Маршрутизатори MikroTik | Обговорення маршрутизаторів компанії MikroTik на платформі RouterOS

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
diplo
Member

Повідомлення

kolesnukm: 02.04.2025 10:40 diplo так ця шапка це базові речі які людина яка купує мікротік і так вже б мала знати
Ну ОК, тогда все те гайды, что люди пишут и снимают пускай будут для начинающих, а вы тут назовите тему что-то вроде: "Микротик для суровых кулхацкеров, чайников просьба не беспокоить".
А так, не пойми шо. Вот люди и зашли к вам побеседовать. Что не нравится?
kolesnukm: 02.04.2025 10:40 а не знову в мене тп-лінк чи сяомі мені ок, на що той мікротік
И правда, а зачем он? О компании микротик я уже почитал. Спасибо. Ну это как бы базовые вещи, о которых владельцы микротик знают. Теперь знают все. Польза от темы очевидна.
kolesnukm
Member

Повідомлення

diplo: 02.04.2025 10:43
kolesnukm: 02.04.2025 10:40 diplo так ця шапка це базові речі які людина яка купує мікротік і так вже б мала знати
Ну ОК, тогда все те гайды, что люди пишут и снимают пускай будут для начинающих, а вы тут назовите тему что-то вроде: "Микротик для суровых кулхацкеров, чайников просьба не беспокоить".
А так, не пойми шо. Вот люди и зашли к вам побеседовать. Что не нравится?
так поки 7-8 сторінок просто срач про те що нафіг мікротік як є ....
diplo
Member

Повідомлення

kolesnukm: 02.04.2025 10:50 так поки 7-8 сторінок просто срач про те що нафіг мікротік як є ....
Ну так это интернет, люди общаются. Свободу не спинити. Вы же не обозначили, что тема для сисадминов.
kolesnukm
Member

Повідомлення

diplo: 02.04.2025 10:51
kolesnukm: 02.04.2025 10:50 так поки 7-8 сторінок просто срач про те що нафіг мікротік як є ....
Ну так это интернет, люди общаются. Свободу не спинити. Вы же не обозначили, что тема для сисадминов.
а до чого тут свобода, є ж окрема тема вибору пристрою, а тут автор нормально описав, обговорення продукції фірми, навіть конфіг скинув
diplo
Member

Повідомлення

kolesnukm: 02.04.2025 10:53 а до чого тут свобода
Люди свободно общаются
kolesnukm: 02.04.2025 10:53 обговорення продукції фірми
Вот и обсуждают. Не нравится им, наверное. Кому-то нравится. Обычное дело.
kolesnukm: 02.04.2025 10:53 навіть конфіг скинув
Да он скинул инфу с википедии о компании Микротик. А конфиг то уже не пойми на какой странице. Чего ото было не обозначится сразу, что здесь будут конфиги и накидать их. Уверен, у него ещё есть. Спрятал, наверное, как конфеты на праздник.
bes
Member

Повідомлення

kolesnukm: 02.04.2025 10:53 а до чого тут свобода, є ж окрема тема вибору пристрою
так мы там только о мироктиках и говорим

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
как только появилась эта тема только о мироктиках, в выборе роутера не одного сообщения уже третий день :laugh: :lol:
lewerlin
Member

Повідомлення

bes: 02.04.2025 11:31 в выборе роутера не одного сообщения уже третий день :laugh: :lol:
Срачу не було третій день.
А це означає, що поки нікому саме обирати роутер.
neo89skynet
Member

Повідомлення

artko: 02.04.2025 09:55крім смайликів прикладів нема? я навів конкретний приклад, чого в routeros нема вже багато років, в опенврт - є, а також приклад що саме вважаю краще в routeros, ніж в opewrt. можна приклад від вас?
Я не зрозумів ваше питання.
Востаннє редагувалось 02.04.2025 12:14 користувачем neo89skynet, всього редагувалось 1 раз.
diplo
Member

Повідомлення

artko: 02.04.2025 09:55 крім смайликів прикладів нема? я навів конкретний приклад, чого в routeros нема вже багато років, в опенврт - є, а також приклад що саме вважаю краще в routeros, ніж в opewrt. можна приклад від вас?
Айм сори. Ай донт андестенд ю. Гудбай. Хэв э найс дэй.
Alligator
Member

Повідомлення

О, є RB952 з двома каналами Wi-Fi 2.4, 5
Чи можливо по wlan1 2.4 приймати сигнал, а по wlan2 - передавати? Тобто, щоб не було жодного проводу окрім живлення?
Avenger80
Member

Повідомлення

Alligator
Это получается типа WISP, как я понимаю? Иногда пользуюсь такой функцией, но на роутере другой марки. Полезная штука.
neo89skynet
Member

Повідомлення

Alligator: 02.04.2025 12:14О, є RB952 з двома каналами Wi-Fi 2.4, 5
Чи можливо по wlan1 2.4 приймати сигнал, а по wlan2 - передавати? Тобто, щоб не було жодного проводу окрім живлення?
Якщо я вас вірно зрозумів то https://xn----7sba7aachdbqfnhtigrl.xn-- ... kroTik-CPE
SashkoS
Junior

Повідомлення

Alligator: 02.04.2025 12:14 Чи можливо
Так, але потрібно більш детальний опис завдання бо є особливісті

PS Тільки квіксетом не зробити
Потрібна зв'язність по L2 або L3 ?

PPS
Анонс
Як за допомогою мікротика визначити, з якого боку патчкорду немає контакту в роз'ємі? (працює за довжини кабелю понад 2 м, та не в кожному мікротику)

трохи пізніше буде
Avenger80
Member

Повідомлення

SashkoS: 02.04.2025 12:43Так, але потрібно більш детальний опис завдання бо є особливісті
PS Тільки квіксетом не зробити
Вот тут и начинаются приколы. А я могу на своём роутере это сделать за несколько секунд - подвинуть рычажок, найти сеть, указать какое это соединение - основное или резервное - ну и в принципе, всё (понятно, что есть ещё более глубокие настройки - выбор канала, выбор частоты и т.д. и т.п.). Типа готового пресета. А вот в Микротике это надо будет самому с нуля делать, как у художника с чистого холста рисовать. Для профи это круто, для обычного пользователя - типа ну его на фиг. :) Хотя по ссылке neo89skynet тоже особо ничего страшного. :)
Ra1n
Member

Повідомлення

Avenger80: 02.04.2025 12:20 Alligator
Это получается типа WISP, как я понимаю? Иногда пользуюсь такой функцией, но на роутере другой марки. Полезная штука.
Микротики много лет как умеют WDS, WISP, MESH (топология). :)
SashkoS
Junior

Повідомлення

Я так розумію, що є люди, які спробували працювати з мікротиком, у них не вийшло і тепер вони намагаються собі довести через форум, що мікротик їм зовсім не потрібен. Іншим доводити нічого не потрібно, бо їм немає ніякого діла до цього.
Якщо відкинути маніпуляцію в питанні, то для того завдання, що озвучено в RB952-x, у квікстеті є режим WISP AP.
Alligator
Member

Повідомлення

Дякую, використаю WISP =)
SashkoS
Junior

Повідомлення

Тестування кабельних ліній за допомогою інструменту ROS Cable Test
https://help.mikrotik.com/docs/spaces/R ... leProblems
https://wiki.mikrotik.com/Manual:Interf ... e_Problems

Щоб знайти інструмент, потрібно відкрити вкладку Інтерфейс езернет порту. На скріншоті до порту під'єднано кабель завдовжки близько 34 м і вимкнений з іншого боку.
Screenshot_24.jpg
Якщо до порту під'єднано працююче обладнання, то побачимо вікно зі статусом лінк ОК, якщо обладнання вимкнене або нічого не під'єднано до порту, то буде статус немає лінка.
Screenshot_10.jpg
Screenshot_28.jpg
Вставляємо в порт підозрілий патчкорд спочатку одним кінцем і бачимо всі 4 пари,
Screenshot_25.jpg
вставляємо іншим кінцем і бачимо тільки три, отже, роз'єм потрібно міняти з цього боку.
Screenshot_25-1.jpg
SashkoS
Junior

Повідомлення

Ось так може виглядати пошкоджена лінія
Screenshot_26.jpg
Screenshot_27.jpg
Вимірювання довжини коректні тільки якщо другий кінець кабелю від'єднаний від обладнання.
Список пристроїв, на яких кабельний тестер працює, можна побачити за посиланням у документації
Alligator
Member

Повідомлення

SashkoS, якщо відеокамери не РоЕ то можно заміряти довжину до камер так як 3, 4 при задіяні під живлення камери та фізично від'єднані від обладнання. :shuffle:
Відповісти