Несумісність з обладнанням провайдера не означає, що у вас взагалі не буде інтернету. Можуть бути просто неприємні обриви закачки чи затримки, коли ви намагаєтеся качати щось велике. Причому почнеться усе без попередження, коли провайдер замінить обладнання на своїй стороні.
Взагалі провайдери звичайно намагаються враховувати, яким залізом користуються їхні клієнти, і підлаштовувати своє обладнання. Але якщо якийсь виробник випустив один глючний роутер, і не захотів фіксати його оновленнями, то це уже проблема клієнта.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Tesseract
Member
-
Royter
Member
Купил ещё один на OLX mx4300 у одного и тоже продавца как для меша планировалось за 5 минут все настроил и проверил по покрытию 4 комнаты все с вуфу доволен.
-
Foxgl
Member
На моєму досвіді 2 випадки було, в першому налаштування від провайдера роутер отримував, але інету не було. Оновлення прошивки результату не дало, зміна онушки з ZTE на Picotel вирішила питання.Tesseract: ↑ 10.02.2025 12:44 Несумісність з обладнанням провайдера не означає, що у вас взагалі не буде інтернету. Можуть бути просто неприємні обриви закачки чи затримки, коли ви намагаєтеся качати щось велике. Причому почнеться усе без попередження, коли провайдер замінить обладнання на своїй стороні.
Взагалі провайдери звичайно намагаються враховувати, яким залізом користуються їхні клієнти, і підлаштовувати своє обладнання. Але якщо якийсь виробник випустив один глючний роутер, і не захотів фіксати його оновленнями, то це уже проблема клієнта.
Випадок два у людини просто декілька разів на добу відвалюється інет, ONU працює як треба роутер старенький, але у іншого провайдера працював нормально. Перепрошив на Падаван і все працює.
У мене в особистому користуванні Redmi AX6000, зміна мак адреси у провайдера на стоковій прошивці відбувається на 20 хв довше, чому так не знаю. При клонуванні все працює нормально (тестив на 2х провайдерах)
-
Bruno Banani
Junior
А вам для 4х комнат одного Линксиса не хватало? Или планировка специфическая.Royter: ↑ 10.02.2025 13:13 Купил ещё один на OLX mx4300 у одного и тоже продавца как для меша планировалось за 5 минут все настроил и проверил по покрытию 4 комнаты все с вуфу доволен.
-
Royter
Member
Дурной проект в 3 комнате уже не ловит а в 4 комнате штиль везде стены кирпич толстая стена.Bruno Banani: ↑ 10.02.2025 14:35А вам для 4х комнат одного Линксиса не хватало? Или планировка специфическая.Royter: ↑ 10.02.2025 13:13 Купил ещё один на OLX mx4300 у одного и тоже продавца как для меша планировалось за 5 минут все настроил и проверил по покрытию 4 комнаты все с вуфу доволен.
-
Ray2000gt
Advanced Member
У мене однушка, але планування таке, що не можу отримати нормальне покриття. Keenetic Speedster не добиває.Bruno Banani: ↑ 10.02.2025 14:35А вам для 4х комнат одного Линксиса не хватало? Или планировка специфическая.Royter: ↑ 10.02.2025 13:13 Купил ещё один на OLX mx4300 у одного и тоже продавца как для меша планировалось за 5 минут все настроил и проверил по покрытию 4 комнаты все с вуфу доволен.
-
Avenger80
Member
Что-то подобное у моего родственника с роутером Кинетик было, провайдер брыкался, говорил, что за фигня, ставьте Микротик у нас с ним нет проблем. В итоге пару дней боданий заменили ONU на другую марку и всё - проблем не было после этого совсем.Foxgl: ↑ 10.02.2025 13:59На моєму досвіді 2 випадки було, в першому налаштування від провайдера роутер отримував, але інету не було. Оновлення прошивки результату не дало, зміна онушки з ZTE на Picotel вирішила питання.
-
Bruno Banani
Junior
Ray2000gt: ↑ 10.02.2025 16:42У мене однушка, але планування таке, що не можу отримати нормальне покриття. Keenetic Speedster не добиває.Bruno Banani: ↑ 10.02.2025 14:35
А вам для 4х комнат одного Линксиса не хватало? Или планировка специфическая.
У кинетика никогда нормального покрытия не было. Я после zyxel keenetic giga 3 поставил redmi ax5400 и покрытие увеличилось раза 2 минимум, а то и больше.
Любая китайская версия xiaomi (ax3000t и выше уровнем) по покрытию ощутимо сделает большинство топовых роутеров (европейские версии).
Взять тот же ВЕ5000 за копейки по нынешним ценам - ну огонь аппарат.
Ну или Linksys MX4300, если хотите бренд)
-
crumd
Member
Ну вы же знаете поговорку про умных которые учатся на чужих ошибках.Foxgl: одне діло якщо б був негативний досвід, але навіть не пробували і вже невдоволені
На каждом форуме про роутеры можно найти посты про окирпичивание роутеров при помощи всяких врт. Документации нет, гарантийной ответственности нет, штатной техподдержки нет. Если что-то пошло не так - вы остаетесь один на один с проблемой. И зачастую единственным решением проблемы является покупка нового роутера.
-
Despedo
Member
Вітаю, порадьте будь ласка гігабітний роутер з стабільним Wifi та підтримкою VPN, DNS, DDNS. Наразі маю Asus AX58U, він меже вже дістав постійними ввідвалами на 2.4 та 5 Ггц (
-
Foxgl
Member
Ну в випадку Сяомі там все спрощено настільки, що далі нікуди. Документації повно, спільнота активна допоможе завжди. Асуси деякі прошиваються прямо зі стоку. В крайньому випадку можна попросити місцевого адміна з прямими руками все зробити. Я сам не один десяток прошив роутерів, тв-боксів, про телефони взагалі мовчу там рахунок на сотні йде. Хто хоче той завжди знайде спосіб. Не треба вводити людей в оману не знаючи і не плануючи розбиратися тільки залякуєте читачів цієї теми.crumd: ↑ 10.02.2025 20:39Ну вы же знаете поговорку про умных которые учатся на чужих ошибках.Foxgl: одне діло якщо б був негативний досвід, але навіть не пробували і вже невдоволені
На каждом форуме про роутеры можно найти посты про окирпичивание роутеров при помощи всяких врт. Документации нет, гарантийной ответственности нет, штатной техподдержки нет. Если что-то пошло не так - вы остаетесь один на один с проблемой. И зачастую единственным решением проблемы является покупка нового роутера.
Кому треба ідіть в мережу, там достатньо інформації різного рівня складності.
А інші нехай обирають пристрої з гарантією і відповідним функціоналом, про який відповідальні люди повинні попередити.
-
Bender911
Member
Flint2Despedo: ↑ 10.02.2025 23:15 Вітаю, порадьте будь ласка гігабітний роутер з стабільним Wifi та підтримкою VPN, DNS, DDNS. Наразі маю Asus AX58U, він меже вже дістав постійними ввідвалами на 2.4 та 5 Ггц (
-
bes
Member
это сколько между моделями лет прошло? 6-7 ?Bruno Banani: ↑ 10.02.2025 17:28 Я после zyxel keenetic giga 3 поставил redmi ax5400 и покрытие увеличилось раза 2 минимум
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
пы короче я словил дзен после микротика DLNA и SMB - работает что еще надо от роутера дома