Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tesseract
Member

Повідомлення

Несумісність з обладнанням провайдера не означає, що у вас взагалі не буде інтернету. Можуть бути просто неприємні обриви закачки чи затримки, коли ви намагаєтеся качати щось велике. Причому почнеться усе без попередження, коли провайдер замінить обладнання на своїй стороні.
Взагалі провайдери звичайно намагаються враховувати, яким залізом користуються їхні клієнти, і підлаштовувати своє обладнання. Але якщо якийсь виробник випустив один глючний роутер, і не захотів фіксати його оновленнями, то це уже проблема клієнта.
Royter
Member

Повідомлення

Купил ещё один на OLX mx4300 у одного и тоже продавца как для меша планировалось за 5 минут все настроил и проверил по покрытию 4 комнаты все с вуфу доволен.
Foxgl
Member

Повідомлення

Tesseract: 10.02.2025 12:44 Несумісність з обладнанням провайдера не означає, що у вас взагалі не буде інтернету. Можуть бути просто неприємні обриви закачки чи затримки, коли ви намагаєтеся качати щось велике. Причому почнеться усе без попередження, коли провайдер замінить обладнання на своїй стороні.
Взагалі провайдери звичайно намагаються враховувати, яким залізом користуються їхні клієнти, і підлаштовувати своє обладнання. Але якщо якийсь виробник випустив один глючний роутер, і не захотів фіксати його оновленнями, то це уже проблема клієнта.
На моєму досвіді 2 випадки було, в першому налаштування від провайдера роутер отримував, але інету не було. Оновлення прошивки результату не дало, зміна онушки з ZTE на Picotel вирішила питання.
Випадок два у людини просто декілька разів на добу відвалюється інет, ONU працює як треба роутер старенький, але у іншого провайдера працював нормально. Перепрошив на Падаван і все працює.
У мене в особистому користуванні Redmi AX6000, зміна мак адреси у провайдера на стоковій прошивці відбувається на 20 хв довше, чому так не знаю. При клонуванні все працює нормально (тестив на 2х провайдерах)
Bruno Banani
Junior

Повідомлення

Royter: 10.02.2025 13:13 Купил ещё один на OLX mx4300 у одного и тоже продавца как для меша планировалось за 5 минут все настроил и проверил по покрытию 4 комнаты все с вуфу доволен.
А вам для 4х комнат одного Линксиса не хватало? Или планировка специфическая.
Royter
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 10.02.2025 14:35
Royter: 10.02.2025 13:13 Купил ещё один на OLX mx4300 у одного и тоже продавца как для меша планировалось за 5 минут все настроил и проверил по покрытию 4 комнаты все с вуфу доволен.
Дурной проект в 3 комнате уже не ловит а в 4 комнате штиль везде стены кирпич толстая стена.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

У мене однушка, але планування таке, що не можу отримати нормальне покриття. Keenetic Speedster не добиває.
Avenger80
Member

Повідомлення

Foxgl: 10.02.2025 13:59На моєму досвіді 2 випадки було, в першому налаштування від провайдера роутер отримував, але інету не було. Оновлення прошивки результату не дало, зміна онушки з ZTE на Picotel вирішила питання.
Что-то подобное у моего родственника с роутером Кинетик было, провайдер брыкался, говорил, что за фигня, ставьте Микротик у нас с ним нет проблем. В итоге пару дней боданий заменили ONU на другую марку и всё - проблем не было после этого совсем.
Bruno Banani
Junior

Повідомлення

Ray2000gt: 10.02.2025 16:42

У мене однушка, але планування таке, що не можу отримати нормальне покриття. Keenetic Speedster не добиває.

У кинетика никогда нормального покрытия не было. Я после zyxel keenetic giga 3 поставил redmi ax5400 и покрытие увеличилось раза 2 минимум, а то и больше.
Любая китайская версия xiaomi (ax3000t и выше уровнем) по покрытию ощутимо сделает большинство топовых роутеров (европейские версии).
Взять тот же ВЕ5000 за копейки по нынешним ценам - ну огонь аппарат.
Ну или Linksys MX4300, если хотите бренд)
crumd
Member

Повідомлення

Foxgl: одне діло якщо б був негативний досвід, але навіть не пробували і вже невдоволені
Ну вы же знаете поговорку про умных которые учатся на чужих ошибках.
На каждом форуме про роутеры можно найти посты про окирпичивание роутеров при помощи всяких врт. Документации нет, гарантийной ответственности нет, штатной техподдержки нет. Если что-то пошло не так - вы остаетесь один на один с проблемой. И зачастую единственным решением проблемы является покупка нового роутера.
Despedo
Member

Повідомлення

Вітаю, порадьте будь ласка гігабітний роутер з стабільним Wifi та підтримкою VPN, DNS, DDNS. Наразі маю Asus AX58U, він меже вже дістав постійними ввідвалами на 2.4 та 5 Ггц (
Foxgl
Member

Повідомлення

crumd: 10.02.2025 20:39
Foxgl: одне діло якщо б був негативний досвід, але навіть не пробували і вже невдоволені
Ну вы же знаете поговорку про умных которые учатся на чужих ошибках.
На каждом форуме про роутеры можно найти посты про окирпичивание роутеров при помощи всяких врт. Документации нет, гарантийной ответственности нет, штатной техподдержки нет. Если что-то пошло не так - вы остаетесь один на один с проблемой. И зачастую единственным решением проблемы является покупка нового роутера.
Ну в випадку Сяомі там все спрощено настільки, що далі нікуди. Документації повно, спільнота активна допоможе завжди. Асуси деякі прошиваються прямо зі стоку. В крайньому випадку можна попросити місцевого адміна з прямими руками все зробити. Я сам не один десяток прошив роутерів, тв-боксів, про телефони взагалі мовчу там рахунок на сотні йде. Хто хоче той завжди знайде спосіб. Не треба вводити людей в оману не знаючи і не плануючи розбиратися тільки залякуєте читачів цієї теми.
Кому треба ідіть в мережу, там достатньо інформації різного рівня складності.
А інші нехай обирають пристрої з гарантією і відповідним функціоналом, про який відповідальні люди повинні попередити.
Bender911
Member

Повідомлення

Despedo: 10.02.2025 23:15 Вітаю, порадьте будь ласка гігабітний роутер з стабільним Wifi та підтримкою VPN, DNS, DDNS. Наразі маю Asus AX58U, він меже вже дістав постійними ввідвалами на 2.4 та 5 Ггц (
Flint2
bes
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 10.02.2025 17:28 Я после zyxel keenetic giga 3 поставил redmi ax5400 и покрытие увеличилось раза 2 минимум
это сколько между моделями лет прошло? 6-7 ? :laugh: :lol:

пы короче я словил дзен после микротика DLNA и SMB - работает что еще надо от роутера дома
Відповісти