Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Scoffer
Member
BigTypoon
Ну, є більш прості методи ніж сокирою вирубити свіч на горищі
Ну, є більш прості методи ніж сокирою вирубити свіч на горищі
-
tablestikus
Member
з рррое трохи більше юзається проца на інкапсуляцію трафікаScoffer: ↑ 04.08.2024 18:56 Теж не зрозумів в чому проблема з pppoe. Ну ввів один раз логін-пароль, роутер його запам'ятав навічно і все.
Зато юзверь не зможе увалити інетик сусідам по сегменту своїми дурними налаштуваннями, що не може не радувати.
Які там переваги/недоліки на стороні провайдера взагалі пофігу, це його проблеми, а не наші.
щоб не увалив - давно все ріжеться на коммутаторах
-
Smok
Member
злом китайської камери, та чому китайське - це небезпечне гівно
також там лунала така думка, що така "якість" може бути пов'язана з китайським фаєрволом та вимогами контролю трафіка
також там лунала така думка, що така "якість" може бути пов'язана з китайським фаєрволом та вимогами контролю трафіка
-
Royter
Member
Есть обладатели Xiaomi BE5000 как годная железяка?
-
alex_dey
Member
Привет, посоветуйте бюджетный роутер. С поддержкой OpenWRT. Желательно что бы без костылей туда ее залить можно было. Ну и сам роутер не "тугой и не кривой" что бы был. Одновременное подключение устройств будет небольшим. До 5, и то редко.
Сейчас присматриваюсь к TP-Link AX23. Но т.к. это временное решение, не хочеться тратиться сильно. Думал может подешевле что то есть неплохое.
Сейчас присматриваюсь к TP-Link AX23. Но т.к. это временное решение, не хочеться тратиться сильно. Думал может подешевле что то есть неплохое.
-
artko
Member
xiaomi AX3000T, від 1200грн на олх, бюджетніше нікуди, с доволі непоганим залізом (помітно краще, ніж у TP-Link AX23 )alex_dey: ↑ 07.08.2024 11:48TP-Link AX23
трохи почитати доку про прошивці треба, але особлих граблів нема. брати китайский варіант, там простіще вливати. (RD03)
-
Kp1
Junior
Всім привіт! Максимально задовбав мене Asus RT-AX52. Перепробував всі ваші поради + поради з інтернету, а роутер все одно рандомно перезавантажується.
Ціль: купити новий роутер.
Що треба: стабільність!!!, 1Гб, wi-fi6, сучасні фішки по безпеці (не знаю які саме), було б не погано створити типу NAS на основі роутеру (але це не обов'язково), хочу встановити, налаштувати один раз і забути.
Скільки пристроїв: 3 телефони, 1 смарт ТВ, 1 ПК, 2 ноути.
Ціна: до 100$. Чим дешевше, тим краще.
Роздивляюсь, але і дуже не люблю це - б.в. варіант, типа Asus RT-AX82U з Olx.
Підкажіть будь ласка варіанти. Вдячний кожному!
Ціль: купити новий роутер.
Що треба: стабільність!!!, 1Гб, wi-fi6, сучасні фішки по безпеці (не знаю які саме), було б не погано створити типу NAS на основі роутеру (але це не обов'язково), хочу встановити, налаштувати один раз і забути.
Скільки пристроїв: 3 телефони, 1 смарт ТВ, 1 ПК, 2 ноути.
Ціна: до 100$. Чим дешевше, тим краще.
Роздивляюсь, але і дуже не люблю це - б.в. варіант, типа Asus RT-AX82U з Olx.
-
crumd
Member
Тогда только ТП-Линк.Kp1: хочу встановити, налаштувати один раз і забути.
Для NAS надо брать роутер с USB портом - АХ55, АХ72, АХ73. Цена от $75 до $120.
Если без NAS - AX53 v2. Цена $70. Много фич, в том числе VPN клиенты. В РФ после торможения ютюб чтобы народ не смотрел иноагентов роутеры с VPN клиентами стали хитом сезона.
-
Bender911
Member
По стабільності ax82u дуже задоволений, місяцями без перезавантажень працював. USB ніколи навіть не пробував, бо немає потреби.Kp1: ↑ 11.08.2024 19:47 Роздивляюсь, але і дуже не люблю це - б.в. варіант, типа Asus RT-AX82U з Olx.
Стосовно вашого теперішнього - у нього точно все ок з БП? При живленні від банки з PD-тригером теж перезавантажується? Перезавантажувався без використання USB?
Він звісно бюджетний, але ніколи не мав роутерів, які перезавантажувались. При цьому були дешеві китайці, і Асуси, і ТП-лінки.
-
pelia
Member
Ви так сильно не смішіть, я ледве чаєм не подавивсяcrumd: ↑ 11.08.2024 20:34 Тогда только ТП-Линк.
-
artko
Member
pelia
чому? тплінк це сама стабільність! всі нові фішки - виключно заміною роутера, тому налаштував і туди більше дивитись не треба
чому? тплінк це сама стабільність! всі нові фішки - виключно заміною роутера, тому налаштував і туди більше дивитись не треба
-
pelia
Member
багфікси також заміною роутераartko: ↑ 11.08.2024 20:58 pelia
-
Noveon
Member
как это можно совместить с этим:Kp1: ↑ 11.08.2024 19:47Що треба: стабільність!!!, 1Гб, wi-fi6, сучасні фішки по безпеці (не знаю які саме), було б не погано створити типу NAS на основі роутеру (але це не обов'язково), хочу встановити, налаштувати один раз і забути.
Kp1: ↑ 11.08.2024 19:47Ціна: до 100$. Чим дешевше, тим краще.
-
Kp1
Junior
Від павер банку та звичайного кабелю з Olx та від 220В ситуація однакова.Bender911: ↑ 11.08.2024 20:42 Стосовно вашого теперішнього - у нього точно все ок з БП? При живленні від банки з PD-тригером теж перезавантажується? Перезавантажувався без використання USB?
Наприклад: одночасно підключено 1 ПК, 3 телефони, смарт ТВ. І ця зв'язка працює більшу половину дня без жодних проблем. Вмикаю ноутбук - роутер перезавантажується. Через пару хвилин всі пристрої підключено до мережі, навіть той ноутбук. Така сама фігня стається інколи з телефоном. Наприклад, до мережі підключено тільки 1 телефон. І так протягом дня жодних питань. Тільки підключається телефон дружини - ребут.
П.с. По гарантії роутер не здавав, бо навіть не розумію як описати проблему. Якоїсь закономірності не знайдено.
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Вот потому и спрашиваю у форумчан. Если бы знал ответ - сюда не пришел бы.Noveon: ↑ 11.08.2024 21:18как это можно совместить с этим:Kp1: ↑ 11.08.2024 19:47Що треба: стабільність!!!, 1Гб, wi-fi6, сучасні фішки по безпеці (не знаю які саме), було б не погано створити типу NAS на основі роутеру (але це не обов'язково), хочу встановити, налаштувати один раз і забути.Kp1: ↑ 11.08.2024 19:47Ціна: до 100$. Чим дешевше, тим краще.
-
Avenger80
Member
На счёт функции NAS - купил карман Orico и вставил туда 500ГБ ЖД Тошибу cо старого ноутбука. Не ожидал, что мой роутер выдаст скорость под 75Мбайт/c на запись, хотя заявлено было в характеристиках, до 50Мбайт/c. Только карман что-то не уводит полностью ЖД в сон, я и тему создал отдельную по этому поводу. Вроде и карман популярный - ORICO 25PW1-C3.
-
artko
Member
а дивились в адмінці роутера - він дійсно перезавантажується? все ж щось таке - це дуже часто проблеми з живленням/залізякою, інше - набагато більше рідкісний випадок.(хоча асус... хтозна...)Kp1: ↑ 11.08.2024 21:35 Від павер банку та звичайного кабелю з Olx та від 220В ситуація однакова.
Наприклад: одночасно підключено 1 ПК, 3 телефони, смарт ТВ. І ця зв'язка працює більшу половину дня без жодних проблем. Вмикаю ноутбук - роутер перезавантажується. Через пару хвилин всі пристрої підключено до мережі, навіть той ноутбук. Така сама фігня стається інколи з телефоном. Наприклад, до мережі підключено тільки 1 телефон. І так протягом дня жодних питань. Тільки підключається телефон дружини - ребут.
це зазвичай малосумісні вимоги. дайте мені дешево, якісно, без ручних втручань роутер - виберіть будь які два пунктиKp1: ↑ 11.08.2024 21:35 Вот потому и спрашиваю у форумчан. Если бы знал ответ - сюда не пришел бы.
від себе можу порадити, якщо маєте бажання вивчити щось нове - роутер недорогий + openwrt прошивку. Буде доволі стабільно, з будь якими можливостями, бюджет від 1200грн (за Wi-Fi6, без можливості NAS) до 10тис грн (будь що), але потребує хоча б трохи розуміння що ви робите та вміння користуватися гуглом в нестандартних задачах.
Якщо треба мінимальне втручання від вас - про критерій "дешево" краще забути. Або готуватись, що може не пощастити, та роутер виявиться невдалим (хоча для вашого Asus RT-AX52 поведінка дуже загадкова, в нього достатньо ресурсів для типових завдань, схиляюсь що в нього щось зламалося). І, доречі - будь який роутер треба все ж оновлювати - в них, буває, знаходять баги та проблеми. Тому вимога "налаштував та забув" - та не треба. Зовсім.
2Noveon пам'ятаєте такий роутер TP-Link TL-WR703N v1 ? (в сенсі куди вже дешевше). ~5 wi-fi клієнтів, Uptime 23d 15h 33m 5s
Можна і дешево, якщо прошивка працює як слід, та залізо не браковане.
-
Kp1
Junior
Індикатори перестаюсь блимати, wifi та провідний інтернет зникає. Через 2 хв. наче нічого і не було. В логах, саме за цей час і за хвилину до того, нічого не має.artko: ↑ 12.08.2024 08:14 а дивились в адмінці роутера - він дійсно перезавантажується? все ж щось таке - це дуже часто проблеми з живленням/залізякою, інше - набагато більше рідкісний випадок.(хоча асус... хтозна...)
-
artko
Member
Kp1
нема де взяти будь який на потестити? імхо, все ж дуже схоже на проблему самого роутера. Прошивка оновлена до останньої?
ну раптом асус щось підфиксив, тим більше пише Версія 3.0.0.4.388_32683
23.91 MB
2024/05/27
- Покращена бездротова сумісність
нема де взяти будь який на потестити? імхо, все ж дуже схоже на проблему самого роутера. Прошивка оновлена до останньої?
23.91 MB
2024/05/27
-
Kp1
Junior
Версія прошивки оновлена. На минулому роутері таких проблем не було. Спробую здати по гарантії. Сподіваюсь на сервісі знайдуть в чому проблема. Я не знайшов закономірності. Роутер може без питань працювати тиждень, а може перезаванажуватись по кілька разів на день.artko: ↑ 12.08.2024 08:32 Kp1
23.91 MB
2024/05/27
-
Avenger80
Member
Kp1
Сдать по гарантии - самое правильное решение. Это может быть брак конкретно вашего образца, а может скрытое поведение всей модели, которое обострилось у вас (определённые условия, стечение обстоятельств, на небе звёзды не сошлись). Поэтому пусть разбираются, в крайнем случае требуйте возврат денег. Первый этап - они могут дать такое же устройство, только новое при выявлении дефекта. Правда это мой опыт общения с TP-Link...
Сдать по гарантии - самое правильное решение. Это может быть брак конкретно вашего образца, а может скрытое поведение всей модели, которое обострилось у вас (определённые условия, стечение обстоятельств, на небе звёзды не сошлись). Поэтому пусть разбираются, в крайнем случае требуйте возврат денег. Первый этап - они могут дать такое же устройство, только новое при выявлении дефекта. Правда это мой опыт общения с TP-Link...