Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
mrg
Member

Повідомлення

Avenger80
ну будем посмотрєть, що це за железяка
замовив АХ4200, різниця в ціні з АХ58 буквально 300грн вийшла.
дякую всім, хто долучився до діалогу.
Avenger80
Member

Повідомлення

А вообще, читая отзывы и обзоры (реальные тесты блогеров) как-то в ужас и уныние приходишь... Я имею в виду роутеры Asus. Неужели всё так действительно не всё гладко и идеально там с оптимизацией прошивки? Вроде бы классные аппараты и прошивка, на первый взгляд и хочется верить, что всё там идеально - но отзывы и тесты иногда кричат об обратном. Такое впечатление, что в Asus не могут взять и сделать нормально прошивку на их аппараты, по железу у них всё нормально.
Varvar
Member

Повідомлення

Avenger80
Сиджу вже років вісім напевно на merlinWRT. Ультранадстабільна та гнучка прошивка. Ніяких проблем. Через амтм та opkg можна будь-що встановити. Кастомізація зашкалює. Тому ви або брешете або фантазуєте. Я на 80% беру Асус із-за прошивки.
Avenger80
Member

Повідомлення

Varvar
Та может и вру... :)
https://rozetka.com.ua/ua/asus-90ig07q0 ... /comments/
Но просто за скорость USB я тоже слышал из обзоров - нестабильная и медленная на запись, загрузка ОЗУ и ядер какая-то неадекватно большая, многие жалуются на тормознутость самой прошивки при сохранении и изменении параметров. Я сам хочу верить, что там всё отлично, так как хочу в будущем переползти на Asus с того же кинетика, но что-то иногда даже стрёмно...
Varvar
Member

Повідомлення

Avenger80
Ну да, опиратись на відгуки якихось баранів на розетці, які роутер від праски не одразу відрізнять, а ноути вибирають по дизайну підсвітки - це, звісно, :super:
Керування озу - прерогатива ОС, яка лежить в ядрі, так вона там *nix-like, тобто кешується вся ОЗУ. Про ядра якась нісенітниця. В мене la вище 0.12 не піднімається.
Avenger80
Member

Повідомлення

Varvar
Всё может быть... Я хочу ошибаться в этом всём, вот честно. :)
спойлер

И вы не путайте Merlin - которая типа переработанная AsusWRT с чистой AsusWRT. И снова же - тут в обзоре - у MTK всё не так гладко с USB... Та не у MTK, а у Asus, т.к. есть другая фирма на MTK на букву к и там всё на порядок в этом деле лучше... Почему так? Что происходит? Может просто AsusWRT не отшлифована как надо?
Востаннє редагувалось 22.01.2024 23:05 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Varvar
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.01.2024 23:00И вы не путайте Merlin
Я і не путаю. І вона не "тіпа" перероблена, а у розробника є прямий доступ з вихідного коду прошивки, який йому надали самі ASUS. Почитайте відповідну гілку на snbforums. Потім функціонал з мерліна часто переїзджає в офіційні версії.
Двух годинні огляди на 100уе роутер - це потужно.
Востаннє редагувалось 22.01.2024 23:05 користувачем Varvar, всього редагувалось 1 раз.
Sanьka
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.01.2024 21:57 А вообще, читая отзывы и обзоры (реальные тесты блогеров) как-то в ужас и уныние приходишь... Я имею в виду роутеры Asus. Неужели всё так действительно не всё гладко и идеально там с оптимизацией прошивки? Вроде бы классные аппараты и прошивка, на первый взгляд и хочется верить, что всё там идеально - но отзывы и тесты иногда кричат об обратном. Такое впечатление, что в Asus не могут взять и сделать нормально прошивку на их аппараты, по железу у них всё нормально.
Менше читай різної фігні, роутер для того щоб купити, вимикнути і забути.

Саме так я зробив з ТУФ АХ6000 після того як замінив здохший Лінксіс MR9600
Асусівська оболонка дуже сподобалась, на дві голови вище Лінксісоаської. Апаратно хай і не іменитий Кавалком, але норм заряджений на свої гроші. Та і що та іменитість, якщо Квалкомівська платформа на Лінксіс здохла.

І головне не звертай увагу на упорантів.
Завжди знайдеться парочка гіків, яким "все не так", яким для однокімнатки обов'язково городити Рукуси з Убєйкютами а то "посони нє паймут"
Востаннє редагувалось 22.01.2024 23:11 користувачем Sanьka, всього редагувалось 3 разів.
Avenger80
Member

Повідомлення

Sanьka
Просто значит у Линксиса видно оболочка была довольно примитивная, поэтому у вас и вау эффект возник.
Sanьka
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.01.2024 23:00- у MTK всё не так гладко с USB
Чесслово, в 2024 році, в часи 1гб за 200-250грн хтось ще страждає фігнею з 2000х як торрент закачки?
Я б ще зрозумів Нас з медіа сервером , це зручно. Закачав, підтягнув - дивишся на тв.
Але чисто качати щось на вінчак просунутий до роутера в 2024му..... :shuffle:
Avenger80
Member

Повідомлення

Varvar
Так смотрите, кэшируется всё ОЗУ... Почему оно у меня всё не кешируется, как у меня эта оболочка построена?
спойлер
Зображення
Евгений King
Member

Повідомлення

Sanьka: 22.01.2024 23:04
Avenger80: 22.01.2024 21:57 А вообще, читая отзывы и обзоры (реальные тесты блогеров) как-то в ужас и уныние приходишь... Я имею в виду роутеры Asus. Неужели всё так действительно не всё гладко и идеально там с оптимизацией прошивки? Вроде бы классные аппараты и прошивка, на первый взгляд и хочется верить, что всё там идеально - но отзывы и тесты иногда кричат об обратном. Такое впечатление, что в Asus не могут взять и сделать нормально прошивку на их аппараты, по железу у них всё нормально.
Менше читай різної фігні, роутер для того щоб купити, вимикнути і забути.

Саме так я зробив з ТУФ АХ6000 після того як замінив здохший Лінксіс MR9600
Асусівська оболонка дуже сподобалась, на дві голови вище Лінксісоаської. Апаратно хай і не іменитий Кавалком, але норм заряджений на свої гроші. Та і що та іменитість, якщо Квалкомівська платформа на Лінксіс здохла.

І головне не звертай увагу на упорантів.
Завжди знайдеться парочка гіків, яким "все не так", яким для однокімнатки обов'язково городити Рукуси з Убєйкютами а то "посони нє паймут"
А можна більш детально, яким функціоналом, окрім базових функцій роутера, ви користуєтесь на АХ6000?
Хочеться зрозуміти, навіщо може знадобитись такий роутер

Відправлено через 6 хвилин 55 секунд:
Avenger80: 22.01.2024 23:21 Varvar
Так смотрите, кэшируется всё ОЗУ... Почему оно у меня всё не кешируется, как у меня эта оболочка построена?
спойлер
Зображення
Firmware на KN 1010 важить 18Mb, най воно запаковане, най після запуску воно більше місця займає в пам'яті.
У вас заюзано 85Мб, то які питання то. Чи ви натякаєте на те, що не вся озу використана? :gigi:
Avenger80
Member

Повідомлення

Varvar
И почему вот это старьё 2018г. при записи на диск роутера даёт БОльшую скорость (это ещё подсоединён диск 2.0 к роутеру), меньшую нагрузку на ОЗУ и на проц, чем у роутера Asus при более мощном железе я просто не пойму. :( Не хочется чтоб хуже было с новой покупкой. :)
спойлер
Зображенняimage share
Noveon
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.01.2024 23:29Не хочется чтоб хуже было с новой покупкой.
а почему должно быть лучше?
может, потому, что ASUS?
или потому, что многайъядер?
проблема не в том, а вернее не только в том, что Кинетик лучше по прошивке, а и в том, что АСУС безнадёжно отстал, но пока хомячки хавают - зачем что-то менять?
Мерлин бы вымер как динозавр, если бы я был не прав...
Varvar
Member

Повідомлення

Avenger80
Що ви мені намагаєтесь сказати? Я без розуміння на основі чого у вас побудована ОС роутера.
Ще раз, перед тим як писати свої фантазії, почитайте як працює система кешування/буферизації на *nix-like системах. Спеціально для таких як ви, навіть спеціальний сайт зробили, на одну сторінку, якщо базово володієте англійською, зрозумієте - https://www.linuxatemyram.com/

Зображення
Avenger80
Member

Повідомлення

Varvar
Я пытаюсь сказать то, что мне по фиг что под капотом - главное чтоб оно работало как надо, вот и всё. Почему роутеры двух разных фирм с одним и тем же железом (процессором) дают разные результаты (KN1010 vs AX1800U) в работе. Значит дело в ПО и кто-то халтурит... Просто как-то не сильно хочется купить железку за 5 тыс. к примеру и разочароваться в чем-то и как бы в чем-то сделать даунгрейд. Вот о чём я.
Востаннє редагувалось 23.01.2024 00:01 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Varvar
Member

Повідомлення

Noveon: 22.01.2024 23:50а и в том, что АСУС безнадёжно отстал
Шо?
Noveon: 22.01.2024 23:50Мерлин бы вымер как динозавр, если бы я был не прав...
Шо?
Noveon: 22.01.2024 23:50что Кинетик лучше по прошивке
Шо?

Хоча, знаючи тебе за пару років на даній борді, ти просто тролляка середньої жирності. Тому можеш надувати щоки і писати свою пургу далі. Кінетік я навіть не знаю з цим зрівняти, мало того, що від нього болотом бздить, так воно ще вбогіше і відсталіше ніж шлакротік.

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Avenger80: 22.01.2024 23:58Я пытаюсь сказать то, что мне по фиг что под капотом - главное чтоб оно работало как надо, вот и всё. Почему роутеры двух разных фирм с одним и тем же железом (процессором) дают разные результаты (KN1010 vs AX1800U) в работе. Значит дело в ПО и кто-то халтурит...
Навіть коментувати щось не бачу сенсу, ви з Нувеоном приблизно одного поля ягоди) Сидіть собі далі на свої кінетіках)

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Avenger80: 22.01.2024 23:58дают разные результаты (KN1010 vs AX1800U) в работе
Авторитетне ствердження)))
Avenger80
Member

Повідомлення

Varvar
Лучше прокомментируй мои скрины, пожалуйста с загрузкой ОЗУ, проца и скорости на запись USB - это то всё реально и сравни с тем же AX4200 - в отзывах на розетке есть, что скорость записи около 20Мбайт/с, в видео тоже у него какая-то фигня возникла со скоростью. Почему так?
Так сравни их сам - KN1010 и AX1800. Я ж просто смотрю как потенциальный покупатель Асуса после Кинетика. Ни больше ни меньше.
Востаннє редагувалось 23.01.2024 00:08 користувачем Avenger80, всього редагувалось 2 разів.
Noveon
Member

Повідомлення

триггернулся чувачёк, даже MikroTik'и зацепило осколчным от разрыва жэппы
Varvar
Member

Повідомлення

Avenger80: 23.01.2024 00:05Я ж просто смотрю как потенциальный покупатель Асуса после Кинетика. Ни больше ни меньше.
Дивись далі. По RAM я вже 3 рази дав коментар. Про CPU також. На USB мені срати, взагалі не можу придумати сценаріїв для використання USB drive на роутері в якості стореджа. Для мене це верх ідіотизму. Тому що є значно швидші та зручніші способи як це організувати. Єдиний розумний сценарій під USB на роутері - це модем.
Відповісти