Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Ekz0rcyst
Member
0F
Також додам, що у багатьох Українських провайдерів доступу до мережі інтернет, мережі PON на ZTE і Huawei. ZTE і Huawei обирають бо вартість абонента на порт буває часто дешевшою, бо той самий ZTE C300, це "термінатор" в який можна вставити здається 16 плат на кожні1 16 портів GPON, на кожному порту до 128 абонентів. Якось так. Але ж " нефритовий стрержень Сі" стирчить.
Також додам, що у багатьох Українських провайдерів доступу до мережі інтернет, мережі PON на ZTE і Huawei. ZTE і Huawei обирають бо вартість абонента на порт буває часто дешевшою, бо той самий ZTE C300, це "термінатор" в який можна вставити здається 16 плат на кожні1 16 портів GPON, на кожному порту до 128 абонентів. Якось так. Але ж " нефритовий стрержень Сі" стирчить.
-
Tesseract
Member
У випадку з Кінетіком зрозуміло, що якщо товариш майор вкаже на конкретний роутер, то весь трафік потече на серваки гебні. У москалів здається навіть закон відповідний є. Але по дефолту цього робити не вийде, треба спочатку визначитись зі списком роутерів. Бо якщо зливати з усіх, то можна спалитись, а технічні спеціалісти у москалів не настільки тупі.0F: ↑ 23.03.2025 23:08Є таке поняття як "дзеркальний порт" і його імплементація - вимога законодавства США, тому в умовних Cisco і Juniper імплементація дзеркалювання трафіку є by design. Чомусь хейтери кінетіка в поточних геополітичних умовах (тих, де США виявились не зовсім друзями і не зовсім союзниками, мʼяко кажучи) про це тактовно мовчать.
P.S. В ідеалі б побачити коли між кінетіком і провайдерським устаткуванням врозріз стоїть умовний каталіст, щоб подивитись куди і що в дійсності відправляє кінетік.
-
Bruno Banani
Junior
Вопрос к пользователям Linksys MX4300.
Ни у кого не наблюдается проблем со звонками через wifi?
Через Вайбер или vowifi (Киевстар) идёт разговор, затем могут пропадать слова (как будто плохой прием, хотя он идеальный) или же просто обрывы связи.
Ни у кого не наблюдается проблем со звонками через wifi?
Через Вайбер или vowifi (Киевстар) идёт разговор, затем могут пропадать слова (как будто плохой прием, хотя он идеальный) или же просто обрывы связи.
-
tio_xxl
Junior
Bruno Banani
Думаю приобрести себе в пользование, тут есть по твоей теме
https://www.reddit.com/r/LinksysOfficia ... ?rdt=42308
Отправлено спустя 9 минут 46 секунд:
Есть кто владельцы Linksys mx4300 ? Скажите отзывы пожалуйста. И на какой все таки прошивке лучше работает. Сток или OpenWrt DdWrt?
Думаю приобрести себе в пользование, тут есть по твоей теме
https://www.reddit.com/r/LinksysOfficia ... ?rdt=42308
Отправлено спустя 9 минут 46 секунд:
Есть кто владельцы Linksys mx4300 ? Скажите отзывы пожалуйста. И на какой все таки прошивке лучше работает. Сток или OpenWrt DdWrt?
-
Bender911
Member
tio_xxl
Купив собі в колекцію до ax3000t та поточного Flint2. Одразу прошив OpenWRT, 1 день потестував - все ОК. Flint2 кращу швидість дає у віддалених кутах 2к квартири, тому Linksys залишив як гарний резерв. Ще й дизайн у Linksys приємний.
Купив собі в колекцію до ax3000t та поточного Flint2. Одразу прошив OpenWRT, 1 день потестував - все ОК. Flint2 кращу швидість дає у віддалених кутах 2к квартири, тому Linksys залишив як гарний резерв. Ще й дизайн у Linksys приємний.
-
Ortyomko
Member
а нащо такий резерв мертвим грузом?)Bender911: ↑ 26.03.2025 13:38 tio_xxl
-
Avenger80
Member
Ortyomko
Ну сказано ж:
Ну сказано ж:
Ажиотаж создали вокруг этого устройства - вот человек ради интереса купил.Bender911: ↑ 26.03.2025 13:38Купив собі в колекцію

-
Tesseract
Member
Bruno Banani
Спробуйте поставити та увімкнути luci-app-sqm. Голосові протоколи чутливі до приоритизації трафіку, але за замовчуванням вона вимкнена, бо на більшості роутерів грузить процесор і зменшує швидкість. На старенькому Асусі у мене з нею швидкість падає з 750 до 170 Мбіт. А от MX4300 пофіг, він як видавав 950, так і видає. Тому SQM для нього взагалі безкоштовний. А якщо у вас стоїть NSS прошивка, то там взагалі можна ввімкнути апаратний SQM.
Спробуйте поставити та увімкнути luci-app-sqm. Голосові протоколи чутливі до приоритизації трафіку, але за замовчуванням вона вимкнена, бо на більшості роутерів грузить процесор і зменшує швидкість. На старенькому Асусі у мене з нею швидкість падає з 750 до 170 Мбіт. А от MX4300 пофіг, він як видавав 950, так і видає. Тому SQM для нього взагалі безкоштовний. А якщо у вас стоїть NSS прошивка, то там взагалі можна ввімкнути апаратний SQM.
-
Bender911
Member
Не дуже зрозумів чому мертвим грузом. Мертвим грузом це Tp-link дешевий або китаєць який купив на Aliexpress без нормального інтерфейсу - виключно пристрій коли щось згоріло або терміново треба хоть щось. Саме цей Linksys cучасний роутер з підтримкой OpenWRT, куплений за копійки, кращій ніж більшість того що продається в магазині за розумні гроші, ще й з гарним дизайно який не стрьомно ставити на стіл. Він може і пару років пролежати, потім на інше житло поїхати або родичам подарований і потім ще 5 років працювати.Ortyomko: ↑ 26.03.2025 14:17 а нащо такий резерв мертвим грузом?)
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Саме так, цікаво було подивитись + ціна, дизайн.Avenger80: ↑ 26.03.2025 14:25 Ажиотаж создали вокруг этого устройства - вот человек ради интереса купил.![]()
-
crumd
Member
Вдруг оказалось, что роутер с 2 ГБ ОЗУ и 1 ГБ флеш ничем не лучше своих более скромных собратьев.Ortyomko: ↑ 26.03.2025 14:17 а нащо такий резерв мертвим грузом?)
То есть для роутеров soho есть разумный предел размера памяти. Большее значение - это скорее маркетинг чем техническая потребность.
-
Ortyomko
Member
я не казав що він поганий, просто трохи незрозуміла для мене концепція купити роутер, щоб може він через пару років знадобиться. А може і ні.Bender911: ↑ 26.03.2025 16:11 Не дуже зрозумів чому мертвим грузом. Мертвим грузом це Tp-link дешевий або китаєць який купив на Aliexpress без нормального інтерфейсу - виключно пристрій коли щось згоріло або терміново треба хоть щось. Саме цей Linksys cучасний роутер з підтримкой OpenWRT, куплений за копійки, кращій ніж більшість того що продається в магазині за розумні гроші, ще й з гарним дизайно який не стрьомно ставити на стіл. Він може і пару років пролежати, потім на інше житло поїхати або родичам подарований і потім ще 5 років працювати.
Я не з засудженням, щиро цікавлюсь.
-
Filabatya
Member
роутер на закрутки 
в 3л банку його, а може і в літрову залізе)

в 3л банку його, а може і в літрову залізе)
-
Bruno Banani
Junior
Да, но на него нет стабильной версии open wrt, насколько я понял? По крайней мере на официальном сайте openwrt нет.Bender911: ↑ 26.03.2025 16:11Не дуже зрозумів чому мертвим грузом. Мертвим грузом це Tp-link дешевий або китаєць який купив на Aliexpress без нормального інтерфейсу - виключно пристрій коли щось згоріло або терміново треба хоть щось. Саме цей Linksys cучасний роутер з підтримкой OpenWRT, куплений за копійки, кращій ніж більшість того що продається в магазині за розумні гроші, ще й з гарним дизайно який не стрьомно ставити на стіл. Він може і пару років пролежати, потім на інше житло поїхати або родичам подарований і потім ще 5 років працювати.Ortyomko: ↑ 26.03.2025 14:17 а нащо такий резерв мертвим грузом?)
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:Саме так, цікаво було подивитись + ціна, дизайн.Avenger80: ↑ 26.03.2025 14:25 Ажиотаж создали вокруг этого устройства - вот человек ради интереса купил.![]()
По качеству покрытия он, конечно, ощутимо слабее, чем китайские xiaomi.
Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
А как второй Флинт по покрытию по сравнению с 3000т? Лучше?Bender911: ↑ 26.03.2025 13:38 tio_xxl
-
tio_xxl
Junior
Дякую всім за відгуки! Настав час пом'янути )) свого старічка 841n v8 служив вірой та правдой, вже не пам'ятаю скільки років. Прошивка звісно не сток зупинився на Gargoyle, працює стабільно й до сьогодні.Але час йде і вже не мало пристроїв wifi 5-6 да і в цілому швідкисть провайдеру суттєво зросла. Хотів брати щось по типу be3600 Xiaomi подивився багато обзорів. Все ж таки зупинився на Linksys mx4300. Не останнім при виборі стало, то що всередині https://imgur.com/a/linksys-ln1301-mx43 ... ly-YJM1qfw
-
Avenger80
Member
Ха-ха, где-то так 2013-2014г. У меня такой был только 841ND V.8, перестал пользоваться в 2019г. - 6 лет примерно пользовался. Та да, старичок. А вы там все wifi 7...tio_xxl: ↑ 26.03.2025 20:36841n v8

-
tio_xxl
Junior
Цікаво, що навіть блок живлення рідний и все працює досі, 24/7
-
strang
Member
на олх вже майже і закінчились....tio_xxl: ↑ 26.03.2025 20:36Все ж таки зупинився на Linksys mx4300. Не останнім при виборі стало, то що всередині https://imgur.com/a/linksys-ln1301-mx43 ... ly-YJM1qfw
по фоткам конструкція якась складнувата, в порівнянні з класичними "рогатими", де кришку зняв і плата перед тобою.

-
Bruno Banani
Junior
Дело не в конструкции (с ней все в порядке), а в том, насколько все качественно сделано.strang: ↑ 26.03.2025 21:25на олх вже майже і закінчились....tio_xxl: ↑ 26.03.2025 20:36Все ж таки зупинився на Linksys mx4300. Не останнім при виборі стало, то що всередині https://imgur.com/a/linksys-ln1301-mx43 ... ly-YJM1qfw
по фоткам конструкція якась складнувата, в порівнянні з класичними "рогатими", де кришку зняв і плата перед тобою.![]()
А сделано все очень, очень качественно.
Это не дешёвые xiaomi с пайкой антенн на плату.
-
tio_xxl
Junior
strang
Сподіваюся ближчим часом, не буду його розбирати )) І так я не про саму конструкцію, а більше про плату, екрани і радіатори, ніби xbox ))
Отправлено спустя 7 минут 10 секунд:
Тут мабуть як з ДВС. Linksys - це V8 старий добрий атмосферний, а Xiaomi як двигун електрокара швидкий малий, але чогось йому не вистачає. Ну кожному своє, я свій вибір зробив. Вибачайте за офтоп
Сподіваюся ближчим часом, не буду його розбирати )) І так я не про саму конструкцію, а більше про плату, екрани і радіатори, ніби xbox ))
Отправлено спустя 7 минут 10 секунд:
Тут мабуть як з ДВС. Linksys - це V8 старий добрий атмосферний, а Xiaomi як двигун електрокара швидкий малий, але чогось йому не вистачає. Ну кожному своє, я свій вибір зробив. Вибачайте за офтоп
-
Bender911
Member
Просто є пристрої, які цікаво і не жалко купляти, а тут ще й незадорого. Як деякі люди купляють ножі. У мене і від GL.iNet не тільки Flint 2, а і Beryl. Купив обидва, бо цікаві:)Ortyomko: ↑ 26.03.2025 17:08 я не казав що він поганий, просто трохи незрозуміла для мене концепція купити роутер, щоб може він через пару років знадобиться. А може і ні.
Я не з засудженням, щиро цікавлюсь.
- спойлер
На ax3000t теж тільки snapshot був, але півроку його юзав і жодного разу не пошкодував, що його купив.Bruno Banani: ↑ 26.03.2025 17:18 Да, но на него нет стабильной версии open wrt, насколько я понял? По крайней мере на официальном сайте openwrt нет.
По качеству покрытия он, конечно, ощутимо слабее, чем китайские xiaomi.
Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:А как второй Флинт по покрытию по сравнению с 3000т? Лучше?Bender911: ↑ 26.03.2025 13:38 tio_xxl
Так у Flint2 краще покриття. Lynksys слабше але не згоден, що критично. Це при тому що ax3000t китайська версія, ставив 26dBm. Всі ці роутери без проблем покривали 2к квартиру, при тому що роутер стоїть на самому вході і до одного з ноутів пару стін і 8 метрів відстань.