Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Smok
Member

Повідомлення

Dremjke: 18.06.2024 14:30 Как-то на 740й решил поставить OpenWRT, по инструкции всё сделал, всё отлично было, но wi-fi не работал совсем :D Откатился назад на сток и загадкой осталось "преимущество" этой прошивки.
ага, інструкція для встановлення знайшлась, а для увімкнення wi-fi ні, переконлива історія :D
Valdey377
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 18.06.2024 14:58 Avenger80
Більшою або меншою мірою це явище прослідковується у інших вендорів також.
И только Типилинк пошёл дальше всех, в роутере за 120 зелёных он сделал платной систему безопасности, с продлением каждый год, Асус нервно курит, остальные так вообще отдыхают
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Valdey377
Саме тому я написав так як написав. Цікаво, що за система безпеки по підписці, - можливо якийсь сторонній платний сервіс типу Cisco Umbrella, він же колишній OpenDNS.
Valdey377
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 18.06.2024 15:30 Valdey377
Саме тому я написав так як написав. Цікаво, що за система безпеки по підписці, - можливо якийсь сторонній платний сервіс типу Cisco Umbrella, він же колишній OpenDNS.
HomeShield от Авиры, что-то подобное есть на Асусе не помню уже от кого, но совершенно бесплатно, и варьируется лишь по функционалу
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Valdey377
Не бачу нічого дивного та поганого, в тому що комерційні організації намагаються заробити на послугах. ;)
Bender911
Member

Повідомлення

Grava: 17.06.2024 19:01 Filabatya
Не можна. Нові релізи хочуть 512мб рам, на 3600 256мб. Але сам роутер вже на "openwrt", система основана на openwrt 18.06.
Це точно про 512Мб? В мене на Xiaomi ax3000t стала без питань снапшот 23.05 openwrt. Роутер має 256 Мб RAM.

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Filabatya: 17.06.2024 19:51 Grava
значить є зміст почекати і не брати 3000т
Використовую як раз ax3000t третій день на OpenWRT. За1500 грн куплений у нас, непагано себе показує.
artko
Member

Повідомлення

Grava: 17.06.2024 19:01 Не можна. Нові релізи хочуть 512мб рам, на 3600 256мб. Але сам роутер вже на "openwrt", система основана на openwrt 18.06.
а можна посилання, де про це написано у мануалах опенврт чи ще десь?
Grava
Member

Повідомлення

artko: 18.06.2024 16:42де про це написано у мануалах опенврт чи ще десь?
Bender911: 18.06.2024 16:35Це точно про 512Мб?
Бачив десь на форумі openwrt коли шукав щось про можливість встановити на be3600. Писали що нове ядро та дрова жеруть більше.
Valdey377
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 18.06.2024 16:29 Valdey377
Не бачу нічого дивного та поганого, в тому що комерційні організації намагаються заробити на послугах. ;)
Конечно, поэтому в наших реалиях они ничего не получат, поэтому мне больше нравится как это делает Асус за ту же цену за прибор :)
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Valdey377
Ваша справа. Хоча такий підхід виглядає досить дивно.
Valdey377
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 18.06.2024 18:30 Valdey377
Ваша справа. Хоча такий підхід виглядає досить дивно.
Не подход не в наличии системы безопасности, я исхожу их функционала, за ту же цену тплинк мне его не даст, так же отсутствия обновления прошивок как таковое меня тоже привлекает мало, а у асуса это все есть, для домашних условий самое то, хотя были кинетики и самый первый был туполинк
tablestikus
Member

Повідомлення

Dremjke: 18.06.2024 14:30 Да никому в здравом уме не нужно в этих прошивках ковыряться, какие-то форумы искать, сообщество какое-то. Любое сообщество в интернете априори токсичное, даже наши оверы взять для примера :gigi:
Ні, таке цікаве тому кому це цікаво.

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
Avenger80: 18.06.2024 14:37 Dremjke
Ну я тоже особо не думал посещать, пока не наткнулся на особенность - каждые 7-10 дней роутер не может зайти в свои настройки, а если заходит, то называется AC1900 и всё тормозит и скорость wifi падает в несколько раз. Перезагрузка и всё нормально, через 7-10 дней всё повторяется. Если такое происходит с роутером (маркой) у которой есть сообщество, то тебе подсказывают, что делать в таком случае, разработчики подключаются и т.д. и т.п. - обратная связь. Если это без такой поддержки - то ты один на один с проблемой и выброшенными на ветер деньгами.
Та наче 99% користувачам не потрібна спільнота. Всі давно знають - лагає віфі- бутай роутер :gigi:
Avenger80
Member

Повідомлення

tablestikus
Но не каждые 7 дней, причем на новом устройстве за 60 баксов. :gigi:
tablestikus
Member

Повідомлення

Avenger80: 18.06.2024 19:48 tablestikus
Но не каждые 7 дней, причем на новом устройстве за 60 баксов. :gigi:
Я таке бачив на тп-лінках і асусах за 200 баксів. Купили, поставили - меньше тижня працювали і вже гнівні відгуки - поки не ребутнеш раз в пару днів - інтернет лага :-/
crumd
Member

Повідомлення

tablestikus: Я таке бачив на тп-лінках і асусах за 200 баксів.
Во всех роутерах, использующих ядро Линукс, могут быть проблемы с уборкой мусора и утечкой памяти. В том числе в Микротиках.
Scoffer
Member

Повідомлення

crumd
Це ще що за маячня? Лінукс, зненацька, написаний за С, і ні про яке прибирання сміття не в курсі за визначенням. С передбачає ручне керування пам'ятю.
tablestikus
Member

Повідомлення

crumd: 18.06.2024 20:28
tablestikus: Я таке бачив на тп-лінках і асусах за 200 баксів.
Во всех роутерах, использующих ядро Линукс, могут быть проблемы с уборкой мусора и утечкой памяти. В том числе в Микротиках.
ну так розкажи нам що не так там з ядром лінукса, але ти звістно будеш нести черговий маразм
Kp1
Junior

Повідомлення

Всім привіт. Давно хотів собі гігабіт і купив Asus RT-AX52. Налаштування базові із коробки - пароль до мережі і все. Гігабітний інтернет. Завжди підключені наступні пристрої по вай-фай: 2 телефони Xiaomi, ТВ Hisense, MacBook. По проводу - стаціонарний ПК (windows 10). Жодних проблем.
Але! Іноді підключаю ноутбук Lenovo (windows 10) і роутер може по 5 разів за вечір перезаванажуватись. В логах не знаходжу причини. Сьогодні була та сама ситуація: перезавантаження в 22.25, а логи починаються з 22.27 (більш раніше логи - старі).
Гугл не допоміг. Остання надія на вас! Куди дивитись? Це проблема роутера? Здавати по гарантії? Зі старенький тп-лінк таких проблем не було. Зкидав до заводських налаштувань - не допомогло.
Буду безмежно вдячний кожному хто відгукнеться!
S
Member

Повідомлення

Kp1: 18.06.2024 23:46В логах не знаходжу причини.
Я бы предположил перегрев. А если все абсолютно отключить и оставить только ноут?
pelia
Member

Повідомлення

Avenger80: 18.06.2024 14:15 Ekz0rcyst
Ну за Микротик вы переборщили. Ещё раз повторю, зачем тогда покупать роутер Микротик, какой его КПД в таком случае, если пользователю нужно нажать три кнопки и придумать wifi? Это как из пушки по воробьям, причем не в том направлении, т.к. роутеры Микротик сильны именно в администрировании сети, которое в таком случае не нужно обычным пользователям и относительно слабы в wifi в отношении других роутеров, которые настраиваются в три кнопки.
P.S. К примеру, мне как пользователю, нравится чтоб прошивку, программу, продукт вели (обслуживали) как можно дольше, чтоб пользователь не чувствовал себя брошенным. Это касается всего, а не только роутеров.
Особисто для себе я купував мікротік чисто тому що мені потрібен був девайс не за всі гроші світу, котрий буде працювати стабільно 24/7/365 без необхідності його ребутати тому що прошивка тупить, має можливість підключити впн, та зможе тримати 10+ клієнтів одночасно по вафлі (7 людей, у кожного телефон, плюс 3 пк, плюс телевізори та приставки до них) без затупів, та з можливістю харчувати РоЕ. На той момент (літо 21го) hap ac lite tower повністю підходив під задані параметри, та обійшовся мені десь до 1.5к грн. Конкурентів у нього просто не було і я досі повністю задоволений, навіть купив другий, коли переїхав, просто перекинув конфіг і далі не чіпав. А ті всі налаштування мені просто не потрібні, хоча приємно знати що вони є.
Відповісти