прокладка інтернет кабелю в квартирі

Локальные сети и Интернет
Автор
Повідомлення
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Shpoker: 24.10.2024 18:20 Rucha

:laugh:
На 2х проводах в стене роутер переносится куда угодно, и если много проводных клиентов свич уже ставится в любом удобном месте где собрать в кучу всех можно (на плане у ТСа для свича и так норм место, к примеру), мы видать о разном говорим)
А навіщо роутер переносити? Максимум - це додати точку доступу. Для цього не треба додаткові провода.
Агрегація та ізольовані мережі? Для ТСа це оверкіл.
Shpoker
Member

Повідомлення

Ray2000gt
Да всё-равно, если честно. Как научили меня в детстве инженеры-проэктировщики 2 кабеля на точку тащить - так 20 лет и повторяю, и вот ни разу не подводило в жизни, а сколько раз я спасибо говорил за это решение - даже сосчитать нельзя), а ТС хай хоть всё на вайфай цепляет. Тут форум, а не приговорочная)
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Shpoker: 24.10.2024 19:16 Ray2000gt
Да всё-равно, если честно. Как научили меня в детстве инженеры-проэктировщики 2 кабеля на точку тащить - так 20 лет и повторяю, и вот ни разу не подводило в жизни, а сколько раз я спасибо говорил за это решение - даже сосчитать нельзя), а ТС хай хоть всё на вайфай цепляет. Тут форум, а не приговорочная)
Зрозумів, є рація.
SashkoS
Junior

Повідомлення

За стандартом СКС в одну розетку має заходити 2 кабелі. Одно портові розетки, це для тих, хто намагається йти від стандарту.
Я б трохи змінив схему: всі кабелі в шафу в коридор, де абонентський термінал, і свіч ставити там же.
Кабелі закладаємо в стіни на 30-50 років активне мережеве обладнання змінюється через 5-10 років. Тобто абонентський термінал і світч будуть замінені кілька разів. Тому в шафі це робити зручніше. Кабель при будівництві нових мереж потрібно використовувати не нижче 6 категорії. Тому що через 20 років очікуємо повсюдне використання мультигігових мереж.
PS Я б додав ще кабелі до точок WiFi і холодильника :rotate:
Alligator
Member

Повідомлення

hrenikov: 24.10.2024 15:34DHCP. роутер буде
А "сплітер" це малось на увазі подвійна розетка?
Ось так буде:
спойлер
Зображення
Відповісти