Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
nikelamoc
Junior

Повідомлення

mult: 30.05.2024 15:08 Доброго дня. Як вважаєте mikrotik chateau lte18 ax хороший роутер?
Мені потрібен щоб в основному працював від розетки, але коли немає світла то щоб можна було і павера запустити.
Плюс хочу щось якісне, потужне, із сучасними технологіями і всіма які є бендами і частотами типу 900мгц і тд.
Плюс бажано щоб було по менше мороки в налаштуваннях.
Хоча я думаю можна купити lte 6 ax, по підтримуваним бендам і частотам вони вроді однакові і трішки дешевше :)
Я примерно по такойже логике купил Микротик в такойже ценовой категории и не сильно доволен покупкой.
Вайфай у него не сильно хорош.
Чтобы настроить что-то нужен сисадмин, и его фиг найдешь.
В итоге вот сейчас мне надо второй инет втыкнуть в него, и выходит что проще купить новый роутер чем его настроить.
Dremjke
Member

Повідомлення

nikelamoc: 31.05.2024 08:58Я примерно по такойже логике купил Микротик в такойже ценовой категории и не сильно доволен покупкой.
Вы, вероятно, повелись на пропаганду от адептов Микротика, которые возносят эти устройства в абсолют.
nam5580
Junior

Повідомлення

Dremjke: 31.05.2024 10:20 пропаганду от адептов Микротика
Справжні адепти Мікротіка знають, що вайфай в них гівно, і треба окрему точку доступу.
Ortyomko
Member

Повідомлення

nam5580: 31.05.2024 10:57
Dremjke: 31.05.2024 10:20 пропаганду от адептов Микротика
Справжні адепти Мікротіка знають, що вайфай в них гівно, і треба окрему точку доступу.
я купував окрему точку доступу від мікротіка і вона була гівно :)
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

nam5580
Wi-Fi не гівно але точно є кращі варіанти. З іншої сторони широкий функціонал прошивки "з коробки". Але потрібно усвідомити, що в абсолютно будь-якому роутері будуть як переваги так і недоліки, про це чомусь всі забувають.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Ortyomko
Малась на увазі не мікротівська точка, а взагалі точка. А чому гівно? Не підкючались пристрої чи покриття не вистачало?
bes
Member

Повідомлення

да микротик нормальные аппараты но не для всех. Надо минимум понимать во что ты ныряешь и нужно ли тебе это.
Scoffer
Member

Повідомлення

Мікроти чудові пристрої за свої гроші, тільки треба хоча б самі базові мережеві знання мати. Хоча б не плутати іп з маком :D
tablestikus
Member

Повідомлення

UniFi 7 Innovations: U7 Pro Max | U7 Pro Wall | U7 Outdoor
Ortyomko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 31.05.2024 11:19 Малась на увазі не мікротівська точка, а взагалі точка. А чому гівно? Не підкючались пристрої чи покриття не вистачало?
покриття і швидкість. Була ТД за 2к грн (на той час) mikrotik cap ac. Виділив їй спеціально місце посередині 3-кімнатної квартири. Через 2 стіни швидкість падала до 100мбіт по 5ГГц. На балконі іноді взагалі пропадали ті 5ГГц.
Замість неї взяв Netgear WAX206 з США за +/- ті ж гроші, через дві стіни швидкість 400мбіт тримала, а 5ГГц ловило навіть у під'їзді.
tablestikus
Member

Повідомлення

Я трьошку чешку в тещі мікротіком ас3 повністю покрив. Ну да, швидкість на 5ГГц так собі, десь до 400мбіт. Але кому там треба більше.
mult
Member

Повідомлення

nikelamoc
Ну я поки теж в роздумах :)
Побачив коментар на ютубі від шарящого користувача мікротіків, то він не радить брати щось вище lte 6 ax. Тому що у нас оператори все рівно по мобільному ріжуть всі швидкості і все рівно ті більш продвинуті пристрої типу будуть працювати як 6ах.
Поки думаю що взагалі взяти :)
Мені треба хороший стаціонарний роутер з сімкою, щоб підтримував усі частоти і бенди, з можливістю коли немає світла підключити до павера.
Ну і щоб він був не глючний і не тяжкий в налаштуваннях і щось сучасне з вай фаєм 6, з можливістю підключити зовнішню антену

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
Як варіант тепер розглядаю chateau lte 6 ax але і думаю якого виробника ще глянути.
З іншими все тяжко, хуавей хіба що надійний.
Кенетік у нас є офіціали, але бачу багато скарг на глючність.
Корочше пока фіг його зна :)
Tesseract
Member

Повідомлення

mult
Легше буде знайти роутер з підтримкою 3G модемів, чим два в одному. Та й продати окремо модем і роутер потім простіше.
mult
Member

Повідомлення

Tesseract
Можливо й так.
Але треба тоді подумати який купити хороший модем lte.
Smok
Member

Повідомлення

mult: 31.05.2024 13:55 Tesseract
Можливо й так.
Але треба тоді подумати який купити хороший модем lte.
краще так і зробити, а не ліпити все в 1 купу, бо сьогодні 4g, а завтра захочеться 5g, або 2.5Gbit порти
вже давно користуюсь huawei e3372h через роутер, на прошивках asus, tomato, openwrt
usb модем пережив близько 4 роутерів, від wifi N до wifi AX
neo89skynet
Member

Повідомлення

Tesseract: 30.05.2024 15:46До того ж залізо у них відносно слабке.
У якому мiсцi ?
artko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 31.05.2024 11:19 Малась на увазі не мікротівська точка, а взагалі точка. А чому гівно? Не підкючались пристрої чи покриття не вистачало?
я колись наче теж жалівся - mikrotik ac2, незрозумілі відмови у підключенні до мережі, пристроїв на 2,4ггц. повторювалось з періодичностю від тижня до двох-трьох. лікувалося перезавантаженням мікрота, підібрати параметри не зміг для вирішення проблеми. Замінив на openwrt/mediatek - вже біля року жодної проблеми. та сама мережа та пристрої.
nam5580
Junior

Повідомлення

Ortyomko: 31.05.2024 11:14 я купував окрему точку доступу від мікротіка і вона була гівно :)
Треба було брати Ruckus (:
Ortyomko
Member

Повідомлення

nam5580: 31.05.2024 15:27
Ortyomko: 31.05.2024 11:14 я купував окрему точку доступу від мікротіка і вона була гівно :)
він би не дав швидкості вай фай 6 яку я хотів, а якщо б дав, то ціна там була б трохи інша)
tablestikus
Member

Повідомлення

Ortyomko: 31.05.2024 15:32
nam5580: 31.05.2024 15:27
він би не дав швидкості вай фай 6 яку я хотів, а якщо б дав, то ціна там була б трохи інша)
Так вони і так мають досить конський цінник. Чи ви знов за б\у?
Ortyomko
Member

Повідомлення

tablestikus: 31.05.2024 15:36
Ortyomko: 31.05.2024 15:32

Так вони і так мають досить конський цінник. Чи ви знов за б\у?
знов за б/у
Відповісти