Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
BigTypoon
Member

Повідомлення

odessitmws
Працює без оновлень. Оновлень безпеки.
Тому і ботнети і інше.
Мікрот =ЧСВ, це смішно)) а хто тоді користувачі Ubiquity чи Cisco?
Чи не прояв твоєї слабкості? :shuffle:

Завдяки цьому, у провайдерів, БЕЗЛІЧ проблем з ДДосом. Тому часто закривають порти на маршрутизаторах - 80/443/Ssh/telnet, ftp, samba. Просто щоб ніхто не зміг достукатися до абонентів. І це допомагає, але не зовсім)
Avenger80
Member

Повідомлення

BigTypoon
Дело в том, что а какой роутер получает обновления безопасности на постоянной основе? - я таких в ширпотребовательском сегменте и не знаю, кроме микротика и кинетика.
crumd
Member

Повідомлення

BigTypoon: Тому беруть чи якийсь дешман, але з можливістю залити альтернативну прошивку. На якій цей дешман, залізно працює.
Потом бегут на форумы спрашивать как вернуться на сток.
Сегодня сток зачастую стабильнее кастома. Поэтому кастом ставят если нужен функционал которого нет на стоке.
odessitmws
Member

Повідомлення

BigTypoon: 02.02.2024 14:52Чи не прояв твоєї слабкості?
слабость это рационально использовать деньги? я же не говорил про их отсутствие
BigTypoon: 02.02.2024 14:52Завдяки цьому, у провайдерів, БЕЗЛІЧ проблем з ДДосом. Тому часто закривають порти на маршрутизаторах - 80/443/Ssh/telnet, ftp, samba
и в чем минусы для меня?
Donate
Member

Повідомлення

Avenger80: 02.02.2024 11:12Микротиковцам это всё не понять - их просто стошнит, т.к. в них нет Router OS.
Ну так проблема в тому що навідь в бюджетному hAP Lite стоїть на квалкомі :laugh: А всі ми знаємо по мобільним пристроям да й навідь по ПК яка підтримка у МТК чи броадкома :laugh:
Наприклад на бюджетних нетісах як і в частині роутерів бюджетного сегменту є проблема при ввімкненні 20/40, і ти такий купуєш новенький тв самсунг, а він говорить що немає інтернету, приїзджаеш в магазин говориш що брак і все такє, але в магазині все без проблем підключається :laugh: І потім коли майстер не за снікерс приходить а гривень так 300-1000 за виклик то є розуміння того що краще переплатити х2 чим платити на лапу майстру кожного разу коли там щось не працює, або працює не так :laugh:
kolesnukm
Member

Повідомлення

Avenger80: 02.02.2024 11:12 kolesnukm
Всё ж ещё зависит от клиента и от эфира.
Так по сусідах в мене вже з 2-ва роки нічого не змінюються це стандартні tp-link, d-link і тому подібне що ставлять провайдери за 1 грн., з клієнтами все нормально, це Pixel 7 pro, iPhone 13 mini, 14, ноут із Intel AX210. За цей рік спробував багато різних варіантів але як на диво самим кращим виявився поточний - Mikrotik AX3 показує трохи більше 850 Мбіт/с, далі Google Nest Wi-Fi AC2100 і Xiaomi AX6s (але швидкість нормальна тільки на OpenWrt) 750-820 Мбіт/с, потім Xiaomi AX3000T десь 480-510 Мбіт/с. Довгий час були варіанти Mikrotik Hex S з різними Ruckus але там пристрої із максимумом в 867 Мбіт/с але показували 450-570 Мбіт/с
Donate
Member

Повідомлення

odessitmws: 02.02.2024 15:23 слабость это рационально использовать деньги? я же не говорил про их отсутствие
Коли в тебе будуть нульові знання, а виклик майстера це від 300+ гривень то будеш тут розповідати про раціональне використання коштів :laugh:

Added in 2 minutes 49 seconds:
kolesnukm: 02.02.2024 15:47 Так по сусідах в мене вже з 2-ва роки нічого не змінюються це стандартні tp-link, d-link і тому подібне що ставлять провайдери за 1 грн., з клієнтами все нормально
Або клієнт думає що нормально :laugh:
odessitmws
Member

Повідомлення

Donate: 02.02.2024 15:48а виклик майстера це від 300+ гривень
я как то сам справляюсь без вызовов мастеров :laugh: все же не сайт домохозяек
BigTypoon
Member

Повідомлення

odessitmws
Donate тобі відповів.
Хоча для любителів РаСсрочкі, твій варіант саме воно :laugh:
Купляють гівно, потім хочуть від нього гіг по повітрю, потім 100МБ/сек з самба шари на телевізор по DLNA...
Avenger80
Member

Повідомлення

del
Noveon
Member

Повідомлення

crumd: 02.02.2024 15:23Сегодня сток зачастую стабильнее кастома.
да, да, да...
мы уже все поняли...
... что сообщество OpenWrt cкоро вымрет вместе со своей глючной прошивкой - не то что сток туполинка :lol:
crumd
Member

Повідомлення

Noveon: что сообщество OpenWrt cкоро вымрет вместе со своей глючной прошивкой - не то что сток туполинка
В общем, уже вымирает. Зависит от модели роутера.
На Archer C6U сток стабильнее, плюс использует аппаратный NAT.
На Archer AX73 для стока используется OpenWrt.
Noveon
Member

Повідомлення

crumd: 03.02.2024 09:36На Archer C6U сток стабильнее, плюс использует аппаратный NAT.
Ооо, тот самый hw_nat, который Padavan, Wive-NG и KeeneticOS используют уже более 10 лет? - у туполинка ещё много чудных открытий вперде.
crumd: 03.02.2024 09:36На Archer AX73 для стока используется OpenWrt.
:gigi: :laugh: :lol: тот самый вымирающий OpenWrt на стоке)
СТОП! Сток (родной, туполинковский) же стабильнее - это уже рывок, или ещё только прорыв?
Smok
Member

Повідомлення

crumd: 03.02.2024 09:36
Noveon: что сообщество OpenWrt cкоро вымрет вместе со своей глючной прошивкой - не то что сток туполинка
В общем, уже вымирает. Зависит от модели роутера.
На Archer C6U сток стабильнее, плюс использует аппаратный NAT.
На Archer AX73 для стока используется OpenWrt.
так активно вимирає, що якийсь асус позаздрить
в середньому приблизно 40 коммітів за тиждень, це майже 1 комміт в годину робочого дня
спойлер
Screenshot_1.png
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

crumd: 03.02.2024 09:36 В общем, уже вымирает. Зависит от модели роутера.
Вірим. Дуже вірим. :laugh: :rotate:
crumd
Member

Повідомлення

Noveon: тот самый вымирающий OpenWrt на стоке)
Да, использовали модульную платформу OpenWrt для стока. Поэтому больше нет региональных прошивок. Одна общая прошивка с разными профилями для роутеров с разными регионами. А чей код в модулях - знают только в ТПлинк.
Поэтому не ждите отдельную прошивку OpenWrt для АХ73, да и для многих других моделей.
Noveon
Member

Повідомлення

crumd: 03.02.2024 14:20использовали модульную платформу OpenWrt для стока
сток был стабильнее OpenWrt - по твоим же словам, и теперь его испортили вымирающей OpenWrt - то есть сделали ХУЖЕ :up:
crumd: 03.02.2024 14:20Поэтому не ждите отдельную прошивку OpenWrt для АХ73
используют OpenWrt на броадкоме только дегенераты, имхо :beer:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Avenger80: 03.02.2024 15:52 Прикольно, столько негатива мой пост вызвал о обновлениях безопасности... Хотя по факту только эти две компании в ширпотребовательском рынке выпускают постоянно обновления. Я понимаю, что минусов столько из-за кинетика и понимаю, что это рашки типа роутер (и понимаю эмоциональный фон, а не технический в этой оценке). Но если столько минусов - назовите другой домашний роутер с постоянными обновлениями стоковой прошивки. Давайте просто чисто по технике, без политической составляющей. Я просто привёл пример и всё и не призывал что-то покупать. Это чисто информация и факты. Без эмоций.

Просто у нас не тема по выбору именно роутера, а какая-то странная постоянно дискуссию, которая не касается выбора, а касается предпочтений и эмоциональной составляющей. Ни одного дельного совета форумчанам тут дать не могут, кроме как если вдруг будет что-то узкоспециализированное связанное с Router OS и всякими ВПН и т.д. - чисто гиковские сетевые штуки. А вот по выбору роутеров - ничего... тишина.
Любой роутер кроме Микротика - г..., любой роутер который не шьётся (зачем?) на OpenWRT - г..., упоминание К-ка в любом виде - вообще жёсткое преступление. - Надо вот это закрепить в шапке и в принципе закрыть тему. :)
Набір тексту позбавлений змісту.
Ну не соромно? Вже ж давно на форумі, і і цій темі теж. Не десь там, а тут на форумі вже були коментарі в яких чітко була дана відповідь, що й чому.
Mikrotik ціниться за співвідношення функціоналу та ціни. Що тут ще додаси, - в багатьох кейсах дуже добре себе зарекомендували. Було б доволі дивно якби не рекомендували їх в подібній темі.
Коли озвучуються дурні питання то не потрібно дивуватись на відповідну реакцію оточуючих!
Окрім RouterOS та OpenWrt також є dd-wrt, pfsense, opnsense. Дуже цікаві ріщення.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Avenger80
А я маю у використанні самозбір з pfsense, то що мені кожен раз про це згадувати та всім рекомендувати? Серйозно?
Якщо у вас все добре працює, то це ж чудово! Стабільного пінгу та довгого аптайму вам можу побажати!
Smok
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 03.02.2024 21:20 Avenger80
А я маю у використанні самозбір з pfsense, то що мені кожен раз про це згадувати та всім рекомендувати? Серйозно?
Якщо у вас все добре працює, то це ж чудово! Стабільного пінгу та довгого аптайму вам можу побажати!
а що за самосбір? великий/маленький?
Відповісти