Tesseract
Проблема броадкома - вони не оновлюють свій сдк, який віддають виробникам роутеров під сучасні ядра. Ось закінчиться підтримка lts 4.19 (яке як пишуть навіть в нових асусах з wifi7 / broadcom ) - і якщо щось вилізе, вендорам треба буде самостійно портувати виправлення на старі ядра. Хто це буде робити?
Саме тому зараз роутери з mediatek, qualcomm - набагато більш (на довгий термін, а роутери працюють не по року) кращий вибір. Бо ці вендори пристойно пітримують своє ПЗ.
"Звичайний" користувач так, мабуть і зовсім не цікавиться що і як. А потім - ботнети, щось роутер поганий і т.п.
Як на мене - альтернативні прошивки це маркер, що залізяка буде підтримуватись та працювати певний термін. Необов'язково її і ставити...
Виключення - мікротік. Там і так на підтримку за терміном нема на що поскаржитись. Але - у ніх броадкома раптом нема. Зовсім. (ну, я жодного разу не бачив. тільки qualcomm, mediatek, tile..)
Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
artko
Member
-
Bender911
Member
Саме так і брав. На китайській прошивці сидіти не бачу сенсу, тільки проблеми. Як дешева альтернатива асусу мене і тплінк влаштовував більше року, доволі стабільно відправцював враховуючі ціну в 1,5к грн, поки не замінив на ax3000t. Потім вже заради цікавості купив Flint2. Але паралельно в іншому місті маю ах82u - багато років працює як годинник, з купой домашніх клієнтів, віддаленой роботой, навчанням, іграми, оновлення регулярні.Ra1n: ↑ 03.12.2024 11:58
Так, якщо вже брати xiaomi, то виключно під альтернативні прошивки, бо інакше він у кращому випадку передаватиме ваші дані уряду КНР (усі китайські компанії зобов'язані надавати доступ), або стане частиною ботнет-мережі.
(Якщо у вас параноя, це означає, що за вами не стежать).
КНР не просто так надає державні субсидії виробникам мережевого та телекомунікаційного обладнання.
PS Питання інформаційної безпеки з часом стають лише актуальнішими, тож якщо обирати кого спонсорувати за власні кошти, то краще купити не китайського виробника з тривалим терміном підтримки та оновлень - той же Asus або Mikrotik, наприклад.
Відправлено через 8 хвилин 52 секунди:
1. Справедливості заради вище згаданий Asus саме приклад гарної підтримки яка вже по факту на зараз виконується декілька років. За цей час деякі новіші роутери отримали 1-2 прошивку чи взагалі нічого.artko: ↑ 03.12.2024 15:25 Tesseract
Проблема броадкома - вони не оновлюють свій сдк, який віддають виробникам роутеров під сучасні ядра. Ось закінчиться підтримка lts 4.19 (яке як пишуть навіть в нових асусах з wifi7 / broadcom ) - і якщо щось вилізе, вендорам треба буде самостійно портувати виправлення на старі ядра. Хто це буде робити?
Саме тому зараз роутери з mediatek, qualcomm - набагато більш (на довгий термін, а роутери працюють не по року) кращий вибір. Бо ці вендори пристойно пітримують своє ПЗ.
"Звичайний" користувач так, мабуть і зовсім не цікавиться що і як. А потім - ботнети, щось роутер поганий і т.п.
Як на мене - альтернативні прошивки це маркер, що залізяка буде підтримуватись та працювати певний термін. Необов'язково її і ставити...
Виключення - мікротік. Там і так на підтримку за терміном нема на що поскаржитись. Але - у ніх броадкома раптом нема. Зовсім. (ну, я жодного разу не бачив. тільки qualcomm, mediatek, tile..)
- спойлер
3. Якщо людина не париться, то і на Asus, і OpenWRT вона не буде ставити оновлення. На форумі і не тільки хватає унікумів які доказують що вони нікому не потрібні, і можна і на Windows оновлення відключати.