10 років тому, після школи , за першу степендію підключив собі інтернет. Аірбайтс, який вірою і правдою ( до початку війни , потім почалися незначні дисконекти, хоча причиною міг бути і роутер) служив мені 9 років поки його не викупила компанія клешнеруких днищ - Воля. Пам'ятаю цілими днями сидів в онлайн іграх і протягом року було всередньму пара дисконектів ! 8-9 роки тарифні плани були кілобітні 3-4 бакси, якими по ціні залишаються і досі. Тим не менше, вже в той час було оптоволокно і UA-X яка давала всі 100 Мбіт. В зв'язку з стартом перший рік трафік у провайдера був неунормований. Ваучери на місяць безкоштовного інтернету від провайдери в честь акцій, днів народження гріли душу. Качав терабайти аніме і фільмів з інфостору який закрили як і наступні файлобмінники. Приблизно рік, поки не почали з'являтися нормальні тарифи, довелося страждати на 128 кбіт ному тарифі який після великої шари здавався мені неприйнятним. Але був баг при використанні якого швидкість закачки можна було збільшити до 50 Мбіт( запускав закачку, і вимикав інтернет в особистому кабінеті
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
)
Під 2017 рік з'явилася акція по якій передоплативши інтернет білше ніж на 500 грн можна було получити скидку 30%( якою я і скористався) і 1000 грн - 50% якою скористався сусід поповнивши на 2000 про що потім пошкодував. З початку 17-го почалися лаги, довготермінові відключення . Я не розумів що коїться. Колись привітний коллцентр почав гавкати, пінг скакати. І раптом в серпні з'являється оголошення що аірбайтс купує воля. І тут все стає ясно. Поглинання під тиском монополіста. Швидше за все вони вставляли аірбайтсу палки в колеса як і продовжують вставляти всім інтернет компаніям. З волею я познаймився ще в 2014 - ому коли хотів влаштуватися до них техніком. Прийшов , побачив темноту, застаріле обладнання, зарплату в конвертах і пішов. Дарма день згаяв. В серпні-вересні 2017-го мені почали приходити конвери з пропозиціями продовжити надання послуг і оплатити певну суму після чого буде здійснено перерахунок. Я звичайно під'єднався до фрінет яким повністю незадоволений. Дисконекти і відсутність інтернету в січні- лютому-березні мене доконали і я вирішив знайти нормального провайдера якого не знайшов і прошу в цьому допомоги!