Свегер: ↑
05.04.2025 16:59
Як почитаєш, що ви всі тут пишете, то це щось!
Всі роутери, які тут рекомендують, чомусь, необхідно, звичайному користувачеві, як мінімум - перепрошивати, а потім ще куча якихось траблів з налаштуванням.
Звичайному користувачеві, як от мені та гадаю й багатьом іншим людям: потрібно, щоб роутер з коробки був із зрозумілими налаштуваннями і мав стабільний сигнал з нормальною швидкістю (а прошивку, як от зі смартфоном, можна спокійно було в додатку оновити в один клік), іншій додатковий функціонал - це вже більш індивідуальні забаганки.
звичайниій користувач, як і звичайний пральний порошок - не існує

у кожного свої забаганки та знання. Типовий звичайний користувач частіше усього зовсім не знає, що у роутера є якийсь інтерфейс і тим більше що його треба оновлювати... Йому налаштували (провайдер, знайомий енікей, etc) і так воно і працює. Сюди все ж заходять користувачі трохи більше просунуті, які вже підозрюють, що роутери бувають різні
Питання навіть не ціни, а якості! Тут же, я досі не бачив в темі рекомендацій, вже навіть не конкретного бренду, який людям можна розглядати, а навіть конкретної моделі, щоб взяв, купив пристрій, років так на 5 і не парився.
а це в загальному, імхо, неможливо. ось порадили вам Роутер_Х, ви купили, користуєтесь і бац! там нема функції вимиканні діодів індікації за розкладом. а ви - НЕ знали, коли питали, що вас це буде нервувати вночі

Або наче все добре, але ваш провайдер надав більш швидкісний тариф, або сусід поставив зламану мікрохвильовку під стінкою.. і все! роутер поганий, порадили не те. Бо не так працює, як хотілося.
Я розумію, що вам в даній темі, багатьом цікаві ігри з постійними змінами/переналаштуваннями/перепрошивками всього і вся. Але 90-95% звичних користувачів цим займатися, гадаю, не схоче (брати пристрій з яким потім постійно потрібно займатись якимось шаманством).
нема таких роутерів, з якими прям таки потрібно постійно займатися шаманствами. Він або несправний, або невірно вибрали модель під ваші потреби і просто не вивозить.
Ось тому, я ще раз переконався, що в темі: "вибір Роутера", простій людині - точно не вибрати роутер! Бо це, якийсь капець! Дах повністю з'їде, якщо людина просто захоче змінити старий роутер на якийсь, більш сучасний і нормально працюючий! Наразі, складається враження, що правильніше, просто зайти на той же хотлайн, самому вибрати, що сподобалось, та й все.
...
Чи можливо я не правий???
Якщо так, я був би дійсно радий помилятися в своїх поглядах!
Невже, дійсно, немає нормальних роутерів???
воні всі нормальні і все виконують свої базові функції. проблема в тому - що в кожного своє оточення (це щодо wi-fi ) та інші потреби.
І кожний тут хто порадить якийсь роутер - це буде скоріш за все та модель, яка в конкретної людини добре себе показала. Але це не гарантія, що у вас з ним все буде добре

Ну от у мене є таргани - мені не подобається асус та броадком чипсети (бо були з ними проблеми). Асус погані роутери робить? ні, вони без жодних проблем працюють у купи людей. Таке саме можна сказати про будь який роутер, впевнений.
У загальному, моя думка
1) не можна брати найдешевші моделі (виключення коли стабільність та якість роботи непринципова)
2) краще брати моделі виробніків, які підтримують свої апарати (asus, ubiquiti, mikrotik, glinet як приклад. ). Якщо це роутер інших виробников - звернути увагу, чи є для них альтернативні прошивки. саме це дасть можливість полагодити умовно самому, якщо виробник забив на підтримку.
3) якщо рахуєте, що пітримка не потрібна і ви як той невловимий джо - нікому не потрібен, можна брати майже будь що та міняти периодично за потреби.
4) ну а якщо вам потрібно щось більше, ніж роздавати інтернет "звичайним користувачам" - то ви вже і самі, впевнений, зможете обрати собі роутер (бо знаєте про додаткові можливості і вмієте читати документацію)