Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
BigTypoon
Member
odessitmws
Працює без оновлень. Оновлень безпеки.
Тому і ботнети і інше.
Мікрот =ЧСВ, це смішно)) а хто тоді користувачі Ubiquity чи Cisco?
Чи не прояв твоєї слабкості?
Завдяки цьому, у провайдерів, БЕЗЛІЧ проблем з ДДосом. Тому часто закривають порти на маршрутизаторах - 80/443/Ssh/telnet, ftp, samba. Просто щоб ніхто не зміг достукатися до абонентів. І це допомагає, але не зовсім)
Працює без оновлень. Оновлень безпеки.
Тому і ботнети і інше.
Мікрот =ЧСВ, це смішно)) а хто тоді користувачі Ubiquity чи Cisco?
Чи не прояв твоєї слабкості?
Завдяки цьому, у провайдерів, БЕЗЛІЧ проблем з ДДосом. Тому часто закривають порти на маршрутизаторах - 80/443/Ssh/telnet, ftp, samba. Просто щоб ніхто не зміг достукатися до абонентів. І це допомагає, але не зовсім)
-
Avenger80
Member
BigTypoon
Дело в том, что а какой роутер получает обновления безопасности на постоянной основе? - я таких в ширпотребовательском сегменте и не знаю, кроме микротика и кинетика.
Дело в том, что а какой роутер получает обновления безопасности на постоянной основе? - я таких в ширпотребовательском сегменте и не знаю, кроме микротика и кинетика.
-
crumd
Member
Потом бегут на форумы спрашивать как вернуться на сток.BigTypoon: Тому беруть чи якийсь дешман, але з можливістю залити альтернативну прошивку. На якій цей дешман, залізно працює.
Сегодня сток зачастую стабильнее кастома. Поэтому кастом ставят если нужен функционал которого нет на стоке.
-
odessitmws
Member
слабость это рационально использовать деньги? я же не говорил про их отсутствиеBigTypoon: ↑ 02.02.2024 14:52Чи не прояв твоєї слабкості?
и в чем минусы для меня?BigTypoon: ↑ 02.02.2024 14:52Завдяки цьому, у провайдерів, БЕЗЛІЧ проблем з ДДосом. Тому часто закривають порти на маршрутизаторах - 80/443/Ssh/telnet, ftp, samba
-
Donate
Member
Ну так проблема в тому що навідь в бюджетному hAP Lite стоїть на квалкомі А всі ми знаємо по мобільним пристроям да й навідь по ПК яка підтримка у МТК чи броадкомаAvenger80: ↑ 02.02.2024 11:12Микротиковцам это всё не понять - их просто стошнит, т.к. в них нет Router OS.
Наприклад на бюджетних нетісах як і в частині роутерів бюджетного сегменту є проблема при ввімкненні 20/40, і ти такий купуєш новенький тв самсунг, а він говорить що немає інтернету, приїзджаеш в магазин говориш що брак і все такє, але в магазині все без проблем підключається І потім коли майстер не за снікерс приходить а гривень так 300-1000 за виклик то є розуміння того що краще переплатити х2 чим платити на лапу майстру кожного разу коли там щось не працює, або працює не так
-
kolesnukm
Member
Так по сусідах в мене вже з 2-ва роки нічого не змінюються це стандартні tp-link, d-link і тому подібне що ставлять провайдери за 1 грн., з клієнтами все нормально, це Pixel 7 pro, iPhone 13 mini, 14, ноут із Intel AX210. За цей рік спробував багато різних варіантів але як на диво самим кращим виявився поточний - Mikrotik AX3 показує трохи більше 850 Мбіт/с, далі Google Nest Wi-Fi AC2100 і Xiaomi AX6s (але швидкість нормальна тільки на OpenWrt) 750-820 Мбіт/с, потім Xiaomi AX3000T десь 480-510 Мбіт/с. Довгий час були варіанти Mikrotik Hex S з різними Ruckus але там пристрої із максимумом в 867 Мбіт/с але показували 450-570 Мбіт/с
-
Donate
Member
Коли в тебе будуть нульові знання, а виклик майстера це від 300+ гривень то будеш тут розповідати про раціональне використання коштівodessitmws: ↑ 02.02.2024 15:23 слабость это рационально использовать деньги? я же не говорил про их отсутствие
Added in 2 minutes 49 seconds:
Або клієнт думає що нормальноkolesnukm: ↑ 02.02.2024 15:47 Так по сусідах в мене вже з 2-ва роки нічого не змінюються це стандартні tp-link, d-link і тому подібне що ставлять провайдери за 1 грн., з клієнтами все нормально
-
odessitmws
Member
я как то сам справляюсь без вызовов мастеров все же не сайт домохозяекDonate: ↑ 02.02.2024 15:48а виклик майстера це від 300+ гривень
-
BigTypoon
Member
odessitmws
Donate тобі відповів.
Хоча для любителів РаСсрочкі, твій варіант саме воно
Купляють гівно, потім хочуть від нього гіг по повітрю, потім 100МБ/сек з самба шари на телевізор по DLNA...
Donate тобі відповів.
Хоча для любителів РаСсрочкі, твій варіант саме воно
Купляють гівно, потім хочуть від нього гіг по повітрю, потім 100МБ/сек з самба шари на телевізор по DLNA...
-
Avenger80
Member
del
-
Noveon
Member
да, да, да...crumd: ↑ 02.02.2024 15:23Сегодня сток зачастую стабильнее кастома.
мы уже все поняли...
... что сообщество OpenWrt cкоро вымрет вместе со своей глючной прошивкой - не то что сток туполинка
-
crumd
Member
В общем, уже вымирает. Зависит от модели роутера.Noveon: что сообщество OpenWrt cкоро вымрет вместе со своей глючной прошивкой - не то что сток туполинка
На Archer C6U сток стабильнее, плюс использует аппаратный NAT.
На Archer AX73 для стока используется OpenWrt.
-
Noveon
Member
Ооо, тот самый hw_nat, который Padavan, Wive-NG и KeeneticOS используют уже более 10 лет? - у туполинка ещё много чудных открытий вперде.crumd: ↑ 03.02.2024 09:36На Archer C6U сток стабильнее, плюс использует аппаратный NAT.
тот самый вымирающий OpenWrt на стоке)crumd: ↑ 03.02.2024 09:36На Archer AX73 для стока используется OpenWrt.
СТОП! Сток (родной, туполинковский) же стабильнее - это уже рывок, или ещё только прорыв?
-
Smok
Member
так активно вимирає, що якийсь асус позаздритьcrumd: ↑ 03.02.2024 09:36В общем, уже вымирает. Зависит от модели роутера.Noveon: что сообщество OpenWrt cкоро вымрет вместе со своей глючной прошивкой - не то что сток туполинка
На Archer C6U сток стабильнее, плюс использует аппаратный NAT.
На Archer AX73 для стока используется OpenWrt.
в середньому приблизно 40 коммітів за тиждень, це майже 1 комміт в годину робочого дня
- спойлер
-
Ekz0rcyst
Member
Вірим. Дуже вірим.crumd: ↑ 03.02.2024 09:36 В общем, уже вымирает. Зависит от модели роутера.
-
crumd
Member
Да, использовали модульную платформу OpenWrt для стока. Поэтому больше нет региональных прошивок. Одна общая прошивка с разными профилями для роутеров с разными регионами. А чей код в модулях - знают только в ТПлинк.Noveon: тот самый вымирающий OpenWrt на стоке)
Поэтому не ждите отдельную прошивку OpenWrt для АХ73, да и для многих других моделей.
-
Noveon
Member
сток был стабильнее OpenWrt - по твоим же словам, и теперь его испортили вымирающей OpenWrt - то есть сделали ХУЖЕcrumd: ↑ 03.02.2024 14:20использовали модульную платформу OpenWrt для стока
используют OpenWrt на броадкоме только дегенераты, имхоcrumd: ↑ 03.02.2024 14:20Поэтому не ждите отдельную прошивку OpenWrt для АХ73
-
Ekz0rcyst
Member
Набір тексту позбавлений змісту.Avenger80: ↑ 03.02.2024 15:52 Прикольно, столько негатива мой пост вызвал о обновлениях безопасности... Хотя по факту только эти две компании в ширпотребовательском рынке выпускают постоянно обновления. Я понимаю, что минусов столько из-за кинетика и понимаю, что это рашки типа роутер (и понимаю эмоциональный фон, а не технический в этой оценке). Но если столько минусов - назовите другой домашний роутер с постоянными обновлениями стоковой прошивки. Давайте просто чисто по технике, без политической составляющей. Я просто привёл пример и всё и не призывал что-то покупать. Это чисто информация и факты. Без эмоций.
Просто у нас не тема по выбору именно роутера, а какая-то странная постоянно дискуссию, которая не касается выбора, а касается предпочтений и эмоциональной составляющей. Ни одного дельного совета форумчанам тут дать не могут, кроме как если вдруг будет что-то узкоспециализированное связанное с Router OS и всякими ВПН и т.д. - чисто гиковские сетевые штуки. А вот по выбору роутеров - ничего... тишина.
Любой роутер кроме Микротика - г..., любой роутер который не шьётся (зачем?) на OpenWRT - г..., упоминание К-ка в любом виде - вообще жёсткое преступление. - Надо вот это закрепить в шапке и в принципе закрыть тему.
Ну не соромно? Вже ж давно на форумі, і і цій темі теж. Не десь там, а тут на форумі вже були коментарі в яких чітко була дана відповідь, що й чому.
Mikrotik ціниться за співвідношення функціоналу та ціни. Що тут ще додаси, - в багатьох кейсах дуже добре себе зарекомендували. Було б доволі дивно якби не рекомендували їх в подібній темі.
Коли озвучуються дурні питання то не потрібно дивуватись на відповідну реакцію оточуючих!
Окрім RouterOS та OpenWrt також є dd-wrt, pfsense, opnsense. Дуже цікаві ріщення.
-
Ekz0rcyst
Member
Avenger80
А я маю у використанні самозбір з pfsense, то що мені кожен раз про це згадувати та всім рекомендувати? Серйозно?
Якщо у вас все добре працює, то це ж чудово! Стабільного пінгу та довгого аптайму вам можу побажати!
А я маю у використанні самозбір з pfsense, то що мені кожен раз про це згадувати та всім рекомендувати? Серйозно?
Якщо у вас все добре працює, то це ж чудово! Стабільного пінгу та довгого аптайму вам можу побажати!
-
Smok
Member
а що за самосбір? великий/маленький?Ekz0rcyst: ↑ 03.02.2024 21:20 Avenger80