Последние статьи и обзоры
Новости
спільна папка
-
Alexsandr
Member
перебить айпи на компе где папка? проверка диска на ошибку, если там не сервер, откат системы?
-
Jay228
Member
Alexsandr
ну іп перибити проблематично . бо багато людей мають бачити його віддалено да і на роутері він підвязяний під цей іп . це сревер просто з шаровою папкою. я б давно його первстановив але я працюю з ним віддалено і єдино що можу попростити щоб його кнопкою резетнули коли я міняю якісь настройки та мене відключає від нього
ну іп перибити проблематично . бо багато людей мають бачити його віддалено да і на роутері він підвязяний під цей іп . це сревер просто з шаровою папкою. я б давно його первстановив але я працюю з ним віддалено і єдино що можу попростити щоб його кнопкою резетнули коли я міняю якісь настройки та мене відключає від нього
-
Rex
Member
Jay228
Що ви тут страждаєте?
По ір сам на себе він не заходить скоріше за все через те, що у нього декілька мережевих інтерфейсів і він не розуміє, де який. Скільки там інтерфейсів?
Можете показати вивід команди ipconfig /all ?
І ще питання, на самому сервері і на компах користувачів, в файлі hosts нічого зайвого не прописано?
Ну так почніть з того, що зробіть йому штатний Ребут, через Пускним віддалено і єдино що можу попростити щоб його кнопкою резетнули коли я міняю якісь настройки та мене відключає від нього

Що ви тут страждаєте?
По ір сам на себе він не заходить скоріше за все через те, що у нього декілька мережевих інтерфейсів і він не розуміє, де який. Скільки там інтерфейсів?
Можете показати вивід команди ipconfig /all ?
І ще питання, на самому сервері і на компах користувачів, в файлі hosts нічого зайвого не прописано?
-
Ekz0rcyst
Member
Jay228
В локальній мережі якийсь з хостів бере на себе роль мастер браузера, і якщо це збір з різного покоління windows то зазвичай цю роль бере на себе ПК з windows 10/11 але починаючи з win 10 b1703 і більш новими (win11 ьеж стосується) і якщо в системі більше 4Гб RAM то виникає ситуація коли хост який являється мастер браузером на запити інших хостів відповідає "сервіс не запущений", відповідно є проблема з видимістю ПК та папок в локальній мережі. Можливе рішення я вище написав. Як це перевірити, - ручками задушіть на хості RAM до 3,5Гб, на тому що мастер браузер і подивіться чи відновився доступ до папок і комп'ютерів. Бо те що ви там перезавантажуєте і інші маніполяції скоріше за все до дупи. У вас взагалі мастер браузером може бути зараз інший ПК в мережі, а він якраз і знать не знає про розшарену папку на тому ПК де вона є от і вся історія.
В локальній мережі якийсь з хостів бере на себе роль мастер браузера, і якщо це збір з різного покоління windows то зазвичай цю роль бере на себе ПК з windows 10/11 але починаючи з win 10 b1703 і більш новими (win11 ьеж стосується) і якщо в системі більше 4Гб RAM то виникає ситуація коли хост який являється мастер браузером на запити інших хостів відповідає "сервіс не запущений", відповідно є проблема з видимістю ПК та папок в локальній мережі. Можливе рішення я вище написав. Як це перевірити, - ручками задушіть на хості RAM до 3,5Гб, на тому що мастер браузер і подивіться чи відновився доступ до папок і комп'ютерів. Бо те що ви там перезавантажуєте і інші маніполяції скоріше за все до дупи. У вас взагалі мастер браузером може бути зараз інший ПК в мережі, а він якраз і знать не знає про розшарену папку на тому ПК де вона є от і вся історія.
-
Rex
Member
Хтось може мені пояснити, до якого біса тут той мастер браузер, якщо комп А напряму звертається до компа Б за ір адресою або іменем в одноранговій мережі. Все.
Ви занадто глибоко дивитесь мені здається
Ви занадто глибоко дивитесь мені здається
-
Ekz0rcyst
Member
Rex
Окей, тоді чого немає доступу до розшареної теки?
Окей, тоді чого немає доступу до розшареної теки?
-
Rex
Member
Ekz0rcyst
Ви мене питаєте?) Ми і намагаємося розібратися.
Почекаємо ТСа
Ви мене питаєте?) Ми і намагаємося розібратися.
Почекаємо ТСа
-
Ekz0rcyst
Member
Rex
Уговорили
Уговорили

-
Alexsandr
Member
заходит ли на себя по айпи? Нет? А по 127.0.0.1? да т.е. мы имеем проблемы с сетевой и сброс не помогает (а сетевую заменить можно на тест?), Смотреть бы еще и логи системы. Было несколько случаев, когда айпишник присвоен, есть, но сеть не работает нормально что ей не делай (нет это не дубль айпишников, после сброса сети работает, но равновесие хрупкое, полез в настройки сети - опять не работает)). Меняешь айпи на любой другой и работает. Можно даже просто второй прописать не меняя первого, сетевая ведь может иметь несколько айпи и проверить будет ли заходить под ней.Jay228: ↑ 26.02.2025 11:20 ну іп перибити проблематично . бо багато людей мають бачити його віддалено да і на роутері він підвязяний під цей іп . це сревер просто з шаровою папкою. я б давно його первстановив але я працюю з ним віддалено і єдино що можу попростити щоб його кнопкою резетнули коли я міняю якісь настройки та мене відключає від нього
В общем проверить бы на втором айпи и на замене сетевой бы.
Для себя, Микротик как себя ведет, вместо фаервола с кучей правил справится или слабоват для такого не в курсе?
Отправлено спустя 28 секунд:
Может сетевая все, может сбой в системе.
-
Rex
Member
Alexsandr
он явно прописан в хостах и прибит гвоздями. Понятное дело, что оно будет работать127.0.0.1
Я бы не рекомендовал делать такого без физ доступа к компуМожно даже просто второй прописать не меняя первого
-
Alexsandr
Member
Показатель не слетел ли доступ как таковой. Получается проблема где-то в сетевой. Сетевые могут глючить очень по разному.Rex: ↑ 26.02.2025 23:17 он явно прописан в хостах и прибит гвоздями. Понятное дело, что оно будет работать
Там есть кому под диктовку менять и править как я понимаю.Rex: ↑ 26.02.2025 23:17Я бы не рекомендовал делать такого без физ доступа к компуМожно даже просто второй прописать не меняя первого
-
Jay228
Member
Ekz0rcyst
не думаю що це з мастербраузеровска проблема . т.к. як інший пк (не сервер) розшарився відразу. і зараз тимчасово переніс шару туди .
вже пройшовся по всіх мануалах . дивився регістри . на адапетрі первстановлював "File and Printer Sharing for Microsoft Networks" . пробував робити шару на іншому фізичному диску . нижче прикладаю показники іпконфіга і інше
Rex
на компах нічого не мінялось і не прописувалось. користувачі могли заходити як з локальної мережі так і через vpn незалежно від группи чи домену. домену на сервері немає.IP сервера видний та пінгуєтья. спокійно захожу на нього по RDP .але на нього не заходить ні по імені ні по іп зінших пк.
Alexsandr
заходить на себе тільки по імені хоста та по 127.0.0.1
ipconfig
не думаю що це з мастербраузеровска проблема . т.к. як інший пк (не сервер) розшарився відразу. і зараз тимчасово переніс шару туди .
вже пройшовся по всіх мануалах . дивився регістри . на адапетрі первстановлював "File and Printer Sharing for Microsoft Networks" . пробував робити шару на іншому фізичному диску . нижче прикладаю показники іпконфіга і інше
Rex
на компах нічого не мінялось і не прописувалось. користувачі могли заходити як з локальної мережі так і через vpn незалежно від группи чи домену. домену на сервері немає.IP сервера видний та пінгуєтья. спокійно захожу на нього по RDP .але на нього не заходить ні по імені ні по іп зінших пк.
Alexsandr
заходить на себе тільки по імені хоста та по 127.0.0.1
ipconfig
- спойлер
- ipconfig /all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : HQP1
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Ethernet 4:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) I210 Gigabit Network Connection #3
Physical Address. . . . . . . . . : 0C-C4-7A-CA-5E-A0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.10.10(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : środa, 26 lutego 2025 16:21:45
Lease Expires . . . . . . . . . . : czwartek, 27 lutego 2025 13:21:45
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.10.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.10.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.10.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0782c:9a
2a27:ba05(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::9a2a27:ba05%4(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 620756992
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-25-65-98-09-AC-1F-6B-F0-18-05
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Tunnel adapter isatap.{0E30F3FA-05B4-4AEA-87A4-A7CAA22757C0}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
- спойлер
- PrintShared Folders Publisher details
Issues found
The remote device or resource won't accept the connectionThe remote device or resource won't accept the connection
The device or resource (192.168.10.10) is not set up to accept connections on port "The File and printer sharing (SMB)". Detected Detected
Contact your network administrator Completed
Issues found Detection details
6 The remote device or resource won't accept the connection Detected Detected
The device or resource (192.168.10.10) is not set up to accept connections on port "The File and printer sharing (SMB)".
Contact your network administrator Completed
The computer or device you are trying to reach is available, but it doesn’t support what you’re trying to do. This might be a configuration issue or a limitation of the device.
Detection details Expand
- спойлер
- Administrator>Dism /online /Get-Features /format:table | find "SMB1Protocol"
SMB1Protocol | Enabled
- спойлер
- SMB1Protocol | Enabled
SMB1Protocol-Client | Enabled
SMB1Protocol-Server | Enabled
SMB1Protocol-Deprecation | Enabled
-
Deadpool
Member
Jay228
Якраз хотів запитати який протокол самби юзається. І якщо старіший то потрібно його скрізь включити і оновитись вінді для того.
Гостьовий доступ давно вже багато де не працює без логіна-пароля.
Також спробуйте окремо зайти по ір і окремо по імені ПК.
В мене останнім часом після апдейтів бувало відвалюється доступ через ір адресу але якщо зайти по адресі імені ПК то все працює. І навпаки буває теж)
Якраз хотів запитати який протокол самби юзається. І якщо старіший то потрібно його скрізь включити і оновитись вінді для того.
Гостьовий доступ давно вже багато де не працює без логіна-пароля.
Також спробуйте окремо зайти по ір і окремо по імені ПК.
В мене останнім часом після апдейтів бувало відвалюється доступ через ір адресу але якщо зайти по адресі імені ПК то все працює. І навпаки буває теж)
-
Jay228
Member
Deadpool
так до збою працювало все так і як зараз є. доступ до шари звісно по паролям. обліковки є та пробував розшарити для everyvan . і пробував добавляти як мережевий диск у користувача з примусовим введенням паролю та імені. тут щеось не так.
у мене лишилась тільки одна ідея превтсановити мережевий драйвер для плати . але сервер не коло мене і може піти щось не так і мене назад не пустиить
так до збою працювало все так і як зараз є. доступ до шари звісно по паролям. обліковки є та пробував розшарити для everyvan . і пробував добавляти як мережевий диск у користувача з примусовим введенням паролю та імені. тут щеось не так.
у мене лишилась тільки одна ідея превтсановити мережевий драйвер для плати . але сервер не коло мене і може піти щось не так і мене назад не пустиить
-
fan-zp
Member
после отключения питания винда перезагрузилась,и наверняка поставила обновления,вот и поломалось все
вот тут не про расшареную папку,но все же https://www.hardreset.info/ru/articles/ ... -easy-fix/
ну это моя версия произошедшего
вот тут не про расшареную папку,но все же https://www.hardreset.info/ru/articles/ ... -easy-fix/
ну это моя версия произошедшего
-
Deadpool
Member
Jay228
Після раптового відключення у вас в 99% система буде відновлюватись і при наявності тягнути і перевірятись з інету ще апдейтами.
Хочете ви цього чи ні)
Після раптового відключення у вас в 99% система буде відновлюватись і при наявності тягнути і перевірятись з інету ще апдейтами.
Хочете ви цього чи ні)
-
Jay228
Member
fan-zp
Deadpool
теж не виключав таку причину сбою. але подитвився історію адейтів і там пусто. пробував сам накотити оновлення. та оновлення драйверу мережевої карти. але яке він має відношення до SMB ?
Deadpool
теж не виключав таку причину сбою. але подитвився історію адейтів і там пусто. пробував сам накотити оновлення. та оновлення драйверу мережевої карти. але яке він має відношення до SMB ?
-
fan-zp
Member
Jay228
у нас недавно вин 11 вдруг перестала видеть расшареный принтер на вин 7 , на 7 был беспарольный доступ,
там и раньше нужно было поколдовать в 11,что б увидел, но вот все работало и вдруг отвалилось
и старые заклинания не сработали, пока не поставили на 7 пароль,вот такой перформанс,
в 11 тоже ничего не нашли в обновах
у нас недавно вин 11 вдруг перестала видеть расшареный принтер на вин 7 , на 7 был беспарольный доступ,
там и раньше нужно было поколдовать в 11,что б увидел, но вот все работало и вдруг отвалилось
и старые заклинания не сработали, пока не поставили на 7 пароль,вот такой перформанс,
в 11 тоже ничего не нашли в обновах
-
moonlight49
Member
Традиційний
chkdsk c: /F
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
пробували?
Теки шарите як для користувачів з непустим паролем?
chkdsk c: /F
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
пробували?
Теки шарите як для користувачів з непустим паролем?
-
Rex
Member
Jay228
Спробуйте в командному рядку перевірити доступність порту 139 на сервері
Нещодавно стикнувся з тим, що сторонній антивірус явно прописував заборону в фв
Якщо недоступний - в фаєрволі створити правило для примусового дозволу. Якщо є правила з явною забороною 139 - вимкнути і видалити їх!
Треба телнет
telnet 192.168.10.10 139
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Відправлено через 7 хвилин 36 секунд:
Судячи з репорту траблшутінга це воно.
Після збою вінда могла змінити тип мережі - Домашня, Доменна, Загальнодоступна.
Наприклад, якщо була доменна і вона змінилась на Загальнодоступну, то і правила фаєрвола змінились. Який тип мережі в "Центрі керування мережами і спільним доступом"?
Спробуйте в командному рядку перевірити доступність порту 139 на сервері
Нещодавно стикнувся з тим, що сторонній антивірус явно прописував заборону в фв
Якщо недоступний - в фаєрволі створити правило для примусового дозволу. Якщо є правила з явною забороною 139 - вимкнути і видалити їх!
Треба телнет
telnet 192.168.10.10 139
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Краще не робити так. Можете поламати всеу мене лишилась тільки одна ідея превтсановити мережевий драйвер для плати . але сервер не коло мене і може піти щось не так
Відправлено через 7 хвилин 36 секунд:
Судячи з репорту траблшутінга це воно.
Після збою вінда могла змінити тип мережі - Домашня, Доменна, Загальнодоступна.
Наприклад, якщо була доменна і вона змінилась на Загальнодоступну, то і правила фаєрвола змінились. Який тип мережі в "Центрі керування мережами і спільним доступом"?