Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

vdemeshko
да, є така проблема :) доставка дуже дорога(2кг один роутер?). мій вже в поштоматі (ну якшо він там), забрати треба.
strang
Member

Повідомлення

vdemeshko
и скоко авиа за пару вышло? :)
_clawfinger_
Member

Повідомлення

vdemeshko мені сьогодні приїхав, вже поставив й налаштував все. Брав на амазоні за 24.99 бакса, прилетіло літаком. Покриття принаймні краще ніж у ubiq ac lite, тож мені цього вистачить. Брав в якості точки доступу.
За таку ціну в якості точки доступу з такими покриттям нічого кращого не знайти. :beer:
Васильович
Member

Повідомлення

vdemeshko
artko
_clawfinger_
Мова про цей девайс?

https://www.amazon.com/Linksys-LN1301-W ... B0D742T4LW

P.S. На вигляд - копія ноди з моєї профільної mesh системи (Linksys Velop).
artko
Member

Повідомлення

Васильович: 11.09.2024 11:49 https://www.amazon.com/Linksys-LN1301-W ... B0D742T4LW

так, про нього. схожий тільки корпусом...
vdemeshko
Member

Повідомлення

artko: 11.09.2024 11:23 vdemeshko
да, є така проблема :) доставка дуже дорога(2кг один роутер?). мій вже в поштоматі (ну якшо він там), забрати треба.
1кг - один я так думаю, но у меня два так что 2кг.. правда привезли быстро )) ну мне из Львова в Киев поехало уже вчера, но у меня курьером доставка в руки :) так что еще не получил

Отправлено спустя 50 секунд:
strang: 11.09.2024 11:29 vdemeshko
и скоко авиа за пару вышло? :)
18$ против 6 морем... сосед - морем отправил :)

Отправлено спустя 2 минуты 47 секунд:
Васильович: 11.09.2024 11:49 vdemeshko
artko
_clawfinger_
Мова про цей девайс?

https://www.amazon.com/Linksys-LN1301-W ... B0D742T4LW

да - он... IPQ81xx 1.4GHz/2GB ram/1Gb flash/USB/4x1Gbit/2x2 2.4G + 2x2 5G + 4x4 5G.. AX4200.. SoC не поддерживает 160МГц
Востаннє редагувалось 11.09.2024 13:12 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
artko
Member

Повідомлення

vdemeshko: 11.09.2024 13:05 1кг - один, но у меня два.. правда привезли быстро )) ну мне из Львова в Киев поехало уже, но у меня курьером доставка в руки :) так что еще не получил
НП нарахувала 2кг за один, і коробка дійсно здоровенна.. ще і амазон двома трекамі відправив, розділили на частини (теж два замовив)
vdemeshko
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 11.09.2024 11:34 vdemeshko мені сьогодні приїхав, вже поставив й налаштував все. Брав на амазоні за 24.99 бакса, прилетіло літаком. Покриття принаймні краще ніж у ubiq ac lite, тож мені цього вистачить. Брав в якості точки доступу.
За таку ціну в якості точки доступу з такими покриттям нічого кращого не знайти. :beer:
поздравляю )) реально находка за эти деньги :)

Отправлено спустя 47 секунд:
artko: 11.09.2024 13:06
vdemeshko: 11.09.2024 13:05 1кг - один, но у меня два.. правда привезли быстро )) ну мне из Львова в Киев поехало уже, но у меня курьером доставка в руки :) так что еще не получил
НП нарахувала 2кг за один, і коробка дійсно здоровенна.. ще і амазон двома трекамі відправив, розділили на частини (теж два замовив)
хм у меня одним треком Амазон отправил.. хм... забавно.. по весу на сайте - указан 2.15 pounds (0.97 кг).. то есть 2 кг я без задней мысли считал что 2шт должны ехать с учетом упаковки
Востаннє редагувалось 11.09.2024 13:19 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Васильович так цей девайс. Меню через додаток для використання як точка доступу цілком. Поки що з недоліків одне проблема, але не суттєва. iphone 15 pro через точку макс швидкість 95-94мб/с, тоді як інтернет макс 300мб/с. Хоча не знаю для чого більше? Проблема суто телефона, стім дек немає таких обмежень.
В додатку є функціонал для побудови меш системи, так що без проблем можна обʼєднати 2-3 годин в меш.
Девайс реально великий й коробка теж, тому коли форвардер нарахував на 2кг.

vdemeshko згоден, за ті кошти нічого кращого не купити.
vdemeshko
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 11.09.2024 13:18 Васильович так цей девайс. Меню через додаток для використання як точка доступу цілком. Поки що з недоліків одне проблема, але не суттєва. iphone 15 pro через точку макс швидкість 95-94мб/с, тоді як інтернет макс 300мб/с.
vdemeshko згоден, за ті кошти нічого кращого не купити.
а конект какому из двух радиомодулей 5GHz? 2х2 или 4х4? там разная мощность сигнала у них и может влиять на скорость.. по идее 300 должно быть на любом из них..
_clawfinger_
Member

Повідомлення

vdemeshko додаток показував що конект 5GHz, перемикається за потреби на 2.4. А от яка конфігурація, без поняття через додаток неможливо взнати.
vdemeshko
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 11.09.2024 13:28 vdemeshko додаток показував що конект 5GHz, перемикається за потреби на 2.4. А от яка конфігурація, без поняття через додаток неможливо взнати.
сети не разделены - не с разными SSID-ами ? просто скорость похожа на 2.4..
_clawfinger_
Member

Повідомлення

vdemeshko ні все на одному SSID,я так й лишив. Не знаю для чого айфону швидкість по повітрю більше 100мб, так що норм. Пк може більше й це головне.
vdemeshko
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 11.09.2024 13:37 vdemeshko ні все на одному SSID,я так й лишив. Не знаю для чого айфону швидкість по повітрю більше 100мб, так що норм. Пк може більше й це головне.
ага может в этом загвоздка.. в теории если на разные сделать то может быть выше скорость - но если не беспокоит то не проблема :)

ЗЫ
DD-WRT активно пилится под него.. NSS работает , а баги если кто то находит и репродьюсят быстро с деабг инфой по серийному выходу дампят и кидают BrainSlayer, который быстро фикс делает.. удивительно но разработка идет даже шустрее у DD-WRT.. ставится через веб морду и есть откат назад с мануалом на сток.. в целом не плохо... OpenWRT есть только патченый снепшот с поддержкой NSS.. в основной ветке пока нет еще...
https://forum.openwrt.org/t/openwrt-sup ... 86477/1489
artko
Member

Повідомлення

vdemeshko
спойлер
ln1301.jpg
vdemeshko
Member

Повідомлення

artko: 11.09.2024 14:03 vdemeshko
спойлер
ln1301.jpg
снепшот с комитами космио с поддержкой NSS? пишут что его месячной давности ребейзнуть не могут со свежим так как много конфликтов в свежих снепошотах..
artko
Member

Повідомлення

vdemeshko
так, саме cosmio бранч. наче візуально працює, зараз перевіряю що там з USB ще.
vdemeshko
Member

Повідомлення

artko: 11.09.2024 14:17 vdemeshko
так, саме cosmio бранч. наче візуально працює, зараз перевіряю що там з USB ще.
с поддержкой юсб вроде вот выложили в ветке mx4200 ссылку на билд свежий.. но если патчи эти в билде космио не смотрел... хотя если стабильно работает то без разницы.. может можно черепикнуть те комиты с поддержкой юсб в его бранч тоже..
artko
Member

Повідомлення

vdemeshko
та я сам собі збираю, не проблема. наче все ок, працює.
root@OpenWrt:~# hdparm -t /dev/sda
/dev/sda:
Timing buffered disk reads: 432 MB in 3.01 seconds = 143.45 MB/sec

(флешка, що під руку впало)
vdemeshko
Member

Повідомлення

artko: 11.09.2024 14:41 vdemeshko
та я сам собі збираю, не проблема. наче все ок, працює.
root@OpenWrt:~# hdparm -t /dev/sda
/dev/sda:
Timing buffered disk reads: 432 MB in 3.01 seconds = 143.45 MB/sec

(флешка, що під руку впало)
ага юсб 3 :up:
Відповісти