Всім привіт.
Є такий ТВ LG 42LN570V-ZE .
Історія сабжа:
- експлуатувався з 2014;
-поломка підсвітки 2017рік, 2021, 2022 (діод 1,2 або ціла планка виходили з ладу).
(при огляді прогарів і тд не видно, немає горілого запаху ні на БЖ, ні на мат.платі)
На днях після "віялових включень" телевізор перестав вмикатися, блимає кожну секуду червоний індикатор під логом LG . Звук, зображення не виводить. Замінили один дохлий діод (після прозвонки/діагностики), але це не допомогло.
Питання: Хто може підказати куди копати, продзвонювати блок живлення, материнську плату? Можливо хтось стикався з таким раніше та має поняття?
PS:Телевізор, мультиметер, паяльник під руками (всі діоди/підсвітка справні (світяться, бо провіряли, всі із відповідної серії та підходять до цієї моделі по специфікації, та є ще прозапас).
Є підзора на те що якийсь з елементів втратив номінал (ємність на кондьорі впала/знизилась і тд). Або такой материнка здохла. Залізти і все перевірити зможу з наступного понеділка, буду вдячний за будь-яку наводку куди копати , щоб зекнономити час (сам не супер-профі в тому, але підсвітку замінити можу в тв )
Останні статті і огляди
Новини
Моргає індикатор включення телевізор LG 42LN570V-ZE
-
Vitalio
Member
-
sasha76
Member
нужен программатор,прошивка походу сдохла.а по подсветке надо менят полностью все планки и снижать ток.
-
Евгений King
Member
Продати на частини і купити щось нове, або б.в. але більш свіже, по можливості з остатком гарантії. Оскільки матриця у вас ціла, з нього ще можна щось виручити.
Або ж слідувати пораді попереднього оратора, але ви втратите десь 20-30% яскравості экрану, плюс усі махінації з відновлення підсвітки зазвичай закінчуються її нерівномірністю яку видно за кілометр.
Або ж слідувати пораді попереднього оратора, але ви втратите десь 20-30% яскравості экрану, плюс усі махінації з відновлення підсвітки зазвичай закінчуються її нерівномірністю яку видно за кілометр.
-
XAMCTBO
Member
Міняв на двох однакових лижах 32 дюймових , але міняв усі 3 лінійкі разом, вони були не дорогі, щось до 500грн комплект, нічого не знижуючи. То вже декілька років працюють без приколів і проблем із зображенням.Евгений King: ↑ 05.12.2022 09:27 Продати на частини і купити щось нове, або б.в. але більш свіже, по можливості з остатком гарантії. Оскільки матриця у вас ціла, з нього ще можна щось виручити.
-
Argonaft
Member
Така сама проблема з телевізором. Включається і висить на заставці і потім вирубаеться. Дайте контакти майстрів.
-
Vitalio
Member
БЖ, підсвітка - справі.
По-ходу материнка (куда там і як копати - не знаю). чи простіше знайти готову плату на ОЛХ і тд
- фото гугл диск по Платі і БЖ
- https://drive.google.com/drive/folders/ ... E8IzcYyybY
Чинити єдиний вихід для мене, купувати похожий б/у - це х2х3 ціни цього старого. Цей ТВ потрібен - аби був, шось показував
-
Vitalio
Member
UPD: плату поміняв на аналогічну, все запрацювало.
Питання: можливо в когось валяється справна матриця від ТВ lg 2013-2014року (можу купити). В поточній матриці проблема з полосою (в нижній четверті екрану) трохи погіршилась
Питання: можливо в когось валяється справна матриця від ТВ lg 2013-2014року (можу купити). В поточній матриці проблема з полосою (в нижній четверті екрану) трохи погіршилась