Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
kolesnukm
Member

Повідомлення

Alvaro павер банк має вміти працювати із такими тригерам (перетворювачами на 12V), також це треба в ручну перетикати, а не завжди роутер в доступному місці, і не всі павери вміють одночасно заряджатися і пропускати живлення на пристрої чи перемикатися без виключення із себе на зарядку і навпаки, це вже якщо нас постійно таку конструкцію

Зараз з'явилися ще нові DC UPS
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... gzKCS&mp=1
artko
Member

Повідомлення

Tesseract: 20.11.2023 11:35
artko: 20.11.2023 11:33дц-дц ДБЖ конструктор на алі від 120грн. (без акумулятора). якщо вмієте трохи паяти та збирати до купи - можна з'економити.
Тоді уже просто купити шнурок до повербанка.
це якщо він є.
Alvaro
Member

Повідомлення

kolesnukm: 20.11.2023 11:41Зараз з'явилися ще нові DC UPS
О ну ця штука непогано на папері виглядає там 15000 запас батарей, і 24 живлення можливе. Ціна з доставкою виходить десь 1500 . Ніби супер якщо за місяц дійшло би.

Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
kolesnukm: 20.11.2023 11:41Зараз з'явилися ще нові DC UPS
Хоча я бачу там якась незрозуміла фігня з виходами. Типу на 12v тільки один вихід а інший на 5. То як заживити тоді два девайса? В штекер на 12 треба втикати якийсь перехідник? Воно так буде працювати з двома девайсами по 12?

Отправлено спустя 18 минут 33 секунды:
А з роутером, які варіанти дешеві є? Типу на 1 гіг і на 100мбіт. Бо може як там взяти на 100 мбіт варіант за гривень 500 то мене поки таке би влаштувало в цілому, ніж платити 1300+ за щось на гіг. Підключати поки планую тариф тільки на 100 мбіт. Мені вцілому їх вистачало завжди раніше. Просто думаж щоб не взяти зовсім лайно якесь яке здохнить за пів року чи вайфай будет роздавати гірше ніж мій тплінк 10 річний на оренді який.
Tesseract
Member

Повідомлення

Alvaro: 20.11.2023 12:19Хоча я бачу там якась незрозуміла фігня з виходами. Типу на 12v тільки один вихід а інший на 5. То як заживити тоді два девайса? В штекер на 12 треба втикати якийсь перехідник? Воно так буде працювати з двома девайсами по 12?
Там в комплекті двоголовий кабель для підключення одразу двох девайсів до одного порту (перша й друга фотки). Такі кабелі йдуть в комплекті з усіма подібними безперебійниками.
Але конкретно у цього є інша фігня: судячи з таблиці, DC вихід лише на 12Вт. Хоча може продавець просто щось переплутав.
Alvaro: 20.11.2023 12:19А з роутером, які варіанти дешеві є? Типу на 1 гіг і на 100мбіт. Бо може як там взяти на 100 мбіт варіант за гривень 500 то мене поки таке би влаштувало в цілому, ніж платити 1300+ за щось на гіг. Підключати поки планую тариф тільки на 100 мбіт. Мені вцілому їх вистачало завжди раніше. Просто думаж щоб не взяти зовсім лайно якесь яке здохнить за пів року чи вайфай будет роздавати гірше ніж мій тплінк 10 річний на оренді який.
З варіантів дешево і сердито, можна глянути Tenda RX2 Pro.
kolesnukm
Member

Повідомлення

Alvaro як економ варіант, взяти в когось два кабельки на 12v і перевірити свої павери, якщо все буде працювати то просто їх з Алі замовити за 2$ дві штуки (а краще вже замовити, ніколи не будуть зайвими в разі чого продати ) тоді просто прийдеться в ручну перетикати коли пропаде живлення
movi
Member

Повідомлення

Alvaro: 20.11.2023 10:59
спойлер
Народ, нужны советы как лучше выбрать и запитать девайсы без електрики, ставлю оптику, но там будет модем на 12 вольт. Потому мне необходимо выбрать роутер наверно на 9 вольт? иначе я не смогу с одного мини ибп,котрых видел в продаже, запитать сразу и модем и роутер , так как там везде выходы 12/9, т.е. 12/12 нет. При этом я бы хотел выбрать роутер на гигабит скорости желательно. Я просто вообще не понимаю какие модели лучше смотреть и тем более как узнавать их вольтаж при этом без геморроя. Это очень редко в описаниях встречается. Очень слкбо разбираюсь в роутерах. Ну и может как вариант посоветуете сразу какойто ипб который может запитать сразу два девайса по 12 вольт ?

Я так понял есть вариант еще банками просто питать, через переходники. Но там будет геморрой с постоянным переподключением отключением банок.

У меня в принципе стоио дома старый орендованый тп линк какойто 10 летний, там какраз 9 вольт, но это со старым провайдером, я думаю к новому не подойдет.

Ну и вообще какие советы есть по поводу подключениж оптики без електрики, я думаж за год уже опыт должен поднакопится был немного? А то как вспомню прошлую зиму когда сидел на задыхающихся мобильных интернетах, аж не по себе. Да и домашний провайдер воля тоже такое гівно в таких услоуиях что кошмар. Цена минималка 320 гривен , при этом без питания не работает, так еще и при графиках отключения света всегда на час раньше отключается и с сильной задержкой при подаче света включался. Ваще жесть. При этом помоему снимали всю плату в полном размере за сутки если не ошибаюсь, короче треш полный.

По цене я самое дешевое смотреть хочу наскоько возможно, так как еще ибп стоит наверно косаря полтора, я изначально вообще думал взять какойто тп линк за 600-700 грн может? Но там просто будет всего сотка мегабит. И хоть я пока больше сотки не буду кидать себе скорость, но я так понимаю там и скорость самого вай фая ниже гораздо будет если будет на сотку а не на гиг. Хотя если на 9 вольт нет гинабитных моделей то наверно придется на сто мегабит смотреть, так как пока слишком дорого будет еще на кучу брать два ибп для подпитки роутера и модема оптики.

Я вже передбачив і перевірив)) все працює. Невеличка проблема може бути лище від хитро-задого павербанка, але вирішується просто;
спойлер
movi: 27.10.2023 08:59

Прочитав тільки перший пост, тому вибачайте якщо щось не так))
По питанню:
Маю Тенда АС8 та оптичний термінал, здається Стелс. Зовсім недавно готуючись до блекаутів отримав два адаптери живлення від ЮСБ, на 9 та на 12 вольт. Для перевірки роботи заживив адаптерами Тенду та Stels від ноута, який у сплячому режимі (не планую під час відключень ганяти ноутбук а тільки смарти 2 штуки).

Все робить, обривів нема. Щоб глянути на ампераж споживання втикнув між адаптерами і ноутом звичайний самий дешевий keweisi kws-v20. Ну і що він наміряв:
Stels споживає 0.33А
Тенда АС8 - 0.7А при активних 2.4 та 5 Ггц. Якщо лишити тільки 5Ггц, то споживання падає до 0.5А.
Це у простої.
При перевірці Спідтестом споживання відповідно 1.3А і 1А якщо без мережі 2.4Ггц по вафлі.
Маю підозру, що зменшивши у роутері потужність вафлі можливо ще щось зекономити по живленню для батареї.

Підвезла жінка свого повербанка (Xiaomi Mi Power Bank 3 10000 mAh 2xUSB 18W Fast Charge PLM13ZM Black ) і зтикнувся з тим, що від нього обидва пристрої не стартують. Точніше - на мить індикатор спалахне і на тому все. Знаєте - враження ніби не хватає живлення)) Для перевірки втикнув keweisi kws-v20 вже між повербанком та Тенда/Стелс - і вони раптом запрацювали)) Запрацювали по черзі, бо одночасно живити обидва через keweisi kws-v20 не виходить, по-перше він в мене один, а по друге у павері для них обох мало місця, тісно. Тому - щось живилось від ноута, а інше від повербанка.
Чому не живиться без keweisi kws-v20 від повербанка? в мене здогадка така - той Xiaomi Mi Power Bank мабуть дуже розумний (вміє робити швидку зарядку) і коли йому дають просто + та - не розуміє що видавати. А коли вже бачить keweisi то мабуть по лінії даних щось там з'являється і він вже працює адекватно.

Для масштабного теста заживив Стелс від Повербанка, а Тенду ноутом. Користувався ПК та один смарт по вай-фай у звичайному режимі. Десь приблизно через 4+ години інет пропав - Ноутбук пішов у аварійне вимикання, сіла батарея. На Сяомі здається погасла лише одна поділка з 5 на індикаторі. Надалі буду живити Тенду повербанком, а ноутом онушку, бо ноут слабка ланка у ланцюгу)).
movi: 27.10.2023 08:59
Відправлено через 6 хвилин 34 секунди:
kolesnukm: 20.11.2023 11:18в мене в батьків онушка на 12 але чудово працювала і від 9V через павер банк
Мій оптичний Стелс і від БЖ 9 вольтового не заводиться, не те, що від павера. А від павера від ЮСБ-адаптера на 12 вольт навіть через подовжувач для нано-адаптера для миші - легко. Навіть коли два юсб-адаптера від одного павера.

Відправлено через 14 хвилин 35 секунд:
Від отих зарядних пристроїв з підтримкою швидкої зарядки одні головняки: Як вже писав вище - вд павера з такою функцією не хоче стартувати юсб-адаптери. А ось ще одне вилізло - лампа освітлення з датчиком руху не хоче підзаряжатися від Зарядного пристрою з швидкою зарядкою. Прийшлось витягати старе від Сяомі 6А)
Alvaro
Member

Повідомлення

kolesnukm: 20.11.2023 13:45як економ варіант, взяти в когось два кабельки на 12v і перевірити свої павери, якщо все буде працювати то просто їх з Алі замовити за 2$ дві штуки (а краще вже замовити, ніколи не будуть зайвими в разі чого продати ) тоді просто прийдеться в ручну перетикати коли пропаде живлення
Та нема їх в кого взяти , навіть не уявляю. Але можна в нас купити, вони там щось в районі 150 грн здаєтся штука. Тут просто залеже чого чекати із електрикою, якщо буде не сильно , то може і так вистачить , банки з перехідниками. Але якщо як минулого разу чи більше, то можна буде задовбатись перемикати живлення на банки. Тоді треба вже цей упс буде замовляти. Зара зпершу тоді роутер візьму може отой що порекомендували вище . Бо це треба встигнути зробити до того як прийдуть оптику ставити. Бо я не певен що потім сам налаштую все. Чи це не дуже складно?

Ще блін дивлюсь чи вони мені не захочуть кинути через вікно, бо дріт йде звулиці а не в підїзді, я нехочу дирки сверлити нові у вікні коли є вже через під'їзд, теж нервує це трохи, і хрін домовишся поки майстри не прийдуть вже під хату :facepalm:
kolesnukm
Member

Повідомлення

Alvaro та налаштовувати там не має чого, просто відключив рідний блок і включив від папера чи упса. А про кидання можна запитати в провайдера, мені теж через під'їзд не підходило, я платив лінкому 100 грн. що прийшла їх людина, обговорили що і як можна зробити, домовилися і тоді вже подав заявку на проведення
Mantisus
Junior

Повідомлення

Доброго вечора, шановне панство.

Прошу рекомендації у виборі точки доступу, для побутового використання. Є роутер Mikrotik hap ac2, але з Wi-FI, м'яко кажучи, постійно виникають проблеми і проблеми досить різні. Відвалюються деякі пристрої, змінюєш конфігурацію - ці пристрої працюють, відвалюються інші, так собі покриття. До самого роутера нарікань немає.

Оскільки поточні проблеми пов'язані з Wi-Fi, то задумався над купівлею окремої точки доступу, але ніколи ними особливо не цікавився. Необхідна можливість встановлення на столі, тобто без стельового або настінного кріплення, оскільки наразі на валізах і завжди можливий черговий переїзд. А так напевно стандартні вимоги, підтримка великої кількості пристроїв, гарне покриття, гігабітний вхід. Живлення від блока живлення, без POE, оскільки не готовий розбиратися з тим, як його живити, коли рашня влаштує черговий блекаут.

Заздалегідь вдячний за рекомендації.
spong
Member

Повідомлення

Який з цих обрати ASUS RT-AX53U, TP-LINK Archer AX23, Asus RT-AX1800U ? І якщо можно коротко чому ? Дякую
artko
Member

Повідомлення

spong: 21.11.2023 14:42 Який з цих обрати ASUS RT-AX53U, TP-LINK Archer AX23, Asus RT-AX1800U ? І якщо можно коротко чому ? Дякую
ASUS RT-AX53U = Asus RT-AX1800U (це один і той самий пристрій).

Я б радив асус - тому що в нього більше ОЗП та флешу(256/128), та (так, особистий пунктик) є підтримка OpenWRT. Тому, вважаю, підтримуватись та працювати він буде довше, ніж тплінк з 128ОЗП та 16 флеша. (тплінк якщо рев.1 теж підтримується опенврт, але 16мб флеша - трохи вже замало, а USB порта немає, на відміну від того ж асуса)
spong
Member

Повідомлення

ASUS RT-AX53U = Asus RT-AX1800U (це один і той самий пристрій).
тобто можно обирати любий з цих, який буде дешевше ? )
artko
Member

Повідомлення

spong
так. це одне і теж саме. мабуть якесь регіональне розділення. Для обох с сайту асуса вантажиться один і той самий файл прошивки.

Відправлено через 20 хвилин 2 секунди:
Mantisus
зверніть увагу на Netgear WAX206
Бесценно
Member

Повідомлення

spong
Я теж за ASUS RT-AX53U, в ньому краща прошивка ніж в TP-LINK
spong
Member

Повідомлення

Mantisus

Ви маєте на увазі точку доступу Netgear WAX206https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... 06-100eus/ ?

Він буде краще за ASUS RT-AX53U ? Прошивати OpenWRT не обов'язково ? Та чи можливо повісити його на стіну ?
artko
Member

Повідомлення

spong: 21.11.2023 18:09
Ви маєте на увазі точку доступу Netgear WAX206https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... 06-100eus/ ?

Він буде краще за ASUS RT-AX53U ? Прошивати OpenWRT не обов'язково ? Та чи можливо повісити його на стіну ?
так, але я відповідав за питання щодо AP (цей пристрий позіціонується як AP). Не обов'язково. USB нема. На стіну схоже ні.
Ortyomko
Member

Повідомлення

spong: 21.11.2023 18:09
Mantisus

Маю таку. Рекомендую її також. До стіни хіба що на двосторонній файний скотч. Там є окремо кріплення продаються але занадто дорогі.
Перейшов на неї з точки доступу мікротік в не нарадіюсь.
Але якщо хочеться чогось подешевше, то є ще варік ;) viewtopic.php?f=26&t=275381 якраз на блекаути брав. Дуже економна і далекобійна, але без вай фай 6.
spong
Member

Повідомлення

artko, Зрозумів. Значить буду купувати ASUS RT-AX53U. Дякую всім за поради!

Ortyomko, а Ви на стоковій прошивці користуєтесь?
Mantisus
Junior

Повідомлення

artko, велике спасибо за рекомендацію. Почитаю про цей девайс

Ortyomko, Якщо вірно зрозумів і ви використовуєте Netgear WAX206, чи є якісь особливості у Wi-Fi конфігурації, як у Mikrotik?
А то, якщо чесно, я намахався гратися з конфігами мікрота, поки отримав щось більш-меньш стабільне навіть вдома до початку війни.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Mantisus: 22.11.2023 05:11
Ortyomko, Якщо вірно зрозумів і ви використовуєте Netgear WAX206, чи є якісь особливості у Wi-Fi конфігурації, як у Mikrotik?
А то, якщо чесно, я намахався гратися з конфігами мікрота, поки отримав щось більш-меньш стабільне навіть вдома до початку війни.
Є особливості. Тут поставив все на авто і забув. Коли була точка доступу мікротіку постійно грався щоб отримати потужність і стабільність вай фаю, і це все були лише компроміси.
Відповісти