Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

artko: 30.01.2025 14:15але таке, таку інфу мені домашній сервер шле у телеграм, без додаткових програмулін (сервер, інтернет зарезервовано по живленню, в мене нема таких випадків, коли живлення відсутнє зовсім)
імхо, такий собі приклад, спеціфіка кожного.
Это точно. Но мне досталось это в нагрузку, а не с помощью сервера и т.д. Просто как бесплатное дополнение (бонус), которое просто иногда полезно. :) У каждого своя специфика - а у кого-то дома, особенно сейчас, бац и вырубили свет - переключают линию, шахед куда-то прилетел и т.д. и т.п. и всё отрубается, в том числе и роутер, т.к. он не на зарядной станции, а в розетку включен, в обычную.
artko
Member

Повідомлення

Avenger80: 30.01.2025 14:19 особенно сейчас, бац и вырубили свет - переключают линию, шахед куда-то прилетел и т.д. и т.п. и всё отрубается, в том числе и роутер, т.к. он не на зарядной станции, а в розетку включен, в обычную.
в мене нема нерезервованих розеток :) бо гібрідний інвертор + 5квт*год батарейка + панелі :)
Ra1n
Member

Повідомлення

artko: 30.01.2025 14:15
Avenger80: 30.01.2025 13:00 Это удобно, когда нет дома, а свет отключили - видно когда отключили и включили. Также удобно, если ночью свет отключали - а ты спал, видно когда пропадала связь. В общем, просто информация, иногда полезная. Но удобно, как дополнение, а не как специально необходимая функция - на фиг сдалась
так мене дома нема, навіщо мені це знати? :) але таке, таку інфу мені домашній сервер шле у телеграм, без додаткових програмулін (сервер, інтернет зарезервовано по живленню, в мене нема таких випадків, коли живлення відсутнє зовсім)
імхо, такий собі приклад, спеціфіка кожного.
Як нема світла та/або інтернета - то це краще знати одразу, аби якось скорегувати плани. Мені теж шле у телеграм коли зникає світло (коли працює інтернет, але коли немає інтернета, то повідомлення треба відправляти або через резервний канал (якщо він є та працює), або це має повідомити хтось зовні, найпростіше - UptimeRobot). Коли світла немає довго, то може вимкнутись обладнання провайдера та можуть бути проблеми і з мобільним зв'язком (якщо резервний канал через мобільний інтернет, наприклад). Абсолютно реальний сценарій, з яким доводилось стикатись, коли взагалі немає ніякого зв'язку.
Foxgl
Member

Повідомлення

Ra1n: 30.01.2025 13:07
Foxgl: 29.01.2025 22:26 Хтось мав досвід використання Ubiquiti? Пропонують взяти потестити, а думаю варто чи ні...
Звісно варто, якщо цікаво, але якщо є можливість без проблем повернути. Це було актуально при потребі умовно-безшовного покриття (до реалізації (/r)/k/v або АХ у більшості роутерів, або так званий "EasyMesh" у будь-якому бюджеті наразі) або потрібно організувати wi-fi мережі (зазвичай - кілька з підтримкою VLAN) на великі площі або велику щільність клієнтів: торгівельні центри або офісні будівлі на кілька поверхів, підприємства. З приємним керуванням через власне хмарне середовище, краще коли у вас все або принаймні більшість обладнання цього виробника: в тому числі маршрутизатор, комутатори. І немає грошей на Meraki/Aruba :laugh: І аби не якусь китайщину. Або Мікротік (буде набагато більш складне у налаштуванні, немає хмарного керування, складніше підтримувати).
UniFi контролер дозволяє зробити файні картинки замовнику на етапі планування/проектування, мапу майбутнього покриття, тому мастхев :laugh:
Для тесту Вам потрібно буде взяти як мінімум маршрутизатор та точку доступу, якщо є можливість - cloudkey. :)
Дякую, цікава інфа, але зараз з'явилися інші справи, може колись потестую.
kolesnukm
Member

Повідомлення

artko: 30.01.2025 11:57 у ubiquiti доволі зручна система
от мені це теж завжди дуже подобалося і їх фішки із смартом і підсвіткою портів і інтерфейс, взагалі набагато зручніше ніж все інше
Avenger80
Member

Повідомлення

del
Відповісти