года в коробке пылится. Взял себе на замену Асер 23.6" 1080р. Я б и деллом с удовольствием пользовался, но в моих условиях его жалко и некуда ставить. Нога в нем знатная. Весит сама больше, чем многие мониторы. Да и места занимает много.
docentlx
Member

Повідомлення

Сиджу від сабжа на відстані витянутої руки + сантиметрів десь 10. Ніяких пікселів не бачу зовсім (зір нормальний, ходжу без окулярів). Масштабування у вінді=125% (бо коли 100% то трохи мілкувато все як для мене). в сусідній кімнаті одісей, - теж пікселів не видно. Щоб пікселі бачити треба мабуть дуже дуже наблизитись. -)) це ж 32 дюйми, дуже близенько для нього то не варіант.
divinity
Member

Повідомлення

PushKing
більше всього вражає коли кажуть що місця багато займає - це критично, коли у людей по 4-5 моніторів, але коли 1, що ж це за стіл, де ОДИН монітор не влазить, а влазить лише 23 дюйми? 23 і 30+ це різного класу моніки взагалі...
PushKing
Member

Повідомлення

divinity: 12.03.2024 12:37 що ж це за стіл, де ОДИН монітор не влазить
Ну, приезжай ко мне на линюю соприкосновения и я покажу тебе, что значит мало места и маленький стол. Уж извини, у каждого свои условия...А еще мне просто жалко было бы тащить сюда делл. После прилетов с потолка нормально так сыплится. Уж пусть лучше в коробке стоит подальше...
divinity
Member

Повідомлення

PushKing
ясно, не побачив місця перебування. Здоров'я!

Просто з вашого посту не випливало, чому ви 10 годин покористувались Деллом)
shnok
Member

Повідомлення

Wonderboy: 12.03.2024 07:59
я ранее описывал в теме выбора монитора, что в моей жизни было 2 товара которых я вернул по закону 14 дней, и как раз это был Самсунг на va. Писали супер игровая модель блабла, после ips сразу заметна разница в быстродействии. Купил моник на ips - проблем нет.
Wonderboy
Member

Повідомлення

docentlx: 12.03.2024 12:23зір нормальний, ходжу без окулярів). Масштабування у вінді=125% (бо коли 100% то трохи мілкувато все як для мене
Ну не знаю, мені 100% на 32" якраз ідеально. І піксель мені не крупний анітрохи. А вам, якщо вже треба масштабувати при такій діагоналі шрифт, все-ж не мішало сходити до лікаря. Бо погіршення зору приходить непомітно, по собі знаю.

Дякую за відгук про монітор, бо вже голова пухне щось швидке підбирати. Ще хотів спитати, багато хто скаржиться про артефакти у вигляді ореолів при низькому фпс на швидких матрицях. Як з цим у сабжа?
docentlx
Member

Повідомлення

Wonderboy: 12.03.2024 16:08
docentlx: 12.03.2024 12:23зір нормальний, ходжу без окулярів). Масштабування у вінді=125% (бо коли 100% то трохи мілкувато все як для мене
Ну не знаю, мені 100% на 32" якраз ідеально. І піксель мені не крупний анітрохи. А вам, якщо вже треба масштабувати при такій діагоналі шрифт, все-ж не мішало сходити до лікаря. Бо погіршення зору приходить непомітно, по собі знаю.

Дякую за відгук про монітор, бо вже голова пухне щось швидке підбирати. Ще хотів спитати, багато хто скаржиться про артефакти у вигляді ореолів при низькому фпс на швидких матрицях. Як з цим у сабжа?
З приводу зору в мене все норм, думаю масштабування 100% в 2К на 32інча мені мілко бо ж я до того сидів за 27ми дюймовим FHD моніком, відповідно трохи ближче його ставив, а зараз розширення стало більше, все стало трохи мілкіше, щей трохи далі віддвинув монік від очей, як результат масштабування у вінді в 125% для шрифтів та іконок повернуло мені комфортну зону.

Про матрицю і ореоли -)) монітор має три режими швидкодії матриці. я використовую середній. ніяких ореолів я не помічав. Артифікти можуть бути через глюки/креш гри, таке часом буває коли гра вилітає чи типу щось таке. це часто може супроводжуватись артифіктами на екрані. але на мою думку це навряд монітор винен. щооб спеціально якісь ореоли від типу швидкодії матриці? не знаю....я монітором задоволений. не жалію що обрав саме цю модель.
moto
Member

Повідомлення

А я все ни как g3223q не возьму...
Wonderboy
Member

Повідомлення

docentlx: 12.03.2024 16:24Артифікти можуть бути через глюки/креш гри, таке часом буває коли гра вилітає чи типу щось таке. це часто може супроводжуватись артифіктами на екрані. але на мою думку це навряд монітор винен.
Ну-ну... Все-ж знайшов зразок таких артефактів через історію пошуку. Також і на авіафорумі, коли питав за швидкі матриці, теж скаржилися на такі ореоли. В останньому випадку користувачу прийшлося перемкнути матрицю в режим 60 Гц

docentlx
Member

Повідомлення

Wonderboy: 12.03.2024 23:54
docentlx: 12.03.2024 16:24Артифікти можуть бути через глюки/креш гри, таке часом буває коли гра вилітає чи типу щось таке. це часто може супроводжуватись артифіктами на екрані. але на мою думку це навряд монітор винен.
Ну-ну... Все-ж знайшов зразок таких артефактів через історію пошуку. Також і на авіафорумі, коли питав за швидкі матриці, теж скаржилися на такі ореоли. В останньому випадку користувачу прийшлося перемкнути матрицю в режим 60 Гц

Для таких досліджень треба не один якийсь приклад а солідна статистична вибірка. В себе я небачу ніяких дефектів в роботі матриці. Друже, ну ти ж мабуть адекватна людина з логічним мисленням. Задумайся скільки десятків чи сотень чи тисяч варіантів необхідно перебрати щоб ідентифікувати проблему як "артифакт ореол швидкої матриці" ? ну це ж десертацію треба писати і згаяти кілька місяців свого життя. (чи є цей дефект в усіх іграх? чи є він не в іграх? при яких умовах це відбувається? який відео драйвер/його налаштування, які при цьому налаштування самого монітора ....і ще стопятсот інших пунктів для перевірки). Як визначити чи ось конкретний глюк/артифакт в грі є ореолом через швидку матрицю? -)))
Ти посивієш швидше ніж зясуєш істинну. Повторю, - в мене жодних претензій до роботи моніка. Але тільки час покаже.
S
Member

Повідомлення

docentlx: 05.03.2024 10:21Як на мене то цей монітор - гарний "середнячок"
C такой диагональю разрешение 2к это ни о чем.

Кстати что в нем за матрица стоит (партнамбер) кто знает?

Отправлено спустя 4 минуты 45 секунд:
PushKing: 12.03.2024 09:57Брал себе такой же моник, но на ВА матрице. Суммарно попользовался им часов 10, наверное. Все вроде бы хорошо, но пиксель крупноват, имхо, при 2к на 32".
2к на 32" - это все равно что иметь fullhd на 27"
Відповісти