Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

spong
а що "краще" очікуєте? :) Візьміть шось з підтримкою АХ на майбутне. Той же Asus RT-AX53U / RT-AX1800
Yukaran
Junior

Повідомлення

Всем привет :)
Сори может не в ту ветку, профильной не нашел.
Хочу арендовать за дешево или бесплатно (на какое-то время) арендовать сервер VPS, что бы поднять там OpenVPN. Самый слабенький.
Ценник начинается от 5$. Пробовал Amazon (взымается плата за белый ip), Oracle не пропускает регистрацию, Google и Azure тоже с нюансами и тд
Посоветуйте плиз оптимальный вариант, кто чем пользуется, желательно очень за дешево ну или бесплатно :)
WalkMan
Member

Повідомлення

Yukaran
Oracle Always Free

а платно, можу порекомендувати https://itldc.com/ самий простий тариф 3,99 + за традицією у них кожного року можна отримати знижку у 40% при оплаті за рік https://itldc.com/en/blog/itldc-s-black ... ata-dance/
artko
Member

Повідомлення

Yukaran
безкоштовно - Oracle cloud. дешево - hosting.gullo.me (3,5 per year)
Yukaran
Junior

Повідомлення

WalkMan
artko
К сожалению Oracle прикрыл лавочку :(
Регистрировался 3 раза с разных аккаунтов, с реальными данными
Ответ один и тот же - мы не можем вас зарегистрировать.
WalkMan
Member

Повідомлення

Yukaran
ці додіки і зареєстрованих «банять». А чим не підходить будь-який VPN провайдер, це дешевше і без налаштування сервера
artko
Member

Повідомлення

Yukaran
тоді найдешевше що використовував - hosting.gullo.me
буває ламається, але в цілому можна користуватись
spong
Member

Повідомлення

artko: 19.11.2023 12:11 spong
а що "краще" очікуєте? :) Візьміть шось з підтримкою АХ на майбутне. Той же Asus RT-AX53U / RT-AX1800
Весь час були tp-link, зараз є можливість купити щось дорожче, десь до 4-5к. Інтернет зараз 100 mb/s, теоретично можливо підключити 1Гбіт(КС або datagroup). Якихось особливих вимог до роутера наразі немає.
Питання, чи варто купувати за 4-5к ? А потім не користуватись і половиною функціоналу ? Чи краще все ж таки купити із запасом на майбутнє ?
artko
Member

Повідомлення

spong
половиною якого функціоналу не плануєте користуватись? Будь який побутовий роутер купляють, щоб він роздавав інтернет на дротову та бездротову мережу.

З дротами наче зараз майже все ясно - це 1гбіт мережеві порти (ну, може ще один 2,5гбіт в диапазоні до 5тис грн).
З беспроводом теж - треба брати виключно з підтримкою стандарту 802.11ax.
Якщо мова про цей базовий функционал, то все ці вміють роутери від 2тис грн та вище.

Таким функціоналом будете користуватись на будь якому роутері. А теперь саме цікаве - суттевої різниці між роутером за 2тис грн та роутером за 5тис грн у цих дисциплінах ви (з вірогідностю близко 100 відсотків) - не побачите ніякої. (Виключення - у вас є якийсь продвинутий девайс з підтримкою найбільших каналів на 5ггц ах, у вас нікого більше в ефірі і один кліент - ну може у такому разі знайдете).

Щодо додаткового функціоналу - то роутери (ну, наприклад асус, в них більш-меньш уніфікована прошивка, наскільки бачу) теж вмітимуть приблизно теж саме. (Це щодо мережевих функцій типу впн и т.п).

Також у роутері може знайтись USB порт. Тоді так, в роутера з'являеться функционал мережевого накопичувача і т.п. але... той же Asus AX-53U за трохи більше 2тис грн - теж це вміє. І різница між більш дорожчим та цим роутером - знайдется здебільшого в швидкодії тих функцій.

Але потрібно воно вам і чи будете такого типу функционал використовувати - відомо виключно вам і більше нікому. Щодо запаса - ну.. таке. Як на мене, поки той "запас" захочете використовувати - то з'являться ще більш цікаві роутери...

Тому (особиста думка) роутер слід підбирати під свої конкретні бажання. Закладати запас - ну, якщо точно знаєте, що щось плануєте використовувати, але не прям зараз.
Ну і питання - а який саме запас закладати? Якого функционалу? Бо щодо мережевих функцій усі побутові роутери виконують одні і тіж самі функції. Там нема чого запасати...
Alvaro
Member

Повідомлення

Народ, нужны советы как лучше выбрать и запитать девайсы без електрики, ставлю оптику, но там будет модем на 12 вольт. Потому мне необходимо выбрать роутер наверно на 9 вольт? иначе я не смогу с одного мини ибп,котрых видел в продаже, запитать сразу и модем и роутер , так как там везде выходы 12/9, т.е. 12/12 нет. При этом я бы хотел выбрать роутер на гигабит скорости желательно. Я просто вообще не понимаю какие модели лучше смотреть и тем более как узнавать их вольтаж при этом без геморроя. Это очень редко в описаниях встречается. Очень слкбо разбираюсь в роутерах. Ну и может как вариант посоветуете сразу какойто ипб который может запитать сразу два девайса по 12 вольт ?

Я так понял есть вариант еще банками просто питать, через переходники. Но там будет геморрой с постоянным переподключением отключением банок.

У меня в принципе стоио дома старый орендованый тп линк какойто 10 летний, там какраз 9 вольт, но это со старым провайдером, я думаю к новому не подойдет.

Ну и вообще какие советы есть по поводу подключениж оптики без електрики, я думаж за год уже опыт должен поднакопится был немного? А то как вспомню прошлую зиму когда сидел на задыхающихся мобильных интернетах, аж не по себе. Да и домашний провайдер воля тоже такое гівно в таких услоуиях что кошмар. Цена минималка 320 гривен , при этом без питания не работает, так еще и при графиках отключения света всегда на час раньше отключается и с сильной задержкой при подаче света включался. Ваще жесть. При этом помоему снимали всю плату в полном размере за сутки если не ошибаюсь, короче треш полный.

По цене я самое дешевое смотреть хочу наскоько возможно, так как еще ибп стоит наверно косаря полтора, я изначально вообще думал взять какойто тп линк за 600-700 грн может? Но там просто будет всего сотка мегабит. И хоть я пока больше сотки не буду кидать себе скорость, но я так понимаю там и скорость самого вай фая ниже гораздо будет если будет на сотку а не на гиг. Хотя если на 9 вольт нет гинабитных моделей то наверно придется на сто мегабит смотреть, так как пока слишком дорого будет еще на кучу брать два ибп для подпитки роутера и модема оптики.
Tesseract
Member

Повідомлення

Alvaro: 20.11.2023 10:59Народ, нужны советы как лучше выбрать и запитать девайсы без електрики, ставлю оптику, но там будет модем на 12 вольт. Потому мне необходимо выбрать роутер наверно на 9 вольт? иначе я не смогу с одного мини ибп,котрых видел в продаже, запитать сразу и модем и роутер , так как там везде выходы 12/9, т.е. 12/12 нет.
Майже всюди йде в комплекті кабель розгалужувач, щоб підключити два девайса з однаковою напругою. Тому просто орієнтуйтесь на вихідну потужність безперебійника. Для вашого випадку 18Вт буде мало, треба брати мінімум 36Вт. Наприклад якийсь з клонів DC1036P.
Alvaro: 20.11.2023 10:59У меня в принципе стоио дома старый орендованый тп линк какойто 10 летний, там какраз 9 вольт, но это со старым провайдером, я думаю к новому не подойдет.
Якщо там не ADSL, то не бачу причин, чому б йому не працювати.
Востаннє редагувалось 20.11.2023 11:29 користувачем Tesseract, всього редагувалось 1 раз.
kolesnukm
Member

Повідомлення

в мене в батьків онушка на 12 але чудово працювала і від 9V через павер банк а зараз замінив все на marsriva kp3 то там в комплекті розгалужувач, в разі чого вони на алі по 1-1,5 бакса єдине час доставки

Tesseract чому мало, багато залежить від обладнання, в батьків зараз онушка і Гугл нест з яким взагалі блок на 19V в комплекті і marsriva kp3 18W вистачає на 6,7-7 годин
Alvaro
Member

Повідомлення

Tesseract: 20.11.2023 11:12Майже всюди йде в комплекті кабель розгалужувач, щоб підключити два девайса з однаковою напругою. Тому просто орієнтуйтесь на вихідну потужність безперебійника. Для вашого випадку 18Вт буде мало, треба брати мінімум 36Вт. Наприклад якийсь з клонів DC1036P.
Типу такого https://geomarket.in.ua/ua/dc-ups-dc1036p ?
Ціни звиздець просто на них бачу. Як на хороший роутер... Таке точно зможе заживити і девайс від оптики і роутер одночасно?
artko
Member

Повідомлення

Alvaro: 20.11.2023 11:27 Ціни звиздець просто на них бачу. Як на хороший роутер... Таке точно зможе заживити і девайс від оптики і роутер одночасно?
дц-дц ДБЖ конструктор на алі від 120грн. (без акумулятора). якщо вмієте трохи паяти та збирати до купи - можна з'економити.
Tesseract
Member

Повідомлення

kolesnukm
Хто його зна, з яким роутером воно буде працювати. Вам пощастило, максимальне навантаження навіть при старті не перевищує 18Вт. У мене буває десь до двадцяти в перші кілька секунд, і тут уже невідомо, чи такий як у вас безперебійник впорався б. А ще ж не варто забувати, що з часом його характеристики будуть погіршуватись через зношування компонентів.

Alvaro
Так, це воно. На OLX точно такий же по 1,5к. Якщо замовляти з Китаю, то можна знайти по 35$, але чекати місяць.
Alvaro
Member

Повідомлення

kolesnukm: 20.11.2023 11:18в мене в батьків онушка на 12 але чудово працювала і від 9V через павер банк
А мінуси павер банки в чому основні? В мене просто є три штуки по 20. Але шось я чув там кажуть щось незручно типу. Я просто думаю в чему проблема, якщо просто втикнути банку на зарядку в розетку і іншим шнуром до девайсу. Так ніби воно само там буде при відключенні живити все. Але так розумію при подачі електрики вони типу далі будуть живити просто від себе напевно і в цьому мінус. Чи як?
kolesnukm: 20.11.2023 11:18чому мало, багато залежить від обладнання, в батьків зараз онушка і Гугл нест з яким взагалі блок на 19V в комплекті і marsriva kp3 18W вистачає на 6,7-7 годин
Типу однієї цієї дбж вистачає заживити два девайса по 12? Чи як?
Tesseract
Member

Повідомлення

artko: 20.11.2023 11:33дц-дц ДБЖ конструктор на алі від 120грн. (без акумулятора). якщо вмієте трохи паяти та збирати до купи - можна з'економити.
Тоді уже просто купити шнурок до повербанка.
Alvaro
Member

Повідомлення

artko: 20.11.2023 11:33120грн. (без акумулятора). якщо вмієте трохи паяти та збирати до купи - можна з'економити
Ні паяти не вмію і паяльника нема. Максимум розібрати переставити плати, щось такого плану.
kolesnukm
Member

Повідомлення

Якщо є зарядка то можна спробувати от такий варіант, одразу і розгалужувач купити ну і акуми на ОЛХ, або дві таких штуки
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... Redirect=y
Tesseract
Member

Повідомлення

Alvaro: 20.11.2023 11:34А мінуси павер банки в чому основні? В мене просто є три штуки по 20. Але шось я чув там кажуть щось незручно типу. Я просто думаю в чему проблема, якщо просто втикнути банку на зарядку в розетку і іншим шнуром до девайсу. Так ніби воно само там буде при відключенні живити все. Але так розумію при подачі електрики вони типу далі будуть живити просто від себе напевно і в цьому мінус. Чи як?
Буде працювати, але не довго. Для більшості павербанків такий режим є досить шкідливим.
Alvaro: 20.11.2023 11:34Типу однієї цієї дбж вистачає заживити два девайса по 12? Чи як?
Так.
Відповісти