Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

crumd
Тут я полностью с вами согласен, так как когда была проблема с роутером TP-link и я обратился в их АСЦ с проблемой, то на меня глаза вытаращили и сказали, что к ним с такими проблемами мало кто обращается, в основном то не включается, то антенна отвалилась, то ещё что-то механическое, но ПО - они полные нули, а когда обращался в техподдержку по телефону то мне говорили, единственное, что мы можем сделать - это выслать бета прошивку, которой уже полгода, попробуйте, может поможет. Вот уровень техподдержки TP-link. У того же Кинетика всё было по-другому, во-первых, всегда подсказывали как выйти из конкретной программной ситуации с настройками, а если их косяк (было такое) - принимали заявку и действительно исправляли это в следующей прошивке. Т.е. чувствовалось какое-то сообщество, а не непонятная железяка с непонятным ПО, в котором никто не соображает.
Smok
Member
Аватар користувача
Звідки: Дніпро

Повідомлення

я считаю, что нам нужно продвигать английский, тогда многим будет видна альтернатива в популярных routeros и openwrt и насколько большое комюнити этих ос, где многие вопросы и ответы уже давно есть, просто достаточно погуглить, не ожидая ответа от сапорта на форуме или кого-то поопытнее

я пользуюсь openwrt, создавал тред с вопросом раздачи инета под определенный wifi адаптер, было приятно увидеть поддержку и желание помочь
на самом деле давно замечаю, что западная культура и комюнити сильно добрее/лучше/больше того, что есть у нас или на рашке
и не будет всяких 4pda, русни и их поделок

Відправлено через 17 хвилин 2 секунди:
и да, по поводу новых функций - в открытых OS, типа pfsense или openwrt можно самому запилить фичу или как вариант - попросить кого-то из сотен разрабов или создать общий тред
Carlos10
Member
Звідки: Киев

Повідомлення

Ребята, прошу совета.
Есть роутер Asus N56U (с прошивкой Падавана, если это важно), ему лет и лет, но до последнего времени работал без нареканий

В последнее время начал отваливаться интернет с ошибкой Msftconnecttest Redirect Error. Думал сначала, что проблема в браузере и настройках компа в целом, погуглил, под настроил но нет - параллельно отвал идёт и на ТВ-бокс (провод), и на все гаджеты с вайфай.

Где можно покопаться, и, самое главное, что можно взять на замену до 100 уже хоть завтра, бо работа на сеть завязана. Желательно что-то требующее минимального вмешательства с моей стороны - прошить базово ещё могу, кодинг всякий и паяльник - не мое
mumu
Member
Аватар користувача
Звідки: Житомир

Повідомлення

mumu: 24.03.2024 13:31 шо такого вибрати АХ стандарту і шоб працював від 12В(від прикурювача заживити)? В ідеалі з вбудованими антенами і обов'язково з невеликим розміром основного блоку? можливість організації меш також буде непогано, але не обов'язково.
вже думав hap AX2 купити, але подивився, що він від 24В працює. Та й відгуки про нього шось не дуже ок.
потужність сигналу мені не дуже важлива, бо якщо в межах автомобіля працюватиме або невеликої кімнати - і добре.
hap АС2(вже є) загалом метч але без АХ
Взяв xiaomi be3600. В наявний корпус щоб вмонтувати влізе. При стаціонарному використанні покриття значно краще ніж у ас2.
думав про 3000T, бо там опенврт можна поставити, але він вродє як гріється більше і з'ємні антени зламати простіше, а обладнання працює в різних несприятливих умовах. Якщо треба буде опенврт, візьму ще 3000т, в ціну ах2 обходяться ці два хлаомі, ще й на пиво лишається :gigi:
Smok
Member
Аватар користувача
Звідки: Дніпро

Повідомлення

Carlos10: 26.04.2024 21:52 Ребята, прошу совета.
Есть роутер Asus N56U (с прошивкой Падавана, если это важно), ему лет и лет, но до последнего времени работал без нареканий

В последнее время начал отваливаться интернет с ошибкой Msftconnecttest Redirect Error. Думал сначала, что проблема в браузере и настройках компа в целом, погуглил, под настроил но нет - параллельно отвал идёт и на ТВ-бокс (провод), и на все гаджеты с вайфай.

Где можно покопаться, и, самое главное, что можно взять на замену до 100 уже хоть завтра, бо работа на сеть завязана. Желательно что-то требующее минимального вмешательства с моей стороны - прошить базово ещё могу, кодинг всякий и паяльник - не мое
якщо у вас довго працював асус, то чому б не змінити на той же асус, тільки АХ, поставив і забув, швидке і просте налаштування. ax53u, ax1800, ax3000
для роботи саме те, бо не треба розбиратись та витрачати час на новий інтерфейс (хоч у вас і падаван був, але у асуса інтуітивно простий інтерфейс)
torny
Member
Звідки: Киев

Повідомлення

Carlos10: 26.04.2024 21:52 Ребята, прошу совета.
Есть роутер Asus N56U (с прошивкой Падавана, если это важно), ему лет и лет, но до последнего времени работал без нареканий

В последнее время начал отваливаться интернет с ошибкой Msftconnecttest Redirect Error. Думал сначала, что проблема в браузере и настройках компа в целом, погуглил, под настроил но нет - параллельно отвал идёт и на ТВ-бокс (провод), и на все гаджеты с вайфай.

Где можно покопаться, и, самое главное, что можно взять на замену до 100 уже хоть завтра, бо работа на сеть завязана. Желательно что-то требующее минимального вмешательства с моей стороны - прошить базово ещё могу, кодинг всякий и паяльник - не мое
Треба перевірити блок живлення. Часто вихідні конденстори висихають та БЖ вже не може дати потрібний струм. Напруга є, лампочки блимають, але роутер глючить.
Якщо обирати заміну - тут можна перечитати 5-10 попередніх сторінок та обрати якийсь новий асус чи будь що.
Grava
Member
Аватар користувача
Звідки: Запоріжжя

Повідомлення

Bender911: 15.03.2024 18:50Я кажу про естетику, питання щодо оновлень та можливу наявність руткітів від китайців, не хочеться бути частиною великої китайської ботоферми.
Повідомлення випадково потрапило на очі, ось що робить tenda ac10u на прошивці V15.03.06.52 (або якась старіша, точно не пам'ятаю). Це не враховуючи постійни запити cloud.tenda.com.cn та api.cloud.tenda.com.cn
спойлер
Снимок экрана 2024-04-28 191003.jpg
WalkMan
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Grava: 02.05.2024 17:47cloud.tenda.com.cn та api.cloud.tenda.com.cn
ну ось це дійсно цікаво

на знімку, зрозуміло для чого це, але я так розумію, що це робиться без відома користувача і неможливо це вимкнути?
Grava
Member
Аватар користувача
Звідки: Запоріжжя

Повідомлення

WalkMan: 02.05.2024 20:43на знімку, зрозуміло для чого це
Приблизно 14к запитів Гугл, Майкрософт та епл за добу, навіть коли працює як точка доступу без підключених пристроїв :-/
це робиться без відома користувача і неможливо це вимкнути?
Звичайно.
На передостанній прошивці V15.03.06.51 лише cloud.tenda.com.cn та api.cloud.tenda.com.cn лізе постійно (3.7к за 24 години).
Bender911
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Grava

Подумав, що роутер таким чином може перевіряти доступність цих сервісів, щоб зрозуміти чи в Китаї, чи закордоном. Але якось занадто багато запитів.

Подивився, що на нього не багато було оновлень, останній був в 2021 році. Може він вже в ботнеті:)

Недавно побачив, що чергові непатчені роутери експлуатують в тому числі для ДДОС атак. Цього разу TP-Link, не дивлячись на те що, оновлення є вже рік, його не всі поставили.

https://www.techradar.com/pro/security/ ... re-threats
Smok
Member
Аватар користувача
Звідки: Дніпро

Повідомлення

Grava: 02.05.2024 17:47
Bender911: 15.03.2024 18:50Я кажу про естетику, питання щодо оновлень та можливу наявність руткітів від китайців, не хочеться бути частиною великої китайської ботоферми.
Повідомлення випадково потрапило на очі, ось що робить tenda ac10u на прошивці V15.03.06.52 (або якась старіша, точно не пам'ятаю). Це не враховуючи постійни запити cloud.tenda.com.cn та api.cloud.tenda.com.cn
спойлер
Снимок экрана 2024-04-28 191003.jpg
отак і купуй китайщину, хто зна куди той китай полізе і які там дірки китайці залишили
а потім сидиш і тикаєш в ту довбану капчу, бо в тебе за натом декілька десятків таких китайців гугл довбають, вже задовбала та капча, неможливо на пром зайти та сайти на його основі
а, іще й paypal теж довблять
Tesseract
Member

Повідомлення

Як варіант купити той китай, на який можна буде накотити OpenWRT.
кудрявый
Member
Аватар користувача
Звідки: Миколаїв

Повідомлення

Help! Може вже десь є, але не знайшов...
Придбав Redmi AX5400 - все здорово, але бабуся не може дивитися турецькі серіали....
Не проходить IPTV через нього... передивився усі налаштування - не знайшов нічого подібного.
Може хто стикався чи чув...

Прошивка остання - Version 1.0.63, Router is up to date.
Tesseract
Member

Повідомлення

кудрявый
От вам і китай. На AX6000 кажуть усе ок, а тут лише обіцянки. Спитайте провайдера, можливо він підтримує інші способи підключення IPTV.
Свегер
Member
Звідки: Україна

Повідомлення

кудрявый - на форумах писали, що обіцяють в останніх прошивках виправити, але ще досі мабуть не поправили!

Із варіантів, як цю проблему обійти - пишуть, що можна поставити перед роутером свитч, щоб приставка напряму була підключена до провайдера.
кудрявый
Member
Аватар користувача
Звідки: Миколаїв

Повідомлення

Свегер
можна поставити перед роутером свитч, щоб приставка напряму була підключена до провайдера
Так і зробив, працює, дакую за пораду!
Shader1
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

такой вопрос, есть что то адекватное в районе +-1000-1200 грн с вифи 5 100 мб порт, из клиентов будет 5 телефонов на вифи, ноут на вифи и смарт приставка, но еще не понятно будет на кабеле или на вифи
Tesseract
Member

Повідомлення

Якщо так щоб поставити і забути, то напевне Xiaomi Mi WiFi Router 4A Global. Є технологічніший Tenda RX2/TX2, але не зрозуміло як він в роботі.
mumu
Member
Аватар користувача
Звідки: Житомир

Повідомлення

xiaomi 3000t на olx або з аліекспрес.
можна опенврт поставити, 4 гігабітні порти агреговані(можуть як ван і лан бути), iptv підтримує
crumd
Member

Повідомлення

Shader1: адекватное в районе +-1000-1200 грн с вифи 5 100 мб порт
ТП-Линк Archer C64. Купил-настроил-забыл.
Відповісти